15. kolo
01.12.2019 12:15 CET
2 : 5
(2:1)

Reportáž

Ajax po hrůzostrašném začátku nasázel Twente pět gólů

Domácí celek zůstává v tabulce na dvanáctém místě s osmnácti body. AFC v patnácti odehraných kolech získalo těžko uvěřitelných jednačtyřicet bodů a jen těžko ho někdo bude v následujícím průběhu nahánět. Hrdinou Ajaxu se stal teprve dvacetiletý útočník Noa Lang, který vůbec poprvé ve své kariéře nastoupil v základní jedenáctce amsterdamského giganta a hned zaznamenal hattrick, dvěma góly ho navíc podpořil nestárnoucí Klaas-Jan Huntelaar.

Obhájce titulu Ajax se vyrovnal s těžkým programem po zápase v Lize mistrů a nyní díky výtečnému obratu zvítězil v Enschede nad místním Twente po divokém průběhu v poměru 5:2. V Eredivisii tak naplno bodoval již podeváté v řadě a zatím si na čele tabulky vytvořil devítibodový náskok před druhým Alkmaarem. Domácí se snažili srdnatě vzdorovat a po prvním poločase i vedli, jenomže ve druhé půli naprosto zkolabovali a inkasovali čtyřikrát.

První větší možnost nedělního střetnutí byla k vidění už po čtyřech minutách, ovšem Ziyech byl na poslední chvíli zablokován. Domácí z ničeho nic udeřili přesně po čtvrthodině hry. Keito Nakamura po rychlém protiútoku tři na tři napřáhl z hranice pokutového území a nádherně zavěsil do vzdálenější šibenice, brankář Onana nestačil reagovat. Neuběhly ani další čtyři minuty a Twente senzačně přidalo svůj druhý gól zásluhou španělského kanonýra Aitora Cantalapiedry.

Ten po krásné průnikové nahrávce od Selahiho postupoval sám středem hřiště a pak chytře po zemi obstřelil Onanu pokusem do pravého dolního rohu. AFC postihla další pohroma po pětadvaceti odehraných minutách, kdy kvůli zranění musel střídat nejlepší střelec celé ligy Quincy Promes, jehož nahradil právě Huntelaar. A paradoxně právě od tohoto okamžiku započali svěřenci trenéra Erika ten Haga úžasný obrat.

V 32. minutě snížil již zmiňovaný Lang, který po parádní práci Ziyecha na pravém křídle a závěrečné finální přihrávce vypálil z deseti metrů přímo pod břevno. Ihned po změně stran mohl Twente vrátit dvoubrankové vedení Aitor, ale z nadějné pozice těsně minul levou tyč. Vzápětí se podruhé v tomto střetnutí prosadil Lang, jenž stál ve správnou chvíli na správném místě a odražený míč nechytatelně usměrnil za záda bezmocného gólmana Drommela - 2:2.

Jasný favorit dokonal obrat v 61. minutě. Šestatřicetiletý veterán Huntelaar napřáhl zcela osamocen z patnácti metrů a fantastickou ranou zakončil do pravého horního rohu. Přesně o devět minut později zkompletoval svůj hattrick Lang, když využil obrovské chyby při hlavičce Drommela a snadno dopravil balón do prázdné branky. V šesté minutě nastavení uzavřel gólový účet tohoto klání Huntelaar po brilantní pobídce od Ziyecha.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele