15. kolo
29.11.2019 20:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Vitesse prohrálo i popáté za sebou, tentokráte neudrželo náskok v Heerenveenu

Vitesse i přes naprosto skvělý začátek v páteční předehrávce 15. kola na půdě konkurenčního Heerenveenu prohloubilo svou mizérii, velmi lacině totiž přišlo o svůj dvoubrankový náskok a domů odjíždí s prázdnou po výsledku 2:3. V nejvyšší nizozemské soutěži tak prohrálo už popáté za sebou a v tabulce kleslo na šestou příčku se třiadvaceti body. Heerenveen po heroickém obratu má na kontě o bod více a nachází se na solidním čtvrtém místě.

Přitom svěřenci ruského trenéra Leonida Sluckého vstoupili do tohoto duelu naprosto fantasticky a po osmi minutách šli z první větší akce do vedení. Do toho je dostal slovinský forvard Tim Matavž, jenž se v Eredivisii prosadil po téměř dvou měsících. Krásnou finální kolmici za obranu vymyslel Foor, rozběhnutý třicetiletý útočník pak zblízka přehodil vyběhnutého brankáře Hahna a s pomocí zadní tyče dopravil balón do sítě.

Za dalších třináct minut se mírný outsider prosadil podruhé. Bryan Linssen si po dlouhém nákopu od gólmana Pasveera všiml lehce vyběhnutého Hahna a naprosto exkluzivním lobem z hranice pokutového území ho přehodil. Od tohoto okamžiku se hra přeci jen srovnala a domácí se začali častěji tlačit na útočnou polovinu. Jeden z klíčových okamžiků jejich úspěchu se zrodil necelých pět minut před výměnou stran.

Doekhi ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně zatáhl za dres protihráče a rozhodčí Makkelie si toho všiml, proto okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil Hicham Faik a nezaváhal, míč po zemi snadno usměrnil k levé konstrukci. Po změně stran SBV nejprve kontrolovalo průběh a svůj náskok mohlo navýšit v 57. minutě, jenomže Hondův přímý volný kop ze střední distance skvěle odvrátil na rohový kop připravený Hahn.

O šest minut později neuspěl ani Matavž, jehož projektil z pětadvaceti metrů znovu výtečně zlikvidoval pozorný Hahn. Heerenveenu se podařilo srovnat z následného protiútoku, když Mitchell van Bergen zakončil svůj parádní průnik do šestnáctky protivníka přesnou střelou k pravé tyči. Domácí otočili vývoj v 69. minutě. Rozdílovou trefu zařídil dánský kanonýr Jens Odgaard, který po pobídce od Dreyera chladnokrevně zavěsil do levého spodního rohu. Hosté se pak už ve zbývajícím průběhu na žádný velký odpor nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele