15. kolo
30.11.2019 18:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Willem rozdrtil Spartu o čtyři branky a posunul se na čtvrté místo Eredivisie

Tilburg potvrdil úlohu favorita proti nováčkovi ze Sparty a hlavně díky preciznímu prvnímu poločasu zvítězil celkem hladce v poměru 4:0. Tabulkou se prozatím posunul na fantastické čtvrté místo se šestadvaceti body a alespoň částečně tak napravil předchozí smolnou remízu s Den Haagem (3:3). Naopak rotterdamský výběr nenavázal na minulou výhru s Vitesse (2:0) a venku opět nevyhrál, v tuto chvíli mu stále patří jedenáctá pozice s devatenácti body.

Domácí měli naprosto fantastický vstup do sobotního duelu a hned po necelých pěti minutách hry vedli. Teprve dvacetiletý útočník Ché Nunnely po parádní kolmici za obranu od Mika Trésora Ndayishimiyeho nabídnutou možností nepohrdl a zblízka zamířil přímo k levé tyči. Domácí byli aktivnější i v následujícím průběhu a za další tři minuty mohli vést o dvě trefy, ovšem tvrdou ránu Ndayishimiyeho skvěle odvrátil na rohový kop gólman Harush.

Belgický záložník hostující v klubu z druholigového Nijmegenu měl přesnou mušku ve 24. minutě. Tentokráte si s Nunnelym vyměnili své role, po finální přihrávce předvedl nádherné sólo téměř přes polovinu hřiště a pak nekompromisně zamířil doprostřed branky za záda bezmocného Harushe. Ani ne o tři minuty později chtěl na opačné stran alespoň snížit Vriends, jenomže v ideální pozici netrefil míč dobře a pálil příliš vysoko.

Domácí rozhodně nepolevovali a třetí branku přidali zhruba deset minut před přestávkou. Na hranici pokutového území se odrazil míč na kopačku volného Freeka Heerkense, který na nic nečekal a svůj projektil usměrnil přímo do pravého dolního rohu, Harush se i v tomto případě natahoval marně. Po změně stran Tilburg s přehledem kontroloval dostatečný náskok, po necelé čtvrthodině mohl vykřesat jiskřičku naděje aktivní Vriends.

Jenže tomu se ani napodruhé snížit nepodařilo, neboť ranou z osmnácti metrů minul pravou konstrukci zhruba o půl metru. Willem definitivně odrazil odpor protivníka v 59. minutě. Německý talent Mats Köhlert obdržel chytrou nahrávku od Nunnelyho a balón nechytatelně usměrnil ke vzdálenější tyči. V zbývajících minutách neproměnil nadějnou příležitost Pavlidis a na druhé straně orazítkoval břevno Harroui, skóre zápase se proto již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele