15. kolo
01.12.2019 16:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord udolal Zwolle a posunul se do horní poloviny tabulky

Feyenoord se pod vedením nového trenéra Dicka Advocaata zvedl a nyní už pošesté za sebou neprohrál, na druhou stranu má k optimální formě stále daleko. Nyní plnil úlohu jasného favorita proti podceňovanému Zwolle, jenomže na hubeném vítězství 1:0 se pořádně natrápil. V ofenzivně laděném utkání měl v držení míč jen něco málo přes padesát procent a dokonce vyprodukoval i méně střeleckých pokusů mezi tři tyče než jeho protivník.

Rotterdamský celek si v předchozích čtyřech zápasech připsal na konto solidních deset bodů a díky tomu se posunul na sedmou příčku Eredivisie se čtyřiadvaceti body. PEC se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět, k bodům totiž nemělo daleko a s letošním účastníkem základní skupiny Evropské ligy drželo po většinu času krok. Nicméně s celkový umístěním rozhodně nemůže být spokojeno, neboť je až patnácté s pouhými třinácti body na kontě.

Utkání probíhalo v korektním duchu, rozhodčí Lindhout totiž nemusel v celém průběhu udělovat ani jednu žlutou kartu. Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce vsítil jedinou branku nedělního zápasu kapitán Steven Berghuis. Sedmadvacetiletý útočník se prosadil poosmé v této sezóně nejvyšší nizozemské soutěže a je suverénně nejlepším kanonýrem svého výběru, navíc v celkové tabulce střelců Eredivisie mu patří výborné páté místo.

Tentokráte využil parádní přihrávky od Malacii a v zakončení zachoval chladnou hlavu, balón po zemi usměrnil přesně k levé tyči mimo dosah brankáře Zetterera. Neuběhly ani tři minuty a náskok Feyenoordu mohl pojistit talentovaný záložník Kökçü, avšak toho brilantním zákrokem vychytal hostující strážce branky. Krátce po odehrané půlhodině naopak chtěl na opačné straně srovnat Hamer, jenomže pravou tyč o decimetry minul.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil. V 53. minutě mohl uklidnit diváky na stadionu De Kuip Toornstra, jenomže jeho razantní projektil zneškodnil připravený Zetterer. Hosté se na žádný tlak v závěrečných minutách nezmohli a gólman Marsman příliš práce neměl. Rotterdamský klub se příště pokusí prodloužit svou šňůru bez porážky na půdě trápícího se Arnhemu, Zwolle naopak přivítá druhý tým tabulky Alkmaar.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele