15. kolo
30.11.2019 19:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sittard doma vyhrál popáté v řadě, nyní překvapil Groningen

Fortuna potvrdila skvělou formu na domácích hřištích a nyní po těsné výhře 1:0 nad silným Groningenem zvítězila před vlastními fanoušky již popáté za sebou. Rozdílovou trefu zařídil zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem střídající Rasmus Karjalainen, který do té doby pobyl na trávníku pouhých sedm minut. Sittard se díky tomuto úspěchu posunul na třináctou pozici s patnácti body, FC prozatím zůstává na devátém místě s jednadvaceti body.

Hosté navíc po nečekaném neúspěchu přerušili svou úctyhodnou šňůru sedmi střetnutí bez porážky, a i když balón drželi téměř z šedesáti procent, tak ve statistice střeleckých pokusů byl sobotní duel naprosto vyrovnaný. Diváci spíše sledovali opatrnější průběh s minimem vyložených možností. Po úvodní čtvrthodině musel být zápas na téměř deset minut přerušen kvůli výtržnostem a vzájemným potyčkám fanoušků obou táborů.

Ihned po návratu na hrací plochu mohl z ničeho nic udeřit Groningen, ale jeho pokus z pěti metrů skončil o několik decimetrů vedle pravé konstrukce. Poté se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nepřihodilo a obrázek hry se téměř nezměnil ani po výměně stran. K dalšímu ohrožení došlo v 66. minutě, kdy Groningen předvedl pohlednou přízemní kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci stanul Hrustič.

Třiadvacetiletý australský reprezentant vyslal svou tvrdou bombu do levého horního rohu, avšak naprosto fantastický zákrok předvedl brankář Koşelev a výrazně podržel svůj výběr. Rozhodující okamžik se zrodil v 78. minutě, kdy z ničeho nic udeřila Fortuna. Třiadvacetiletý finský forvard Karjalainen zaznamenal svou premiérovou trefu v nejvyšší nizozemské soutěži ve velmi důležitý okamžik a navíc tak potvrdil i vzrůstající formu.

Po obrovském závaru před hostujícím gólmanem Padtem se nejlépe zorientoval v pokutovém území a svou pohotovou dorážku nasměroval po zemi doprostřed branky. FC se v závěru sice snažilo alespoň vyrovnat, nicméně na žádný velký tlak se už nezmohlo. V příštím kole bude mít co napravovat proti konkurenčnímu Utrechtu, Sittard se pokusí zlomit hodně nepříznivou bilanci na venkovních stadionech proti eindhovenskému gigantovi z PSV.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele