Češi v zahraničí: Poprvé se trefil Vydra, Čech překonal tisícovku a Vaclík chytil penaltu

24.09.2018, 16:01
Aktuality
Dva čeští brankáři-legionáři mají za sebou obzvlášť povedený víkend. Petr Čech přispěl k vítězství Arsenalu 2:0 nad Evertonem a zapsal se do dějin Premier League jako první brankář, který dosáhl na 1000 úspěšných zákroků. Tomáš Vaclík ze Sevilly zase zlikvidoval penaltu na hřišti Levante a se spoluhráči mohl oslavit vítězství 6:2. Drobnou oslavu si zaslouží i útočník Matěj Vydra, který vstřelil svou první branku v dresu Burnley v anglické Premier League...

Anglie


Brankář Arsenalu Petr Čech je na britských ostrovech oslavovaným hrdinou po zápase s Evertonem. V utkání udržel čisté konto a pomohl k výhře Arsenalu 2:0 šesti zákroky. Díky tomu se přehoupl i přes magickou hranici 1000 úspěšných zásahů v Premier League, což se zatím nikomu jinému nepodařilo.

Útočník Matěj Vydra poprvé skóroval v dresu Burnley v anglické Premier League. Ve 39. minutě zápasu nasměroval svůj tým za vítězstvím v zápase proti Bournemouthu, který skončil výsledkem 4:0. Vydra odehrál rovnou hodinu a pak ho vystřídal Chris Wood.



Ve druhé anglické lize nastoupil Tomáš Kalas v základní sestavě Bristolu na půdě Wiganu. Jeho tým prohrál 0:1 a Kalas strávil na hřišti 76 minut, pak musel střídat kvůli zranění v obličeji. Jak se později ukázalo měl český obránce na dvou místech zlomenou čelist. Už v neděli podstoupil operaci, čeká ho však zhruba šestitýdenní pauza.



Obránce Daniel Pudil odehrál celý zápas za Sheffield Wednesday a pomohl k cenné výhře na půdě Aston Villy 2:1. Sheffieldu zatím v tabulce patří desátá příčka.

Millwall prohrál ve West Bromwichi 0:2 a nezabránil tomu ani český záložník Jiří Skalák. Ten nastoupil v základní sestavě. V 72. minutě ho vystřídal za stavu 0:1 O‘Brien.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík se v dresu Sevilly zaskvěl na hřišti Levante chycenou penaltou. Svému týmu v prvním poločase divokého utkání uchránil vedení 2:1 a nakonec přispěl k vysoké výhře 6:2.





Od 78. minuty hrál za druholigové Las Palmas proti Málaze útočník Tomáš Pekhart a pomohl týmu udržet výhru 1:0. Týmu z Kanárských ostrovů patří v tabulce druhé místo právě za Málagou. Přímo do elitní LaLigy postupují první dva celky.

Itálie


V základní sestavě Bologni byl po delším čase záložník Ladislav Krejčí a hned pomohl svému týmu k vítězství 2:0 nad AS Řím. Bologna přitom do té doby nevstřelila v lize ani gól. Římané, v jejichž dresu proseděl celý zápas na lavičce Patrik Schick prohloubili svou krizi. Nevyhráli počtvrté za sebou a v tabulce jsou až na 14. místě.

Záložník Jakub Jankto naskočil v 58. minutě v dresu Sampdorie Janov do zápasu s Interem Milán místo Poláka Linettyho. Po závěrečném hvizdu byl ale smutný. Jeho tým inkasoval ve čtvrté minutě nastavení branku z kopačky chorvatského vicemistra světa Brozoviče a prohrál 0:1.

Antonín Barák si za Udine zahrál ve Veroně proti Chievu poslední minutu a nastavený čas, když vystřídal Mandragoru. Těšit ho ale mohlo vítězství jeho týmu 2:0.

Obránce Aleš Matějů ve druhé lize za Brescii odehrál celé utkání na hřišti Carpi. Zápas skončil nerozhodně 1:1.

Livorno remizovalo v Cosenze 1:1. Český útočník Libor Kozák se v jeho dresu dostal na trávník za nepříznivého stavu 0:1 v 74. minutě a přispěl tak částečně k zisku bodu.

Německo


V sestavě Werderu Brémy v Augsburgu nechyběly dvě české stálice. Brankář Jiří Pavlenka i obránce Theo Gebre Selassie odehráli celé utkání. Domů si odváželi vítězství 3:2. Na straně domácích hrál od 67. minuty také český záložník Jan Morávek.

Norimberk porazil na domácím hřišti Hannover 2:0 a byl u toho také český záložník Ondřej Petrák, který dostal v 64. minutě žlutou kartu.

Francie


Brankář Tomáš Koubek z Rennes čelil ve francouzské Ligue 1 síle Paris Saint Germain a nakonec dostal 3 branky. Jeho tým sice vedl po vlastním gólu Rabiota, na konci první půle ale vyrovnal Di María a po přestávce přidali další dva zásahy Meunier a Choupo-Moting, takže Rennes prohrálo 1:3.

Bulharsko


Obránce David Jablonský se vrátil do základní sestavy Levski Sofia a pomohl svému klubu k vítězství 4:1 nad Bistricou. Ve 3. minutě zaznamenal první branku zápasu.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid strávil v barvách ADO Den Haag na hřišti Vitesse Arnhem 87 minut a přispěl k remíze 1:1., kterou si hosté odvezli.

Záložník či křídelní útočník Jaroslav Navrátil odehrál celý zápas za Go Ahead Eagles proti rezervě Ajaxu a mužstvu pomohl k vítězství 2:1. Eagles jsou po šesti kolech na čele tabulky Eerste Divisie.

Obránce Josef Kvída vedl jako kapitán tým Nijmegenu do zápasu na hřišti Helmondu. A dovedl ho k vítězství 3:2, přičemž sám odehrál celých 90 minut.

Michal Sadílek zapsal do statistik kompletních 90 minut v utkání proti Volendamu. Rezervě PSV Eindhoven pomohl svým výkonem k vítězství 1:0.

Polsko


Útočník Zdeněk Ondrášek tentokrát vyšel v dresu Wisly Krakov naprázdno. Jeho tým prohrál ve Štětíně 1:2. Ondrášek dostal tři minuty před koncem žlutou kartu.

Zaglebie Lubin předvedlo neskutečný comeback na půdě Lechie Gdaňsk. Ta vedla už po pětadvaceti minutách 3:0. Hosté ale po přestávce doslova ožili a v nastaveném čase zásluhou českého útočníka Jakuba Mareše vyrovnali na konečných 3:3. Lechia tak propásla příležitost posunout se do čela tabulky.

Za Legii Varšava nastoupil v základní sestavě obránce Adam Hloušek a přispěl k vítězství 4:1 na hřišti Legnice. Legia po slabším rozjezdu konečně zase vyhrála dvakrát za sebou a v tabulce už se posunula na čtvrtou příčku.

Michal Papadopulos odehrál celý zápas za Piast Gliwice na půdě Slasku Wroclaw, nicméně do statistik se zapsal pouze žlutou kartou a jeho tým prohrál 1:4.

Do čela polské ligy vystoupala Jagiellonia Bialystok díky vítězství 3:1 v Zabrze nad Górnikem. Celé utkání v barvách hostů odehrál záložník Martin Pospíšil.

Ve druhé lize Raków Czestochowa zvítězil 2:0 na půdě Warty Poznaň. Z české kolonie v mužstvu vítězů odehrál celé utkání Petr Schwarz. Další záložník Daniel Bartl strávil celé utkání na lavičce a Tomáš Petrášek v nominaci chyběl úplně.

Jakub Habusta odehrál 67 minut za Odru Opole na půdě Olsztynu, než byl vystřídán. Za domácí hrál celé utkání obránce Lukáš Kubáň a byl to on, kdo se mohl po zápase radovat, protože Olsztyn vyhrál 2:1.

Slovensko


Ružomberok porazil doma Podbrezovou 3:0 a svým dílem k tomu přispěli také čeští fotbalisté v jeho dresu. Obránce Filip Twardzik a záložník Erik Daniel odehráli celý zápas.

Nováček ze Seredě prohrál na hřišti favorizovaného Slovanu Bratislava 1:2. Za hosty hrál celý zápas obránce Martin Sus, který dostal ve 49. minutě žlutou kartu.

Obránce Filip Kaša ze Žiliny se podílel spolehlivým výkonem na vysokém vítězství svého týmu nad Senicou 5:0.

Dunajská Streda porazila gólem z 90. minuty Trnavu 3:2. V její brance k tomu pomohl brankář Martin Jedlička. Na straně Trnavy odehrál celé utkání záložník Jiří Kulhánek, který obdržel ve 20. minutě žlutou kartu.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček naskočil v dresu Lokerenu do zápasu proti Mouscronu o poločase místo Diabyho. Duel skončil nerozhodně 0:0.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok odehrál celé utkání za Maccabi Petah Tikva na hřišti Maccabi Haifa. Hosté si odvezli cenné vítězství 2:1. Zajímavostí je, že jedinou branku domácích vstřelil bývalý sparťan Georges Mandjeck.

Kazachstán


Šachtar Karagandy s českým duem Egon Vůch a Lukáš Droppa v základní sestavě prohrál na půdě Kaisaru Kyzylorda 2:1. Vůch odehrál celé utkání, Droppa byl pět minut před koncem vystřídán.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal udržel čisté konto v dresu Hearts proti Livingstonu. Jeho tým však v lize poprvé ztratil body, protože kanonýr Steven Naismith nedokázal skórovat ani z pokutového kopu, skončil duel nerozhodně 0:0. Hearts však dál vedou tabulku skotské Premiership.

Turecko


Obránce Jakub Brabec dostal žlutou kartu v závěru zápasu jeho Rizesporu na půdě Malatyasporu. Hosté hráli od 61. minuty o deseti bez vyloučeného Finka, a tak jen těžko mohli něco dělat s nepříznivým výsledkem 0:1, který určila branka z konce prvního poločasu.

Trabzonspor v sestavě s Filipem Novákem, který odehrál celé utkání, nečekaně nestačil před vlastním publikem na Göztepe a prohrál 1:2. I proto, že kanonýr Burak Yilmaz kromě vstřeleného gólu také na konci první půle neproměnil penaltu. Trabzon v tabulce po druhé porážce v řadě klesl na 12. místo.

Kasimpasa prohrála na domácím trávníku 1:2 s Alanyasporem. V jejím dresu byl u toho v základní sestavě také český záložník David Pavelka, který odehrál poprvé po zranění celých 90 minut.

Obránce Ondřej Čelůstka pomohl Antalyasporu k domácí výhře 2:1 nad Sivassporem. Český stoper odehrál celé utkání.

Major League Soccer


Rovných 55 minut strávil na hřišti Bořek Dočkal při vítězství Philadelphie Union nad Sportingem Kansas City 2:0. Pak ho vystřídal Alejandro Bedoya a přihrál na obě dvě branky. Dočkala teď s týmem čeká v noci ze středy na čtvrtek finále Amerického poháru proti Houstonu.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak dlouhej je clanek francouzi v zahranici? Taky maji za 5min precteno?

Reagovat
Y.N.W.A

mrkni na eurofotbal.fr

Reagovat
kilobyte

To asi ne, ale nemají tam takové hvězdy jako Egon Vůch a Lukáš Droppa.

Reagovat
smazaný uživatel

Droppa je Vůch!

Reagovat
smazaný uživatel

* bůh

Reagovat
iamek

OT: je tady někdo kdo letěl Praha - Srí Lanka - Maledivy - Srí Lanka - Praha? Pokud ano, tak SZ prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
Spalovač šancí

Z Prahy už létá přímo na Srí Lanku?

Reagovat
zelda

Ondrášek bald fraud, nikdy jsem mu nevěřil

Reagovat
tnt03

Josef Kvída dobrý. Jen tak dál. Že by nám rostl kvalitní stoper? Kéž by :-)

Reagovat
REPLIKATOR

Škoda že 2. holandská liga je na úrovni nejhorších týmů 1. české ligy.

Reagovat
tnt03

Proto zatím roste

Reagovat
dontcallmeandre

Možná i horší.

Reagovat
REPLIKATOR
Reagovat
mayday

Zlámal je v tom Skotsku výbornej.

Reagovat
poz3n

paráda

Kdyby jsme mohli sestavit reprezentaci ze samých brankářů, to by byla momentálně jízda

Reagovat
poz3n

Kdyby jsme

Reagovat
kilobyte

Asi bychom nedostávali bůra od takových týmů jako je Rusko.

Reagovat
Hokaido

https://ibb.co/jdGM49

Krejčí (11) hrál mimochodem wingbacka. Třeba mu to tam s jeho fyzickým fondem půjde.

Reagovat
mayday

Ať hraje prostě cokoliv, hlavně ať hraje. Po té loňské hrůze, kdy si kopl 12 zápasů po pár minutách by bylo dobrý, kdyby trochu naskakoval. Letos měl snad zatím jen jeden start a teď v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

je dobrý že se zrovna vyhrálo nad silným soupeřem, ale je otázkou jaký předvedl výkon, pokud solidní tak se třeba konečně zase vrátí do základu

Reagovat
smazaný uživatel

Matěj konečně Ještě aspoň 9. Vaclík

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Rudnevs

Vo švajčiarskej lige mimochodom Basel prehral s YB 1:7... Suchý ani žiaden iný Čech síce nenastúpil, čiže to neúvisí s článkom, ale i tak je to zaujímavý výsledok a zvolil som tento článok, keďže sa tu riešia viaceré ligy. Videl som len zostrih, YB dalo prvé tri góly zo štandardiek a potom už sa to viezlo...

Je tu niekto, kto ich pravidelne sleduje? Ja viem len, že problémy sa začali po odchode úspešnej dvojice funkcionárov Heuslera (bývalý prezident) a Heitza (bývalý manažér), ktorých nahradili Burgener a Streller, ktorým sa nedarí tak ako ich predchodcom.

Reagovat
naheCZ

YB po 7 kolech 10 bodů náskok

Reagovat
Rudnevs

Jj, túto sezónu je už asi rozhodnuté... V YB robia dlhodobo dobrú koncepčnú prácu, čo im teraz prináša ovocie - to som si myslel dlhú dobu i o Baseli, tam to tak tiež za Heuslera a Heitza (toho mimochodom mohlo kedysi získať HSV, ale Beiersdorferovi nebol dosť dobrý, pretože nemal skúsenosti z Nemecka - ďalší z Didiho prešľapov) fungovalo, teraz po tej prehre som sa na to však pozrel detailnejšie a zisťujem, že tá doba už skončila (aspoň nateraz).

Túto sezónu už je Basel v lige asi odpísaný, kľúčový bude Umbruch, ktorý príde v lete...

Reagovat
k0udy

Vaclík odešel právě včas

Reagovat
kilobyte

Je to docela podobný s Čechem. Roky prim v Chelsea a když odešel Chelsea šla dolů(jen chvilkově).

Reagovat
spider_8

Dost blbý přirovnání. Za prvý, ve chvíli kdy Čecha posadil Courtois, tak Chelsea vyhrála titul a za druhý, v Arsenalu si v celkovém součtu jednoznačně pohoršil.

Reagovat
kilobyte

Já to nemyslel takhle. Spíš jak tady někteří často snižovali jejich výkony, že v takových týmech by mohl chytat kdokoliv.

Reagovat
spider_8

Ok, tak to jo.

Reagovat
off-olda

Zrovna včera po tom výsledku jsem si říkal, co se s Basilejí již druhý rok děje. Ty jsou úplně v hajzlu. 1:7 musí být největší prohra buď za hodně dlouhou dobu nebo v historii.

Reagovat
Rudnevs

Najväčšia od roku 2001 a prehry 1:8 so Sionom... Teraz som sa díval na klubový fórum a už som so situáciou trochu viac oboznámený - Basel doplatil na to, že bol po rokoch dominancie príliš na hruške a prišiel s konceptom, vďaka ktorému padol na zadok. Boli príliš sebaistí a preto priviedli ľudí (Pipi, Burgener) bez skúseností, ktorí prišli s novým konceptom, chceli vytvoriť tím s čo najviac odchovancami a hráčmi z Baselu a okolia. Pozerali sa viac na pôvod hráčov než na kvalitu a mysleli si, že sú natoľko dominantní, že to ich pozíciu v lige neovplyvní.

Reagovat
PISTOLERO

Tak Bilbao tak funguje dlouhodobě, bohužel ve Švýcarsku asi takové kvality ti hráči nedosahují. Přeci jenom to není fotbalová velmoc, takže v tomhle ohledu to bylo hodně naivní.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

spatny, spatny, spatny..

Reagovat
poz3n

Pokud můžu být po přečtení tohodle článku každý týden hrdý alespoň na jednoho našeho hráče, beru to jako úspěšný fotbalový týden

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
wyqinac

Vaclik pekne ale co tam pak predvedli hraci levante pri ty dorazce se tam dva spoluhraci srazi a netrefi mic

Reagovat
Andis

Nechápu jak může být naše repre tak tragická, vždyť máme tolik nabitých hráčů v top ligách

Reagovat
king23

Co je to za mýtus toto? Nedávno mě tady někdo argumentoval, jak má Jarolím k dispozici lepší kadr, jak Bílek s tím, že naši borci hrají důležité role v italských klubech. A realita? Jak Schick, tak Jankto lesti lávky, takže asi takové jsou to hvězdy.

Reagovat
Y.N.W.A

no právě že vůbec nemáme... snad i Albánci, Islanďané nebo Slovinci jsou na tom momentálně líp

Reagovat
king23

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč tak odstavili Baráka v Udine. Minulou sezonu klíčový hráč, 34 zápasů, 7+4 a teď ho posílají na hřiště v 90.minutě...

Reagovat
Mimalu

protože byl zraněný

Reagovat
smazaný uživatel

byl zranění...zase začne pravidelně hrát

Reagovat
smazaný uživatel

To těžko, na jeho místo přišel za pro Udine velké penize hráč z Juve, který má větší kvalitu a logicky bude dostávat přednost

Reagovat
Zark

Mandragora je ale jinej post.

Reagovat
smazaný uživatel

už hrál dneska klasicky základ...takže se prober...navíc Barák nehraje post jako velký hráč z Juve, hrají dnes spolu...

Reagovat
REPLIKATOR

Dávat sem druhou polskou ligu

Reagovat
TheMally11

Podle livesportu (v den utkání) bylo, že Egonek dal gól

Reagovat
bruchy

Osobně jsem dost překvapen, že v Norimberku tak moc hraje Ondřej Petrák

Naopak se trochu začínám bát o Baráka s Janktem.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
shitcool

Reagovat
snuff24

nter Milán se odvolá proti trestu na jedno utkání, který dostal jeho trenér Luciano Spalletti. Holohlavý kouč byl vykázán na tribunu v závěru duelu na půdě Sampdorie, důvodem byla jeho údajně oslava vítězné trefy Nerazzurri..ehm co je to za picovinu?

Reagovat
pajka-juve

Hlavně to odvolání nebude mít žádný smysl (max. morální), pokud nedostane nic víc než zápas na tribuně. Hrajete dnes večer a do večera se nic nestihne vyřídit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele