Češi v zahraničí: Ondrášek i Papadopulos skórovali v Polsku, Jedlička dostal kuriózní gól

17.09.2018, 14:54
Aktuality

Anglie


Brankář Petr Čech vychytal Arsenalu vítězství 2:1 na půdě Newcastlu. Čisté konto mu pokazil až v nastaveném čase irský obránce Ciaran Clark umístěnou hlavičkou. Gunners zvítězili venku podruhé za sebou.

Útočník Matěj Vydra naskočil v 56. minutě z lavičky Burnley do zápasu na hřišti Wolverhamptonu. Jeho tým však krátce nato inkasoval a nakonec i prohrál 0:1. Na první ligovou výhru v nové sezóně tak dál čeká.

Tomáš Kalas hrál v obraně Bristolu City proti Sheffieldu United a přispěl svým výkonem k tomu, že si domácí do tabulky The Championship připsali tři body za vítězství 1:0.

Německo


Pouze žlutou kartou za faul v 54. minutě se do statistik zápasu Hoffenheimu na hřišti Düsseldorfu zapsal český obránce Pavel Kadeřábek. Odehrál celé utkání, ale vyrovnat se musel s porážkou 1:2.

Jiří Pavlenka se vrátil do branky Werderu Brémy v utkání proti Norimberku. Celý zápas odehrál za domácí také obránce Theo Gebre Selassie. V duelu, který skončil nakonec remízou 1:1, nastoupil v základní sestavě hostů další Čech Ondřej Petrák. Ten se dokonce gólově prosadil. Po zásahu videorozhodčího však jeho branka kvůli postavení spoluhráče v ofsajdu neplatila. Norimberku se povedlo srovnat a vybojovat bod až v nastaveném čase.

Itálie


Posledních pět minut odehrál za Udine proti FC Turín český záložník Antonín Barák, který vystřídal Lasagnu. Na výsledku 1:1 se mu ale nic změnit nepodařilo.

Obránce Aleš Matějů absolvoval kompletních devadesát minut v dresu Brescie v domácím zápasu proti Pescaře. Ten nakonec skončil nerozhodně 1:1.

Francie


Tomáš Koubek odchytal za Rennes celý zápas na půdě Nice. Nezabránil ale porážce 1:2. Jeho tým sice vedl díky vlastní brance soupeře, v závěru však domácí během třinácti minut brankami Saint-Maximina a Meloua skóre otočili. Ani s jednou ranou nemohl Koubek nic dělat.

Jaroslav Plašil nastoupil v základní sestavě Bordeaux proti Nimes a odehrál celé utkání. V 57. minutě si navíc připsal asistenci při brance Kalua na 3:2. Vítězný gól to ale nebyl. Bordeaux 12 minut před koncem inkasovalo a nakonec remizovalo s Nimes 3:3. Plašil ještě dostal v 80. minutě žlutou kartu.

Španělsko


Tomáš Vaclík chytal za Sevillu proti Getafe, už ve 3. minutě však poprvé inkasoval z kopačky Angela. Tentýž hráč přidal do poločasu ještě druhý gól a zařídil překvapivé vítězství outsidera 2:0.

Ve druhé lize naskočil v dresu Las Palmas na poslední minuty zápasu v Extremaduře útočník Tomáš Pekhart a pomohl udržet hostům vedení 2:1 až do závěrečného hvizdu. Las Palmas je zatím bez porážky a drží se na druhém místě tabulky.

Nizozemsko


Neuvěřitelný debakl musel skousnout útočník Tomáš Necid a jeho spoluhráči z ADO Den Haag. Od PSV Eindhoven dostali před vlastními fanoušky sedm branek a prohráli 0:7.

Ve druhé lize odehrál celé utkání za Go Ahead Eagles Jaroslav Navrátil. Český záložník však nezabránil porážce 2:3 na hřišti rezervy AZ Alkmaar. Pro jeho mužstvo šlo v pátém kole o první porážku i bodovou ztrátu v soutěži.

Obránce Josef Kvída zachránil Nijmegenu ve třetí minutě nastavení remízu 4:4 s rezervou PSV Eindhoven vyrovnávací brankou. Na hřiště se dostal v 80. minutě za stavu 2:3 z pohledu domácích.

Polsko


Záložník Martin Pospíšil odehrál celé utkání za Jagiellonii Bialystok proti Cracovií Krakov a přispěl k vítězství 3:1.

Útočník Michal Papadopulos rozhodl jedinou brankou zápas Piastu Gliwice proti Arce Gdyně. Papadopulos se prosadil v 62. minutě. V 77. minutě pak byl vystřídán.



Wisla Krakov přehrála v domácím utkání Lechii Gdaňsk 5:2. V 19. minutě se prosadil i nejlepší kanonýr polské Ekstraklasy Zdeněk Ondrášek, který vyrovnával na 1:1. Wisla se díky vítězství dostala před svého sobotního soupeře na první místo tabulky.

Ondráškův gól v čase 0:15



Adam Hloušek nastoupil v základu Legie Varšava v duelu proti Lechu Poznaň a mohl se radovat z vítězství svého mužstva 1:0.

Ve druhé lize nastoupil v základní sestavě Odry Opole proti Termalici Bruk-Bet Nieciecza záložník Jakub Habusta. Ve 14. minutě dostal žlutou kartu, ale na konci duelu se mohl radovat z vítězství svého týmu 4:1.

Z trojice českých fotbalistů v kádru Rakówa Czestochowa nastoupil to zápasu proti Stalu Mielec pouze Petr Schwarz. V duelu, který skončil nerozhodně 1:1, odehrál celých 90 minut. Daniel Bartl, ani Tomáš Petrášek se na hřiště nedostali.

Turecko


Celé utkání v dresu Kasimpasy strávil na hřišti záložník David Pavelka. Jehom užstvo však nestačilo na Galatasaray Istanbul a prohrálo na jeho stadionu 1:4.

Obránce Ondřej Čelůstka nastoupil v základní sestavě Antalyasporu na půdě Basaksehiru a odehrál celé utkání. Vzpomínat ale v dobrém nebude. Antalya prohrála v Istanbulu vysoko 0:4.

Další bek Jakub Brabec odehrál kompletních 90 minut za Rizespor při remíze 1:1 s Bursasporem.

Slovensko


Český brankář Martin Jedlička odchytal za Dunajskou Stredu celý zápas na půdě Slovanu Bratislava. Ten vyhrál šlágr kola slovenské Fortuna ligy 3:2. Třetí gól Slovanu byl však mimořádně kuriózní. Jedlička si myslel, že sudí odpískal ofsajd útočníka Slovanu Šporara. V domnění, že vrací míč na místo přestupku ale přihrál přímo na jeho nohu, takže střelec soupeře měl pak mimořádně snadnou úlohu.

Neuvěřitelný gól Slovanu v čase 2:45



Trnava podlehla na svém stadionu 1:2 Žilině. Za domácí odehráli celý zápas záložníci Jakub Rada a Jiří Kulhánek. V dresu hostů nastoupil v základu obránce Filip Kaša. ten dostal v 38. minutě žlutou kartu.

Obránce Martin Sus odehrál celý zápas za nováčka ze Seredě a podílel se vítězstvím 2:1 nad Michalovcemi.

Dva Češi hráli za Ružomberok na hřišti Zlatých Moravců v základní sestavě. Filip Twardzik dirigoval obranu a záložník Erik Daniel měl dokonce na ruce kapitánskou pásku. Oba se mohli na konci zápasu aspoň trochu těšit ze zisku jednoho bodu za remízu 1:1.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok dostal v dresu Maccabi Petah Tikva žlutou kartu v nastaveném čase zápasu proti Hapoelu Haderu. Utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Maďarsko


Haladás Szombathely prohrál s Kisvardou 1:4 na jejím stadionu. Celé utkání odehrál obránce Vít Beneš. Útočník Michael Rabušic se dostal na hřiště v 57. minutě, ale neprosadil se.

Honvéd Budapešť doma prohrál v derby s Ferencvárosem 0:1. český záložník Tomáš Pilík nastoupil v základní sestavě domácího týmu a odehrál 58 minut, než byl vystřídán.

Rusko


Záložník Ondřej Vaněk si zahrál necelou půlhodinu za Ufu proti CSKA Moskva, když v 64. minutě vystřídal Salatiče. Bohužel však nezabránil jasné porážce svého týmu se soupeřem Viktorie Plzeň v Lize mistrů 0:3.

Skotsko


Hearts prodloužily ve Skotsku svou vítěznou sérii a zůstávají stoprocentní i po vítězství 1:0 v Motherwellu. Celé utkání v jejich dresu odchytal Zdeněk Zlámal a připsal si třetí ligovou nulu.

Kazachstán


Záložnáík Lukáš Droppa pomohl k vítězství Šachtaru Karagandy 2:1 proti Atyrau. Odehrál kompletních 90 minut. Jeho spoluhráč Egon Vůch zůstal na lavičce jako nevyužitý náhradník.

Major League Soccer


Dvaasedmdesát minut odehrál za Philadelphii Union Bořek Dočkal než byl střídán. Jeho tým doma sice vedl nad Montrealem 1:0, ale nakonec prohrál 1:4. Philadelphia se však stále drží na pozicích zaručujících postup do play-off.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (41)

Přidat komentář
oli9

Jankto a Schick ten prostor letos nedostanou

Reagovat
Uwe háže buly

Tak Jankto stál Sampdorii docela dost peněz, ten ještě dostane šanci, toho bych se nebál. Schick jedině, že by se zranil Džeko.

Reagovat
mayday

Taky myslím, že Jankto prostor dostane. U Schickův je to těžší a tam čekám, že bude paběrkovat. Loňskou sezonu měl být prostě v Sampdorii s teď mohl být úplně jinej kopáč.

Reagovat
smazaný uživatel

Legendární Papadopulos ještě žije?

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo ty svý 4 góly za sezónu si většinou splní a

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

slovensko opět nezklamalo

Reagovat
zelda

Ondrášek do repre

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

jen škoda že na postu hrotaka nás tlačí bota nejméně

Reagovat
Azazelo RD

Jako že nehrající Schick stačí?

Reagovat
verv

co to tady všichni valíte že Schick nehraje vrátil se z repre srazu s nějakým drobným zraněním, minulý kolo proti AC byl v základu.

Reagovat
Azazelo RD

Ze čtyř zápasů hrál v základu jeden, ne?

Reagovat
verv

jeden v základu, do dvou naskočil v průběhu, do jednoho nenastoupil kvůli zdravotním problémům, rozhodně to není tak ze nehrává. Nebo ste snad čekali, že odehraje každej zápas 90 minut a Džeko bude leštit lavičku?

Reagovat
Azazelo RD

Tak já netvrdil, že to je špatný. Jen nevím, jestli je útok naše nejlépe obsazená část hry, když máme jen Schicka, který asi pravidelně v základu nebude a pak pár "kopyt" z ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

A Krmencik v sestavě kola LM.

Reagovat
zelda

no tím bych si nebyl tak jistej...Schick, kterej pořád hledá formu a pak Krmelec, což není bůhví jaký terno...dokud se Ondrášek nezkusí, tak nevíme, jak na tom jsou při porovnání

Reagovat
ratusek

Jedlička zkušeně

Reagovat
kilobyte

Brankáři, kteří umějí přihrát do 100% šance.

Reagovat
ratusek

Matějů hraje Serii B, lepší než sedět v Brightonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JeséRodriguez

snad se posune časem někam do SA nebo aspoň L1, nějakej talent má

Reagovat
smazaný uživatel

To vůbec není jasné kam se posune když je jen na hostování může takhle hostovat všude možně až dokonce smlouvy což dle mého není ideální

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně jankto a Schick pro seděli cely zapas na lavičce, jako m. Sadilek. Mohli by to tam uvést))))

Reagovat
smazaný uživatel

A co Krejčí dostává se vůbec na lavičku? když si vzpomenout jaké jsme v něm měli naděje, přitom přesně takový hráč (jaký se zdálo že by mohl být) teď naší repre moc chybí, samozřejmě když si v klubu nekopne do míče a sám to nijak neřeší tak má dveře do reprezentace zavřené dokud se to nezmění

Reagovat
JeséRodriguez

Ví někdo, jak to vypadá s Černým a Mihálikem?

Reagovat
smazaný uživatel

Cerny nastoupil poprvy po zraneni za juniorku ted

Reagovat
JeséRodriguez

díky snad se chytne, asi by mu pomohla nějaká hostovačka, to samý Mihálik...a Sadílek by taky mohl dostat nějaký minuty

Reagovat
oli9

Sadílek by se mohl chytit...Černý si myslím, že už lepší nebude....hlavně musí jít pryč z Ajaxu klidně at v tom holansku zůstane ale jde jinam....třeba Zwolle nebo takovy klub kde by 2 sezony pravidelně hrál s dospělýma

Reagovat
dave30

Nastoupí poprvé po téměř 11 měsících dnes.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Andis

O tom, že klucí italský seděli se nemluví. Hlavně AS chyběl Schick EFFEKT.

Reagovat
Beči

Nechápu, proč Dória kupovala Jankta, když mu nedá čuchnout.

Reagovat
paver

2 zápasy ze 4 sedí = nedostal čuchnout

Reagovat
Andis

Protože mu poslední zápas nevyšel i podle jeho slov a sám čekal že ho nechá trenér sedět. Pak Sampdoria zničila Neapol a teď i Frosinone při celkovém skóre 8:0 tak není důvod tam strkat Jakta když jim to teď šlape. Sleduj trochu dění než se začneš obouvat. Jakto není žádná hvězda aby za každou cenu hrál. Musí si počkat

Reagovat
Kucka

Reagovat
Rarášek

Ty kráso, ten Jedlička ... No to nemá chybu .

Reagovat
smazaný uživatel

Do repre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele