Češi v zahraničí: Trefil se Novák v Turecku, Vaclík vede se Sevillou ligu

08.10.2018, 13:56
Aktuality
Gólově úrodný víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Skórovat se podařilo v turecké lize Filipu Novákovi, v Polsku Michalu Papadopulosovi, či na slovensku obránci Filipu Kašovi. Brankář Tomáš Vaclík vede se Sevillou španělskou LaLigu a totéž navzdory první porážce v sezóně platí pro Zdeňka Zlámala a jeho Hearts ve Skotsku...

Německo


Jiří Pavlenka odchytal za Brémy už v pátek celý zápas proti Wolfsburgu a pomohl k vítězství 2:0. V základní sestavě Werderu nechyběl ani Theo Gebre Selassie a vydržel na trávníku až do poslední minuty.

Záložník Jan Morávek si zahrál za Augsburg poslední čtvrthodinu divokého zápasu v Dortmundu. Hosté vedli v době jeho příchodu na hřiště 2:1, nakonec ale prohráli 3:4, když rozhodl v šesté minutě nastavení ranou z přímého kopu Paco Alcácer, který tak zkompletoval hattrick.

Ondřej Petrák odehrál celé utkání za Norimberk v Lipsku. Na zápas ale asi bude chtít co nejrychleji zapomenout. Hosté schytali krutý debakl 6:0.

Anglie


Na poslední minutku se dostal do hry v dresu Burnley útočník Matěj Vydra, který vystřídal kolegu útočníka Sama Vokese. Burnley doma remizovalo s Huddersfieldem 1:1.

Celý zápas za druholigový Sheffield Wednesday odehrál Daniel Pudil. V Bristolu se jeho mužstvo mohlo radovat z výhry 2:1. Tomáš Kalas, který v domácím týmu hostuje z Chelsea je po zlomenině v obličeji ve stavu zraněných a do utkání pochopitelně nezasáhl.

Španělsko


Tomáš Vaclík stál znovu v brance Sevilly při vítězství 2:1 nad Celtou Vigo. Překonal ho až pět minut před koncem Boufal. Vzhledem k zaváhání gigantů Barcelony a Realu Madrid se Sevilla posunula na průběžné první místo španělské LaLigy.

Itálie


Záložník Ladislav Krejčí tentokrát nastoupil do zápasu Bologni v Cagliari až na druhý poločas, kdy vystřídal Dijkse. Hosté prohrávali 0:1 a nakonec inkasovali ještě jednou a ze Sardinie odcestovali s prázdnou.

Antonín Barák odehrál proti Juventusu za Udine 75 minut, než ho vystřídal Polák Lukasz Teodorczyk. Domácí prohráli s italským hegemonem 0:2.

Alespoň posledních 10 minut si zahrál za Livorno proti Spezii v Serii B útočník Libor Kozák. Nepříznivý stav zápasu 1:3 se mu ale změnit nepodařilo. Stejným výsledkem tak duel také skončil.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid odehrál celé utkání za ADO Den Haag a mohl se spoluhráči radovat z výhry 1:0 nad Groningenem.

Obránce Josef Kvída prohrál s Nijmegenem na hřišti Almere 0:1. Český fotbalista se dostal na hřiště až za nepříznivého stavu v 83. minutě.

Go Ahead Eagles tentokrát doma jen remizovali 2:2 se Spartou Rotterdam. Záložník Jaroslav Navrátil nastoupil v základní sestavě a asistencí se podílel na druhé brance domácích, která v těch chvílích znamenala vedení 2:0. V 90. minutě už za stavu 2:1 byl Navrátil vystřídán. V nastavení však Eagles o vítězství přišli.

Asistenci si připsal také Václav Černý. Za rezervu Ajaxu tentokrát záložník, který se vrací na trávníky po zranění kolena, odehrál 75 minut proti Telstaru a radovat se mohl z pohodlného vítězství 3:0.

Skotsko


První porážku v sezóně utrpěl brankář Zdeněk Zlámal a jeho Heart of Midlothian. V Glasgowě nestačil tým z Edinburghu na Rangers a podlehl jim 1:3. V tabulce však stále Hearts patří první příčka.

Polsko


Michal Papadopulos se počtvrté v sezóně gólově prosadil za Piast Gliwice a pomohl svému týmu k remíze 2:2 v Legnici. Piast se v pátek na chvíli dostal dokonce do čela celé polské Ekstraklasy.

Celý zápas odehrál v dresu Legie Varšava Adam Hloušek. Na půdě Slasku Wroclav vydolovala Legia vítězství 1:0 a po rozpačitém úvodu sezóny už se dotáhla na čelo. Momentálně je druhá o skóre za Lechií Gdaňsk.

Záložník Martin Pospíšil odehrál 72 minut za Jagiellonii Bialystok v Kielcích proti Koroně. V tvrdém duelu dostal jednu z celkového počtu devíti žlutých karet. Nakonec si hosté odvezli remízu 1:1.

V základní sestavě Wisly Krakov v derby s Cracovií nechyběl útočník Zdeněk Ondrášek. Odehrál celých 90 minut a přestože se neprosadil, mrzet ho to nakonec nemuselo. Jeho tým totiž zvítězil na půdě soupeře 2:0.

Ve druhé lize odehrál celé utkání za Odru Opole záložník Jakub Habusta. Na hřišti Stalu Mielec přispěl k remíze 1:1.

Raków Czestochowa s Petrem Schwarzem v sestavě remizoval 0:0 na půdě Podbeskidzie Bielsko-Biala.

Lukáš Kubáň odehrál celé utkání za Stomil Olsztyn proti Karowicím. Z konečného výsledku však radost neměl. Stomil prohrál doma 0:1.

Turecko



Kasimpasa porazila v pátek v turecké lize Göztepe Izmir 3:1. byl u toho i záložník David Pavelka, který za domácí tým odehrál 79 minut, než ho vystřídal Depe. Kasimpase patří v tabulce výborné čtvrté místo.

Rizespor remizoval 2:2 na půdě Kayserisporu. V dresu hostů odehrál celých 90 minut obránce Jakub Brabec.

Další český obránce Ondřej Čelůstka také odehrál celé utkání za Antalyaspor v duelu s Galatasaray Istanbul. O cenný bod přišlo jeho mužstvo až v samém závěru utkání. V 87. minutě rozhodl Donk.

Trabzonspor zvítězil 3:1 na hřišti Akhisaru Belediye a významně se na tom podílel i český obránce Filip Novák, který vstřelil třetí branku svého mužstva hlavou po standardní situaci. Pro Nováka to byl druhý gól v aktuální sezóně.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček odehrál za Lokeren 78 minut proti Kortrijku. K lepšímu výsledku než porážce 1:3 to ale nestačilo. Lokerenu se v szóně zatím příliš nedaří a patří mu až 14. místo v šestnáctičlenné tabulce.

Izrael


Tommáš Sivok opět nastoupil v základní sestavě Maccabi Petah Tikva a odehrál celých 90 minut. Na půdě mistrovského Hapoelu Beer Ševa však tentokrát na soupeře se spoluhráči nestačili a prohráli 1:4.

Maďarsko


Záložník Tomáš Pilík nastoupil v základní sestavě Honvédu Budapešť a pomohl svému mužstvu k vítězství 1:0 nad Díosgyöry VTK z Miškolce. Pilík odehrál 58 minut.

Slovensko


Záložník Erik Daniel si připsal asistenci při druhé brance Ružomberku v zápase proti Nitře. Domácí tým, který koučuje David Holoubek zvítězil nakonec 3:1. Celý duel odehrál také obránce Filip Twardzik.

Obránce Žiliny Filip Kaša pomohl brankou k vítězství svého týmu 2:0 nad Podbrezovou. V tabulce patří Žilině třetí místo za vedoucím Slovanem a Dunajskou Stredou.

Právě Dunajská Streda porazila doma 3:1 Zlaté Moravce. V jejím dresu se o výsledek přičinil také brankář Martin Jedlička, který odchytal celé utkání.

Trnava porazila Sereď na svém stadionu 2:1. Pomohli k tomu v jejím dresu také dva čeští fotbalisté. Jiří Kulhánek odehrál celý zápas, Jakub Rada naskočil do hry v 71. minutě. Na straně hostů strávil na hřišti kompletní porci minut obránce Martin Sus.

Chorvatsko


Jan Lecjaks dostal v dresu Lokomotivy Záhřeb na půdě Interu Zaprešič ve 20. minutě žlutou kartu a spokojený nemohl být ani po závěrečném hvizdu. Jeho mužstvo prohrálo 1:2 a v tabulce kleslo ze druhé na třetí příčku.

Kazachstán


Šachtar Karaganda remizoval na hřišti Žetisu 1:1. Z českých fotbalistů v jeho dresu se tentokrát představil pouze záložník Lukáš Droppa, který odehrál celých 90 minut. Šachtar dál tvrdě bojuje o záchranu. Momentálně je poslední, ale má zápas k dobru a na barážové příčky ztrácí jediný bod. Na přímou záchranu pak dva.

Bulharsko


Obránce David Jablonský pomohl Levski Sofia k vítězství v městském derby nad Slavií. Český fotbalista odehrál celých 90 minut a mohl se radovat z výsledku 2:0.

Major League Soccer

Záložník Bořek Dočkal odehrál v dresu Philadelphie Union 77 minut a připsal si jednu asistenci při vysokém vítězství 5:1 nad Minnesotou. Čtyři góly nasázeli domácí fotbalisté už v prvním poločase. Dvakrát se například trefil útočník Fafa Picault, který se před časem neprosadil v pražské Spartě.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (30)

Přidat komentář
kilobyte

Kdo by před rokem čekal, že bude Vaclík průběžně první v La lize.

Reagovat
poz3n

Jankto měl nějaké zranění, nebo nenastupuje čistě z výkonostního hlediska?

Reagovat
Kostomlat

Jankto měl zůstat v Udine a Schick v Sampdorii. Oba jsou ve špatném klubu.

Reagovat
poz3n

Bohužel to tak vypadá. Ta "výrazná" italská legie se nám nějak zadrhává

Reagovat
Andis

Ale ty seš zrovna z těch co tvrdili kdo víc co není Schick za super talent a světová hvězda

Reagovat
poz3n

Světová hvězda? Kdy jsem to prosím tebe tvrdil? Myslel jsem si a pořád si myslím, že Schick má potenciál být výborným útočníkem, který má na to, aby byl z českých hráčů top. To se ale přeci nevylučuje s tím, že mi přijde, že se i jeho kariéra teď tak nedobře zadrhává.

Reagovat
GabrielBatistuta

Schick by to měl třeba lehčí,kdyby byl Edin o rok, nebo o dva starší... Pořád ale věřím tomu, že se Patrik může chytit a být důležitým i v AS. Jestli to bude na víc nemůže vědět nikdo.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Beči

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pride

Ale hovno, Sampdoria je pro mladého hráče dobrý klub. Šancí tam bude dostávat daleko víc, než Schick v AS. Pár měsíců nehraje pravidelně a hned si našel špatný klub

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Losinho

Správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Sampdorii se teď hodně daří, tak asi není potřeba nic měnit.

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
smazaný uživatel

Ah, eurofotbal a sport.sk sa predbehávajú kto dá blbší nadpis Vaclíkova liga, Škriniarov Inter, Neapol, ktorej kapitán je slovenský reprezentant Hamšík, AS Řím s českým reprezentantem Shickem... Už ma drbne z tohto V tomto článku to ešte beriem lebo je celý o Čechoch ale ono je to v každom SA a LL článku pomaly

Reagovat
Whitemedia

Fišara je guma, ale tenhle titulek bych mu nezazlíval, je v pohodě..

Reagovat
smazaný uživatel

asi nerozumis cestine, nic takového se v tom nadpisu nepise

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslel som len nadpisi ale tie perličky v článkoch na sk/cz stránkach klinec tomu dáva Merčiak keď sa počas komentovania náhodného zápasu urobí na Lobotkovi alebo keď Míra robí s Shicka druhého Maradonu... To som tým chcel povedať...

Reagovat
smazaný uživatel

Na Vaclíka nám nešahej!!!

Reagovat
Mrvinho

Ani na jeho Sevillu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

najlepší je zverenec Mariána Vajdu, meno toho tenistu ani neviem, lebo všade na Slovensku ho komentujú len takto

Reagovat
smazaný uživatel

Vaclík je prďák!

Reagovat
Messiáš

je neuvěřitelnej. Fanoušky Sevilly si navíc naprosto získal tím, že chytal proti Realu, i když noc před tím probděl kvůli dceři, kterou museli převézt do nemocnice. Musí akorát zapracovat na tom vyrážení. Hru nohama zlepšuje a nemá jí obecně špatnou...

Reagovat
PBLead

Hru nohama neměl špatnou ani ve Spartě. Nevím, jestli už to uměl ve Vítkovicích, ale ve Spartě se s ním dost pracovalo, aby hrál nohama, rozehrával na krátko, stál při útoku Sparty vysoko. Prostě aby byl moderní brankář. Ze začátku mi v tomhle přišel nic moc, ale pak se dost zlepšil a na české poměry byl na brankáře dost technický (nejlepší v tomhle byl za poslední léta asi Dúbravka, jen ten občas neuměl chytat). V Basileji bych řekl, že tohle musel ještě zlepšit. Tudíž si myslím, že i na Španělsko je jeho hra nohama OK, asi ne nějak špičková, ale rozhodně na obstojné úrovni. Jsem rád, že to Vaclíkovi zatím v Seville klape. V ČR se z něj dělal průměrák kvůli pár laciným gólům z repre (za které může i mizerná kvalita našich obránců), já si stojím za tím, že Vaclík mohl klidně už 3 roky kopat jakoukoliv elitní ligu.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
smazaný uživatel

Hearts první ?

Reagovat
smazaný uživatel

Skácelův, Bednářův a Pospíšilův Hearts?

Reagovat
rezba

A co Lukáš Zima, to jako nechytá ani v Livornu?

Reagovat
ratusek

To je ten co se bojí,míče?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele