Bundesliga - souhrn 4. kola

28.08.2009, 22:25, aktualizováno 30.08.2009, 19:25
Komentáře a souhrny
Bayern konečně zabral a doma porazil Wolfsburg. Na první ísto se dostal po výhře nad Kölnem Hamburg, v závěsu je Leverkusen, který doma otočil duel s Bochumí. Stuttgart jen remizoval s Nürnbergem, nerozhodně hrál i Frankfurt s Dortmundem. Hoffenheim veze body z Hannoveru, Brémy z Berlína...

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 2:0

28.08.2009 20:30

Góly: 29. Raúl Bobadilla, 84. Marco Reus

Mainz nedokázal zopakovat týden starý výkon proti Bayernu, na hřišti Mönchengladbachu byl jasně přehrán a poražen 2:0. Borussia tak navázala na dobrý vstup do sezóny a minimálně do zítřka se díky brankám Bobadilly a Reuse bodově dotáhla na dosud vedoucí trio.

Domácí tým obvykle doma hraje velmi ofenzivně, kvůli agilně bránícím hostům se ale dlouho nemohl v tomto utkání prosadit, ačkoliv byl mnohem aktivnější. Utkání tak začalo přibírat na zajímavosti až zhruba po půl hodině. Nejprve ostře vypálil z přímého kopu Bobadilla, který si ale nechával svoji trefu na o chvíli pozdější okamžik.

Ve 29. minutě totiž ztratili hosté ve středu pole míč, Marx ho okamžitě poslal na hrot právě Bobadillovi, argentinský útočník se silově prosadil v souboji s brankářem Müllerem a obráncem van der Heydenem a poté mohl míč uklidit do prázdné branky - 1:0. Hostující brankář se navíc při oné situaci zranil a musel chvíli nato střídat, jako náhrada přišel Wetklo. V závěru půle zatlačil Mainz, Hellerova dalekonosná střela ale skončila na horní síťce.

Po změně stran se začalo stejně jako v první půli dosti opatrně a pro divákovo oko nezáživně. Poté chvilku tahal pilku opět hostující tým z Mainzu, další velkou šanci měli ale znovu domácí Hříbata. V 65. minutě se k přímému kopu postavil Arango a míč zakroučil parádně, bohužel pro něj ale mířil do levé tyče.

Hosté se k pořádnému náporu nedokázali propracovat ani v závěrečné fázi zápasu, a tak je o všechny bodové naděje připravili domácí v 84. minutě. To Hykovi ukradl míč na půlce hřiště střídající Reus, jenž nasadil k sólu a chladnokrevně si poradil tváří v tvář Wetklovi - 2:0. Právě Wetklo dochytal zápas jen s bolestmi a zdravotně indisponován byl ke konci zápasu i Miroslav Karhan. Mainz tedy odjel s nepořízenou, bohužel pro něj navíc i s třemi zraněnými hráči.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:1

29.08.2009 15:30

Góly: 68. Ioannis Amanatidis - 62. Mohamed Zidan

Kanonýři na obou stranách se v rozmezí osmi minut postarali o jednobrankovou remízu. Diváci v Commerzbank Areně viděli na pohled hezký fotbal, šťastnější nakonec byli domácí, nad nimiž si hosté z Dortmundu drželi optickou převahu.

Tu hráči Borussie praktikovali hned od prvních minut, v 7. minutě pálil mimo egyptský útočník Zidan. Na druhé straně o dvě minuty později hrozil Meier. Za další minutu byl v šanci domácí kanonýr Amanatidis. Další minuty se nesly ve znamení tlaku Dortmundu, velkou šancí ke skórování pohrdl Zidan, o chvilku později, v 21. minutě, hrozil Valdéz. Poté se hra mírně usadila, hosté polevili a domácí nepřidali. Poločas tak ukončila nebezpečná Hummelsova střela ze čtyřicáté první minuty.

Do druhého poločasu domácí vstoupili podstatně aktivněji, hosté jim to však notně ulehčili zbytečnými a častými ztrátami míče ve středu hřiště. Amanatidis v 56. minutě se ale stále ještě zahříval. Hosté netrpěli nedostatkem snahy, jen se nedařilo. Smůlu v 62. minutě protrhl Mohamed Zidan, po ztrátě Amanatidise se míč dostal k Hajnalovi, ten přihrál Zidanovi, který se zakončením neměl problémy. Radost hostům však zkazil už po šesti minutách Amanatidis, po chybě Subotiće se řeský snajpr uvolnil a zavěsil.

Vstřelený gól vystřelil domácí do útoku, Frankfurt tlačil a tlačil. Do konce zápasu si však více než Amanatidisovu šanci z 87. vytvořit nedokázal a nevyužil tak šance posunout se na druhé místo průběžné tabulky.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfL Bochum 2:1

29.08.2009 15:30

Góly: 41. Manuel Friedrich, 68. Stefan Kießling - 32. Diego Klimowicz

Leverkusen je stále neporažený a na vrcholu. Díky brance Stefana Kiesslinga se porýnský klub udržel v čele nejvyšší německé soutěže, naopak Bochum si trochu pokazila slušný vstup do soutěže.

Utkání začali mnohem aktivněji domácí, jen Barnetta měl v prvních sedmi minutách hned tři šance. Tu první ze samotného úvodu utkání, kdy hlavou minul branku, ve třetí minutě na poslední chvíli přispěchal Heerwagen a v sedmé minutě se ukopl ve slibné příležitostí. Heynckesova družina vyvíjela obrovský tlak a Bochum tak mohla hrozit jen z bleskových protiútoků. Dobře fungovala také spolupráce Renata Augusta s Erenem Derdiyokem, nicméně jak ve 14., tak i v 18. minutě se musela basilejská posila chytat za hlavu.

Ve 26. minutě se poprvé v gólové příležitosti ukázal Kiessling, ale po spolupráci s Barnettou jej opět zastínil Heerwagen, jeden z nejlepších hráčů na trávníku. Bochum pak zcela otočila průběh utkání. Běžela 32. minuta a Epallého ránu z 18 metrů do branky uklidil Diego Klimowicz. Pro Bayer to byla těžká rána do slabin, nicméně pět minut před přestávkou rozehrál Kadlec volný kop hluboko do šestnáctky, Friedrich přeskočil Mavraje a vyrovnal.

Po změně stran se Bochum zatáhla ještě více na vlastní polovinu a hra byla pouze na domcích. Ti opět ukázali, že mají problémy s brejky soupeřů, jeden z nich musel v 59. minutě řešit Adler, a před takřka zaplněnou BayArenou si poradil bravurně.

Werkself se v tomto utkání neprosazovali snad ani jinak než po volných kopech. Na tuto herní situaci opět došlo v 68. minutě, tentokrát se exekutorem stal Kroos a šťastným střelcem Kiessling, jenž byl ve správný čas na správném místě a ze šesti metrů vstřelil svůj šestý gól v sezoně.

Bochum musela, pokud chtěla alespoň bod, rychle otevřít hru a vstřelit branku. To se jí však do konce utkání nepovedlo a Bayer si tak pojistil první místo v tabulce.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - TSG Hoffenheim 0:1

29.08.2009 15:30

Góly: 40. Carlos Eduardo

Hannover smolně prohrál s TSG Hoffenheim, byť byl v průběhu zápasu lepším celkem. Doplatil tak na neefektivitu v zakončení, protože velké kvantum šancí spálil, zatímco jeho soupeř potrestal jediné větší zaváhání domácího celku.

První vážnější akci zápasu rozjel český reprerezentant Jiří Štajner, který krásným lobem za obranu našel zcela volného spoluhráče Ya Konana. Ten sice dobře mířil, ale Timo Hildebrand konečky prstů vytáhl jeho střelu na zadní tyč, od které se míč odrazil zpět do hřiště.

Ya Konan nadále hýřil aktivitou, avšak dvakrát z dobré pozice mířil opět nepřesně. A tak platilo nedáš - dostaneš. Ve 40. minutě si Carlos Eduardo na levé straně hřiště vtipně narazil se Sejadem Salihovićem a z úhlu nekopromisně zamířil do bližší šibenice. I zkušený Robert Enke byl proti této střele bezmocný - 0:1.

Druhá půle příliš vzruchu nepřinesla. Domácí se sice snažili zvrátit nepřízeň osudu, avšak chyběla jim větší přenost ve finální fázi. Ya Konan se sice jednou dostal k nebezpečné ráně, avšak ta mířila pouze do středu brány. Utkání tak skončilo výhrou Hoffenheimu, ale Hannover si za svůj výkon alespoň bod zasloužil.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - SC Freiburg 0:1

29.08.2009 15:30

Góly: 40. Du-Ri Cha

Obrovské překvapení se urodilo v Gelsenkirchenu, domácí Schalke prohrálo s nováčkem z Freiburgu a utrhlo si veliký díl ostudy. Nic naplat, že domácí do hostů bušili, seč jim síly stačily, gól padl jeden - na druhé straně a zodpovídat se bude muset Schalke. Poctivá defenzíva v podání hostů přinesla ovoce.

Schalke nemělo cíle jiné, než tříbodové a od začátku to na to vypadalo. Ve 4. minutě střílel Farfán, a posléze i Westermann. O pár minut později se nevedlo hlavičkujícímu Kurayimu, ten ve 100% šanci přestřelil. Na řadu tak přišli hosté, ve 12. minutě po rohu zakončoval hlavou mimo Idrissou, Krmaš ve 21. minutě nemířil o mnoho lépe. Hned za další dvě minuty střílel Westermann, na to odpověděl šancí Jäger na druhé straně.

Domácí měli sice evidentní převahu, chyběl však způsobilý špílmachr a především zakončovatel. Neefektivní Schalke tak ve 40. minutě potrestal korejec Cha, vybojoval balon, a zakončil - 0:1. Schalke se do přestávky nezmohlo na odpověď a v poločase tak překvapivě o gól prohrávalo.

Felix Magath s výsledkem očividně také nebyl spokojený, hráčům vyčinil a využil i všechny 3 možnosti střídání, dané mu pravidly. Za chybujícího Höwedese poslal na hřiště Kobiasvilliho, do ofenzivy pak Keniu a Altintopa místo Moritze a špatně hrajícího Rakitiće. Hned první minutu druhé půle však střílel starý známý Kuranyi, ani jeho střela z 18 metrů však k toužebnému vyrovnání nevedla.

Schalke sice nastoupilo energicky, tlak ale brzy odezněl. Na dlouho jediným zmíněníhodným momentem byla Westermannova střela z 68. minuty. Aktivní byl především domácí Kenia, sám ale na vše nestačil a po šanci z 84. minuty skončilo i celé utkání. Po závěrečném hvizdu se ještě dostalo speciálního pískotu pro brazilského beka Rafinhu, spojovaného v poslední době s přestupem do Bayernu Mnichov.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Norimberk 0:0

29.08.2009 15:30

Góly: -

První letošní bezbranková remíza se zrodila ve Stuttgartu. V jižanském derby zde uspěl takticky Norimberk, naopak zklamalo VfB. Utkání postrádalo jakékoliv šance.

Oba týmy začaly hodně zlehka. Norimberk se snažil většinu akcí vést středem, Stuttgart se přes tvrdý val nemohl probojovat. První šance se udála po třinácti minutách hry, jenomže uspěchanosti Boky nedokázal využít Vidosic.

Švábský tým se do šancí dostával zejména díky Gebhartovi, ale jak akce z 20., tak i ta ze čtyřiadvacáté brankou neskončily. Na hrotu der Clubu působil osamocený Charisteas, který si za první poločas prakticky nekopl. Stuttgart musel hrát a hostům to vyhovovalo. Hitzlspergerův volný kop sice nadělal Schäferovi pořádné starosti, ale stejně tak jako Mintál a Vidosic později gólem neskončil.

Do druhého poločasu provedl Markus Babbel změny a přinesl do hry dynamiku. První šanci však měli hosté díky Pinolovi, který využil nedokonalého ofsajd-systému domácích. Ve druhém poločase měli míč na svých kopačkách převážně hráči z Mercedes-Benz Areny, ale Hleb a ani Pogrebňak svůj první gól v novém působišti nevstřelili.

Oba týmy se po nezáživném fotbale rozešly bez branek.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 3:0

29.08.2009 18:30

Góly: 27. Mario Gómez, 68. Arjen Robben, 80. Arjen Robben

Doslova pohádkový debut si v Allianz Areně odbyl obletovaný Arjen Robben, teprve včerejší posile z Realu Madrid stačil poločas, aby v Madridu měli oči pro pláč - Nizozemec se uvedl perfektním výkonem, jenž korunoval dvěma góly. Návrat se vydařil i Francku Ribérymu, Bayrnu tak konečně vyhrál a z šestnácté pozice, kterou v Mnichově nepamatují, vystoupal na sedmé místo, stále však s pětibodovou ztrátou. Naopak Wolfsburg po slibném začátku podruhé v řadě prohrál a kouzlo mistra je ta tam.

Jak již byl avizováno, duo R-R sledovalo první poločas z lavičky, netrpělo však abencí kvalitní společnosti - Van Gaalovi došla trpělivost s Michaelem Rensingem, jehož nahradil Butt. Pod hrotem Schweinsteigera nahradil Müller, ten se tedy přesunul napravo a vzhledem ke zdvojení levého křídla Robbenem nasadil kouč Bayernu nalevo Altintopa a pod něj do obrany Pranjiće. Místo na hřišti tedy nezbylo ani na Braafheida. Nyní ale už k zápasu samotnému.

Domácí FC Bayern se okamžitě po zahájení zápasu tlačil dopředu, hned ve druhé minutě hrozil Goméz, Barzagli ho však protentokrát uhlídal. O čtyři minuty později zkoušel štěstí Grafite. Bayern kontroloval hru, držel Wolfsburg zkrátka a ten nedělal žádné problémy, místo se tak našlo i pro vymýšlení útočných akcí. V 15. minutě hlavičkoval Schweinsteiger, po něm dorážel Müller, ale štěstí se naklonilo na stranu hostí.

O osm minut později rozehrál Tymoschuk na Schweinsteigera, ten přihrál do vápna, ale ani Goméz s Olićem míč do brány nedostali. Wolfsburg stále nestíhal, stále byl stejně pasivní. Přišla na řadu 27. minuta a gól. Altintop napálil z 20 metrů odražený balon, Benaglio jen tak tak vyrazil a Goméz uklidil míč do sítě - 1:0. Bayern toužil raněného nepřítele dorazit, blízko byl ve 41. minutě Goméz, radost mu a celé Allianz Areně zkazilo až připomenutí ofsajdového pravidla. Poločas tak skončil zaslouženým vedením domácích, hosté za jednogólové manko mohli být ještě rádi.

Klíčový moment druhé půle přišel hned na jejím začátku, do hry vstoupil Arjen Robben. A hned o sobě dal vědět, v 56. prohnal levou stranu hostující defenzívy, akci však nezakončil dobře. Za čtyři minuty ještě potrápil Butta hlavičkou Džeko, a dalším pamatováníhodným momentem byl návrat Francka Ribéryho, v 63. minutě vystřídal Oliće. Pak už přišla na řadu Robbenova chvíle, Tymoschuk vybojoval balon ve středu hřiště, poslal ho Ribérymu, Francouz neváhal a vyslal Robbena, ten se vrhl do pokutového území a falšovanou střelou překonal Benaglia.

Následné minuty Bayern trochu zaspal a hostům se otevřela šance na kontaktní gól, nejprve to byl Džeko, kdo hrozil. Dvě minuty po něm, v 74. minutě, vytahoval Grafiteho hlavičku z čáry Phillip Lahm. To však bylo od Wolfsburgu to poslední, na řadu opět ochotně přišli domácí. Opět skóroval Robben, opět v tom měl prsty Ribéry. Druhý jmenovaný vyslal do vápna centr, první jmenovaný ho uklidil do branky - 3:0 pro Bayern, a Wolfsburg byl definitivně poražen. O pět minut později ještě velkou šancí pohrdl Goméz, ale to už bylo opravdu to poslední, co večer nabídl. Bayern si poradil s Wolfsburgem hladce 3:0.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Werder Brémy 2:3

30.08.2009 15:30

Góly: 77. Łukasz Piszczek, 90+2. Patrick Ebert - 57. Mesut Özil, 74. Tim Borowski, 83. Naldo

V Berlíně se hrál vyrovnaný zápas, domácí Hertha ale narozdíl od mnoha zápasů minulé sezóny neměla štěstí v zakončení a naopak Brémy ano. Ty se dostaly do vedení, další dvě branky daly do otevřené domácí obrany a nakonec si i přes dvojnásobné snížení stavu došly pro vítězství 3:2.

Úvod měli o něco lepší domácí a po deseti minutách poprvé ohrozili hostující branku, střelu Nicua ale pěkně vyrazil Wiese. Obdobná situace se odehrála dvě minuty nato na druhé straně, Drobný si poradil proti novicovi Bargredemu. Ve 21. minutě zamotal hosty Ebert, kterému se povedl i centr, ten ale těsně netrefil Cícero. Za hosty se pak Boenischovi podařilo ze dvou metrů přestřelit, pro jeho dobré svědomí to ale bylo z ofsajdu.

Opravdové nebezpečí pro Drobného znamenal až průnik Özila, jehož nepříjemný pokus ale český brankář zpacifikoval. Další šance vcelku vyrovnané partie musel řešit znovu Drobný, poradil si ale jak s Naldovým přímým kopem, tak se střelou Marina. Gól do šaten pak mohl zařídit aktivní Ebert, jeho kouzlení v blízkosti hostující svatyně ale postrádalo důsledné zakončení.

Po změně stran na soupeře Hertha vlétla, hned minutu po nástupu udělal Wiesemu kličku Wichniarek a po drobném kontaktu s hostujícím brankářem se poroučel k zemi, sudí Kinhöfer však rozhodl ve prospěch Brém. Ty se musely nadále bránit, Piszczekova střela šla mimo, Wiese se tak pořádně zapotil až když musel vyrážet zpod břevna Kačarovu bombu.

Zlomová byla však až 57. minuta. Domácí Ebert nedotáhl svůj průnik a následoval smrtící protiútok Werderu. Marin vyslal do samostatného úniku Özila a ten střelou pozemi překonal Drobného - 0:1. Hertha chtěla rychle odpovědět a Jankerova jizlivá rána k tomu neměla daleko, ale v 74. minutě utekl tentokrát Marin s Borowskim, načež první znovu přihrával a druhý dotlačil míč za branovou čáru - 0:2.

Poté měli hosté dvě příležitosti k definitivnímu rozhodnutí, jenže nedali a v 77. minutě bylo sníženo. Kačar se probil do pokutového území, dokázal na poslední chvíli přihrát míč Piszczekovi a ten už ho jen doklepl do prázdné branky - 1:2. Domácí naděje ovšem trvaly jen šest minut. Poté Özil našel zcela volného Nalda a ten měl neuvěřitelné množství času na to, aby se mohl podívat a v klidu poslat míč k zadní tyči - 1:3. Tím bylo prakticky po zápase, v první minutě nastavení pak ještě upravil na konečných 2:3 z domácího pohledu krásnou střelou z dálky Ebert.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - 1. FC Köln 3:1

30.08.2009 17:30

Góly: 19. José Paolo Guerrero, 66. José Paolo Guerrero, 86. Piotr Trochowski (pen.) - 75. Adil Chihi

Hamburg pokračuje ve skvělých výkonech, po vysoké výhře ve Wolfsburgu, jež ho vynesla do čela tabulky, první místo uhájil před dotírajícím Leverkusenem. S posledním Kölnem příliš práce neměl.

Začátek byl v podání obou soupeřů značně nervózní, oba postrádali invenci. Primárním cílem byla prevence chyb, proto se fotbalisté na trávníku nepouštěli do ničeho odvážného. O první záblesk se postaral Podolski, nemířil však dostatečně přesně. První šance na druhé straně ale už byla gólová, Wome tečoval Jarolímův balon, Guerrero přetlačil Geromela a trefil přesně levý horní roh.

Hra se poté dostala do svého dřívějšího tempa, kolínští působili rezignovaně, HSV se nikam nehnalo. Až v závěru první půle trochu vzrušení přinesl Trochowski, Mondragón si však s jeho střelou poradil a proto zůstal rozdíl ve skóre jednogólový.

Poločasová přestávka s týmy konečně trochu pohnula, hned tři minuty po zahájení druhé půle musel s obtížemy likvidovat Petrićovu střelu Mondragón. O čtyři minuty později kolumbijský gólman zasahoval znovu, tentokrát proti Aogovi, v 55. minutě pak střílel ještě Zé Roberto. Zatímco HSV tlačilo, Köln se nezmohl na nic, Kozlové byli příli pasivní a jejich hra byla bez myšlenky. Zoufalé pokusy z dálky v podání Manicheho ani Podolského nic nezmohly.

A zákonitě znovu skórovali domácí, v 66. minutě pronikl do vápna Zé Roberto, Mohamad mu balon vypíchl, avšak pouze ke Guerrerovi a ten se znovu nemýlil. Že Zé Roberto se předtím ocitl v postavení mimo hru, mu radost nezkalilo, rozhodčí si toho totiž ani přes Mondragónovi protesty nevšiml. HSV se po druhém gólu přestalo hrát a varování mu v 76. minutě poskytl čerstvě vystřídavší Chichi. Kolín chytl druhý dech, o sedm minut později měl velikou šanci vyrovnat Novaković. Ten se však mýlil, Hamburg tak měl možnost svá zaváhání napravit a také že napravil. V 86. minutě spadl po kontaktu s Mondragónem Zé Roberto, penalty se ujmul Trochowski a bezpečně proměnil. Hamburg tak porazil poslední Köln 3:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hamburger SV431012:510
2.Bayer Leverkusen431010:310
3.Werder Brémy42119:67
4.Schalke 0442115:27
5.Borussia Mönchengladbach42117:77
6.Eintracht Frankfurt41305:46
7.VfL Wolfsburg42027:86
8.Bayern Mnichov41216:45
9.VfB Stuttgart41215:55
10.TSG Hoffenheim41212:25
11.1. FSV Mainz 0541215:65
12.Borussia Dortmund41214:65
13.Hannover 9641123:34
14.VfL Bochum41125:84
15.SC Freiburg41124:104
16.Hertha BSC41034:63
17.1. FC Norimberk40222:52
18.1. FC Köln40132:71

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (91)

Přidat komentář
Arne

Gladbach holt bude hodně silnej, moje předpoklady se zatím potvrzujou.

Reagovat
smazaný uživatel

možná překvapení jako Hertha v minulé sezoně

Reagovat
Arne

Jo, je to možný... Těch podobností je tam docela dost, akorát my jsme měli nesrovnatelně větší kvalitu v obraně.

Reagovat
smazaný uživatel

tak, ale to bylo až potom, co se Arne přesunul k Simunicovi na střed obrany ne? s von Bergenem vám to tehdy moc taky nešlo...

Reagovat
Arne

Nj, Stevovi se nedařilo... On měl celkem takovej blbej podzim, ale dva zápasy v řadě zpočátku ligy totálně sez***... Resp. proti Wolfsburgu nás připravil o dva body a na Bayernu - první gól jeho, tehdy to Tonimu usnadnit víc ani nemohl, a pak dvě penalty, z čehož minimálně jedna určitě nebyla, ale holt tak to bylo.

Nyní ale hraje hodně dobře, i když včera (předevčírem) to žádná sláva nebyla, ovšem to od málokoho jo.

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobře (mimo toho Brondy)

Reagovat
Radin

Co je s Bradleym?j

Reagovat
smazaný uživatel

možná je ještě v karanténě...

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlí mi někdo schalke?

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu ale magath se bude moct vyřádit

Reagovat
smazaný uživatel

Magath by měl především popřemýšlet nad rozestavením obrany. Höwedes je prostě stoper a nechápu proč ho strká nalevo. Na stoperu je mnohem jistější než Zambrano. Nalevo by mohl jít Westermann, přeci jen do zálohy má možností dost. Přijde mi divný takový pokles obrany oproti minulé sezoně, když nikdo neodešel.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsem viděl a dle mého Schalke stále chybí tvůrce a rejža hry, Rachejtlič v první půli nic a Kenia ve druhé také téměř nic (nastřelené břevno) - tzn. Mori na plac Alespoň už dnes zahřejval lávku.

Reagovat
smazaný uživatel

Kenia hrál náhodou dobře, ale to už Freiburg jen bránil a o jejich kvalitní defenzívě se přesvědčil už například Hamburg. Šance byly, ale když to nejde Kuranyimu tak je celý tým v loji. Spíš to chce nějakého pořádného zakončovatele.

Reagovat
smazaný uživatel

naposled měl Halil celkem formu ne? ikdyž sniper to není...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak žádný zázrak to nebyl. Do kombinace dobrý, ale k zakončení se málokdy dostal. Ale střílet docela umí

Reagovat
smazaný uživatel

gratuluji trapnému výsledku schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju ti, že umíš odesílat příspěvky

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen, Freiburg Ale zrovna od toho Korejce bych gól proti Schalke nečekal...

Reagovat
smazaný uživatel

Fuck off všem, kteří hrají na 0:0, případně betonují 1:0

Reagovat
F.Torres

hezky robben

Reagovat
smazaný uživatel

200. Pro Robbena!!!!!!!!!! krásnej výkon!!!!

Reagovat
sosna

200.jo? sis uletěl ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ne to sem si neuletěl, to myslim vážně

Reagovat
sosna

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne Bayern Vynikajúce A dalších minimálne 5 zápasov podobne ako dnes FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Robben ukázal svojí extratřídu, pro mě je a bude nejlepší fotbalista planety...

Reagovat
pepi.nho

Reagovat
vitasrp

Wow, Robben koukám hned v premiéře pěkně řádil

Reagovat
irik

Nizozemská desítka zase dává góly, velmi dobře .

Jinak, úryvek z tickeru: "Jetzt geht die Saison richtig los!" Ano, teď už nás nic nezastaví. R-R bude řádit .

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší ta dvojka ♥

Reagovat
smazaný uživatel

a konečně se prosadil i Gomez...

Reagovat
smazaný uživatel

presne ako som predpokladal...Robben ukaze ze je minimalne tak dobry ako Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

ne-li lepší..

Reagovat
smazaný uživatel

děkuju, že jse mu dali tu možnost to ukázat v Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Robben je borec!

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že trojka robben ribery a gomez toho ještě letos dost ukáže. Pro Bayern skvělá posila (robben)

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně velká chyba, že real pustil ARko.. Těd bude ( JE ) ještě lepší, ON je jako utrženej ze řetězu... nejlepší ten hráč.

Reagovat
godwood

Myslím,že lepší premiéru si Robben ani nemohl přát. Je to pro něj jistě docela velké zadostiučinění a snad se mu díky tomu bude v Bayernu líbit a nebude své volby, byť vynucené,litovat. Hodně štěstí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska mě Bayern po dlouhý době potěšil. Před příchodem R+R nic extra, ale co se dělo, když nastoupily oba vedle sebe, to byl mazec. Nejvíc mě překvapilo jak si spolu dokážou vyhovět. Jak kdyby spolu hráli odmala. Akorát Gomez snad nebude tak zahazovat ty jejich výstavní přihrávky. A obrana by taky mohla bránit i když je to 2:0. Ale jinak se už těším na další zápas

Reagovat
smazaný uživatel

pekne Arjen.. hlavne nech mu vydrzi to zradvie

Reagovat
smazaný uživatel

robben je naozaj hrac najvacsich kvalit real ho nemal predat inak hned v prvom zapase 2goly to je dobre

Reagovat
smazaný uživatel

robben real ho nemel prodavat ted by se jim tam hodil-casillas,arbeloa,raul albiol,pepe,ramos-lass,alonso-robben,kaka,CR-benzema kdyby neodesel tak by to tak mohlo fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

Borec nechápu že ho Real prodal

Reagovat
smazaný uživatel

Robben

Reagovat
smazaný uživatel

To co předvedl to byla naprostá senzace, prostě úžasnej výkon... Fanoušci Realu asi musí zuřit, diť i já sám sem se rozbrečel radostí, když ON snad zvedl spícího obra, plakal jsem ale nestidím se za to, to co předvedl je naprosto suprový, s Frankem vytvoří hodně silnou dvojku, jenom mdoufám, že frank se nenechá nalákat velkými penězi a zůstane s mnichově.. Doufám, že budou oba zdraví a dovedou bayern na vrchol evropsého fotbalu.. R-R žije v mojem srdci..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co to skusit slovy?

Reagovat
smazaný uživatel

že s tebou souhlasim, vidim to stejně...mám Francka moc rád a k němu přišel ještě Arjen který je taky můj oblíbenec :)

Reagovat
smazaný uživatel

Z0ul!k: Nechytáš za Liberec?

Reagovat
smazaný uživatel

nn prasim v Benešově :D

Reagovat
smazaný uživatel

aha.. Já myslel, že hraješ ligu za liberec, bysme se potkali... Tam chytá brankář zoul... ...Tak škoda no.. Hned bych ti tam dal jednoho..

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Marko Pantelič míří do Ajaxu Amsterdam!

Reagovat
pepi.nho

Robben byl nejnebezpečnější hráč. Moc jsem si ho přál spolu s Diegem. Diego nevyšel, tak aspoň takhle. Jinak Butt chytal velmi dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

jak vytáh tu hlavičku Džeka..to byla radost pohledět

Reagovat
smazaný uživatel

a určitě nechat chytat Hanse než toho děravýho Rensinga

Reagovat
smazaný uživatel

Rensinga by to chtělo prodat, je stále mladý a talent má - ale u nás ho nevyužije

Reagovat
madridcan

jak tak pozeram RObben si tam robil srandu z vlkov v obrane.Gratulujem a len tak dalej ked uz nemozes strielat goly za Real tak aspon v bayerne,hoc ten tim bars rad nemam

Reagovat
herbage

Tak co jsem teď viděl, tak Robben při svém druhém gólu vrátil Wolfsburgu Grafiteho patičku i s úroky

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

I <3 Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

změna rozestavení v Bayernu po zažití 4-4-2 nedopadla dobře (Rehagel, Klinsmann...) a nakonec první výhru získáme až s 4-3-3

Reagovat
smazaný uživatel

...šťastný to hrací den... první výhru zaznamenal také Mehmet Scholl

Reagovat
pepi.nho

Už bylo na čase

Reagovat
Arne

"Robbéry" budou řádit, jak to tak vypadá... Co jsem viděl ze sestřihu, tak včera vážně klasa.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to vypada ze sou spokojene obe dve strany jak real tak y bayern :) a o to prece slo ze jo wili kdyz si mi furt psal ze zaloznika nepotrebujete a hele nakonec jo !

Jedno sem ale este nepochopil na kterem postu bude hrat roben a ribery ? protoze oba dva sou levy zaloznici ? a na jejich strane mam dojem este hraj philip lahm no tak sem zvedav jak se tam s tmi poperou v bayernu !

Reagovat
smazaný uživatel

Philipp Lahm je obránce, který zahraje jak na levé tak i na pravé straně pokud nekoupíme pravého beka tak tam bude hrát Lahm...

...Ribéry bude hrát nalevo a Robben napravo Arjen řikal, že s tím problém mít nebude a jak bylo vidět tak neměl...

...jinak na BL to možná stačit bude, ale na LM by to obránce chtělo (ikdyž jak se řiká: s útek se vyhrávají poháry)...

...jinak Robbena Bayern chtěl již v roce 2007 hned k Ribérymu...

Reagovat
smazaný uživatel

jo hmm bayern to vyhral s rozestavenim 4-3-3 tak proto ale sem zvedav az budou hrat proti silnej tymum jestli taky budou hrat 4-3-3 nebo 4-4-2 ps: sem zvedav jak se jim bude darit v lm ve skupine A maji silne tymy ! ( v deniku sport favorizovali na postupiji ze skupinky A juve a bordo bayern by mnel zkoncit az na 3. miste ) no uvidime !

Reagovat
smazaný uživatel

sport už delší dobu píše nesmysly

Reagovat
smazaný uživatel

Kacar hraje na AM nebo zase podhrot? btw. to zatím neni tak jednostrané jak si původně Arne myslel (alespoň co se statistiky týče...)

Reagovat
Arne

Podhrot a vůbec mu to nesedí... Jeho síla je jinde. Já bych ho dával jen na hrota a to spíš až ke konci těch zápasů, v nichž je to potřeba.

Jinak hrajeme s nima docela vyrovnanou partii a spíš bych řekl, že jsme lepší. Šance jsme taky měli asi lepší o něco.

Reagovat
smazaný uživatel

já zatím vycházím pouze z livetickeru... na podhrotu se mu nedařilo už na Bochum - jsem čekal, že nastoupí úplně na hrotu po gólech v Brondby...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Köln jsem čekal na lepším umístění. Obzvlášť od toho útoku jsem si hodně sliboval

Reagovat
irik

Asi to bude trenérem ..

Reagovat
smazaný uživatel

někdo z trojice Doll, Slomka, Matthäus by byl asi lepším řešením

Reagovat
Arne

Možná máš pravdu, z pohledu Kölnu (a nejen jeho) nevypadá tabulka zrovna přívětivě, ale na druhou stranu není potřeba dělat unáhlená rozhodnutí. Köln měl hlavně porazit doma Frankfurt a uhrát aspoň bod s Wolfsburgem, ale zatím měli hodně silné soupeře (až na ten Eintracht, i když ten má formu a je zatím neporažen).

Reagovat
herbage

Asi tak. Kolín se určitě zvedne, ale posílit by určitě potřeboval. Jestli podepíší někoho z trojice Lincoln, Šimák, Vučičević, tak jim to velmi pomůže, protože právě spojka mezi útokem a zálohou jim nesmírně chybí a chyběla i minulý rok

Reagovat
smazaný uživatel

...tak to by Vucicevic asi nepomohl ne?

Reagovat
herbage

Lepší on, než nikdo a na TM se nad jeho návratem spekuluje, tak proto jsem ho tam napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Kde vůbec šel ten Daum? Někam do Turecku, že?

Reagovat
irik

Fenerbahce.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že odešel, alespoň pro mě to byl nejnesympatičtější trenér v BL.

Reagovat
smazaný uživatel

sdílíš názor s Uli Hoeneßem

Reagovat
irik

Řekl bych s Südkurve obecně . Taky ho nemám rád, ale v Kölnu dělal práci dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

a vše začalo jednou bezdůvodnou kritikou na Heynckese

Reagovat
smazaný uživatel

tak Podolski je teď pod tlakem, ale Novakovice taky nechápu...

Reagovat
sosna

Jo jo.Jestli to tak půjde dál tak Podolski bude brzo litovat že radši neleštil lavku v AA.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern!!!!!!!!Famozní výkon.Bayern!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak branky HSV uznány se štěstím s jinym rozhodčim by to mohlo skončit taky 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart 4 ever

Reagovat
smazaný uživatel

Slysel jsem, ze se da Bundesliga sledovat cesky nekde na Eurosportu, ale nemuzu najit kabelovku, ktera by to mela, nevite o tom neco?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele