4. kolo
30.08.2009 17:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FC Köln 3:1

Hamburg pokračuje ve skvělých výkonech, po vysoké výhře ve Wolfsburgu, jež ho vynesla do čela tabulky, první místo uhájil před dotírajícím Leverkusenem. S posledním Kölnem příliš práce neměl.

Začátek byl v podání obou soupeřů značně nervózní, oba postrádali invenci. Primárním cílem byla prevence chyb, proto se fotbalisté na trávníku nepouštěli do ničeho odvážného. O první záblesk se postaral Podolski, nemířil však dostatečně přesně. První šance na druhé straně ale už byla gólová, Wome tečoval Jarolímův balon, Guerrero přetlačil Geromela a trefil přesně levý horní roh.

Hra se poté dostala do svého dřívějšího tempa, kolínští působili rezignovaně, HSV se nikam nehnalo. Až v závěru první půle trochu vzrušení přinesl Trochowski, Mondragón si však s jeho střelou poradil a proto zůstal rozdíl ve skóre jednogólový.

Poločasová přestávka s týmy konečně trochu pohnula, hned tři minuty po zahájení druhé půle musel s obtížemy likvidovat Petrićovu střelu Mondragón. O čtyři minuty později kolumbijský gólman zasahoval znovu, tentokrát proti Aogovi, v 55. minutě pak střílel ještě Zé Roberto. Zatímco HSV tlačilo, Köln se nezmohl na nic, Kozlové byli příli pasivní a jejich hra byla bez myšlenky. Zoufalé pokusy z dálky v podání Manicheho ani Podolského nic nezmohly.

A zákonitě znovu skórovali domácí, v 66. minutě pronikl do vápna Zé Roberto, Mohamad mu balon vypíchl, avšak pouze ke Guerrerovi a ten se znovu nemýlil. Že Zé Roberto se předtím ocitl v postavení mimo hru, mu radost nezkalilo, rozhodčí si toho totiž ani přes Mondragónovi protesty nevšiml. HSV se po druhém gólu přestalo hrát a varování mu v 76. minutě poskytl čerstvě vystřídavší Chichi. Kolín chytl druhý dech, o sedm minut později měl velikou šanci vyrovnat Novaković. Ten se však mýlil, Hamburg tak měl možnost svá zaváhání napravit a také že napravil. V 86. minutě spadl po kontaktu s Mondragónem Zé Roberto, penalty se ujmul Trochowski a bezpečně proměnil. Hamburg tak porazil poslední Köln 3:1.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Víte někdo prosim jaký rozestavení hraje hamburk??

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Novakovič si jednoho góla dá...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak nevím ani Novakoviš ani podolski nějak nešlapou.A Faryd mi to odnáší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele