4. kolo
29.08.2009 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - SC Freiburg 0:1

Obrovské překvapení se urodilo v Gelsenkirchenu, domácí Schalke prohrálo s nováčkem z Freiburgu a utrhlo si veliký díl ostudy. Nic naplat, že domácí do hostů bušili, seč jim síly stačily, gól padl jeden - na druhé straně a zodpovídat se bude muset Schalke. Poctivá defenzíva v podání hostů přinesla ovoce.

Schalke nemělo cíle jiné, než tříbodové a od začátku to na to vypadalo. Ve 4. minutě střílel Farfán, a posléze i Westermann. O pár minut později se nevedlo hlavičkujícímu Kurayimu, ten ve 100% šanci přestřelil. Na řadu tak přišli hosté, ve 12. minutě po rohu zakončoval hlavou mimo Idrissou, Krmaš ve 21. minutě nemířil o mnoho lépe. Hned za další dvě minuty střílel Westermann, na to odpověděl šancí Jäger na druhé straně.

Domácí měli sice evidentní převahu, chyběl však způsobilý špílmachr a především zakončovatel. Neefektivní Schalke tak ve 40. minutě potrestal korejec Cha, vybojoval balon, a zakončil - 0:1. Schalke se do přestávky nezmohlo na odpověď a v poločase tak překvapivě o gól prohrávalo.

Felix Magath s výsledkem očividně také nebyl spokojený, hráčům vyčinil a využil i všechny 3 možnosti střídání, dané mu pravidly. Za chybujícího Höwedese poslal na hřiště Kobiasvilliho, do ofenzivy pak Keniu a Altintopa místo Moritze a špatně hrajícího Rakitiće. Hned první minutu druhé půle však střílel starý známý Kuranyi, ani jeho střela z 18 metrů však k toužebnému vyrovnání nevedla.

Schalke sice nastoupilo energicky, tlak ale brzy odezněl. Na dlouho jediným zmíněníhodným momentem byla Westermannova střela z 68. minuty. Aktivní byl především domácí Kenia, sám ale na vše nestačil a po šanci z 84. minuty skončilo i celé utkání. Po závěrečném hvizdu se ještě dostalo speciálního pískotu pro brazilského beka Rafinhu, spojovaného v poslední době s přestupem do Bayernu Mnichov.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele