4. kolo
28.08.2009 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 2:0

Mainz nedokázal zopakovat týden starý výkon proti Bayernu, na hřišti Mönchengladbachu byl jasně přehrán a poražen 2:0. Borussia tak navázala na dobrý vstup do sezóny a minimálně do zítřka se díky brankám Bobadilly a Reuse bodově dotáhla na dosud vedoucí trio.

Domácí tým obvykle doma hraje velmi ofenzivně, kvůli agilně bránícím hostům se ale dlouho nemohl v tomto utkání prosadit, ačkoliv byl mnohem aktivnější. Utkání tak začalo přibírat na zajímavosti až zhruba po půl hodině. Nejprve ostře vypálil z přímého kopu Bobadilla, který si ale nechával svoji trefu na o chvíli pozdější okamžik.

Ve 29. minutě totiž ztratili hosté ve středu pole míč, Marx ho okamžitě poslal na hrot právě Bobadillovi, argentinský útočník se silově prosadil v souboji s brankářem Müllerem a obráncem van der Heydenem a poté mohl míč uklidit do prázdné branky - 1:0. Hostující brankář se navíc při oné situaci zranil a musel chvíli nato střídat, jako náhrada přišel Wetklo. V závěru půle zatlačil Mainz, Hellerova dalekonosná střela ale skončila na horní síťce.

Po změně stran se začalo stejně jako v první půli dosti opatrně a pro divákovo oko nezáživně. Poté chvilku tahal pilku opět hostující tým z Mainzu, další velkou šanci měli ale znovu domácí Hříbata. V 65. minutě se k přímému kopu postavil Arango a míč zakroučil parádně, bohužel pro něj ale mířil do levé tyče.

Hosté se k pořádnému náporu nedokázali propracovat ani v závěrečné fázi zápasu, a tak je o všechny bodové naděje připravili domácí v 84. minutě. To Hykovi ukradl míč na půlce hřiště střídající Reus, jenž nasadil k sólu a chladnokrevně si poradil tváří v tvář Wetklovi - 2:0. Právě Wetklo dochytal zápas jen s bolestmi a zdravotně indisponován byl ke konci zápasu i Miroslav Karhan. Mainz tedy odjel s nepořízenou, bohužel pro něj navíc i s třemi zraněnými hráči.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele