Bundesliga souhrn - 32. kolo

06.05.2008, 22:21, aktualizováno 07.05.2008, 22:44
Komentáře a souhrny
Hned tři domácí celky si doma nepřipsaly ani bod. Hamburk prohrál s Werderem Brémy, Leverkusen nestačil na Herthu Berlín a Frankfurt nezvládl zápas Wolfsburgem. Norimberk naopak z domácího trávníku vydoloval důležité tři body pro boj o záchranu. Již jistý mistr Bayern porazil Bielefeld.

Karlsruher SC - Energie Cottbus 1:1

06.05.2008 20:00

Góly: 65. Stefan Buck - 60. Stiven Rivić

Nepříliš záživný souboj Karlsruhe s Chotěbuzí skončil spravedlivou remízou 1:1. Vše podstatné, včetně branek, se odehrálo ve druhé půli. Hosty poslal do vedení Rivič, krátce po něm ale srovnal Buck.

Energie si bodem mírně přilepšila v boji o záchranu, jistotu ale zatím zdaleka nemá. Dvě kola před koncem má náskok na první sestupovou pozici čtyři body, zítra však lužický tým musí bedlivě sledovat, jak si povedou jeho konkurenti. Bielefeld hraje na Bayernu, hodně napovědět však může souboj mezi Norimberkem a Duisburgem.

Ale k samotnému utkání. Diváci na zaplněném Wildparkstadionu sledovali velmi nudnou první půli. Ve 22. minutě je z drobné letargie probudil domácí Iashvili, který si na hruď zpracoval míč a vyslal ho směr hostující brána, mířil však příliš vysoko. Ve 31. minutě to byl opět Iashvili, který nadělal vzruch v hostující obraně, jeho střelu ale pěkným zákrokem zneškodnil Tremmel.

Po změně stran bylo k vidění zlepšení hry a brzy přišly šance a i góly. V 55. minutě střílel po spolupráci s Rivičem Angelov, Millerovu svatyni však těsně minul. Lépe si vedl o pět minut Stiven Rivič. K chorvatskému záložníkovi se dostal míč přes Skelu a Rangelova, následovala střela zpoza vápna pod břevno a Energie vedla. To však platilo pouze krátce. V 65. minutě prodloužil Hajnalův přímý kop Stefan Buck a míč zaplul k levé tyči. Domácí mohli dokonce vyhrát, v 71. minutě ale trefil Freis po přihrávce Iashviliho pouze pravou tyč a více šancí už toto podprůměrné střetnutí nenabídlo.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hansa Rostock 3:0

06.05.2008 20:00

Góly: 19. Hanno Balitsch, 47. Jan Rosenthal, 87. Jan Rosenthal

Hannover doma v zápase plném šancí porazil jasně 3:0 Hansu Rostock, která se s největší pravděpodobností bude muset rozloučit s elitou. Vítěznou branku obstaral Balitsch, po změně stran se dvakrát trefil Rosenthal.

Utkání začalo svižně z obou stran a už ve 3. minutě byla k vidění první příležitost. Domácí špílmachr Bruggink našel v pokutovém území Hankeho, ten ale z pěti metrů mířil vedle levé tyče. Hned o minutu později poslal Schulz katastrofální malou domů, Enrico Kern jí vystihl a hasil si to sám na Enkeho, chladnou hlavu ale nezachoval a poslal míč vedle. V desáté minutě střílel z ostrého úhlu opět Hanke, jeho pokus ale zneškodnil Hahnel. Domácí hráli aktivně a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí branku. Povedlo se jim to v 19. minutě, kdy zprava nacentroval Cherundolo na zadní tyč, hlavičku Štajnera ještě dokázal Hahnel vyrazit, proti dorážce Hanna Balitsche však už neměl šanci - 1:0. Dvě minuty nato to už mohlo být o dvě branky, proti Husztiho hlavičce se ale vytáhl Hahnel.

Ve 30. minutě měla Hansa na kopačkách vyrovnání. Cetkovič šel sám na domácí branku, chtěl ještě akci vyšperkovat přihrávkou na Rahna, Enke ale dokázal rukou tento záměr překazit. Míč se však odrazil před kopačky Kerna, který ale selhal a prázdnou branku přestřelil. O čtyři minuty později centroval Štajner na Hankeho, jeho hlavička ale Hahnela z klidu nevyvedla a tak domácí borci odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Po změně stran však tento stav nevydržel ani dvě minuty. Husztiho centr sice dokázal Orestes hlavou odvrátit, míč však přistál pouze u kopaček Jana Rosenthala, který ho nechytatelně poslal k levé tyči - 2:0. V 52. minutě se do šance opět dostal aktivní Mike Hanke, tentokrát ale hlavičkoval pouze do boční sítě.

Hostující trenér Pagelsdorf se poté pokusil oživit svůj tým hned trojitým střídáním, ovšem upřímně řečeno, příliš valný efekt to nemělo. Naopak v 62. minutě měl další šanci opět Hanke, tentokrát na přední tyči střílel z voleje, Hahnel však skvělým reflexivním zákrokem vyrazil. O pět minut později to zkoušel z dálky Rathgeb, Enke si však na jeho pokusu přímo pošmákl. Konečný ortel Hanse podepsal v 87. minutě svým druhým gólem v utkání Rosenthal, který po Husztiho rohu uklidil míč hlavou pod břevno - 3:0.

Hannover se před středečními zápasy posunul na sedmou příčku a může si dělat i zálusk na šesté místo Leverkusenu, které zajišťuje start v letním poháru Intertoto. Naopak Hansa má dvě kola před koncem stále ztrátu na nesestupové pozice pět bodů a ani zázrak jí už zřejmě nepomůže k záchraně.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 3:2

06.05.2008 20:00

Góly: 35. Tinga, 59. Alexander Frei, 79. Alexander Frei - 55. Mario Gómez, 83. Mario Gómez

Dortmund přestřílel v pohledném zápase Stuttgart 3:2. Za hosty se trefil dvakrát Gomez, v domácím dresu ho napodobil Frei a gól navrch vstřelil Tinga.

Od úvodních minut hrál prim Stuttgart, který hlavně v úvodních deseti minutách hodně kombinoval a Borussii prakticky nedal čichnout si k balonu. Proto ani nebylo překvapením, že první šanci měli rovněž hosté. V 11. minutě poslal míč do pokutového území Beck, nabíhající Mario Gomez ale míč o centimetry minul. Ve 25. minutě střílel nepřesně Hilbert, postupně se ale hra vyrovnávala. Ve 34. minutě krásně vypálil Valdez, jeho dělovka ale šla těsně nad.

O pouhou minutu později ale Federico rychle nahrál do pokutového území Tingovi a ten pravačkou poslal míč přesně k levé tyči - 1:0. Za hosty odpověděl dalekonosnou ránou Pardo, s níž ale Höttecke příliš problémů neměl. V závěru poločasu se ještě uvolnil Valdez, jeho rána ale gólové parametry neměla.

Tři minuty po změně stran přiťukl Valdez míč Blaszczykowskému, ten udělal kličku Schäferovi, z ostrého úhlu už ale zavěsit nedokázal, protože hostujícího brankáře zastoupili hned tři obránci. V 54. minutě tak přišlo vyrovnání. Meira zleva nacentroval a "SuperMario" Gomez, ačkoliv trochu neohrabaně, přesto hlavičkou vyrovnal na 1:1. Hráčům VfB však radost vydržela sotva pět minut. Schäfer si špatně postavil zeď při přímém kopu, čehož beze zbytku využil Alexander Frei, který pravačkou strhl vedení zpět na stranu BVB - 2:1. Za další tři minuty dorazil do prázdné branky Federicovu střelu opět Frei, jeho branka však tentokrát nemohla platit kvůli ofsajdu.

Stuttgart opět musel vrhnout vše do ofenzivy a vytvořil si značný tlak. V 72. minutě nalevo uvolnil da Silva Cacaua, který vyslal technickou střelu, Höttecke však konečky prstů skvěle vyrazil. V 79. minutě nasadil k sólu vynikající Valdez, který posléze nahrál Alexi Freiovi a švýcarký reprezentant se do poloprázdné branky nemohl mýlit - 3:1. VfB se ale nevzdalo a v 83. minutě snížilo. Cacau pěknou přihrávkou oslovil Maria Gomeze, který prudkou přízemní ranou překonal Höttekeho a dal již svůj 18. gól v sezoně - 3:2. V závěru si VfB vytvořilo před domácí branou přímo drtivý tlak. Proti Gomezově bombě se ale vytáhl Höttecke a když ani po následném rohu nedokázal branku vsítit Delpierre, slavilo se v Dortmundu těsné vítězství.

Borussia poskočila na jedenáctou příčku, na lepší umístění si však už zřejmě myslet nemůže. Stuttgart si zkomplikoval boj o pohárové příčky, zatím sice zůstává na pátém místě, šestý Leverkusen ale má zápas k dobru.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Schalke 04 0:3

06.05.2008 20:00

Góly: 34. Gerald Asamoah, 67. Ivan Rakitić, 85. Marcelo Bordon

Vícemistr Schalke 04 si to mašíruje směrem k pozicím zaručujícím účast v Lize mistrů. V zápase proti domácí Bochumi nezaváhal a přesvědčivě zvítězil před očima svého budoucího trenéra Freda Ruttena 3:0.

Královští modří vyhráli malé derby a vyhoupli se alespoň na 24 hodin na druhé místo před Brémy. To Bochum, která doma prohrála poprvé od října 2007, nemůže ještě s jistotou slavit své setrvání v soutěži. Za hosty se trefili Gerald Asamoah (34.), Ivan Rakitič (67.) a Marcelo Bordon na konci zápasu v 85. minutě.

Před domácím publikem začala Bochum lépe. Mimoun Azaouagh z pravé strany přihrál přesně kapitánu Dabrowskému, jehož hlavičku parádním zákrokem zlikvidoval brankář Neuer.

Hostům trvalo poněkud déle, než se dostali do hry. V půlce prvního poločasu však pomalu přebírali kontrolu. Po dvaceti minutách hry měl Asamoah do té doby největší šanci, ztroskotal ale hlavičkou na brankáři Laštůvkovi. Český brankář se po vyléčeném zranění dostal opět do sestavy a vystřídal brankářskou dvojku Reného Renna. V útoku hrál místo Auera Japonec Ono. Ve 34. minutě se do další šance dostal Asamoah, tentokrát udělal všechno správně a po přihrávce Rakitiče hlavičkou poslal míč za Laštůvku, který neměl žádnou šanci.

Po výměně stran se domácí marně snažili o vyrovnání. Schalke hrálo trpělivě a s klidem čekalo na chyby soupeře. V 67. minutě si Altintop vytáhl míč po levé straně, dostal se až k hranici velkého vápna, kde přesně přihrál na Rakitiče. Ten pak poslal míč k pravé tyči bochumské brány.

Domácím se nedařilo prosadit se přes soupeřovu obranu a navíc ztráceli míče v osobních soubojích. Toho využívali hosté a pouštěli se do kontrů.

V 85. minutě se Rakitič postavil k přímému kopu. Jeho centr mířil do levé strany malého vápna, kde nejvýše vyskočil Bordon a hlavičkou potvrdil vítězství svého týmu. O pár minut pozdějí měl ještě šanci výborně hrající Rakitič, jehož prudká střela z dvaceti metrů šla těsně vedle pravé tyče brány domácích.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Werder Brémy 0:1

07.05.2008 20:00

Góly: 50. Hugo Almeida

Z původně avizovaného šlágru kola se vyklubal ušmudlaný zápas, v němž padl jediný gól. Navíc jej vstřelil tým, který byl po celý zápas jasně horším a statičtějším. Pokud jste očekávali ofenzivní bitvu dvou německých gigantů, můžete být právem zklamáni. Především Werder, jenž se chlubí nejefektivnější útočnou hrou v Německu, svým matným výkonem zklamal, ale zvítězil, což je důležitější.

Vstup do utkání se o něco lépe povedl hostům. Již v 6. minutě prověřil kvality Franka Rosta švédský kanonýr Markus Rosenberg. Ve 12. minutě pak Nigel de Jong z Hamburku z bezprostřední blízkosti uvnitř malého vápna netrefil hlavou branku Tima Wieseho. V 18. minutě střílel po přihrávce Boatenga uvnitř šestnáctky José Paolo Guerrero a brémský gólman musel zasahovat. V 23. minutě pak byla zblokována střela Rafaela van der Vaarta, kapitána Hamburku. S minutou 27. se do šance po delší odmlce dostali také hosté, když Hugo Almeida trefil uvnitř šestnáctky pouze prostory, v nichž se zrovna nacházel brankář Rost. Minutu po Almeidovi se o střelu pokoušel i jeho spoluhráč Naldo, avšak nedopadl o nic lépe. První poločas nadále pokračoval v pozvolném duchu bez výraznějších šancí na obou stranách; bojovalo se spíše ve středu hřiště. Až v průběhu 39. minuty se s povedenou střelou vytasil Clemens Fritz, krajní obránce Werderu. Minutu před koncem první půle se ještě hostům snažila zavařit dvojice ve složení Kompany, van der Vaart, ani jeden z nich však bránu netrefil, což bylo z prvního poločasu bohužel pro diváky vše.

Ve druhé půli vystřídal Thomas Schaaf Petriho Pasanena, jehož nahradil Patrickem Owomoyelou. A zřejmě to přineslo ovoce. Pět minut po začátku druhé části zápasu rozvlnil k radosti fanoušků Werderu sítě Portugalec Hugo Almeida. 0:1. Tato rána se stala pro Brémy dlouho poslední. Překvapivě nepohledné střetnutí pokračovalo i nadále. Nikdo z hráčů nechtěl udělat chybu, hrálo se velmi takticky. Až v 71. minutě opět přišla nějaká šance. Prsty v ní měl Holanďan Rafael van der Vaart, kterému přihrával jeho krajan Boateng. Wiesemu ale jeho pokus nezpůsobil žádné závažnější potíže. Dvě minuty nato byl pokus Ivici Oliče zblokován na rohový kop. V 74. minutě minul bránu hostí Juan Pablo Sorín, někdejší argentinský reprezentační obránce ve službách hamburských. Dvě minuty po něm pálil znovu vedle snaživý van der Vaart. Hra Werderu byla naprosto statická, Hamburk zase doplácel na špatné zakončování hráčů. V 78. minutě byl zblokován i dalekonosný pokus Atouby. Kouč Huub Stevens se na nepříznivý vývoj utkání snažil zareagovat stažením Boatenga ze hřiště, kterého nahradil ofenzivnějším Piotrem Trochowskim. Ani to však příliš nepomohla, leč právě Trochowski se v 87. minutě prodíral ke střele. Dvě minuty před koncem řádně hrací doby ještě naposled vystřelil domácí Reinhardt, ale Wiese byl připraven. Werder ve druhé půli vystřelil pouze jedinkrát, což mu ale stačilo k získání důležitých třech bodů. Hráči Hamburku byli po vyčerpávajícím klání velmi zklamaní a není se ani čemu divit.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 1:2

07.05.2008 20:00

Góly: 90. Lukas Sinkiewicz - 26. Marko Pantelić, 68. Sofian Chahed (pen.)

Hertha potvrdila vzestup formy, když vyhrála na půdě Leverkusenu 2:1. Bayer tak prohrál šesté z poslední osmi utkání a opět si zkomplikoval boj o evropské poháry, před sedmým Wolfsburgem je nyní již jen díky lepšímu skóre.

Utkání v prvních minutách příliš vzruchu nenabídlo, Bayer se sice více snažil, působil však nervózně a moc toho vymyslet nedokázal. První příležitost měl v deváté minutě po Barnettově rohu Sinkiewicz, jeho hlavičce však scházelo hodně přesnosti. Hosté odpověděli nemastnou neslanou střelou Piszczeka, se kterou Adler neměl mnoho problémů. Ve 22. minutě opět zahrával roh Barnetta, tentokrát hlavičkoval Manuel Friedrich, vedl si ovšem velmi podobně jako jeho kolega ze stoperské dvojice.

Ve 26. minutě se do blízkosti domácí branky prokličkoval Raffael, zpětnou nahrávkou nabil Panteličovi a ten z hranice vápna trefil přesně k pravé tyči – 0:1. O dvě minuty později střílel znovu Marko Pantelič, tentokrát však Adler stačil jeho pokus vyrazit. Domácí se snažili odpovědět střelou Barnetty, Drobný se ale překvapit nenechal. Na konci poločasu vybídl Pantelič Skácela, jeho pokus však gólové parametry zdaleka neměl. Na druhé straně našel Castro centrem Barbareze, s jeho nepříliš dobře umístěnou hlavičkou však Drobný neměl problém.

Po změně stran si Leverkusen vytvořil tlak a často byl na hřišti k vidění obrázek, kdy všichni, kromě brankáře Adlera, stáli či hráli na polovině Herthy. Centry to opět zkoušel aktivní Castro, všechny však zůstaly nevyužity. V 56. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů Rolfes, mířil ovšem vedle. O pět minut později domácím už tak značně tíživou situaci ještě zhoršil Stefan Kiessling, který za potyčku s Gojkem Kačarem viděl červenou kartu.

V 67. minutě navíc Piszczeka fauloval ve vápně Adler a kopala se penalta. K ní se počtvrté v sezoně postavil Sofian Chahed a počtvrté jí s jistotou proměnil – 0:2. Deset minut před koncem nahrál Piszczek Panteličovi, který vyprodanou BayArenu rozesmutnil potřetí, gól však nakonec kvůli ofsajdu neplatil. V 90. minutě domácí zápas zdramatizovali. Barnetta zahrával zprava rohový kop, v pokutovém území našel hlavu Lukase Sinkiewicze a domácí stoper vykřesal naději – 1:2. Ani ne minutu poté mohl vyrovnat Bulykin, Drobný však jeho ránu vytáhl nad břevno a uhájil tak pro hosty těsné vítězství, které je posunulo na jedenáctou příčku.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Arminia Bielefeld 2:0

07.05.2008 20:00

Góly: 26. Franck Ribéry, 47. Lukas Podolski

Jistý držitel titulu Bayern Mnichov si po předešlých neúspěších v Petrohradu a Wolfsburgu spravil chuť vítězstvím nad Arminií Bielefeld, která je stále ohrožená sestupem. Hvězdou utkání se stal francouzský supertalent Franck Ribéry, kterého chtěl původně trenér Hitzfeld nechat odpočívat na lavici náhradníků.

Bayern i s uzdraveným Oliverem Kahnem v sestavě platil na hřišti dle předpokladů za lepší tým. První vážná akce přišla až společně s minutou 17., ve které vypálil jedovatě Franck Ribéry. O minutu později neuspěl se svou střelou ani Ribéryho spoluhráč José Ernesto Sosa. Hosté se dlouho nemohli rozhoupat k žádné vážnější šanci, chabé pokusy Jonase Kempera a Roberta Tescheho zůstaly bez odezvy. Toho využil mistrovský Bayern a v 26. minutě se o první branku zápasu postaral za asistence Lucy Toniho Franck Ribéry. 1:0. V 39. minutě vystřelil téměř z pokutové značky Lukas Podolski. V 41. minutě se o první větší šanci hostí postaral Polák a nejlepší střelec Arminie, Arthur Wichniarek. První půli pak nepřesnou dalekonosnou ranou uzavřel krajní obránce Bayernu Christian Lell, na nějž si údajně brousí zuby milánské AC.

Pouhé dvě minuty po nástupu hráčů na trávník se mohl ze vstřelené branky radovat Lukas Podolski, jenž po přihrávce Ribéryho nedal brankáři Fernandezovi sebemenší naději na úspěch. V tu chvíli již vedli domácí 2:0 a Allianz Arena bouřila radostnými popěvky spokojených diváků. V 54. minutě se alespoň pokusil ohrozit jinak zcela nezaměstnaného Kahna Robert Tesche. Šest minut po něm hlavičkoval po centru skvěle hrajícího Ribéryho Luca Toni jen do náruče Rowena Fernandeze. V 70. minutě vystřelil přesně Ernesto Sosa, argentinská naděje Bayernu; a po něm také Oliver Kirch z týmu soupeře. V 72. minutě se domácí kouč Hitzfeld rozhodl nahradit duo van Bommel-Sosa mladičkou dvojicí Andreas Ottl, Toni Kroos. V 74. minutě mířil nepřesně Ital Luca Toni. V 78. minutě se pokoušel ohrozit Kahna Daniel Halfar, marně. Tři minuty po něm neuspěl ani Brazilec Zé Roberto z bavorského celku. V 84. minutě přestřelil bránu domácích Jonas Kamper a čtyři minuty poté Luca Toni nedokázal propálit brankáře hostí. Poslední pokus patřil Kamperovi. Bielefeld bude zřejmě až do posledního kola bojovat o setrvání v nejvyšší soutěži, zatímco Bayern se již po velmi povedené sezoně může kochat svými výsledky při pohledu na ligovou tabulku.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 2:3

07.05.2008 20:00

Góly: 22. Ioannis Amanatidis (pen.), 62. Markus Weissenberger - 4. Grafite, 28. Marcel Schäfer, 79. Edin Džeko

Wolfsburg si z Frankfurtu odváží cenné tři body a smí doufat, že se mu podaří ještě dosáhnout na mezinárodní pozice. "Vlci" se dvě kola před koncem dotáhli na Bayer Leverkusen a mají v hledáčku alespoň účast v poháru Intertoto. Naproti tomu Eintracht se nadále propadá.

V Commerzbank Aréně se trefil za Wolfsburg nejdřív útočník Grafite (4.), domácí Amanatidis ve 22. minutě vyrovnal. O pět minut později získal hostům znovu vedení Marcel Schäfer, Markus Weissenberger však v 62. opět vyrovnal. Jedenáct minut před koncem pak zápas definitivně rozhodl Edin Džeko.

Vlci se hned od začátku ukázali být agresivnější a díky Grafitovi šli ve čtvrté minutě do vedení. Brazilec se dostal v malém vápně bez potíží k hlavičce. Eintracht byl krátce šokován, ale po chvilce se vzpamatoval a po pěti minutách zařídil Ioanis Amanatidis vyrovnání. Gól ale nebyl bohužel uznán pro ofsajd. Eintracht se přeci jen vyrovnání dočkal. Ve 22. minutě fauloval Šimůnek v trestném území Evangelose Mantziose a sudí odpískal penaltu, kterou chladnokrevně proměnil kapitán Amanatidis. Hosté se nedali pobízet a ve 28. minutě přihrál Christian Gentner míč do prostoru velkého vápna, kde jej zpracoval Marcel Schäfer a pěknou střelou do pravého rohu brány zvýšil na 2:1.

Po výměně stran se snažil Eintracht již páté porážce v řadě všemi prostředky zabránit. Ale Mantziosovu hlavičku odvrátil brankář Benaglio v posledním momentu na tyč. Na druhé straně skončila Hasebeho střela z 25 metrů na břevně. V šedesáté minutě poslal trenér domácích Funkel na hřiště Brazilce Caioa a o dvě minuty později se podařilo Weissenbergerovi vyrovnat. Radost však netrvala dlouho. Jedenáct minut před koncem čerstvě příchozi Jacek Krzynowek poslal míč do vápna a Edinu Džekovi stačilo jen nastavit nohu.

Opět trochu smůly v zakončení a také pochybná ofsajdová rozhodnutí rozhodčích se podepsaly na nepříjemné porážce domácích, kterou sledoval Martin Fenin tentokrát z lavičky náhradníků.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - MSV Duisburg 2:0

07.05.2008 20:00

Góly: 9. Angelos Charisteas, 32. Javier Pinola

Převelice důležité tři body získal Norimberk, který v doslova existenčním zápase doma po zásluze porazil MSV Duisburg 2:0. "Der Club" utkání rozhodl už v první půlhodině brankami Charistease a Pinoly.

Utkání začalo z obou stran aktivně, už ve čtvrté minutě pálil vedle hostující Niculescu. Za další čtyři minuty centroval Mintál a Jan Koller se dostal k hlavičce, kterou však poslal dva metry nad hostující branku. V 9. minutě nahrával opět Mintál, tentokrát byl adresátem Angelos Charisteas, který se zprava vřítil do vápna a střelou z úhlu poslal domácí do vedení - 1:0. Ve 14. minutě udělali vzruch v duisburské obraně opět Mintál s Charisteasem, tentokrát ale gólman MSV Tom Starke neinkasoval.

O pět minut později střílel zblízka Koller, Starke ale vytasil reflexivní zákrok a brance zabránil. "Zebry" toho moc nepředvedly, až ve 26. minutě zdálky vypálil Tararache a jeho ráně moc nechybělo. Ve 31. minutě nahrál Engelhardt Kollerovi, který přistrčil Horaciu Pinolovi a ten křížnou ránou z dvaceti metrů trefil přesně pravý roh branky - 2:0. Do konce poločasu ještě nebezpečně pálil Engelhardt, dvoubrankové vedení ovšem nenavýšil.

Do druhé půle vstoupil Duisburg aktivněji, kromě Avalosova dalekonosného pokusu toho ale příliš nepředvedl. Domácí se poučili z předchozí domácí remízy s Bielefeldem, kde právě dvougólové vedení prohospodařili, a hráli hodně defenzivně, zvláště proto toho už moc k vidění nebylo. Jedinou příležitostí do konce hrací doby měli hosté, když čtvrt hodiny před koncem pálil Veigneau, Klewer však jeho pokus dokázal vyrazit.

Norimberk díky třem bodům přeskočil v tabulce právě dnešního soupeře a ze šestnácté pozice ztrácí bod na Bielefeld a dva na Chotěbuz. Horší vyhlídky má Duisburg, který dvě kola před koncem ztrácí na záchranu tři body, navíc v příštím kole přivítá mistra z Mnichova.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov322010261:1870
2.Werder Brémy32186868:4460
3.Schalke 04321610652:3258
4.Hamburger SV321312740:2451
5.VfB Stuttgart321631355:5151
6.Bayer Leverkusen321461255:3848
7.VfL Wolfsburg321391050:4448
8.Hannover 963212101049:5046
9.Karlsruher SC3211101137:4343
10.Eintracht Frankfurt3211101139:4743
11.Hertha BSC321181337:4041
12.Borussia Dortmund321091346:5639
13.VfL Bochum329111244:5138
14.Energie Cottbus32891533:5233
15.Arminia Bielefeld32881631:5632
16.1. FC Norimberk327101535:4831
17.MSV Duisburg32851932:4829
18.Hansa Rostock32761927:4927

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gomez

Reagovat
božský John

Ale je mu to prd platny...

Reagovat
smazaný uživatel

já taky nechválim Stutgart,ale Gomeze.........

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, opravdu Supermario

Reagovat
božský John

Lemieux?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

jeho koncovka je neuvěřitelná

Reagovat
Marv

Norimberk zitra klicovy zapas.. prohra= asi sestup

Reagovat
smazaný uživatel

zřejmě i remíza je pošle o patro níž

Reagovat
smazaný uživatel

proč se zrušil článek o střelcích z evropských lig?

Reagovat
smazaný uživatel

v redakci ztratili kalkulačku?

Reagovat
smazaný uživatel

Uff, Norimberk! To jsem si oddechl.

Na druhou stranu Fenin zas nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Uff, Norimberk! To jsem si oddechl.

Na druhou stranu Fenin zas nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt z posledních 6 zápasů...1 bod...to je hodně slabý

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim pamatuju jak tam prisel FEnin se jimdarilo 2 vyhry za sebou a ted nic

Reagovat
smazaný uživatel

Bremy opravdu nezahrali dobre.Ale jak se rika historie se nepta na prubeh zapasu ale na vysledek!A ten je v tomto pripade velice dulezity.Touto vyhrou si Bremy zajistli nejhur treti misto a je dobre nakroceno i ke druhemu =LM Kolikrat uz byli lepsi a zajimalo to nekoho kdyz prohrali!Taky od 57. minuty hrali o hrace min a kdyz vedli nebyl duvod se tlacit do predu. WERDER FOREVER

Reagovat
smazaný uživatel

Ojéé, Fenin už je na lavce...

Reagovat
smazaný uživatel

to ma dobre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele