32. kolo
06.05.2008 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - Hansa Rostock 3:0

Hannover doma v zápase plném šancí porazil jasně 3:0 Hansu Rostock, která se s největší pravděpodobností bude muset rozloučit s elitou. Vítěznou branku obstaral Balitsch, po změně stran se dvakrát trefil Rosenthal.

Utkání začalo svižně z obou stran a už ve 3. minutě byla k vidění první příležitost. Domácí špílmachr Bruggink našel v pokutovém území Hankeho, ten ale z pěti metrů mířil vedle levé tyče. Hned o minutu později poslal Schulz katastrofální malou domů, Enrico Kern jí vystihl a hasil si to sám na Enkeho, chladnou hlavu ale nezachoval a poslal míč vedle. V desáté minutě střílel z ostrého úhlu opět Hanke, jeho pokus ale zneškodnil Hahnel. Domácí hráli aktivně a bylo jen otázkou času, kdy vstřelí branku. Povedlo se jim to v 19. minutě, kdy zprava nacentroval Cherundolo na zadní tyč, hlavičku Štajnera ještě dokázal Hahnel vyrazit, proti dorážce Hanna Balitsche však už neměl šanci - 1:0. Dvě minuty nato to už mohlo být o dvě branky, proti Husztiho hlavičce se ale vytáhl Hahnel.

Ve 30. minutě měla Hansa na kopačkách vyrovnání. Cetkovič šel sám na domácí branku, chtěl ještě akci vyšperkovat přihrávkou na Rahna, Enke ale dokázal rukou tento záměr překazit. Míč se však odrazil před kopačky Kerna, který ale selhal a prázdnou branku přestřelil. O čtyři minuty později centroval Štajner na Hankeho, jeho hlavička ale Hahnela z klidu nevyvedla a tak domácí borci odcházeli do kabin s jednobrankovým náskokem.

Po změně stran však tento stav nevydržel ani dvě minuty. Husztiho centr sice dokázal Orestes hlavou odvrátit, míč však přistál pouze u kopaček Jana Rosenthala, který ho nechytatelně poslal k levé tyči - 2:0. V 52. minutě se do šance opět dostal aktivní Mike Hanke, tentokrát ale hlavičkoval pouze do boční sítě.

Hostující trenér Pagelsdorf se poté pokusil oživit svůj tým hned trojitým střídáním, ovšem upřímně řečeno, příliš valný efekt to nemělo. Naopak v 62. minutě měl další šanci opět Hanke, tentokrát na přední tyči střílel z voleje, Hahnel však skvělým reflexivním zákrokem vyrazil. O pět minut později to zkoušel z dálky Rathgeb, Enke si však na jeho pokusu přímo pošmákl. Konečný ortel Hanse podepsal v 87. minutě svým druhým gólem v utkání Rosenthal, který po Husztiho rohu uklidil míč hlavou pod břevno - 3:0.

Hannover se před středečními zápasy posunul na sedmou příčku a může si dělat i zálusk na šesté místo Leverkusenu, které zajišťuje start v letním poháru Intertoto. Naopak Hansa má dvě kola před koncem stále ztrátu na nesestupové pozice pět bodů a ani zázrak jí už zřejmě nepomůže k záchraně.

Autor: Petr Vaněček / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele