32. kolo
06.05.2008 20:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

VfL Bochum - Schalke 04 0:3

Vícemistr Schalke 04 si to mašíruje směrem k pozicím zaručujícím účast v Lize mistrů. V zápase proti domácí Bochumi nezaváhal a přesvědčivě zvítězil před očima svého budoucího trenéra Freda Ruttena 3:0.

Královští modří vyhráli malé derby a vyhoupli se alespoň na 24 hodin na druhé místo před Brémy. To Bochum, která doma prohrála poprvé od října 2007, nemůže ještě s jistotou slavit své setrvání v soutěži. Za hosty se trefili Gerald Asamoah (34.), Ivan Rakitič (67.) a Marcelo Bordon na konci zápasu v 85. minutě.

Před domácím publikem začala Bochum lépe. Mimoun Azaouagh z pravé strany přihrál přesně kapitánu Dabrowskému, jehož hlavičku parádním zákrokem zlikvidoval brankář Neuer.

Hostům trvalo poněkud déle, než se dostali do hry. V půlce prvního poločasu však pomalu přebírali kontrolu. Po dvaceti minutách hry měl Asamoah do té doby největší šanci, ztroskotal ale hlavičkou na brankáři Laštůvkovi. Český brankář se po vyléčeném zranění dostal opět do sestavy a vystřídal brankářskou dvojku Reného Renna. V útoku hrál místo Auera Japonec Ono. Ve 34. minutě se do další šance dostal Asamoah, tentokrát udělal všechno správně a po přihrávce Rakitiče hlavičkou poslal míč za Laštůvku, který neměl žádnou šanci.

Po výměně stran se domácí marně snažili o vyrovnání. Schalke hrálo trpělivě a s klidem čekalo na chyby soupeře. V 67. minutě si Altintop vytáhl míč po levé straně, dostal se až k hranici velkého vápna, kde přesně přihrál na Rakitiče. Ten pak poslal míč k pravé tyči bochumské brány.

Domácím se nedařilo prosadit se přes soupeřovu obranu a navíc ztráceli míče v osobních soubojích. Toho využívali hosté a pouštěli se do kontrů.

V 85. minutě se Rakitič postavil k přímému kopu. Jeho centr mířil do levé strany malého vápna, kde nejvýše vyskočil Bordon a hlavičkou potvrdil vítězství svého týmu. O pár minut pozdějí měl ještě šanci výborně hrající Rakitič, jehož prudká střela z dvaceti metrů šla těsně vedle pravé tyče brány domácích.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele