32. kolo
07.05.2008 20:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 2:3

Wolfsburg si z Frankfurtu odváží cenné tři body a smí doufat, že se mu podaří ještě dosáhnout na mezinárodní pozice. "Vlci" se dvě kola před koncem dotáhli na Bayer Leverkusen a mají v hledáčku alespoň účast v poháru Intertoto. Naproti tomu Eintracht se nadále propadá.

V Commerzbank Aréně se trefil za Wolfsburg nejdřív útočník Grafite (4.), domácí Amanatidis ve 22. minutě vyrovnal. O pět minut později získal hostům znovu vedení Marcel Schäfer, Markus Weissenberger však v 62. opět vyrovnal. Jedenáct minut před koncem pak zápas definitivně rozhodl Edin Džeko.

Vlci se hned od začátku ukázali být agresivnější a díky Grafitovi šli ve čtvrté minutě do vedení. Brazilec se dostal v malém vápně bez potíží k hlavičce. Eintracht byl krátce šokován, ale po chvilce se vzpamatoval a po pěti minutách zařídil Ioanis Amanatidis vyrovnání. Gól ale nebyl bohužel uznán pro ofsajd. Eintracht se přeci jen vyrovnání dočkal. Ve 22. minutě fauloval Šimůnek v trestném území Evangelose Mantziose a sudí odpískal penaltu, kterou chladnokrevně proměnil kapitán Amanatidis. Hosté se nedali pobízet a ve 28. minutě přihrál Christian Gentner míč do prostoru velkého vápna, kde jej zpracoval Marcel Schäfer a pěknou střelou do pravého rohu brány zvýšil na 2:1.

Po výměně stran se snažil Eintracht již páté porážce v řadě všemi prostředky zabránit. Ale Mantziosovu hlavičku odvrátil brankář Benaglio v posledním momentu na tyč. Na druhé straně skončila Hasebeho střela z 25 metrů na břevně. V šedesáté minutě poslal trenér domácích Funkel na hřiště Brazilce Caioa a o dvě minuty později se podařilo Weissenbergerovi vyrovnat. Radost však netrvala dlouho. Jedenáct minut před koncem čerstvě příchozi Jacek Krzynowek poslal míč do vápna a Edinu Džekovi stačilo jen nastavit nohu.

Opět trochu smůly v zakončení a také pochybná ofsajdová rozhodnutí rozhodčích se podepsaly na nepříjemné porážce domácích, kterou sledoval Martin Fenin tentokrát z lavičky náhradníků.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele