Bundesliga preview - 32. kolo

06.05.2008, 08:35, aktualizováno 07.05.2008, 09:35
Previews
O titulu je v Německu sice již rozhodnuto, stále je ovšem o co hrát. Hamburk hraje o Pohár UEFA, Brémy o Ligu mistrů, severoněmecké derby tak slibuje drama. O možná poslední šanci na záchranu si to rozdají Norimberk s Duisburgem. Bayern čeká oslava titulu před domácími fanoušky a to je šance pro Bielefeld odvézt si cenné body.
Karlsruher SC - Energie Cottbus  (úterý 20:00)
Energie Chotěbuz potřebuje další body v boji o záchranu, který má ale vcelku dobře rozjetý. Tentokrát zajíždí na půdu již dávno zachráněného Karlsruhe, kterému prakticky o nic nejde.

Nováček z Bádenska v poslední době podle očekávání stagnuje. Za poslední dva měsíce vyhrál pouze jednou, a to dosti šťastně na půdě Duisburgu. V minulém kole KSC prohrálo v Berlíně 1:3, proti Hertě ale nepodalo špatný výkon a bylo minimálně vyrovnaným soupeřem.

"Byli jsme lepší než Hertha, měli jsme velmi dobré šance na skórování a nezasloužili jsme si prohrát. V defenzivě jsme ale měli hodně mezer," zanalyzoval sobotní utkání trenér Edmund Becker. Ten nemůže pro nejbližší utkání počítat se zraněnými Aduobem (kyčel), Reinhardem (hlezenní kloub), Carnellem (přitahovač) a Kennedym (přetržené vazy).

Když Energie před deseti dny zvládla doma utkání proti Rostocku (2:1), vypadalo to, že jí k záchraně stačí už jen krůček. V minulém kole ale zvítězily Bielefeld i Duisburg, zatímco celek z Lužicka očekávaně prohrál 0:2 v Brémách. Chotěbuz má nyní náskok už jen tří bodů a nepříliš příznivý los. "Stále potřebujeme dva nebo tři body ze zbývajících tří utkání," myslí si o situaci kouč Bojan Prašnikar.

Na hřišti Werderu podal jeho tým velmi chabý výkon a nebýt skvělého Gerharda Tremmela, skóre by zřejmě narostlo do větších rozměrů. "V Brémách jsme měli příliš respektu a strachu. V dalších utkáních si už nemůžeme dovolit hrát tak špatně," prohlásil sám Tremmel. Z jeho spoluhráčů hlásí absenci pouze dvojice záložníků Bassila, Aloneftis, kteří mají shodně problémy se stehenním svalem.
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - A. Görlitz, Eggimann, Franz, Eichner - Mutzel, S. Buck - Freis, Hajnal, Iashvili - Kapllani
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - da Silva, I. Mitreski, Cvitanovič, Ziebig - S. Angelov, T. Rost - Rivič, Skela, D. Sörensen - B. Jelič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hannover 96 - Hansa Rostock  (úterý 20:00)
O jednu z posledních nadějí na záchranu bude bojovat Hansa Rostock, toho času na posledním místě Bundesligy, která zajíždí na půdu Hannoveru 96.

Hannoverští jsou aktuálně na osmém místě tabulky s pouze teoretickou šancí na evropské poháry. Tým ale před sebou má ještě jednu metu – pokud by porazil Hansu, překonal by svůj rekord v počtu nasbíraných bodů od roku 2002, kdy znovu postoupil mezi elitu. Zatím nejlepší počin klubu od řeky Leine se datuje k sezóně 2004/05, kdy nasbíral 43 bodů.

"Samozřejmě se o to pokusíme," ujišťuje fanoušky trenér Dieter Hecking, podle kterého musí jeho hráči hrát od prvních sekund aktivně a bojovně. V dolnosaském týmu hlásí absenci dlouhodobě zranění Brdarič, Tarnat a Yankov a také disciplinárně potrestaný Pinto.

S devatenáctičleným kádrem jede Hansa bojovat o naději, která hlavně kvůli mizerným třem získaným bodům z posledních sedmi utkání není příliš velká. Hráči nováčka soutěže i přes dobrý výkon prohráli i víkendové utkání s Hamburgem 1:3 a tři kola před koncem mají pětibodovou ztrátu na příčky zajišťující setrvání v soutěži pro příští ročník.

"Fakt, že bychom k tomu potřebovali malý zázrak, je zjevný," prohlásil rezignovaně trenér Frank Pagelsdorf, který se vrací do známého prostředí, jelikož v Hannoveru před šestnácti lety jako trenér druhého týmu začínal.

"Musíme vstoupit do utkání stejně směle jako proti HSV, ovšem hlavně se zlepšenou defenzivou," dodal 50letý kouč. Scházet mu budou brankářská jednička Stefan Wächter (kolenní vazy), Lense, Lukimya (oba infekce), Dorn (hlezenní kloub), Beinlich (koleno) a nově také stoper Gledson, který si natrh sval.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke - Cherundolo, Ismael, Vinicius, C. Schulz - Lala - Balitsch, Huszti - Bruggink - Štajner, Hanke
Hansa Rostock - pravděpodobná sestava:
Hahnel - D. Langen, Sebastian, Orestes, M. Stein - Bülow, Rathgeb - Bartels, Kern, Rahn - Hähnge
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.55 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart  (úterý 20:00)
Nejatraktivnější utkání z úterního programu se odehraje na Vestfálském stadionu. Domácí Borussia, která už prakticky o nic nehraje, přivítá o evropské poháry bojující Stuttgart.

Dortmund už může sezónu dohrát v naprostém klidu - díky sedmibodovému náskoku by už se záchranou problémy míti neměl. Se sezónou ale ve Vestfálsku rozhodně spokojenost nevládne a borci ve žlutočerném chtějí alespoň posledními dvěma domácími zápasy oplatit fanouškům celosezónní podporu. "Není to ten Dortmund, který by si fanoušci zasloužili vidět. Náš fotbal je utrápený," prohlásil nejlepší střelec týmu Mladen Petrič.

Právě chorvatský reprezentant bude zřejmě proti Stuttgartu chybět, a to kvůli skřípnutému nervu v zádech. Trenér Thomas Doll má vůbec značné problémy s marodkou. Dále jsou mimo hru Klimowicz (rameno), Wörns (střevní potíže), Kehl (hlezenní kloub), Degen (natržený sval) a také brankářská dvojice Weindenfeller (koleno), Ziegler (stehenní sval). Zastoupit je musí opět mladík Marcel Höttecke, který se ukázal v dobrém světle v minulém kole, kdy vychytal domácí remízu 0:0 proti Norimberku.

Stuttgart se po nepříliš povedeném podzimu a počátku jara dostal do formy a nyní už má na páté příčce náskok před šestným Leverkusenem tři body, navíc se také může zapojit do boje o Ligu mistrů. Naposledy VfB doma hlavně díky raketovému startu rozdrtilo Frankfurt 4:1, na čemž měl velkou zásluhu turecký záložník Yildiray Bastürk. "Je samozřejmě skvělé dát dva góly, ale ta výhra nás může někam posunout pouze, když na ní navážeme v Dortmundu."

V duelu mezi těmito dvěma týmy se v poslední době často dařilo hostům – v minulé sezoně Stuttgart na své cestě za titulem vyhrál v Dortmundu 1:0, na podzim zase triumfovalo BVB 2:1. Tým ze Švábska má dobré předpoklady i tentokrát rozesmutnět domácí fanoušky, zvlášť když se po zranění vracejí Meira a Hitzelsperger, kteří zřejmě začnou jen na lavičce. Jediným hráčem, s kým nemůže Armin Veh počítat, je zraněný Farnerud (hlezenní kloub).
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Höttecke - Rukavina, Hummels, R. Kovač, Dede - Blaszczykowski, Kruska, Tinga, Kringe - Valdez, Frei
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Osorio, Tasci, Delpierre, Boka - Pardo - Hilbert, da Silva - Bastürk - Gomez, Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.25 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Bochum - Schalke 04  (úterý 20:00)
VfL Bochum se těší na úterní derby proti Schalke 04. Hráči jsou po zápasu proti Bielefeldu připraveni Schalke udělat čáru přes rozpočet a pokazit mu finiš v boji o pohárové pozice.

Domácí sledují tři cíle: 1) vyhrát proti Schalke, 2) na konci se umístit před BVB a 3) docílit 45 bodů. To znamená, že musí v posledních třech zápasech dvakrát vyhrát a jednou remizovat.

Mimoun Azaouagh, který je do konce sezóny vypůjčeným hráčem právě ze Schalke, může být obzvláště motivován. V Bielefeldu musel po hodině zápasu odejít z hřiště. Následky jeho nachlazení se nedaly přehlédnout. Ale do zápasu proti Schalke by měl být opět v pořádku. Předběžně zůstane marodka stejná, jako před zápasem proti Bielefeldu. Chybět tedy budou Bechmann, Fuchs a Imhof.

Hráči Schalke měli o víkendu obdobné problémy. Zakončení byla jejich slabá stránka. Bodová ztráta ze zápasu proti Hannoveru zanechala pár fleků na bílé vestě Slomkových nástupců. Proto trenérské duo Büskens a Mulder nabádá své hráče k velké opatrnosti a potřebné motivaci, protože soupeř bude chtít určitě dělat problémy.

Personálně se toho v řadách Schalke od soboty moc nezměnilo. Christian Pander se derby kvůli problému s přitahovači nezúčastní, stejně tak Gustavo Varela (operace štítné žlázy), Zlatan Bajramovič (poranění palce u nohy) a Zé Roberto (natržený sval). Do sestavy by se naopak mohl vrátit Vicente Sanchez.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Renno - Pfertzel, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Zdebel - Azaouagh, Dabrowski - Epallé - Sestak, Auer
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajic, Westermann - Jones, F. Ernst - A. Streit, Halil Altintop, Rakitic - Kuranyi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.45 - 3.30 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hamburger SV - Werder Brémy  (středa 20:00)
Šlágr 32. kola se tentokráte uskuteční ve známém přístavním městě Hamburku. Na stadion tamního HSV přijedou fotbalisté Brém, které momentálně bojují o druhé místo za mistrovským Bayernem Mnichov. Hamburk se zase musí soustředit na boje o účast v Poháru UEFA, které svádí především se Stuttgartem a Levekusenem.

Svěřenci trenéra Huuba Stevense si v předešlém kole napravili reputaci, když se jim po několikazápasové pauze podařilo uhrát tři body, obětí se jim stala Hansa Rostock, kteá na domácím hřišti inkasovala od hamburských tříbrankový nášup. Derby s Werderem bude v 32. kole bezpochyby událostí číslo jedna. Brémy zatím úspěšně vzdorují dotírajícímu Schalke 04, které rovněž útočí na ono kýžené druhé místo, zajišťující přímý postup do Ligy mistrů. Brémy svému soupeři poodskočily na rozdíl dvou bodů. Schalke totiž zaváhalo na domácí půdě proti Hannoveru, jenž si překvapivě odvezl jeden bod za remízu 1:1. Werder naopak nezaváhal proti outsiderovi z Chotěbuzi a zvítězil o dvě branky, přičemž sám gól neinkasoval. Stevens chce z domácího prostředí vydolovat maximum, i když je si vědom především ofenzivní síly svého protivníka.

Thomas Schaaf, brémský lodivod, zase řeší jedno velké dilema. Týká se to znovu brazilského záložníka Diega. Největší hvězda klubu je opět sužována zraněními, které se jí drží téměř po celou sezonu. Míčový kouzelník si znovu pohmoždil koleno. Šance na jeho start v Hamburku jsou podle lékařů poměrně nízké, ovšem naděje umírá poslední. Alespoň podle Thomase Schaafa. "Je pravda, že Diega stále ještě trápí zdravotní problémy. S jeho startem proti Hamburku to nevypadá příliš růžově, přesto ale nepřestávám doufat, že se stihne dát včas do pořádku. Všichni víme, jak je pro nás důležitý," okomentoval nepříjemnou situaci trenér.

Jeho protějšek Huub Stevens věří ve schopnosti svých hochů a je přesvědčen o zisku třech bodů. I když je si také vědom toho, že zápas proti Brémám nebude žádný med. "Vždy je krásné být na konci sezony mezi nejlepšími týmy Bundesligy. Ale my se nechceme spokojit jen s tím, co máme. Zbývají ještě tři kola a stát se může ledacos. Věřím, že v konečném zúčtování ještě můžeme hodně zamíchat kartami," míní holandský kouč. A právě on, který se tak výrazně zasloužil o současné místo Hamburku na výsluní, zamíří v létě zpět do vlasti. A rozhodně nebude jen nečině přihlížet dění tamní soutěže - jeho podpis totiž s předstihem ulovili představitelé Eindhovenu. Kdo jej u kormidla německého mužstva nahradí, zůstává dosud nezodpovězenou otázkou. Mluvilo se o Biličovi, Houliérovi a dalších, kteří však tuto možnost odmítli.

Do utkání nebude Thomas Schaaf vedle Diega moci počítat ani s další ikonou klubu. Kapitán Torsten Frings totiž po návratu na hřiště, když jej brzdila zranění, obdržel pátou žlutou kartu v sezoně a další klání tak bude muset vynechat, což je pro Brémy další velmi citelná ztráta. Naopak Huub Stevens by měl mít k dispozici kompletní kádr i s českým reprezentrantem Davidem Jarolímem.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Demel, B. Reinhardt, Mathijsen, J. Boateng - Jarolím, de Jong - Trochowski, van der Vaart, Olič - Guerrero
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen - Baumann - D. Jensen, Borowski - Özil - Rosenberg, Sanogo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Hertha BSC  (středa 20:00)
Šestý Leverkusen, který potřebuje každý bod v boji o evropské poháry, přivítá dvanáctou Herthu, jenž naopak patří k týmům, které už jen v klidu dohrávají sezonu.

Bayer nemá v poslední době zrovna excelentní formu a ačkoliv si dlouho dělal zálusk i na Ligu mistrů, bude se nyní muset hodně snažit, aby si zahrál alespoň Pohár UEFA či letní Intertoto, kam by ho kvalifikovala nynější šestá pozice. Na páté místo má "Werkself" ztrátu tří bodů, na sedmé zase tříbodový náskok. V neděli si Leverkusen zkomplikoval pozici prohrou 2:3 v Duisburgu a aktuálně je tři utkání bez výhry.

"Musíme tu negativní sérii zastavit. Je za pět dvanáct. Svoji situaci můžeme zlepšit jedině vítězstvím," prohlásil trenér Michael Skibbe, jenž ve svých taktických plánech musí kromě dlouhodobě zraněného Bernda Schneidera oželet i Artura Vidala (pátá žlutá) a Karima Hagguiho, který půjde s poraněným přitahovačem na operaci a v letošní sezoně si stejně jako německý reprezentant Schneider již nezahraje.

Hertha už ve zbytku sezony bude hrát pouze o částečné napravení dojmu z podprůměrné sezony. V minulém kole klub z hlavního města přetrhl osmizápasovou sérii bez výhry, když doma porazil 3:1 Karlsruhe. "Jsem rád za vítězství, s výkonem ale spokojen nejsem. KSC bylo lepším týmem. Hráli jsme deset minut skvěle, deset katastrofálně, deset skvěle... Takhle by to nešlo," nebyl i přesto trenér Favre příliš spokojen.

Švýcarskému kouči BSC po minulém kole přibyli k dlouhodobým marodům (Lucio, Schmidt, Grahn) také Arne Friedrich a Patrick Ebert. Prvně jmenovaný má problémy s hlezenním kloubem, mladík Ebert zase s třísly. Lucien Favre možná bude experimentovat a zkusí hráče, kteří toho v letošní sezoně odehráli minimum či vůbec nic, jako například Domovchiyski, Bigalke, Cubukcu nebo náhradní brankář Fiedler.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, M. Friedrich, Callsen-Bracker, Sarpei - Rolfes, Sinkiewicz - Kießling, Barbarez, Barnetta - Bulykin
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, Simunič, von Bergen, Skácel - Kačar, Mineiro - Lustenberger, Raffael, Piszczek - Pantelič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.65 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Arminia Bielefeld  (středa 20:00)
K velice kontrastnímu souboji se schyluje v Mnichově, kde Allianz Arena přivítá vedle "svého" Bayernu také sestupem ohroženou Arminii Bieleled. Bayern už má s předstihem titul jistý, a tak má Bielefeld trochu ulehčenou pozici. Hráči bavorského celku již mají své splněno, o výsledek jim už moc nejde a spíše myslí na zaslouženou letní dovolenou, což může mít vliv i na jejich výkony.

V minulém kole zavítal Bayern do Wolfsburgu a s týmem Felixe Magatha uhrál se štěstím bezgólovou plichtu, čímž si tři kola před koncem zajistil mistrovský titul. V utkání měli jasně navrch domácí, ale doplatili na špatnou koncovku a dobrý výkon mnichovského brankáře Rensinga. Z hráčů Wolfsburgu po utkání jasně vyzařovala nespokojenost s jedním získaným bodem, byť se jednalo o bod proti takovému gigantu. "Vlci" totiž bojují o Pohár UEFA a remízy jsou jim v současné situaci málo. Na skvělého Michaela Rensinga neplatil ani bosenský kanonýr Edin Džeko, jenž v minulosti nastupoval také v Teplicích a nyní se prý o něj zajímá Arsené Wenger, slavný manažer neméně slavného Arsenalu.

"Do Mnichova jedeme navzdory našemu postavení v tabulce zproštěni od jakéhokoliv tlaku. Nikdo od nás proti tak silnému klubu nic nečeká, což může být naší výhodou. Pokud prohrajeme, nevadí, pokud si přivezeme nějaký bod, zlobit se také nebudu," poznamenal s úsměvem kouč Arminie Michael Frontzeck. "Nikde ale není psáno, že se v Allianz Areně nemusí zrodit senzace, já osobně si myslím, že Bayern bude proti nám trochu v nevýhodě, navíc hráčům již o nic nejde. Pokud nás soupeř podcení, můžeme se chopit příležitosti," dodal na závěr. "Uvidíme, zda v týmu najdeme hráče, kteří by do utkání mohli nastoupit bez zvýšené hladiny alkoholu v krvi," vtipkoval mnichovský záložník Bastian Schweinsteiger po bouřlivých oslavách titulu.

Fronzeckovi budou v Mnichově chybět Petr Gabriel s namoženým stehnem a Thorben Marx, jehož skolila zákeřná chřipka. Ottmar Hitzfeld se zase bude muset obejít brankáře Olivera Kahna a francouzského křídelníka Francka Ribéryho, kterým se obnovila stará zranění a Hitzfeld je bude raději šetřit. Chybět budou znovu i Miroslav Klose, který podstoupil operaci zlomeného nosu a teké Halil Altintop, jehož stále trápí bolavá noha.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kahn - Lell, Lucio, Demichelis, Lahm - Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribery - Toni, Podolski
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
R. Fernandez - Kučera, Mijatovič, Bollmann, Schuler - Kauf - T. Marx, Kirch - Kamper, Wichniarek, Zuma
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.35 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg  (středa 20:00)
Bundesliga jde do finiše "anglickým týdnem". Eintracht Frankfurt přivítá Felixem Magathem vedený VfL Wolfsburg. Po pěti nevyhraných zápasech se bude snažit frankfurtský orel ukázat "vlkům" své drápy.

Personálně se může domácí kouč Friedhelm Funkel spolehnout na všechny hráče, kteří minulou sobotu hráli, až na Marko Russe, který se zranil v minulém zápase proti Stuttgartu. Jestli si Russ ještě jednou do konce sezóny zahraje, je ve hvězdách. Chris, který již s týmem dvakrát trénoval, nebude také ještě připraven. Po slabém zápase ve Stuttgartu čeká trenér od mužstva zlepšení. Rozhovory s hráči se však nekonaly. Podle Funkela je mužstvo natolik profesinální, že hráči sami ví, jak se s neúspěchem poprat.

"Vlkům" se nepodařilo v neděli pozdržet mistrovské oslavy Bayernu Mnichov. V zápase s ním uhráli jen bezbrankovou remízu. Vzájemná bundesligová bilance s Eintrachtem Frankfurt je také nerozhodná. Celkem se s ním střetli šestkrát a mají za sebou dvě výhry, dvě porážky a dvakrát se rozloučili nerozhodným výsledkem. I tak skončil poslední zápas loni v prosinci. Tentokrát už půjde o to, na jaké pozici se oba kluby umístí. Wolfsburg je aktuálně na sedmé příčce a ještě může pokukovat po pohárech. Kdyby v Commerzbank Aréně nechal body, klesl by právě za Eintracht.

Ve středu večer mohou "Vlci" nastoupit téměř v nejsilnější sestavě. Také Christian Gentner a Ashkan Dejagah budou patřit do nabídky. V pondělním tréninku si Dejagah natáhl vazy, ale stačil se dát natolik dohromady, že je připraven hrát. Zpátky se vrací též vykartovaný Josué a obsadí opět svou pozici v záloze, kde ho zastupoval Sascha Riether.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Pröll - P. Ochs, Kyrgiakos, Galindo, Spycher - Inamoto - M. Fink, Köhler - Fenin, Weissenberger - Amanatidis
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, R. Costa, Šimůnek, M. Schäfer - Gentner, Josué, Hasebe - Marcelinho - Džeko, Grafite
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Norimberk - MSV Duisburg  (středa 20:00)
V boji o setrvání v soutěži se ve středu večer utká domácí Norimberk s předposledním MSV Duisburg. Oboěma týmům jde jen o jediné, o záchranu, a podle toho se dá očekávat těžký zápas pro hráče a napínavý fotbal pro diváky.

Trenér domácích Thomas von Heesen se může mimo dlouhodobě zraněných hráčů spolehnout na celý kádr. Jediné, co očekává, je výhra. Nic jiného nepřichází v úvahu. Hráči budou muset dát do hry opravdu vše. "Zebry" mají velmi kompaktní mužstvo. Podle trenéra Von Heesena musí jeho hráči soupeře spíše donutit k chybám, než jim dát šanci při kontrech. V den zápasu budou ještě naposledy trénovat v klidném Herogenaurachu. Tam se budou koncentrovat na dokončování útočných akcí, což je jejich slabou stránkou a liší se tím od ostatních týmů.

Nadějí pro Norimberk snad bude to, že MSV ještě nikdy nevyhrál dvakrát za sebou. Ale zákon schválnosti je veliký. V neděli si Leverkusen také myslel, že Dusiburg je doma velmi slabý, a jel pak domů se ztrátou třech bodů.

Hosté se v Norimberku ukáží s pěknou dávkou sebevědomí. "Je důležité, abychom se drželi správné cesty a využívali svých šancí a ostatním byli v patách," říká trenér "zeber" Rudi Bommer. "Musíme využít problémů soupeře a uhrát další vítězství," dodává. Domácí výhra nad Leverkusenem hráčům dodala nové síly do boje o záchranu. Škoda jen, že se bude muset trenér v posledních zápasech sezóny obejít bez zkušeného útočníka Ivicu Grliče, který utrpěl těžké svalové zranění. Jinak všichni hráči z minulé neděle jsou Bommerovi k dispozici.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Klewer - Jacobsen, A. Wolf, Abardonado, Pinola - Galásek, Engelhardt - Mintál - Vittek, Koller, Saenko
MSV Duisburg - pravděpodobná sestava:
Starke - Lamey, Avalos, Schlicke, Willi - Tararache - Maicon, Georgiev, Veigneau - Ishiaku, Niculescu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.55 - 4.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov311910259:1867
2.Werder Brémy31176867:4457
3.Schalke 04311510649:3255
4.Hamburger SV311312640:2351
5.VfB Stuttgart311631253:4851
6.Bayer Leverkusen311461154:3648
7.VfL Wolfsburg311291047:4245
8.Hannover 963111101046:5043
9.Eintracht Frankfurt3111101037:4443
10.Karlsruher SC311191136:4242
11.VfL Bochum319111144:4838
12.Hertha BSC311081335:3938
13.Borussia Dortmund31991343:5436
14.Energie Cottbus31881532:5132
15.Arminia Bielefeld31881531:5432
16.MSV Duisburg31851832:4629
17.1. FC Norimberk316101533:4828
18.Hansa Rostock31761827:4627

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
satan_666

Stuttgart jasná 2 když bude chybět jedinej pořádnej hráč Borussie Petrič

Reagovat
smazaný uživatel

Frei je taky dobrý.

Reagovat
Slejdy

to mozna jo ale tuto sezonu to teda vali

Reagovat
smazaný uživatel

Karlsruher - Cottbus 0

Hannover - Rostock 1

Dortmund - VfB 2

Bochum - Schalke 2

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk - Duisburg, jasná 1.

Reagovat
herbage

kéž by, Norimberk to hodně napíná letos, hodně smůly ale stejně se o záchranu bojuje jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Obávám se, že tu ligu neudrží. Je tam cosi shnilého...

Reagovat
Kapřík

Taky už si to začínám myslet, tohle už není normální .

Reagovat
Shevchenko

Hamburk musí!

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberku přeju pád... na jednu sezonu druhou ligu,ozdravit to a šup nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt, stejně všichni tři čeští "senioři" odtamtud už pověsej kopačky na věšák v repre samozřejmě...

Reagovat
smazaný uživatel

Tip:

Bayern - Bielfeld 3:1 (mám tušení,že Arminia prohraje jen tak tak ke konci,snad Bayern ukáže hru mistra,ale spíš to bude trápení po těch jejich kalbách)

Reagovat
sosna

tak kahn a ribery sou zranění, ale přesto v pravděpodobné sestavě...hmmm,ti musí být nepostradatelní..

Reagovat
sosna

Hamburk - Brémy 1:0 (Jarolím)

Leverkussen - Herta 0:1 (Skácel)

Frankfurt-Wolfsburg 1:1 (Fenin-Šimůnek)

Norimberk - Duisburg 4:0 (Koller 3,Galásek)

Bayern - Arminia 2:1 (Kahn,Ribery - Kučera )

Reagovat
božský John

Jeste si zapomnel na Karlsluher-Cottbus0:2(Papadopulos) a Hannover-Rostock 1:0(Štajner)..:)

Reagovat
sosna

nezapomel,to se hralo vcera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele