32. kolo
07.05.2008 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Arminia Bielefeld 2:0

Jistý držitel titulu Bayern Mnichov si po předešlých neúspěších v Petrohradu a Wolfsburgu spravil chuť vítězstvím nad Arminií Bielefeld, která je stále ohrožená sestupem. Hvězdou utkání se stal francouzský supertalent Franck Ribéry, kterého chtěl původně trenér Hitzfeld nechat odpočívat na lavici náhradníků.

Bayern i s uzdraveným Oliverem Kahnem v sestavě platil na hřišti dle předpokladů za lepší tým. První vážná akce přišla až společně s minutou 17., ve které vypálil jedovatě Franck Ribéry. O minutu později neuspěl se svou střelou ani Ribéryho spoluhráč José Ernesto Sosa. Hosté se dlouho nemohli rozhoupat k žádné vážnější šanci, chabé pokusy Jonase Kempera a Roberta Tescheho zůstaly bez odezvy. Toho využil mistrovský Bayern a v 26. minutě se o první branku zápasu postaral za asistence Lucy Toniho Franck Ribéry. 1:0. V 39. minutě vystřelil téměř z pokutové značky Lukas Podolski. V 41. minutě se o první větší šanci hostí postaral Polák a nejlepší střelec Arminie, Arthur Wichniarek. První půli pak nepřesnou dalekonosnou ranou uzavřel krajní obránce Bayernu Christian Lell, na nějž si údajně brousí zuby milánské AC.

Pouhé dvě minuty po nástupu hráčů na trávník se mohl ze vstřelené branky radovat Lukas Podolski, jenž po přihrávce Ribéryho nedal brankáři Fernandezovi sebemenší naději na úspěch. V tu chvíli již vedli domácí 2:0 a Allianz Arena bouřila radostnými popěvky spokojených diváků. V 54. minutě se alespoň pokusil ohrozit jinak zcela nezaměstnaného Kahna Robert Tesche. Šest minut po něm hlavičkoval po centru skvěle hrajícího Ribéryho Luca Toni jen do náruče Rowena Fernandeze. V 70. minutě vystřelil přesně Ernesto Sosa, argentinská naděje Bayernu; a po něm také Oliver Kirch z týmu soupeře. V 72. minutě se domácí kouč Hitzfeld rozhodl nahradit duo van Bommel-Sosa mladičkou dvojicí Andreas Ottl, Toni Kroos. V 74. minutě mířil nepřesně Ital Luca Toni. V 78. minutě se pokoušel ohrozit Kahna Daniel Halfar, marně. Tři minuty po něm neuspěl ani Brazilec Zé Roberto z bavorského celku. V 84. minutě přestřelil bránu domácích Jonas Kamper a čtyři minuty poté Luca Toni nedokázal propálit brankáře hostí. Poslední pokus patřil Kamperovi. Bielefeld bude zřejmě až do posledního kola bojovat o setrvání v nejvyšší soutěži, zatímco Bayern se již po velmi povedené sezoně může kochat svými výsledky při pohledu na ligovou tabulku.

Autor: Ondřej Hlaváč / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele