Bundesliga - souhrn 32. kola: Porážky Bayernu i Dortmundu

29.04.2022, 22:24, aktualizováno 02.05.2022, 22:27
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)
Bayern Mnichov jakožto jistý mistr prohrál v Mainzu a neuspěl ani druhý v pořadí Dortmund, který nezvládl přestřelku s regionálním rivalem Bochumí. Leverkusen zvládl pondělní duel s Frankfurtem, naopak Lipsko odjíždí s prázdnou z Gladbachu. 1. FC Köln si veze body z Augsburgu a posunul se na šestou příčku před Union Berlín, jenž v předehrávce jenom remizoval s Fürthem...

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 2:0

02.05.2022 20:30

Góly: 18. Paulinho, 51. Patrik Schick

Bayer navázal na minulou výhru s posledním Fürthem (4:1) a tentokráte v pondělní dohrávce 32. kola udolal nevyzpytatelný Eintracht 2:0. Díky tomu se osamostatnil na třetím místě Bundesligy s osmapadesáti body a před pátým Lipskem, které v souběžně hraném utkání zaváhalo s Gladbachem (1:3), si vytvořil už čtyřbodový odstup. K jistotě skupinové fáze Ligy mistrů pro příští ročník tak potřebuje jednu výhru ze dvou zbývajících zápasů.

Ústřední postavou se stal český forvard Patrick Schick, jenž svou dvaadvacátou trefou v této sezóně Bundesligy pečetil výhru svého výběru a opět se vyhoupl na druhou příčku ligových kanonýrů za suverénního polského snajpra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského. Hosté naopak klesli na jedenáctou příčku se čtyřiceti body a bylo na nich trochu vidět, že se chtějí soustředit na čtvrteční odvetu semifinále Evropské ligy s anglickým West Hamem.

Po úvodní opatrnější čtvrthodině se favorit z ničeho nic dostal do vedení zásluhou Paulinha. Teprve jednadvacetiletý brazilský křídelník využil rychlé akce 3 na 3 a po vynikající finální přihrávce do volného prostoru od Diabyho se štěstím překonal zasahujícího gólmana Trappa. Zhruba deset minut před přestávkou byl poprvé vidět také Schick, ovšem jeho zásah nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Pět minut před výměnou stran chtěl navýšit náskok Bayeru Andrich, ale z hranice pokutového území těsně minul levou konstrukci. Schick přidal druhou pojistku Leverkusenu v 51. minutě, když po chybné rozehrávce střídajícího Lammerse přelstil ofsajdovou past a závěrečnou kolmici Diabyho přetavil v gól díky pohotové přízemní střele z mírného úhlu.

Frankfurt začal v závěrečných dvaceti minutách hodně riskovat a domácí si vytvořili další slibné příležitosti. Nejprve si však Trapp poradil s tvrdou ranou Azmouna z osmnácti metrů, pak netrefil levou tyč o decimetry Tah a nakonec Schick hlavičkoval příliš vysoko. Bayer se v příštím kole pokusí uspět v Hoffenheimu, Eintracht přivítá desátý Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - RB Lipsko 3:1

02.05.2022 20:30

Góly: 17. Breel Embolo, 45+2. Jonas Hofmann, 77. Jonas Hofmann - 36. Christopher Nkunku

Lipsko podruhé za sebou v Bundeslize selhalo a dvě kola před koncem opustilo pozice zaručující skupinovou fázi Ligy mistrů. Do té se také může dostat z Evropské ligy, jelikož v úvodním semifinále proti skotskému Rangers zvítězilo 1:0, a v případě celkového triumfu ho elitní společnost nemine, ovšem určitě by chtělo mít definitivní jistotu z ligového umístění. Momentálně je v tabulce na pátém místě se čtyřiapadesáti body o bod za čtvrtým Freiburgem.

Lipsko před týdnem nezvládlo utkání s Unionem Berlín (1:2) a teď prohrálo v Borussia Parku po výsledku 1:3, do nadcházejícího čtvrtečního zápasu v Glasgow tak nepůjde v úplně optimálním rozpoložení. Domácí celek přerušil svou sérii dvou duelů bez vítězství a poskočil na desátou příčku ligové tabulky o bod před jedenáctý Frankfurt. Svěřenci trenéra Adiho Hüttera bodovali naplno i přesto, že závěrečnou půlhodinu dohrávali v oslabení.

Do vedení se dostali z první vážnější akce krátce po odehrané čtvrthodině, kdy se prosadil švýcarský reprezentační útočník Breel Embolo. Ten si naběhl do středu pokutového území na přihrávku Stindla a tvrdou ranou překonal naprosto bezmocného brankáře Gulácsiho. Hosté však v žádném případě zbraně nesložili a deset minut před poločasovou přestávkou srovnali stav zásluhou svého tradiční kanonýra Christophera Nkunkua.

Čtyřiadvacetiletý francouzský záložník převzal balón před hranicí pokutového území a i v obležení tří protihráčů překonal gólmana Sommera tečovanou střelou z mírného úhlu. Avšak ještě do přestávky vrátil outsiderovi těsné vedení Jonas Hofmann. Po geniální kolmici Embola přelstil ofsajdovou past a své dlouhé sólo zakončil pohotovým přízemním pokusem doprostřed branky, Gulácsi znovu neměl žádný nárok na úspěšný zákrok.

Hosté po změně stran přidali a zhruba po deseti minutách hry mohli podruhé srovnat, ale prudkou hlavičku Andrého Silvy bravurně odvrátil Sommer nad svou branku. Za dalších devět minut byl vyloučen obránce Nico Elvedi, jenž ve vyložené brankové příležitosti podrazil rozběhnutého Nkunkua a rozhodčí Petersen správně vytáhl přímou červenou kartu. Mönchengladbach i v deseti definitivně rozhodl o svém úspěchu čtvrthodiny před koncem.

Podruhé v tomto klání skóroval Hofmann, když po přihrávce Beyera stanul sám před hranicí brankového území a svůj okamžitý projektil usměrnil přímo do protějšího spodního růžku. Ve zbývajícím průběhu chtěl ještě vykřesat naději na bodový zisk Lipska obránce Angeliño, nicméně jeho dělovku z dálky brilantně zlikvidoval Sommer.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 3:4

30.04.2022 18:30

Góly: 32. Andrej Kramarić, 49. Angelo Stiller, 84. Sebastian Rudy - 23. Roland Sallai, 50. Christian Günter, 70. Lucas Höler, 73. Woo-yeong Jeong

Na rozdíl od zápasu mezi Borussií Dortmund a Bochumí, nemělo tohle střetnutí žádného třígólového střelce. Naopak o sedm branek se podělil stejný počet borců. Šťastnější po závěrečném hvizdu byli hosté, kteří usilují o nejlepší umístění od sezony 2012/2013, kdy skončili pátí. TSG nedokázalo udržet formu a na evropské poháry s největší pravděpodobností nedosáhne.

Od začátku se hrálo ve velice dobrém tempu. První trefu mohl zaznamenat po čtvrt hodině Christian Günter, jenže jeho pokus byl zblokován. Skóre se poprvé a zdaleka nikoli naposledy, měnilo ve 23. minutě. Velikou radost měli příznivci a příznivkyně klubu, kde je od roku 2011 hlavním koučem Christian Streich.

Kevin Vogt se zapomněl vysunout, čímž zrušil ofsajdové postavení Rolanda Sallaie, jemuž adresoval přihrávku Lucas Höler. Maďarský forvard uklízel pravačkou z první přesně k tyči, přestože měl prostor jak na zpracování, tak na přihrávku zmíněnému spoluhráči - 0:1. Jeho gól byl ovšem vymazán krátce po uplynutí úvodní půl hodiny.

Centr Davida Rauma z levé strany na první pohled nebyl z nejzdařilejších. Andrej Kramarić dokázal přečíst situaci a naběhnul si na bližší tyč, odkud zaznamenal svou pátou branku v probíhajícím ročníku. Pro srovnání, v tom minulém jich nastřádal rovných dvacet - 1:1. Více pozoruhodného se během první půle neodehrálo. Tedy snad s výjimkou žluté karty pro Diadiého Samassékoua, která byla v celém utkání jedinou.

Čtyři minuty po startu druhého dějství Mark Flekken nedosáhnul na křižnou ránu z kopačky Angela Stillera - 2:1. Hned po rozehrávce posunul Vincenzo Grifo na neobsazeného Güntera, jehož přízemní střela nebyla tvrdá, ale zato byla přesná - 2:2. V dalších minutách chyběla de facto oběma mančaftům právě přesnost ve finální fázi.

Až v 70. minutě tohle změnil Lucas Höler, když z bezprostřední blízkosti hlavou usměrnil na místo určení parádní Günterův centr - 2:3. A než se Pavel Kadeřábek se svými spoluhráči stačil vzpamatovat, prohrávali už o dvě branky. Jeong Woo-yeong přišel, zpracoval, přechytračil Vogta a tváří v tvář Baumannovi nezaváhal - 2:4.

Odpovědět záhy zkoušel Angelo Stiller. Muž v rukavicích vyrážel do bezpečí. Ermedin Demirović potom minul, takže Sebastian Rudy dostal příležitost snížit. Höfler rozeběhnutého Ruttera nezastavil, takže mohl posunout nalevo na Rauma, který příhrával na bližší tyč, kde zakončoval dvaatřicetiletý záložník. Podle rozhodčího Fritze balon přešel brankovou čáru. A kdyby ji nepřešel, všechno jistil se svojí dorážkou Georginio Rutter - 3:4.

V poslední minutě nastaveného času mohl zajistit svému týmu alespoň bod čerstvý Kasim Adams, nicméně Flekken se proletěl vzduchem a předvedl zákrok odpoledne. SC tedy můžou za celou sezonu sesbírat sedmnáct vítězství, pokud v závěrečných dvou kolech porazí Union Berlín i Bayer Leverkusen. Na Hoffenheim čekají také die Werkself a po nich Borussia Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfL Bochum 3:4

30.04.2022 15:30

Góly: 18. Erling Haaland (pen.), 30. Erling Haaland (pen.), 62. Erling Haaland - 3. Sebastian Polter, 8. Gerrit Holtmann, 81. Jürgen Locadia, 85. Miloš Pantović (pen.)

Die Unabsteigbaren tedy v sezoně 2021/2022 s BVB ani jednou neprohráli, neboť první vzájemné klání skončilo v prosinci remízou. Svěřenci Thomase Reise tedy vědí, že mezi elitou setrvají i pro příští ročník. Borussia teoreticky stále ještě může ztratit druhou příčku, nicméně Liga mistrů už je zajištěná.

Že by to pro hosty mohlo v tradičně vyprodaném Signal Iduna Parku dopadnout dobře, naznačila už 3. minuta, ve které Takuma Asano poslal z pravé strany nádherný centr na Sebastiana Poultera, jehož hlavička z hranice malého vápna skončila pod břevnem - 0:1. V 8. minutě trenér Marco Rose jenom nevěřícně kroutil hlavou.

Asano si dokázal pohlídat ofsajdovou hranu, načež přihrával zpátky. Miloš Pantović pustil balon za sebe, protože věděl, že za ním číhá Gerrit Holtmann. Jeho povedený volej zapadnul k pravé tyči - 0:2. Nicméně domácí to nezabalili a v 18. minutě se dočkali snížení. Marius Wolf centroval a Pantović zasáhnul ve vlastní šestnáctce míč rukou.

Talentovaný norský forvard ve službách Černožlutých nezaváhal - 1:2. Po půl hodině většina divaků a divaček na tribunách znovu zajásala. Rukou tentokrát zahrál Elvis Rexhbecaj, což musel sudímu Hartmannovi potvrdit kolega u videa. Erling Haaland zase mířil po zemi, akorát v tomto případě po své pravé ruce, což Manuel Riemann neodhadnul správně - 2:2. Zmrtvýchvstání Dortmundu mohlo být dokonáno šest minut poté, ale Wolf gólmana nepřekonal.

Po změně stran se na dobrou příležitost čekalo skoro čtvrt hodiny. V hlavní roli byl znovu útočník s devítkou na zádech. Radost ze třetí trefy mu ovšem pokazil Riemann, když skvěle zasáhnul na brankové čáře. Jenže už za 180 sekund se Erling Haaland hattricku dočkal, přestože po Reusově přihrávce nastřelil levačkou svoje pravé koleno, od kterého se balon odrazil k tyči. Nu což, i takové góly se počítají - 3:2.

Kdo by čekal, že kvóta přesných zásahů byla pro tenhle střet vyčerpána, ten se spletl. Simon Zoller a Marco Reus sice nedali, Jürgen Locadia už ano. Po přihrávce od Cristiana Gamboy se obtočil kolem obránce a přízemní střelou nedal Hitzovi šanci - 3:3. Rozhodnutí přinesl třetí pokutový kop, tentokráte zahrávaný Milošem Pantovićem. Reinier totiž zahrál rukou právě v momentě, kdy přišel na hrací plochu místo do té doby velmi aktivního Mariuse Wolfa.

V každém případě pětadvacetiletý rodák z Mnichova, který má ovšem srbské kořeny, zacílil do středu brány, což se ukázalo býti nejlepším možným řešením, jelikož muž v rukavicích skákal po své levé ruce - 3:4. S tímhle počítal málokdo, nejméně pak Antonios Papadopoulos a Simon Zoller, kteří byli po vzájemné strkanici "odměněni" žlutou kartou.

Dortmundští díky těmto třem trefám alespoň dosáhli na hranici osmdesáti vstřelených zásahů. Další budou moct přidat proti beznadějně poslednímu Greutheru Fürth a následně proti Herthě Berlín, která stále bojuje o udržení. VfL čeká souboj s prozatím předposlední Arminií Bielefeld, a potom cestuje do hlavního města k partii s tamním Unionem.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 1:1

30.04.2022 15:30

Góly: 89. Chris Führich - 13. John Brooks

Tým Pellegrina Matarazza tak v boji o záchranu nadále drží všechny trumfy ve svých rukou, ačkoli nejpravděpodobnější variantou se zdá býti účast v baráži, která při poslední konfrontaci s třetím celkem 2 Bundesligy dopadla lépe pro Union. Vlci však aktuální sezonu také nebudou hodnotit kladně, protože ji zakončení v dolní polovině tabulky.

V 10. minutě Ridle Baku našel kolegu Lucase Nmechu, jenž nenavázal na svoje dvougólové představení proti Bielefeldu a přestřelil. Zato John Brooks uklidil krátce poté Arnoldův centr od rohového praporku hlavou neomylně do brány - 0:1. Asistent u této původní trefy se pak pokusil nečekaně rozehrát volný přímý kop z úctyhodné vzdálenosti. Florian Müller si tentokrát poradil.

V závěru poločasu chtěl Koena Casteelse potrápit Erik Thommy, nicméně to by musel vyprodukovat razantnější pokus. V 54. minutě Omar Marmoush neprostřelil těla před sebou. Na první pohled to trochu zavánělo nedovoleným hraním rukou. Sudí Sven Jablonski byl jiného názoru. Následně v duelu se Sašou Kalajdžićem zvládnul svoje defenzivní povinnosti Maxence Lacroix. V 70. minutě se na svoje ofenzivní choutky rozpomenul Chris Führich. Svou chvíli slávy si však schovával až na později. Ve finálních minutách došlo ještě na dva velice podstatné momenty. Při tom prvním Müller senzačně vychytal Jonase Winda, čímž udržel svůj tým ve hře o bodový zisk, kterého se za několik okamžiků také dočkal.

Enzo Millot stihnul na levé straně balon ještě předtím, než opustil hrací plochu. Jeho centr doplachtil až na zadní tyč, kde jej Chris Führich výborně trefil z první pravačkou. Na tuhle ránu pod břevno nemohl muž v rukavicích při nejlepší vůli dosáhout, a tak běžel šťastný střelec oslavit svůj třetí zásah v ročníku - 1:1. V nastaveném čase si domácí vytvořili ještě jednu příležitost, ale nezapršelo z ní.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 3:1

30.04.2022 15:30

Góly: 18. Jonathan Burkardt, 27. Moussa Niakhaté, 57. Leandro Barreiro - 33. Robert Lewandowski

Svěřenci kouče Svenssona čekali na výhru celých pět zápasů. Dočkali se až proti bavorskému velkoklubu, čímž navázali na duben roku 2021. Velká škoda zaváhání v utkáních, která se měla pro die Nullfünfer stát víceméně jasnou kořistí. Julian Nagelsmann určitě nemusí příliš smutnit, jelikož splnil to, co se od něj očekávalo. Vedení ale může přeci jen mrzet, že nenavázal na svého předchůdce Hansiho Flicka, který získal i pohár pro vítěze Ligy mistrů.

Už ve 3. minutě se dostal do šance Jonathan Burkardt a z úhlu orazítkoval břevno. Domácí zůstávali aktivnější a byli za to odměněni po čtvrt hodině. Leandro Barreiro sice ještě neuspěl, nicméně ve správný čas na správném místě stojící Burkardt po Kohrově pobídce zahrál Svenu Ulreichovi na housle - 1:0. MEWA Arena byla znovu na nohou ve 27. minutě.

Standardní situaci prodloužil hlavou na zadní tyč Anton Stach. Zakončovat tam mohli hned tři jeho neobsazení spoluhráči. Nakonec to byl šestadvacetiletý Francouz Moussa Niakhaté, kdo svým čtvrtým zářezem (na obránce dobrá porce) v sezoně zařídil outsiderovi dvougólové vedení - 2:0. Odpovědět se pokusil Eric Maxim Choupo-Moting, leč na Robina Zentnera nevyzrál. To se podařilo až ve 33. minutě Robertu Lewandowskimu, protože se ve vápně vcelku snadno zbavil Silvana Widmera a přízemní střelou k pravé tyči se počtyřiatřicáté zaradoval - 2:1. Do konce poločasu to ještě nepřesně zkusil Barreiro. Po změně stran Leroy Sané brankáře neprostřelil. Na druhé straně hrací plochy si naopak Leandro Barreiro poradil.

Nutno dodat, že mu svou tečí, po které zapadnul míč o břevno do brány, výrazně pomohl Joshua Kimmich - 3:1. Bayernu se nedařilo hrát svoji hru, takže by nemělo překvapit, že tahle celkově pátá porážka mohla být ještě těžší. Karim Onisiwo však v 71. minutě napálil pouze břevno. Kousek nad něj pro změnu cílil Robert Lewandowski.

Každopádně polský šutér si připsal další rekord, jelikož ještě žádný hráč Bundesligy nezaznamenal osmnáct branek na stadionech soupeřů. Tuhle statistiku může vylepšit už jenom v posledním kole ve Volkswagen-Areně ve Wolfsburgu, protože za týden se se svým týmem představí v Allianz Areně v duelu se Stuttgartem. Povzbuzená Mohuč si bude chtít vyšlápnout jak na Herthu Berlín, tak na Eintracht Frankfurt.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FC Köln 1:4

30.04.2022 15:30

Góly: 73. Florian Niederlechner - 12. Jan Thielmann, 15. Mark Uth, 63. Anthony Modeste (pen.), 78. Anthony Modeste

Kozli vyhráli počtvrté v řadě, přičemž pokaždé vsítili minimálně tři góly. Ze třinácti tref se o čtyři postaral Anthony Modeste, jenž v tabulce kanonýrů ztrácí na Patrika Schicka a Erlinga Haalanda pouhé dva zásahy. Klub z města nad řekou Rýn, který před rokem úspěšně zvládnul baráž, má před závěrečnými dvěma zápasy výbornou výchozí pozici v boji o evropské poháry.

Z úvodní desetiminutovky stál za zmínku snad jenom Vargasův centr na Gregoritsche, jehož hlavička letěla právě do míst, kde stál Marvin Schwäbe. Kdežto v minutě dvanácté využil nezformovanosti soupeřovy defenzivní linie Benno Schmitz, když servíroval ideální přihrávku na Jana Thielmanna, jehož volej doputoval přesně k protilehlé (levé) tyči - 0:1.

Za 180 sekund to bylo pro hosty ještě veselejší. Autor úvodního zásahu dokázal v tísni posunout hlavou na Marka Utha, jehož střela se díky odrazu od levé tyče proměnila v gólovou - 0:2. Po dvaceti minutách hry o sobě dal poprvé vědět Modeste, ale teprve se zastřeloval. Následně výborně přečetl situaci Rafal Gikiewicz, čímž znemožnil Uthovi zakončovat jeho směrem. Poslední zmíněný fotbalista poté padnul v soupeřově vápně na trávník po kontaktu s Vargasem. Rozhodčí Robert Schöder nechal pokračovat ve hře.

Ve 26. minutě se znovu připomněl Antony Modeste. Muž v rukavicích byl pozorný. Další šance patřila Michaelu Gregoritschovi, jenže při ní o kousíček minul zařízení. Následně centroval André Hahn a Iago odmítnul snížení, protože cílil jenom do boční sítě. Více možností úvodní dějství ve WWK Areně ke škodě bezmála třiceti tisícovek diváků a divaček nepřineslo.

Po změně stran to taky docela dlouho nevypadalo, že by měla Baumgartlova skvadra zvítězit výraznějším rozdílem. Ovšem po hodině hry Jeffrey Gouweleeuw podkopnul Modesteho, který zrovna obcházel brankáře. Sám faulovaný se chopil nařízené penalty a jeho přízemní střela přinesla Kozlům třetí radost - 0:3.

V 72. minutě skvěle zakročil proti Dejanu Ljubičićovi gólman Gikiewicz, takže se Florian Niederlechner mohl postarat o čestný úspěch. Útočník se sedmičkou na dresu výborně zpracoval těžký balon za obranu od Arneho Maiera, aby díky odrazu od země přelstil vyběhnuvšího Schwäbeho - 1:3. Nicméně za čtyři minutky rozehráli hosté stylovou akci, v jejímž závěru mířil Anthony Modeste z voleje přímo k pravé tyči - 1:4.

Ve finální desetiminutovce nejdříve těsně minul Maier. Pak Niederlechner ztroskotal na pozorném brankáři. Nejobávanější z ofenzivních borců Kölnu měl následně blízko k hattricku, jenže se ho nedočkal. A nedočkal se ani jeho spoluhráč Louis Schaub, jelikož Rafal Gikiewicz odmítnul popáté lovit míč ze své svatyně.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Hertha BSC 1:1

30.04.2022 15:30

Góly: 90+1. Joakim Nilsson - 54. Lucas Tousart

Důležitý pochopitelně z hlediska udržení mezi německou elitou. Stará dáma k němu teď má hodně blízko, jelikož potřetí v řadě neprohrála. Naopak Bielefeld s velkou pravděpodobností obsadí nejlépe barážovou pozici.

Ve 3. minutě se k hlavičce dostal Suat Serdar, ale Stefana Ortegu s ní opravdu nevystrašil. Obě defenzivy byly dál pozorné, takže se diváci a divačky v SchücoAreně museli dvacet minut obejít bez velkých příležitostí. Až Davie Selke této pauze učinil přítrž, když po svém nebezpečném zakončení hlavou nechal vyniknout gólmana.

Zbývající minuty prvního poločasu doprovázel především nedostatek kreativity v ofenzivní fázi. A když už to vypadalo, že se Masaya Okugawa dostal do šance, zmařil mu ji Marcel Lotka. Jenže i kdyby se tak nestalo, gól by patrně neplatil kvůli ofsajdu. Takže během úvodní pětačtyřicetiminutovky žádná branka nepadla.

V té druhé k ní měl našlápnuto Gonzalo Castro. Zkušený záložník se španělskými předky si ale tohle zakončení za rámeček nedá. Zato Lucas Tousart uklízel po rohu Marvina Plattenhardta díky odrazu od země neomylně na místo určení - 0:1. Následný kontakt ve vápně mezi Pekaríkem a Patrickem Wimmerem nebyl posouzen jako penalta ve prospěch domácího celku.

V 76. minutě nedorážel podle svých představ George Bello. Po něm se svým technickým obstřelem přispěchal Santiago Ascacibar. Na další změnu skóre si obecenstvo muselo počkat. Nedočkalo se ovšem ani duo střídajících borců Luca Wollschläger a Maximilian Mittelstädt, kteří šli sami na brankáře a tuhle v podstatě jednoznačnou záležitost zadrbali málo vídaným způsobem! Joakim Nilsson proto v nastaveném čase hlavou po centru Robina Hacka vyrovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Greuther Fürth 1:1

29.04.2022 20:30

Góly: 72. Sven Michel - 33. Branimir Hrgota

Berlínský celek se stejně jako v tomto roce snaží probojovat do evropských pohárů, ovšem v předehrávce 32. kola proti sestupujícímu Fürthu nepředvedl dobrý výkon a nakonec mohl být rád, že ve svém 100. zápase v Bundeslize získal alespoň bod za nerozhodný výsledek 1:1. V tabulce se zatím udržel na šesté pozici s jednapadesáti body, Greuther má i přes překvapivou remízu jistotu, že obsadí poslední osmnácté místo.

Na stadionu An der Alten Försterei byl k vidění ve všech statistických ohledech nesmírně vyrovnaný duel a z tohoto pohledu je remíza naprosto zasloužená. Domácí začali přeci jen o něco aktivněji a poprvé zahrozili krátce po deseti odehraných minutách, kdy se z osmi metrů opřel do míče Awoniyi, ale jeho volej skončil o několik decimetrů vedle pravé konstrukce. V pohodě hrající hosté si vytvořili první slibnou možnost po čtvrthodině hry.

Po odvráceném přízemním centru Lewelinga z pravé strany napřáhl z necelých pětadvaceti metrů Raschl a jeho bomba se odrazila od spodního okraje břevna těsně před brankovou čáru, Union měl v tuto chvíli velké štěstí. Nicméně ve 33. minutě přeci jen inkasoval. Nováček letošní sezóny se dostal do vedení zásluhou Branimira Hrgoty, jenž nejprve minul vzdálenější tyč zhruba o dva metry, v následujícím průběhu však parádně vypálil ze čtrnácti metrů a nádherně zavěsil do protější šibenice.

Fürth od tohoto okamžiku tradičně skvěle bránil a svého protivníka vůbec k ničemu nepouštěl. A kdyby zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nevyrobil obrovskou individuální chybu Viergever, tak by si z Berlína pravděpodobně odvezl všechny tři body. Viergever se totiž ve vlastní šestnáctce snažil obejít Svena Michela, jenomže to se mu nepovedlo a domácí forvard poté z bezprostřední blízkosti snadno propálil bezmocného brankáře Lindeho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov32243593:3375
2.Borussia Dortmund32203980:5063
3.Bayer Leverkusen32177874:4458
4.SC Freiburg321510756:4055
5.RB Lipsko321661067:3654
6.1. FC Köln321410851:4652
7.Union Berlín32149943:4151
8.TSG Hoffenheim321371255:5146
9.1. FSV Mainz 05321261446:4242
10.Borussia Mönchengladbach321181348:5941
11.Eintracht Frankfurt3210101242:4640
12.VfL Bochum321161534:4839
13.VfL Wolfsburg321151640:5238
14.FC Augsburg32981537:5135
15.Hertha BSC32961735:6733
16.VfB Stuttgart326111537:5629
17.Arminia Bielefeld325121525:5027
18.Greuther Fürth32392026:7718

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
REPLIKATOR

O co tomu Fürthu pořád jde, to nemůžou normálně prohrát

Reagovat
Rudnevs

Nočná mora pre stavkarov tie ich remizy

Reagovat
Jason_

oni hraju pre radosť je to tým presne na hranici prvej a druhej ligy oni za to nemožu ake su počty učastníkov

Reagovat
andrew96

Sport-Club

Reagovat
JozkokozleJ

Hertha zachrana a Freiburg do LM. Dva dolezite ciele pred poslednymi kolami BL.

Reagovat
db18

Reagovat
Pablos

Schick A dobrou jí tam pustil u toho neuznaného gólu.

Reagovat
Reggie

parádní zakončení slabší nohou!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele