32. kolo
29.04.2022 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Fürthu (© AFP)

Union neuspěl proti jistě sestupujícímu Fürthu a v boji o pohárovou Evropu tak zaznamenal nečekanou ztrátu

Berlínský celek se stejně jako v tomto roce snaží probojovat do evropských pohárů, ovšem v předehrávce 32. kola proti sestupujícímu Fürthu nepředvedl dobrý výkon a nakonec mohl být rád, že ve svém 100. zápase v Bundeslize získal alespoň bod za nerozhodný výsledek 1:1. V tabulce se zatím udržel na šesté pozici s jednapadesáti body, Greuther má i přes překvapivou remízu jistotu, že obsadí poslední osmnácté místo.

Na stadionu An der Alten Försterei byl k vidění ve všech statistických ohledech nesmírně vyrovnaný duel a z tohoto pohledu je remíza naprosto zasloužená. Domácí začali přeci jen o něco aktivněji a poprvé zahrozili krátce po deseti odehraných minutách, kdy se z osmi metrů opřel do míče Awoniyi, ale jeho volej skončil o několik decimetrů vedle pravé konstrukce. V pohodě hrající hosté si vytvořili první slibnou možnost po čtvrthodině hry.

Po odvráceném přízemním centru Lewelinga z pravé strany napřáhl z necelých pětadvaceti metrů Raschl a jeho bomba se odrazila od spodního okraje břevna těsně před brankovou čáru, Union měl v tuto chvíli velké štěstí. Nicméně ve 33. minutě přeci jen inkasoval. Nováček letošní sezóny se dostal do vedení zásluhou Branimira Hrgoty, jenž nejprve minul vzdálenější tyč zhruba o dva metry, v následujícím průběhu však parádně vypálil ze čtrnácti metrů a nádherně zavěsil do protější šibenice.

Fürth od tohoto okamžiku tradičně skvěle bránil a svého protivníka vůbec k ničemu nepouštěl. A kdyby zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nevyrobil obrovskou individuální chybu Viergever, tak by si z Berlína pravděpodobně odvezl všechny tři body. Viergever se totiž ve vlastní šestnáctce snažil obejít Svena Michela, jenomže to se mu nepovedlo a domácí forvard poté z bezprostřední blízkosti snadno propálil bezmocného brankáře Lindeho.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čtyřikrát mocninka, z toho dvakrát třetí .

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se dalo čekat. Čtyřiktát třetí mocninka. Znovu se ptám. Kdo a odkud centrálně řídí tento zkurwený, zavšivený bordel???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele