32. kolo
30.04.2022 15:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů 1. FC Köln (© AFP)

Köln pokračuje v krasojízdě, tentokrát se o jeho síle přesvědčil Augsburg

Kozli vyhráli počtvrté v řadě, přičemž pokaždé vsítili minimálně tři góly. Ze třinácti tref se o čtyři postaral Anthony Modeste, jenž v tabulce kanonýrů ztrácí na Patrika Schicka a Erlinga Haalanda pouhé dva zásahy. Klub z města nad řekou Rýn, který před rokem úspěšně zvládnul baráž, má před závěrečnými dvěma zápasy výbornou výchozí pozici v boji o evropské poháry.

Z úvodní desetiminutovky stál za zmínku snad jenom Vargasův centr na Gregoritsche, jehož hlavička letěla právě do míst, kde stál Marvin Schwäbe. Kdežto v minutě dvanácté využil nezformovanosti soupeřovy defenzivní linie Benno Schmitz, když servíroval ideální přihrávku na Jana Thielmanna, jehož volej doputoval přesně k protilehlé (levé) tyči - 0:1.

Za 180 sekund to bylo pro hosty ještě veselejší. Autor úvodního zásahu dokázal v tísni posunout hlavou na Marka Utha, jehož střela se díky odrazu od levé tyče proměnila v gólovou - 0:2. Po dvaceti minutách hry o sobě dal poprvé vědět Modeste, ale teprve se zastřeloval. Následně výborně přečetl situaci Rafal Gikiewicz, čímž znemožnil Uthovi zakončovat jeho směrem. Poslední zmíněný fotbalista poté padnul v soupeřově vápně na trávník po kontaktu s Vargasem. Rozhodčí Robert Schöder nechal pokračovat ve hře.

Ve 26. minutě se znovu připomněl Antony Modeste. Muž v rukavicích byl pozorný. Další šance patřila Michaelu Gregoritschovi, jenže při ní o kousíček minul zařízení. Následně centroval André Hahn a Iago odmítnul snížení, protože cílil jenom do boční sítě. Více možností úvodní dějství ve WWK Areně ke škodě bezmála třiceti tisícovek diváků a divaček nepřineslo.

Po změně stran to taky docela dlouho nevypadalo, že by měla Baumgartlova skvadra zvítězit výraznějším rozdílem. Ovšem po hodině hry Jeffrey Gouweleeuw podkopnul Modesteho, který zrovna obcházel brankáře. Sám faulovaný se chopil nařízené penalty a jeho přízemní střela přinesla Kozlům třetí radost - 0:3.

V 72. minutě skvěle zakročil proti Dejanu Ljubičićovi gólman Gikiewicz, takže se Florian Niederlechner mohl postarat o čestný úspěch. Útočník se sedmičkou na dresu výborně zpracoval těžký balon za obranu od Arneho Maiera, aby díky odrazu od země přelstil vyběhnuvšího Schwäbeho - 1:3. Nicméně za čtyři minutky rozehráli hosté stylovou akci, v jejímž závěru mířil Anthony Modeste z voleje přímo k pravé tyči - 1:4.

Ve finální desetiminutovce nejdříve těsně minul Maier. Pak Niederlechner ztroskotal na pozorném brankáři. Nejobávanější z ofenzivních borců Kölnu měl následně blízko k hattricku, jenže se ho nedočkal. A nedočkal se ani jeho spoluhráč Louis Schaub, jelikož Rafal Gikiewicz odmítnul popáté lovit míč ze své svatyně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele