32. kolo
02.05.2022 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Leverkusen se díky dalšímu Schickově gólu přiblížil k vytoužené Lize mistrů

Bayer navázal na minulou výhru s posledním Fürthem (4:1) a tentokráte v pondělní dohrávce 32. kola udolal nevyzpytatelný Eintracht 2:0. Díky tomu se osamostatnil na třetím místě Bundesligy s osmapadesáti body a před pátým Lipskem, které v souběžně hraném utkání zaváhalo s Gladbachem (1:3), si vytvořil už čtyřbodový odstup. K jistotě skupinové fáze Ligy mistrů pro příští ročník tak potřebuje jednu výhru ze dvou zbývajících zápasů.

Ústřední postavou se stal český forvard Patrick Schick, jenž svou dvaadvacátou trefou v této sezóně Bundesligy pečetil výhru svého výběru a opět se vyhoupl na druhou příčku ligových kanonýrů za suverénního polského snajpra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského. Hosté naopak klesli na jedenáctou příčku se čtyřiceti body a bylo na nich trochu vidět, že se chtějí soustředit na čtvrteční odvetu semifinále Evropské ligy s anglickým West Hamem.

Po úvodní opatrnější čtvrthodině se favorit z ničeho nic dostal do vedení zásluhou Paulinha. Teprve jednadvacetiletý brazilský křídelník využil rychlé akce 3 na 3 a po vynikající finální přihrávce do volného prostoru od Diabyho se štěstím překonal zasahujícího gólmana Trappa. Zhruba deset minut před přestávkou byl poprvé vidět také Schick, ovšem jeho zásah nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu.

Pět minut před výměnou stran chtěl navýšit náskok Bayeru Andrich, ale z hranice pokutového území těsně minul levou konstrukci. Schick přidal druhou pojistku Leverkusenu v 51. minutě, když po chybné rozehrávce střídajícího Lammerse přelstil ofsajdovou past a závěrečnou kolmici Diabyho přetavil v gól díky pohotové přízemní střele z mírného úhlu.

Frankfurt začal v závěrečných dvaceti minutách hodně riskovat a domácí si vytvořili další slibné příležitosti. Nejprve si však Trapp poradil s tvrdou ranou Azmouna z osmnácti metrů, pak netrefil levou tyč o decimetry Tah a nakonec Schick hlavičkoval příliš vysoko. Bayer se v příštím kole pokusí uspět v Hoffenheimu, Eintracht přivítá desátý Mönchengladbach.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,05-4,24. Noo, nevím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele