28. kolo
30.03.2014 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 3:1

I přes výrazně nižší procento držení míče dokázal dnes Hamburk držet s domácím Mönchengladbachem krok v počtu střel; s tím tedy mohou být svěřenci Mirka Slomky spokojeni. To je ale všechno. Prohra 1:3 pro ně znamená návrat zpět na sestupové příčky, zatímco domácí stále sní o Lize mistrů..

Hosté přitom v Gladbachu díky brance Jacquese Zouy vedli a vypadalo to, že se fotbalem vyloženě baví, v tu chvíli však Favreho tým zničehonic udeřil. Vyrovnání Filipa Daemse hostům sebralo půdu pod nohama, a po změně stran dvěma rychlými trefami rozhodli Raffael a Álvaro Domínguez. Hříbata nyní ztrácí pouhé tři body na čtvrtý Leverkusen, Hamburk je o skóre sedmnáctý.

Oba soupeři šli do zápasu s odlišným cílem, o motivaci však nebyla nouze ani na jedné straně - boj o poháry i o holý život vyžadují stoprocentní koncentraci a nasazení, takže se diváci zpočátku tak trochu podle očekávání spíše nudili. Nikdo nechtěl udělat první chybu. Lepším dojmem však působil o něco útočněji hrající Gladbach, který držel balon a snažil se vylákat soka z obranné ulity.

Lišák Slomka však dobře věděl, co na tuto taktiku platí - jeho svěřenci svědomitě bránili, a když už vyrazili dopředu, stálo to za to. Takhle také padl první gól zápasu - Calhanoglu rozehrál další ze svých pověstných přímým kopů a Zouovi stačilo ve vápně pouze korigovat směr dráhy letu míče tak, aby zapadl přesně za ter Stegenova záda.

Další přímák v podání téhož hráče odrazila domácí zeď, a van der Vaart hlavičkoval jen těsně vedle; v tuto chvíli byl Hamburk jasně na koni. Fanoušci Gladbachu začínali být nervózní, zachránil je však sudí - konkrétně jeho verdikt odpískat penaltu po ruce Mancienneho. Míč si na bílý puntík postavil Daems a nejprve v souboji s René Adlerem neuspěl, z dorážky však už nezaváhal.

Také Hříbata chtěla ukázat, že standardní situace umí, a málem se jim to povedlo díky dvěma přímým kopům Aranga - ten první trefil pouze zeď, po druhém se k míči jen tak tak nedostal na zakončení čekající Kramer. Favorit už v této fázi utkání ovládal a byl odměněn dvěma trefami během pouhých tří minut. První přišla v 75. minutě - Kruse našel výborným míčem Raffaela, který obešel Adlera a zavěsil do prázdné sítě. Definitivní potvrzení výsledku zařídil Gladbach po rohu, kdy Brouwers hlavičkoval na nikým nehlídaného Domíngueze; ten už zblízka na zadní tyči ani nemohl minout.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele