28. kolo
29.03.2014 15:30 CET
3 : 3
(3:2)

Reportáž

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 3:3

Nečekanou přestřelkou skončil souboj mezi mistrovským Bayernem a hosty z Hoffenheimu - mnichovský celek sice vedl už 3:1, ale nakonec se musel spokojit pouze s bodem za remízu 3:3. Vítězná bundesligová série Bayernu se tak zastavila na devatenácti utkáních.

Hoffenheim v Allianz Areně sice po brance Modesteho vedl, po dvou trefách Pizarra a jedné Shaqiriho však favorit ještě do přestávky otočil. Možná kdyby se do šaten šlo za tohoto stavu, hosté už by na zvrat sílu nenašli, gól Sejada Salihoviće do šatny však plány čerstvého mistra povážlivě naboural. Čtvrt hodiny před koncem pak srovnal Firmino. TSG se tak stalo teprve třetím celkem, který letos dokázal Bayern obrat o body.

Kouč Pep Guardiola vyslal na hřiště notně obměněnou sestavu, což bylo na hře zpočátku znát. Hoffenheim to dokázal využít po 23 minutách - Modeste po sprintu z vlastní poloviny zpracoval Vollandův pas a okamžitě vypálil. Neuerův náhradník Tom Starke jeho první střelu ještě vyrazil, na dorážku však už byl krátký.

O dvě minuty později postihla Bayern další rána, když se zranil Thiago Alcantara a musel být nahrazen Philippem Lahmem. Pověstná vítězná mentalita bavorského celku se však nakonec projevila a ve 31. minutě bylo srovnáno - Shaqiriho pas našel Pizarra, a peruánský veterán hlavičkou z bezprostřední blízkosti ukázal, proč se stal nejlépe střílejícím cizincem v bundesligové historii.

Turbulentní první poločas pokračoval další trefou - trvalo to pouhé tři minuty. Duo Shaqiri - Pizarro si tentokrát prohodilo role, pětatřicetiletý ostrostřelec sklepnul míč a švýcarský křídelník zakončil přesně k levé hostující tyči. Třetí branku přidal pět minut před pauzou opět Pizarro - nejprve roztáhl hru pasem na Ribéryho, který mu vrátil míč do ideální střelecké pozice. Pizarro opět zblízka nezaváhal.

Pro Hoffenheim to bylo trochu kruté - odvážně bojující hosté byli favoritovi vyrovnaným soupeřem a několikrát ukázali, že si do Mnichova rozhodně nepřijeli pro porážku. Jen pár vteřin před koncem prvního poločasu však byli za svoji snahu odměněni - Salihović zakroutil svůj přímý kop přes zeď přesně do levého vinglu.

Povzbuzen nadějným stavem vstoupil Hoffenheim do druhé půle aktivně a Starke musel záhy likvidovat další Firminovu šanci. Hostující tým je letos známý divokými výsledky (pouze Bayern vstřelil více branek), a v 75. minutě se to potvrdilo vyrovnávacím gólem. Firmino se odpoutal od Danteho s Rafinhou a z rohu vápna opřel svoji střelu přesně k pravé tyči.

V samém závěru chtěly oba týmy vsítit vedoucí branku, a hoffenheimský gólman Jens Grahl musel vytáhnout excelentní zákrok proti Robbenovi; na druhé straně pálil Elyounoussi těsně nad břevno. Šokující výhru mohl ještě dvakrát vystřelit Sebastian Rudy, skóre se však už nezměnilo.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

POLOCAS 1-2, KONEC 3-2

Reagovat
OVi.77

Nejlepší útok vs. nejhorší obrana...5:1

Reagovat
smazaný uživatel

ta obrana hořela jak papír. ale i náhradníci v bayernu by neměli dostat 3 kusy, Hrát s Neuerem v bráně tak by vyhráli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele