28. kolo
29.03.2014 18:30 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Freiburg otočil duel s Norimberkem a dostal se do výhody

Hodně důležité vítězství si zapsal SCF, které před vlastními fanoušky udolalo der Club a drží si před svým konkurentem tříbodový náskok. Frankové se potom musejí ohlížet za sebe.

Přitom to byl Norimberk, kdo začal o poznání lépe. Po sedmi minutách Kiyotake našel od rohového praporku u bližší tyče hlavu Pogatetze, jenž pohotově otevřel skóre - 0:1! Srovnat krok mohl zanedlouho Mehmedi, ovšem se Schäferem přehodil i branku. Postupem času začali domácí přidávat pod kotel, ovšem Guédé nedokázal najít recept ne pozorného Schäfera.

Udeřilo tak na opačné straně: Schmidův roh si ve vápně našel Krmaš a rázem to bylo 1:1. Prvně jmenovaný mohl krátce potom sám otočit duel na stranu bojovníků z Breisgau, avšak zamířil pouze do tyče, od které se mičuda odrazila ke strážci hostující branky!

Franský celek byl pod tlakem. Další nadějně vyhlížející možnosti měli během chvíle Guédé a Schmid, ani jeden z nich však neuspěl. Těsně před odchodem na přestávku Krmaš uvnitř šestnáctky nedovoleně zastavil Pogatetze a rozhodčí Drees nařídil pokutový kop! Ten si vzal na starost nejlepší kanonýr FCN Drmić a nekompromisní ranou překonal Baumanna - 1:2.

Netrvalo však dlouho a pár minut po změně stran se pokutový kop pískal i pro domácí. Konkrétně Pogatetz přišel do souboje s Klausem pozdě, načež z deseti metrů zkušeně vyrovnal Mehmedi - 2:2! Po hodině hry navíc Plattenhardt neuhlídal Klause, jenž nezaváhal ani na vteřinu a střelou do šibenice otočil na 3:2! Freiburg se tak poprvé ujal vedení. Pojistku mohl vzápětí přidat Darida, ale Schäfer si s jeho pokusem z první věděl rady. Ve zbytku utkání už se hosté na odpor takřka nezmohli, naopak nepřesně zakončoval Zulechner. Během nastavení byl vyloučený Pogatetz.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele