28. kolo
29.03.2014 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Eintracht Braunschweig 1:1

Leverkusen si zadělává na pořádně horký závěr sezony. Dnešní remíza se zachraňujícím se Braunschweigem znamená, že svěřenci Samiho Hyypiä mají už pouze jednobodový náskok na pátý Wolfsburg. Hosté dokonce po brance Kena Reichela vedli, ale finální slovo měl z pokutového kopu domácí ostrostřelec Stefan Kiessling.

Bayer byl jasným favoritem, Eintracht však od začátku ukazoval, že boj o zachování prvoligové příslušnosti bere smrtelně vážně - domácí útočná vazba byla proti jeho obraně většinou zcela bezmocná. Jedinou zaznamenáníhodnou šanci první půle zaznamenal hned zpočátku utkání Andrés Guardado, který však mířil mimo. Jinak se vlastně nedělo vůbec nic. Braunschweig bránil a bylo jasné, že případný bod by mu zcela vyhovoval.

Hned zkraje druhého dějství se svěřenci Torstena Lieberknechta navíc dostali do nečekaného vedení - Bolandův pas našel dobře postaveného Reichela, který z ostrého úhlu napálil míč přímo do vinglu Lenovy brány. Domácí gólman neměl proti jeho střele sebemenší šanci.

Inkasovaný gól vlil Leverkusenu do žil novou energii a hostující strážce Daniel Davari musel záhy zasahovat proti ráně Larse Bendera. Vyrovnání přišlo v 52. minutě, a favoritovi při tom pomohlo štěstí - Marcel Correia zasáhl ve vlastním vápně míč rukou, a verdikt sudího byl nemilosrdný. K penaltě se postavil Kiessling a suverénně zavěsil.

Bayeru se tak dýchalo o něco lépe, jeho fanouškům to však nestačilo, a z ochozů BayAreny se začalo ozývat pískání - koneckonců, dnes se čekala jasná výhra. Hráči Braunschweigu však bojovali jako lvi a srdnatě se bránili závěrečnému domácímu náporu. Favorit si nedokázal vytvořit ani jednu gólovku, naopak Eintracht mohl v samém závěru skórovat i podruhé - Leno si však s Holandovou střelou poradil.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele