28. kolo
29.03.2014 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:1

Fotbalisté Wolfsburgu dokázali v domácím prostředí otočit utkání s Frankfurtem a díky tomu si do tabulky připsali další cenné tři body. V tabulce zůstávají na pátém místě se sedmačtyřiceti body o tři před Mainzem a pouze o jeden za čtvrtým Leverkusenem. Eintracht je s dvaatřiceti body stále jedenáctý, nicméně po nedělních dohrávkách se může propadnout i o dvě příčky.

Hosté vstoupili do duelu mnohem lépe a už v sedmé minutě rozvlnili síť, nicméně po centru Barnetty a hlavičce Laniga nakonec branka nemohla být uznána kvůli ofsajdu. V 11. minutě se ovšem Eintracht již prosadit dokázal, když po svižné přihrávce Barnetty unikl Stefan Aigner a pohotovou střelou kolem těla brankáře Grüna poslal svůj tým do vedení. Po čtvrt hodině hry se stejný hráč ocitl v obdobné situaci, jenže kličkou na Grüna tentokráte nevyzrál.

Po dvaceti minutách hry se poprvé ozval také Wolfsburg a mohl vyrovnat, ovšem dobrá rána Arnolda minula pravou tyčku Trappovy branky jen o decimetry. Po půl hodině hry se musel brankář Frankfurtu vytáhnout se skvělým zákrokem, kdy po stříleném centru Arnolda a teči Perišiče dokázal konečky prstů vytěsnit balón do bezpečí. V dalším průběhu se hrálo velmi opatrně i po změně stran, velké šance byly k vidění až v posledních pětadvaceti minutách.

Po přetaženém centru Arnolda podcenil Trapp situaci a možná se i s míčem dostal za brankovou čáru, ovšem rozhodčí nakonec branku neuznal. Ihned na to na druhé straně skóroval Joselu, jenže byl mu pískán ofsajd, i když se podle opakovaných záběrů o nedovolené postavení rozhodně nejednalo. Vlci se přeci jen zaslouženě dočkali vyrovnání v 69. minutě a autorem branky byl tradiční šutér Ivica Olič.

Po centru de Bruyneho dokázal v brankovém území změnit trajektorii míče lehkou tečí a Trapp byl tentokráte bez šance. Čtvrthodiny před koncem vypálil dobře Barnetta, jenže trefil jen tělo stojícího Aignera před brankovou čarou. Rozhodující moment byl k vidění v 89. minutě a tato trefa se určitě zapíše do bundesligové historie. Naldo totiž vypálil z dobrých čtyřiceti metrů a brankář Trapp ani z takovéto vzdálenosti neměl šanci zasáhnout - 2:1, míč s pomocí břevna zapadl nádherně do sítě.

Hosté mohli vyrovnat v nastavení, ovšem Joselu nedokázal vyzrát na fantastického Grüna, který zlikvidoval jeho hlavičkový pokus z hranice brankového území. Český záložník v domácím dresu Jan Polák se na trávník nepodíval, útočník Eintrachtu Václav Kadlec naskočil na hřiště v 74. minutě a střelecky se prosadit nedokázal.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele