Bundesliga - souhrn 25. kola

20.03.2009, 22:23, aktualizováno 22.03.2009, 18:52
Komentáře a souhrny
Hertha ztratila všechny body ve Stuttgartu, naopak Bayern vydoloval tři z domácího duelu s Karlsruhe. Wolfsburg hladce vyhrál v Bielefeldu a ztrácí na vedoucí Berlíňany stejně jako Bayern jediný bod. V neděli se po výhře na Schalke připojil do boje o titul také Hamburg, zato Leverkusen jen remizoval.

Borussia Mönchengladbach - VfL Bochum 0:1

20.03.2009 20:30

Góly: 29. Dennis Grote

Bochum zuby nehty udržela hubenou výhru v Mönchengladbachu. Domácí byli celý zápas lepší, přesto nedokázali nijak na Groteho ránu zareagovat.

První šance se zrodila po deseti minutách hry - Roel Browers však po krásné Friendově přihrávce pod sebe nechal vyniknout brankáře hostí Daniela Fernandese. Za tři minutky opět titulní úlohu sehrál Friend, tentokrát po přitrknutí od Baumjohanna krásnou technickou střelou branku přestřelil.

Bochum se osmělila až po dvaceti dvou minutách hry, Klimowicz byl ale na hrotu sám a nakonec jeho ránu stejně Bailly vytěsnil mimo branku. V minutě dvaadvacáté dostal pěkný míč za obranu Karim Matmour, jenomže zpracování mu zabralo více času, než by bylo potřeba, svou akci tak nedokončil.

Domácí byli nadále lepší, jenomže rány většinou končily vedle, nebo rohem. O to krutější byl první gól zápasu. Denis Grote dostal za šestnáctkou míč, vypálil, Bailly jeho ránu neviděl a hosté mohli poprvé slavit. Mönchengladbach se pak stále snažil, jenomže stále jeho střely nenalézaly správný prostor - důkazem toho je Matmourova krásná rána, která bohužel pro něj skončila nad.

A pro domácí z Borussia-Parku mohlo být ještě hůře. Conchův dlouhý aut pět minut před koncem neplánovaně skončil u Dabrowského - kapitán hostí však branku z nadějné pozice přepálil. Ještě těsně před přestávkou rozehrál špatně Levels, jenomže Klimowicz pálil z dálky a nepřesně.

Po nástupu ze šaten bylo jasné, kdo bude muset hrát. Borussia se o to snažila hned od začátku druhého poločasu, Friendova hlavička ale branku netrefila. Postupem času se jí to však začalo dařit méně a v její obraně vznikala okénka. Jedním z nich bylo i učebnicové vysunutí Epalleho, který si podle svého zvyku dal míč daleko od nohy.

Borussia se pokusila na přelomu hodiny hry natlačit před soupeřovu branku, jenomže důslední obránci jí do ničeho nepustili. Stejně tak v 60. minutě šla Bradleyho rána půlmetru nad. Bochum se takřka nedostávala na soupeřovu polovinu, navíc mohla brzce litovat. Fernandes ještě stihl Marina zdemolovat, nebýt však včasného zásahu jeho spoluhráčů z obrany, Matmour mohl vyrovnat.

Na hřiště se postupem času dostalo více ofenzivnějších hráčů domácích, z čehož pramenila ještě zvětšená převaha Mönchengladbachu. Nutno ale říci, že většinou končili útočníci v ofsajdu. Snad jednu z největších šancí měl v závěru Brouwers, on však nedokázal míč aspoň trochu pozvednout a Fernandes opět vynikl.

V devadesáté minutě navíc totální gólovou vychytal Fernandes. Friend před ním neuspěl a následně se kopal roh, po němž musel z brankové čáry vykopávat střídající Ono. Z následného tlaku, při kterém se dokonce do pokutového území nastěhoval i gólman Bailly, už Gladbach nic nevytěžil.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hannover 96 2:2

21.03.2009 15:30

Góly: 20. Selim Teber (pen.), 84. Wellington - 22. Hanno Balitsch, 74. Mario Eggimann

Již pátou remízu v řadě si na své konto připsal Hoffenheim a je už sedm utkání bez prohry. Dnes to TSG nedokázalo změnit ani proti nejslabšímu venkovnímu týmu soutěže Hannoveru, který mohl i vyhrát, ale nakonec si odváží bod za remízu 2:2.

Od začátku mělo utkání předpokládaný průběh, domácí tým si brzy vytvořit tlak, hosté se bránili na vlastní půlce. První šanci měl Weis, jemuž posadil míč na hlavu centrem Sanogo, domácí záložník ale netrefil dobře. Ve 20. minutě fauloval na postranní hraně pokutového území Rausch Becka a sudí Stark nařídil penaltu. K té se postavil Teber, a ačkoliv si Enke na míč sáhl, se štěstím byl kop proměněn - 1:0.

Jenže odpověd Dolnosasů na sebe nechala čekat jen dvě minuty. Při Brugginkově přímém kopu domácí obrana zcela zapomněla na Balitsche, který míč usměrnil přesně k pravé tyči - 1:1. Na hře padlé branky neměl moc velký vliv, po půlhodině vychytal Beckovu ránu Enke, na druhé straně Bruggink zase nevyužil skvělou přihrávku Pinta. Do přestávky ještě zaujal loket domácího Gustava do Brugginkova břicha, Stark ovšem situaci neviděl.

Hned po změně stran hlavičkoval po dalším Brugginkově přímáku vedle Andreasen, na druhé straně byl sám před Enkem Eduardo, proti hostujícímu brankáři ale neuspěl. Poté přišla hluchá část zápasu, která skončila až po 70. minutách, kdy po Teberově centru hlavičkoval vedle Compper. Zato Hannoverští předvedli, jak se hlavičkuje. V 74. minutě poslal z pravé strany centr opět skvělý Bruggink, na míč si naskočil Eggimann a hlavou mířil přesně ke vzdálenější tyči - 1:2.

Domácí kouč Rangnick pak vsadil vše na jednu kartu, totiž ofenzivu. Poslal do hry také útočníka Wellingtona, což se mu zlatě vyplatilo v 84. minutě. Brazilského útočníka našel přízemním centrem Teber, Wellington nezazmatkoval, udělal kličku Schulzovi a míč uklidil přesně k tyči - 2:2. Chvíli nato si vzal slovo sám Teber a před gólem znamenající obrat zachránilo hosty břevno. Enke pak ještě musel ukázat své umění proti Sanogovi, bodový zisk ale již Hannover udržel.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hertha BSC 2:0

21.03.2009 15:30

Góly: 47. Cacau, 51. Sami Khedira

Třízápasová vítězná série Herthy je u konce, lídr tabulky po zásluze prohrál ve Stuttgartu 0:2 a vzhledem k výhrám Wolfsburgu a Bayernu má na čele již jen jednobodový náskok. To VfB tři body, o něž se brankami zasloužili Cacau a Khedira, hodně pomohly v boji o pohárovou Evropu.

Utkání začalo z obou stran svižně, za domácí to jako první skusili Gebhart a Cacau, na druhé straně zahrozil o něco nebezpečněji Voronin, jehož pokus jen těsně minul levou tyč Lehmannovy branky. Po nejlepším střelci hostů se ukázal i ten domácí, Gomez ale slibnou situaci nevyužil.

Hosté byli herně jasně horší, spoléhali možná až moc na brejky. Doslova katastrofu pak pro ně znamenala 25. minuta, kdy musel odstoupit zraněný kapitán Friedrich. Ještě pár sekund předtím byl v příležitosti Cacau, ale zastavil ho ofsajd. Do konce poločasu Stuttgart ještě zkusil pár střel z dálky, Hertha zase zahrozila kombinací Nika s Voroninem.

To, co se VfB nepodařilo během první půle, tedy zúročit svoji převahu, se ovšem hned povedlo po změně stran. Ve 47. minutě prodloužil dlouhý Lehmannův výkop Gomez, díky čemuž mohl sám na Drobného postupovat Cacau a ten nezaváhal - 1:0. Čtyři minuty nato pak posadil přímý kop Hitzlsperger přesně na hlavu Khediry, který mířil přesně na bližší tyč - 2:0.

Berlíňané se poté trochu probudili, jenže Raffaelova slabá střela úspěch nepřinesla a když v 64. minutě fauloval Boulahrouz Panteliće, sudí hostům penaltu upřel. Srbský útočník pak měl ještě jednu šanci v závěru, ale nedal, stejně tak si vedli během posledních dvaceti minut Gomez a Cacau. Stuttgart tak jako tak zaslouženě vyhrál.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 1:1

21.03.2009 15:30

Góly: 40. Michal Kadlec - 16. Alexander Meier

Frankfurt si z duelu s Leverkusenem odváží jen jeden bod, přestože měl na tři. Za Leverkusen vyrovnal Michal Kadlec. Každopádně faktem zůstává, že Bayeru se v Düsseldorfu nedaří, je mimo příčky zaručující evropské poháry a Frankfurt si udržuje svou výkkonost.

Frankfurtu se na hřišti Leverkusenu nedaří, z posledních šesti utkání má bilanci jedné výhry, jedné (dnešní) remízy a čtyř proher. Může však být spokojen se svou ofenzivní činností, protože Friedhelm Funkel na hrot útoku nasadil jediného Fenina.

Z první velké šance utkání byla hned branka. V 16. minutě nepochopitelně ztratil míč Renato Augusto, sebral jej Meier a posunul za obranu Feninovi. Ten míč zatáhl do pokutového území, za obránce Leverkusenu mu mezitím naběhl Alexander Meier, český talent mu poslal přihrávku mezi Barnettou a Kadlecem a hosté mohli poprávu slavit.

Hostům tedy stačilo hrát to, co nakonec hráli - velmi dobře takticky, disciplinovaně a účinně dopředu. Speciálně když v pokutovém území zůstal volný Meier, jenomže branku netrefil, nebo když si v 38. minutě dal málem vlastní gól Henrique.

Domácí se ale po čtyřicetiminutovém trápení dočkali prvního gólu. Barnettův roh doplachtil na přední tyč, míč se po závaru dostal na malé vápno, kam skočil Kadlec a překonal Prölla. O chvilku později se mohlo slavit opět, jenomže to by musel zaváhání Prölla a Russe využít Kiessling.

Druhý poločas začal držením míče na kopačkách Leverkusenu. Přesto se do první šanci opět dostal Frankfurt. V padesáté minutě zafungovala spolupráce Fenin & Meier, druhý jmenovaný však v nadějné pozici branku netrefil.

Nicméně se postupem času začalo zdát, že "domácí" se z varování poučili a začali konečně hrát. Hráči Leverkusenu se v rozmezí pěti minut od 55. do 60. dostali do tří vyložených šancí, jenomže buď zasáhl skvělý Pröll v brance Eintrachtu, nebo si nerozuměli.

Do konce zápasu se moc vyložených šancí už neudálo a tak se nakonec body dělily. Leverkusen v příštím kole čeká vyhrocené porýnské derby s Kölnem, Frankfurt příští sobotu doma přivítá Cottbus.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Karlsruher SC 1:0

21.03.2009 15:30

Góly: 34. José Sosa

Bayern nejtěsnějším rozdílem porazil poslední Karlsruhe a stáhl náskok Herthy na jedinný bod. Druhou příčku drží ale jen těsně, nad Wolfsburgem ho v tabulce drží jen lepší vzájemný zápas, ten si však druzí a třetí za týden zopakují. Karlsruhe po páté prohře v řadě, z toho počtvrté o jeden jedinný gól, zůstává poslední.

Utkání začal aktivně domácí Bayern, hned v 5. minutě střílel Schweinsteiger, trefil však pouze rameno Dina Drpiće. V 9. minutě pak nebezpečně střílel Van Bommel, ani jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel. Jen o minutu později byl v šanci Ribéry, ani tentokrát však domácí na brankáře Millera nevyzráli.

Za další tři minuty střílel z nadějné pozice vysoko nad Zé Roberto, o chvilku poté zahrozil i Lell. Ojedinělý protiútok předvedli v 18. minutě hosté, Rensing se však měl na pozoru. Domácí tehdy svého soka doslova ničili, vynikal zvláště aktivní Ribéry na levé straně hřiště, a tak zákonnitě přišla branka, právě po Ribéryho centru se premiérově v této sezóně trefil talentovaný Sosa.

Až do poločasové přestávky drželi Bavoři míč na svých kopačkách a bez přílišného spěchu kontrolovali hru. Minutu před poločasem ještě z dálky střílel Mutzel, to už ale bylo opravdu poslední, co nám první poločas nabídnul.

Dění druhého poločasu načal ve 47. minutě Ribéry, jež se rukou ohnal po odchovanci domácích a svém strážci Andreasu Görlitzovi a obdržel za to žlutou kartu. Bayern po přestávce zdaleka nepůsobil tak suverénně jako v první půli, v 53. minutě to zkoušel brazilec Da Silva, jen o pět minut později musel Rensing znovu zasahovat.

Bayern pak znovu začal kontrolovat hru, nesehraný útok se však horko těžko dostával za hostující obranu, nakonec se v gólové šanci ocitl až stoper Demichelis, jehož hlavičku Miller, za kterým stáli všichni svatí, vytáhl na tyč. O čtyři minuty později znovu střílel Da Silva, Rensing však držel čisté konto.

V 72. minutě poslal Jürgen Klinsmann na hřiště defenzivního záložníka Ottla za střelce jedinné branky José Sosu. O 7 minut později měl na kopačce druhý gól utkání Podolski, po spolupráci s Ribérym však velikou šanci neproměnil. A právě druhý útočník Bayernu se po chvilce dočkal vystřídání, na trávníku Allianz Areny ho nahradil Daniel Van Buyten, u něhož jde post v poslední době určit jen těžko, belgického stopera to totiž v poslední době mocně táhne ke střílení branek, což mohl potvrdit hned v 79. minutě, netradičně z přímého kopu z dobrých třiceti metrů. Povedená rána však jen těsně minula šibenici. Pět minut před koncem měl i další šanci, ani tentokrát se mu však nezadařilo.

Zdálo se tedy, že Bayern si těsné vedení pohlídá a Karslruhe odjede s prázdnou, nemuselo tomu ale být tak. Ve druhé minutě nastavení, kdy se v pokutovém území domácích objevil i brankář Miller, po obrovské chybě Rensinga se k volnému míči dostal Stindl, proti němu však v domácí bráně stál Zé Roberto a hlavou míč vytěsnil, Stindl pak z druhého pokusu jen těsně přestřelil a rozhodčí tak odpískal konec za stavu 1:0 pro domácí.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Werder Brémy 1:0

21.03.2009 15:30

Góly: 64. Alexander Frei (pen.)

První výhry v novém kalendářním roce se dočkal Dortmund, který především zásluhou zlepšeného výkonu ve druhé půli a proměněné penalty Freie porazil 1:0 Brémy. Ty se tak již zřejmě budou soustředit jen na pohárové soutěže, ve kterých mohou leccos dokázat.

Do první šance se dostali domácí, kteří byli v první půli aktivnější. Kringe zleva prakticky od brankové čáry prudce nacetroval míč do malého vápna, Wiese míč jen reflexivně vyrazil a následný Kehlův pokus o průnik zastavil hostující obránce. Další akce domácích přišla v zápětí. Nelson Valdéz byl vyslán Tamásem Hajnalem do rychlého úniku a nacetroval před bránu. Míč poté vyrazil gólman Wiese, ale ten se snesl jen na kopačky Kringeho, jehož střela byla ovšem zblokována.

Hosté si prvním poločase vytvořili jedinou šanci, když Özil z pravého křídla krásně nacetroval pod sebe, ale zcela osamocený Pizarro koníčkem bránu trestuhodně přestřelil a tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Druhou půli otevřel šancí opět Werder, ale z Tziolisova nebezpečného centru nedokázali jeho spoluhráči nic vytěžit. A tak na druhé straně udeřili hosté. Nejprve Hajnal vyslal do samostaného úniku Valdéze, ten si obhodil Wieseho, ale vrátivší se obránce mu zabránil uklidit míč do prázdé brány. Z další spolupráce Hajnala s Valdézem byl již ale gól pro Borussii. V 64. minutě Hajnal posunul míč do vápna na Valdéze, Boenisch jej zastavil nedovoleným způsobem a tak se pískal pokutový kop. Ten zahrával Alexander Frei a nedal Wiesemu sebemenší šanci, když poslal míč do protilehlé šibenice - 1:0.

Zbytek utkání již příliš k dívání nenaskytl. Domácí drželi těsný náskok a tlak Werderu byl spíše platonický. Dortmund zahrozil ještě jednou, když po přihrávce Owomoyeli se do vápna vřítil Tinga, ale Wieseho již nepřekonal. Werder měl v závěru jedinou příležitost ke srovnání, ale po zblokované střele Almeidy se zblízka neprosadil Claudio Pizarro a utkání tak skončilo první jarní výhrou Dortmundu 1:0.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - 1. FC Köln 0:2

21.03.2009 15:30

Góly: 51. Milivoje Novakovič, 56. Milivoje Novakovič (pen.)

Cottbus počtvrté v řadě prohrál a v boji o záchranu to má těžší a těžší. Energie byla proti Kölnu lepší, brankově ale převahu zúročit nedokázala a naopak dvakrát inkasovala, když se trefil Novaković. Hosté tak vyhráli po třízápasové sérii bez vítězství.

Jak již bylo řečeno, domácí byli lepší a výjimkou nebyl ani začátek zápasu. Již po dvou minutách měl drobnou šanci Skela, o sedm minut později pak neproměnil svou příležitost Jula poté, co mu míč do pokutového území doručil Iliev. Hosté toho kromě vcelku pevné obrany moc nepředvedli, za zmínku stojí snad jen dalekonosný pokus Matipa, se kterým si poradil Tremmel. To domácí si vedli lépe, ale Julovu hlavičku odvrátil právě Matip, a když to chvíli nato zkoušel stejný hráč opět hlavou, byl tentokrát proti pozorný Mondragon.

Vzhledem k průběhu prvního poločasu tak bylo překvapením, když se v 51. minutě dostali hosté do vedení. Petitovu ránu nedokázal Tremmel udržet a dorážející Novaković nezaváhal ani vteřinu - 0:1. Pět minut nato udeřil Köln ještě jednou. Novakoviće držel za dres Cagdas tak vehementně, že mu ho chtěl snad vysvléknout, každopádně se kopala penalta a tu suverénně proměnil sám faulovaný - 0:2.

Hosté po dvojnásobném uštknutí zalezli zpět do obranné ulity, zřejmě tušíc, že Energie je naprosto bezzubá. Ne, že by "lužická pýcha", jak se jí říká, neměla převahu, ale šancí bylo velice poskrovnu. V 75. minutě mířil zblízka Skela těsně vedle, toť ovšem ze strany domácích vše. 1. FC tak vyhrálo 2:0.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg 0:3

21.03.2009 15:30

Góly: 19. Christian Gentner, 58. Grafite, 87. Ashkan Dejagah

Wolfsburg přesvědčivě vyhrál v Bielefeldu a drží se v užší špičce Bundesligy, na čelo mu schází jedinný bod, stále je však třetí za Bayernem Mnichov, už ale ne o skóre, nýbrž kvůli horšímu vzájemnému zápasu. To ale Vlci z města užitkových vozů mohou změnit hned další týden, kdy mnichovský velkoklub přivítají doma, ve Volkswagen Areně. Arminia zůstává patnáctá, jen dva body od sestupových příček.

Wolfsburg vstoupil do utkání aktivně, proti agresivnímu Biefeldu to ovšem měl těžké. Vlkům se s konstruktivní hrou nevedlo, domácí hrozili všehovšudy jen nákopy na Wichniareka, proti tomu musel ve 4. minutě zasahovat Benaglio.

Ani jeden tým nehrál na riziko, oba hráli na jistotu vzadu a proto bylo k vidění málo šancí. První přišla až po rohovém kopu, ne však pro útočící mužstvo. Grafite se po špatně zahraném rohu domácích zmocnil balónu ve středu pole, Misimović pak přenechal balon lépe postavenému Gentnerovi a ten proměnil. S vedením v zádech se Vlci zatáhli do obrany a zkušeně kontrolovali hru. Ve 31. minutě pak zahrozil Džeko, za další minutu hrozil i další kanonýr Grafite, tentokráte se však nedočkal. Hosté si pak už do poločasu jednogólový náskok pohlídali, domácí do ničeho nepustili a do kabin tak šli s příznivým výsledkem 0:1.

Domácí si toho o přestávce v kabině zřetelně dost vyslechli a do druhé půlky vstoupili velmi akivně, hned 5 minut po začátku hostům dvakrát čistý štít zachraňoval až gólman Benaglio, nejprve vychytal Halfara a poté vytáhl vynikající zákrok proti Teschemu. Hosté odpověděli protiútokem z 54. minuty, domácí obránci však ještě stačili Džeka zastavit. Za čtyři minuty však už byli krátcí, po Halfarově nepovedeném nákopu se míče zmocnil Riether, naservíroval Grafitemu, který svou 18. trefou v letošní sezóně dohnal podzimního kanonýra Ibiseviće, skončila tak jedna velká pohádka.

Domácím se rozhodně nedal upřít nedostatek vůle, hráči bojovali znamenitě, avšak proti takticky vyspělé obraně hostů to nemělo žádný efekt, když už se hosté dostali ke střele na bránu, vše jistil Benaglio. V 85. minutě se do velké příležitosti probojoval Tesche, Benaglio však s vypětím všech sil jeho střelu vytěsnil a statečným domácím, kteří dnes své klubové jméno odvozené od náčelníka starých Germánů skutečně ctili, zasadil v 87. minutě poslední ránu Dejagah, ranou ze střední vzdálenosti.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hamburger SV 1:2

22.03.2009 17:00

Góly: 80. Jefferson Farfán - 71. José Paolo Guerrero, 75. José Paolo Guerrero

Ve šlágru dvou týmů bojujících na čele tabulky nakonec byli úspěšnější hosté a opět se přiblížili na rozdíl pouhého jednoho bodu na vedoucí příčku. V současnosti tak ve hře zůstávají čtyři celky namačkané v rozdílu bodu. Hrdinou zápasu se stal autor obou branek Hamburku v druhém poločase, osamocený hrot José Paolo Guerrero.

Utkání bylo v úvodu velmi vyrovnané a v podstatě se rozhodovalo až v závěrečné dvacetiminutovce, kde padly všechny zásahy. Hosté se přitom musely obejít bez několika opor včele s útočníkem Ivicou Oličem, jehož postihla chřipka. Schalke zaznamenalo svou druhou porážku v řadě a židličku tak nemusí mít jistou ani trenér Fred Rutten, jenž není spokojen v poslední době hlavně s defenzivní částí.

Do utkání vlétl ostřeji Hamburk a hned ve 4. minutě si vypracoval první možnost. Střela Pitroipy ovšem skončila v náručí brankáře Neuera. O deset minut později se mohli radovat domácí, nahrávku Sancheze neuvěřitelně netrefil v branku Jones. V dalším průběhu spoléhal Hamburk na svou defenzívu a do brejků se dostával hlavně Guerrero, skóre se však ani teď neměnilo.

Na druhé straně nebylo zpočátku vůbec vidět útočné duo Kuranyi - Farfan, to se ve světle ukázalo ve 27. minutě. Střela Farfana nejprve byla zablokována, pak ránu Westermanna asi z 8. metrů tečoval Aogo, nicméně fantastický zákrok předvedl brankář Rost a zabránil proto jistému gólu. Po půl hodině využil nedorozumění Aoga s Kobiashvilim Pitroipa, nicméně jeho rána šla těsně vedle tyče. Do konce půle se nic vážného neurodilo.

Druhé dějství bylo v úvodu celkem nudné, věci se začaly dít až po čtvrthodině hry. Schalke bylo díky Altintopovi s Rakitičem aktivnější, z úspěchu se však radovali hosté v 70. minutě. Po centru do vápna od Boatenga a neuvěřitelné hrubce Neuera uklízel do prázdné klece Guerrero. Ten přišel k brance jako slepý k houslím, Neuer se na hranici vápna nedohodl s jedním z obránců a hlavou "přiklepl" Guerrerovi. O čtyři minuty byla zkáza pro domácí dokonána. Po sólu Pitroipy se dostal k balónu Jarolím, ten předložil ve vápně Jansenovi, jenž posunul na volného Guerrero a pro hosty z toho bylo hladké vedení 2:0.

Domácí mančaft se jen tak nevzdal a deset minut před koncem korigoval. Po výkopu brankáře Neuera se dostal k balónu Kuranyi, zatáhl míč do středu hřiště a dlouhým centrem uvolnil na zadní tyči zcela volného Farfana. Ten z pěti metrů akrobaticky z voleje rozjásal stánek. Na víc se už ale Schalke nezmohlo a body si odváží soupeř. V příštím kole přivítá Hamburk Hoffenheim a Schalke jede do Bielefeldu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Hertha BSC25154639:2949
2.VfL Wolfsburg25146553:3148
Bayern Mnichov25146553:3148
4.Hamburger SV25153739:3648
5.TSG Hoffenheim25128552:3444
6.VfB Stuttgart25126744:3642
7.Bayer Leverkusen25115946:3338
8.Schalke 0425107834:2737
9.Borussia Dortmund25813437:3137
10.Werder Brémy2588946:3532
11.1. FC Köln25951129:3532
12.Eintracht Frankfurt25681130:3926
13.Hannover 9625681135:5226
14.VfL Bochum255101029:4025
15.Arminia Bielefeld25412921:3624
16.Borussia Mönchengladbach25641532:4722
17.Energie Cottbus25551521:4420
18.Karlsruher SC25521818:4217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
Staenly10

Škoda M'gladbach,škoda. Ale to sdržování hráčů Bochumi už od 58. minuty to je hnus .

Reagovat
GEGE

Škoda gladbach si za ten druhý poločas vyrovnání zasloužil.

Reagovat
irik

Ty vole Van Buyten .

Reagovat
smazaný uživatel

Co s Van Buytenem,neco predvedl? Bohuzel jsem zapas nestihl :(

Reagovat
smazaný uživatel

Co se delo? Zaver jsem nevidel...

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji, že zahrál dobře...

Reagovat
irik

Odpověď všem : To bylo na tu ránu z přímáku - byl perfektní a od něj bych to opravdu nečekal .

Reagovat
smazaný uživatel

sovu ránu ukázal už jednou proti Urawa taky mě hodně překvapil, mylslel jsem, že kopal Altintop (dnes jsem druhý poločas bohužel neviděl )

Reagovat
herbage

Míša Kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně do toho vletěl po hlavě...

Reagovat
božský John

Tě buh,ta liga je ale vyrovnaná

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem říkal, že v tom Sosovi něco je... Mj. Kadlec

Reagovat
$dolar$

Oboji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tento rocnik je jednoducho perfektny .super ze je to tak vyrovnane .....a nakoniec to vyzera ze ten titul este nakoniec vybojuje VfB Stuttgart

Reagovat
$dolar$

Spatny vysledky dneska Bayern asi spravne se vysral na nejakou krasu fotbalu a proste betonoval KSC nehralo spatne chybel kousek a mohli minimalne remizovat. Tak snad HSV prekvapi a Schalke porazi

Reagovat
smazaný uživatel

Tipl bych si na Hamburk 10...

Reagovat
$dolar$

Ja bohuzel taky

Reagovat
irik

Já mám 2 .

Reagovat
irik

Ty si vážně zoufalec ... .

Reagovat
$dolar$

Proc zoufalec?

Reagovat
irik

Protože jsi tak zoufale neobjektivní, že už to snad není možné ...

Reagovat
$dolar$

Celej zapas jsem sledoval, talze neobjektivni jsi leda tak ty

Reagovat
irik

Tak to je to ještě horší, Já myslel, že si to "aspoň" jenom tak plácnul, jak máš ve zvyku .

Reagovat
$dolar$

Ne dival jsem se na cely zapas. Hrali jste totalni sracku, akorat jste dali peknej gol a pak jste branili

Reagovat
irik

Já už ani nemám sílu se smát ....

Reagovat
$dolar$

A mne uz je blby se ti furt smat

Reagovat
irik

Vida, i ty máš své hranice ..., jen škoda, že až tak posunuté.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby někdo ten zápas objektivně posoudil, musel by nesnášet Bayern a zároveň i dolara...

Reagovat
irik

Skvělé kolo, opravdu skvělé . Jen bych byl rád za trochu více vstřelených gólů Bayernem, a vítězství Leverkusenu, jinak bomba .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám to kde napsat, tak to napíšu aspoň tady - já jsem zase spokojen, že Butscher (Freiburg) podepsal novou smlouvu...

Reagovat
GEGE

Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Michal Kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ten Wolfsburg všem nevypálil rybník nakonec.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych nic proti neměl...po Bayernu jsou mi s Leverkusenem nejsympatičtější.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, mě se taky líbí. I Leverkusen.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože po dnešku bych se vůbec nedivil, kdyby hrálo všech těch pět týmů o titul do konce.

Ale myslím si, že pro Wolfsburg by nebylo dobré kdyby ten titul vyhráli už letos. Ten tým se teprv tvoří a kdyby jim to yšlo uplně, tak si myslím, že by pak krutě příští season spadli fest na hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Když vyhraje Schalke, tak bude hrát 6 týmů. To by byla bomba.

Reagovat
smazaný uživatel

7. týmů, pardon

Reagovat
smazaný uživatel

Komu dáváš největší šance?

Reagovat
smazaný uživatel

Bayernu.

Reagovat
Arne

Ten Wolfsburg nechápu, ale proti gustu žádnej dišputát.

Reagovat
smazaný uživatel

jakto? v čem je nemáš rád?

Reagovat
Arne

Nejumělejší klub ze všech, duo simulantů v útoku.

Reagovat
smazaný uživatel

tvůj názor no

Reagovat
Arne

Nejen můj... Jako má třeba Köln nebo Gladbach pozici tradičních klubů, tak Wolfsburg má takovou. To není o názoru a ty simulace a pády taktéž ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejumělejší?

Reagovat
Arne

Tak s Hoffe jsou na tom tak zhruba stejně, ale Wolfsburg k tomu, aby se prosadil, potřeboval hafo peněz... Hoffe je ekonomičtější, postavil to na jinde nechtěných hráčích, za který nemusel tolik cálovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Carlos Eduardo - 7 mil € ?

Reagovat
Arne

Tak samozřejmě, že tu jsou i takoví hráči, ale to je spíš výjimka... Wolfsburg tak přiváděl za tolik peněz více hráčů, a kromě jednoho podzimu (tuším 2004 pod Geretsem) jim to nebylo k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

děláš jako kdyby Pantelič nesimuloval

Reagovat
Arne

Ty zas ze sebe děláš většího debila, než jakým jseš... Pantelić je taky takovej softegg, ale uveď mi příklad, kdy si naposledy vysimulovat penaltu, jo? Jinak pokud narážíš na ten včerejšek (pochybuju, protože ty zas jenom tak bleješ), tak Boulahrouz ho přišlápl a měla pentle bejt.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Pantelič moc nesimuluje

Reagovat
smazaný uživatel

protože moc nehraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Právě

Reagovat
smazaný uživatel

já ale nepsal, že simuluje ve vápně ani jsem neměl na mysli ten včerejšek, ale když se najde možnost tak taky rád padá, jako třeba tvý zmiňovaný Džeko s Grafitem

Reagovat
Arne

V tomto ohledu na ně nemá ani náhodou... Viz. názor vandertoma.

Reagovat
smazaný uživatel

protože kdyby začal padat, tak ho Favre na to hřiště už nepustí vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

BaumJohan dobry jmeno

Reagovat
smazaný uživatel

dolare, okamžitě volej do Hamburgu a zjisti mi, čim krmí Guerrera, že najedou začal dávat góly... docela by se to šilklo vědět

Reagovat
$dolar$

Jeste si pamatuju jak jste se mi smali, kdyz jsem rikal ze bude strilet goly Je to hvezda

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Tak ale ty jeho včerejší dva góly bych dal i já... V Istanbulu to ale stálo za to.

Reagovat
$dolar$

Tak nakonec to nebyl nejhorsi vikend HSV me prijemne prekvapilo a potesilo, necekal jsem to Guerrero, Tavares, Jarolim, Neuer

Reagovat
Counter

všiml jsem si že Tavares hrál v základu, dobrý výkon?

Reagovat
$dolar$

Jj ted hral podruhy za sebou v zakladu a zvyknul si hned a je dobrej

Reagovat
Staenly10

Krása,1.-4. rozdíl 1 bod

Reagovat
smazaný uživatel

jedině wolfsburg a hamburger SV ......Bayern

Reagovat
$dolar$

Nn Bayern

Reagovat
irik

Wolfsburg i Hamburg napíšeš s malým, Bayern s velkým, zajímavé .

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si zaslouží víc

Reagovat
smazaný uživatel

a jeste Köln za toho Petita a Mondragona zabijáci

Reagovat
smazaný uživatel

taky čumim že hrál tavares....to je styl jen at hraje frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Tavares v základu-z něj vyrostl opravdu player. Plácal se někde v Fc Tours a vyhrál titul v ČR, zahrál si Ligu Mistrů a teď? ..fakt borec!

Reagovat
smazaný uživatel

HSV ..tuto sezonu konecne uspeju v boji o titul

Reagovat
smazaný uživatel

tak už jsem koupil 2 lupeny na HSV - HERTHA! Hraje se to sice až za měsíc ale snad to bude klíčové utkání v boji o titul a HSV nezklame

Reagovat
Arne

To měsíc předem nemá HSV takové utkání vyprodané? V Berlíně je o polovinu více míst na zápas se Schalke vyprodaných dva měsíce dopředu, tak bych při těch Beiersdorferových kecech čekal, že to bude dřív.

Ale jinak , jen doufám, že to tam urveme, bude to klíčové.

Reagovat
smazaný uživatel

Lístky šli do prodeje až tuto sobotu a během dopoledne jich zbývala pouhá tisícovka....dnes už je volných jen 43

Reagovat
Arne

Aha, tak beru zpět... Já jen reagoval na slova vašeho bose, kterej prohlásil, že v Hamburgu přijde víc lidí na valnou hromadu než v Berlíně na stadion.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele