25. kolo
22.03.2009 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hamburger SV 1:2

Ve šlágru dvou týmů bojujících na čele tabulky nakonec byli úspěšnější hosté a opět se přiblížili na rozdíl pouhého jednoho bodu na vedoucí příčku. V současnosti tak ve hře zůstávají čtyři celky namačkané v rozdílu bodu. Hrdinou zápasu se stal autor obou branek Hamburku v druhém poločase, osamocený hrot José Paolo Guerrero.

Utkání bylo v úvodu velmi vyrovnané a v podstatě se rozhodovalo až v závěrečné dvacetiminutovce, kde padly všechny zásahy. Hosté se přitom musely obejít bez několika opor včele s útočníkem Ivicou Oličem, jehož postihla chřipka. Schalke zaznamenalo svou druhou porážku v řadě a židličku tak nemusí mít jistou ani trenér Fred Rutten, jenž není spokojen v poslední době hlavně s defenzivní částí.

Do utkání vlétl ostřeji Hamburk a hned ve 4. minutě si vypracoval první možnost. Střela Pitroipy ovšem skončila v náručí brankáře Neuera. O deset minut později se mohli radovat domácí, nahrávku Sancheze neuvěřitelně netrefil v branku Jones. V dalším průběhu spoléhal Hamburk na svou defenzívu a do brejků se dostával hlavně Guerrero, skóre se však ani teď neměnilo.

Na druhé straně nebylo zpočátku vůbec vidět útočné duo Kuranyi - Farfan, to se ve světle ukázalo ve 27. minutě. Střela Farfana nejprve byla zablokována, pak ránu Westermanna asi z 8. metrů tečoval Aogo, nicméně fantastický zákrok předvedl brankář Rost a zabránil proto jistému gólu. Po půl hodině využil nedorozumění Aoga s Kobiashvilim Pitroipa, nicméně jeho rána šla těsně vedle tyče. Do konce půle se nic vážného neurodilo.

Druhé dějství bylo v úvodu celkem nudné, věci se začaly dít až po čtvrthodině hry. Schalke bylo díky Altintopovi s Rakitičem aktivnější, z úspěchu se však radovali hosté v 70. minutě. Po centru do vápna od Boatenga a neuvěřitelné hrubce Neuera uklízel do prázdné klece Guerrero. Ten přišel k brance jako slepý k houslím, Neuer se na hranici vápna nedohodl s jedním z obránců a hlavou "přiklepl" Guerrerovi. O čtyři minuty byla zkáza pro domácí dokonána. Po sólu Pitroipy se dostal k balónu Jarolím, ten předložil ve vápně Jansenovi, jenž posunul na volného Guerrero a pro hosty z toho bylo hladké vedení 2:0.

Domácí mančaft se jen tak nevzdal a deset minut před koncem korigoval. Po výkopu brankáře Neuera se dostal k balónu Kuranyi, zatáhl míč do středu hřiště a dlouhým centrem uvolnil na zadní tyči zcela volného Farfana. Ten z pěti metrů akrobaticky z voleje rozjásal stánek. Na víc se už ale Schalke nezmohlo a body si odváží soupeř. V příštím kole přivítá Hamburk Hoffenheim a Schalke jede do Bielefeldu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to bude pekny zapas,doufam v remizu - 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele