25. kolo
20.03.2009 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - VfL Bochum 0:1

Bochum zuby nehty udržela hubenou výhru v Mönchengladbachu. Domácí byli celý zápas lepší, přesto nedokázali nijak na Groteho ránu zareagovat.

První šance se zrodila po deseti minutách hry - Roel Browers však po krásné Friendově přihrávce pod sebe nechal vyniknout brankáře hostí Daniela Fernandese. Za tři minutky opět titulní úlohu sehrál Friend, tentokrát po přitrknutí od Baumjohanna krásnou technickou střelou branku přestřelil.

Bochum se osmělila až po dvaceti dvou minutách hry, Klimowicz byl ale na hrotu sám a nakonec jeho ránu stejně Bailly vytěsnil mimo branku. V minutě dvaadvacáté dostal pěkný míč za obranu Karim Matmour, jenomže zpracování mu zabralo více času, než by bylo potřeba, svou akci tak nedokončil.

Domácí byli nadále lepší, jenomže rány většinou končily vedle, nebo rohem. O to krutější byl první gól zápasu. Denis Grote dostal za šestnáctkou míč, vypálil, Bailly jeho ránu neviděl a hosté mohli poprvé slavit. Mönchengladbach se pak stále snažil, jenomže stále jeho střely nenalézaly správný prostor - důkazem toho je Matmourova krásná rána, která bohužel pro něj skončila nad.

A pro domácí z Borussia-Parku mohlo být ještě hůře. Conchův dlouhý aut pět minut před koncem neplánovaně skončil u Dabrowského - kapitán hostí však branku z nadějné pozice přepálil. Ještě těsně před přestávkou rozehrál špatně Levels, jenomže Klimowicz pálil z dálky a nepřesně.

Po nástupu ze šaten bylo jasné, kdo bude muset hrát. Borussia se o to snažila hned od začátku druhého poločasu, Friendova hlavička ale branku netrefila. Postupem času se jí to však začalo dařit méně a v její obraně vznikala okénka. Jedním z nich bylo i učebnicové vysunutí Epalleho, který si podle svého zvyku dal míč daleko od nohy.

Borussia se pokusila na přelomu hodiny hry natlačit před soupeřovu branku, jenomže důslední obránci jí do ničeho nepustili. Stejně tak v 60. minutě šla Bradleyho rána půlmetru nad. Bochum se takřka nedostávala na soupeřovu polovinu, navíc mohla brzce litovat. Fernandes ještě stihl Marina zdemolovat, nebýt však včasného zásahu jeho spoluhráčů z obrany, Matmour mohl vyrovnat.

Na hřiště se postupem času dostalo více ofenzivnějších hráčů domácích, z čehož pramenila ještě zvětšená převaha Mönchengladbachu. Nutno ale říci, že většinou končili útočníci v ofsajdu. Snad jednu z největších šancí měl v závěru Brouwers, on však nedokázal míč aspoň trochu pozvednout a Fernandes opět vynikl.

V devadesáté minutě navíc totální gólovou vychytal Fernandes. Friend před ním neuspěl a následně se kopal roh, po němž musel z brankové čáry vykopávat střídající Ono. Z následného tlaku, při kterém se dokonce do pokutového území nastěhoval i gólman Bailly, už Gladbach nic nevytěžil.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení ale borussia se zachrani

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda porazky proti papirove slabsimu muzstvu :( Gladabach kazdopadne neni muzstvo s perspektivitou na sestup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele