25. kolo
21.03.2009 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hertha BSC 2:0

Třízápasová vítězná série Herthy je u konce, lídr tabulky po zásluze prohrál ve Stuttgartu 0:2 a vzhledem k výhrám Wolfsburgu a Bayernu má na čele již jen jednobodový náskok. To VfB tři body, o něž se brankami zasloužili Cacau a Khedira, hodně pomohly v boji o pohárovou Evropu.

Utkání začalo z obou stran svižně, za domácí to jako první skusili Gebhart a Cacau, na druhé straně zahrozil o něco nebezpečněji Voronin, jehož pokus jen těsně minul levou tyč Lehmannovy branky. Po nejlepším střelci hostů se ukázal i ten domácí, Gomez ale slibnou situaci nevyužil.

Hosté byli herně jasně horší, spoléhali možná až moc na brejky. Doslova katastrofu pak pro ně znamenala 25. minuta, kdy musel odstoupit zraněný kapitán Friedrich. Ještě pár sekund předtím byl v příležitosti Cacau, ale zastavil ho ofsajd. Do konce poločasu Stuttgart ještě zkusil pár střel z dálky, Hertha zase zahrozila kombinací Nika s Voroninem.

To, co se VfB nepodařilo během první půle, tedy zúročit svoji převahu, se ovšem hned povedlo po změně stran. Ve 47. minutě prodloužil dlouhý Lehmannův výkop Gomez, díky čemuž mohl sám na Drobného postupovat Cacau a ten nezaváhal - 1:0. Čtyři minuty nato pak posadil přímý kop Hitzlsperger přesně na hlavu Khediry, který mířil přesně na bližší tyč - 2:0.

Berlíňané se poté trochu probudili, jenže Raffaelova slabá střela úspěch nepřinesla a když v 64. minutě fauloval Boulahrouz Panteliće, sudí hostům penaltu upřel. Srbský útočník pak měl ještě jednu šanci v závěru, ale nedal, stejně tak si vedli během posledních dvaceti minut Gomez a Cacau. Stuttgart tak jako tak zaslouženě vyhrál.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
Arne

Hertha BSC - heißt unser Verein,

Hertha BSC - wir es immer sein!!!

Ve výhru moc nevěřím, ale aspoň ten bod by nebyl špatnej... Tipovat prozatím raději nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sttutgart bude muset kvuli Bayernu zamakat,tip: 3:1 für Sttutgart.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertě přeju titul 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

STutgart musí vyhrát !!! pro Bayern

Reagovat
pavel.fotbal

Stuttgart-Hertha 3:0 !

Reagovat
smazaný uživatel

to doufám!!!

Reagovat
Tomtaf

2:6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele