25. kolo
21.03.2009 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 1:1

Frankfurt si z duelu s Leverkusenem odváží jen jeden bod, přestože měl na tři. Za Leverkusen vyrovnal Michal Kadlec. Každopádně faktem zůstává, že Bayeru se v Düsseldorfu nedaří, je mimo příčky zaručující evropské poháry a Frankfurt si udržuje svou výkkonost.

Frankfurtu se na hřišti Leverkusenu nedaří, z posledních šesti utkání má bilanci jedné výhry, jedné (dnešní) remízy a čtyř proher. Může však být spokojen se svou ofenzivní činností, protože Friedhelm Funkel na hrot útoku nasadil jediného Fenina.

Z první velké šance utkání byla hned branka. V 16. minutě nepochopitelně ztratil míč Renato Augusto, sebral jej Meier a posunul za obranu Feninovi. Ten míč zatáhl do pokutového území, za obránce Leverkusenu mu mezitím naběhl Alexander Meier, český talent mu poslal přihrávku mezi Barnettou a Kadlecem a hosté mohli poprávu slavit.

Hostům tedy stačilo hrát to, co nakonec hráli - velmi dobře takticky, disciplinovaně a účinně dopředu. Speciálně když v pokutovém území zůstal volný Meier, jenomže branku netrefil, nebo když si v 38. minutě dal málem vlastní gól Henrique.

Domácí se ale po čtyřicetiminutovém trápení dočkali prvního gólu. Barnettův roh doplachtil na přední tyč, míč se po závaru dostal na malé vápno, kam skočil Kadlec a překonal Prölla. O chvilku později se mohlo slavit opět, jenomže to by musel zaváhání Prölla a Russe využít Kiessling.

Druhý poločas začal držením míče na kopačkách Leverkusenu. Přesto se do první šanci opět dostal Frankfurt. V padesáté minutě zafungovala spolupráce Fenin & Meier, druhý jmenovaný však v nadějné pozici branku netrefil.

Nicméně se postupem času začalo zdát, že "domácí" se z varování poučili a začali konečně hrát. Hráči Leverkusenu se v rozmezí pěti minut od 55. do 60. dostali do tří vyložených šancí, jenomže buď zasáhl skvělý Pröll v brance Eintrachtu, nebo si nerozuměli.

Do konce zápasu se moc vyložených šancí už neudálo a tak se nakonec body dělily. Leverkusen v příštím kole čeká vyhrocené porýnské derby s Kölnem, Frankfurt příští sobotu doma přivítá Cottbus.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele