Bundesliga - souhrn 22. kola

14.02.2020, 22:26, aktualizováno 16.02.2020, 19:53
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov v neděli podle očekávání zvítězil v Kölnu a vrátil se na první místo před RB Lipsko, které si poradilo s Brémami. Tři body získal také další v pořadí Dortmund, jenž v páteční předehrávce rozstřílel Frankfurt, zatímco Gladbach vysokým poměrem vyhrál na půdě Düsseldorfu. Venku uspěly také Leverkusen, Wolfsburg nebo Hertha...

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 0:0

16.02.2020 18:00

Góly: -

Die Nullfünfer tedy připisují první remízu až ve dvaadvacátém kole. Die Königsblauen nevyužili příležitost vzdálit se Freiburgu a Hoffenheimu na rozdíl pěti bodů.

Domácí začali aktivněji a Levin Öztunali hned dvakrát v rozmezí tří minut nebezpečně pálil. Následně se osmělil také Jean-Clair Todibo, který v dresu celku z Gelsenkirchenu hostuje z Barcelony. Ve čtyřiatřicáté minutě rozehrávali hosté standardní situaci a hlavičku Mateji Nastasiće musel výborným zákrokem likvidovat Robin Zentner.

Následně mohl na opačném pólu udeřit McKennie, nicméně skóre zůstávalo bez branek. Do konce úvodního dějství ještě našel Schöpf kolegu Gregoritsche, jenž však brankáře Mohuče nepřelstil. Poslední šanci měl Danny Latza, ale Nastasić se vyznamenal i v obranné činnosti. První poločas tedy gól nepřinesl, nicméně příležitosti byly, takže diváci a divačky věřili, že se ve druhé půli nějakých přesných zásahů do sítě dočkají.

Už po čtyřech minutách druhého poločasu mohlo být jejich přání splněno, kdyby Weston McKennie nasměroval svůj pokus jen o několik centimetrů níž. Po hodině hry se pokoušel ve shluku těl zaskočit Nübela Quaison. Bohužel pro domácí neúspěšně. Švédský útočník byl nadále aktivní, což v 78. minutě poznal i Jonjoe Kenny, jenž zblokovával jeho střelu, která rozhodně měla gólové parametry. Jen o chvíli později napálil v největší šanci zápasu Robin Quaison břevno!

V nastaveném čase se ještě k hlavičce dostal McKennie a znovu nechybělo mnoho, aby nakonec přeci jen překlopil misky vah na stranu svěřenců Davida Wagnera. Mohuč, která zůstává těsně nad sestupovými vodami, míří za týden do Wolfsburgu. Schalke čeká těžký mač proti RB Lipsko, ačkoli v září ukázalo, že na saský celek umí zahrát.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayern Mnichov 1:4

16.02.2020 15:30

Góly: 70. Mark Uth - 3. Robert Lewandowski, 5. Kingsley Coman, 12. Serge Gnabry, 66. Serge Gnabry

Co by to bylo za zápas mnichovského velkoklubu, kdyby v něm neskóroval Robert Lewandowski? Polského útočníka však tentokrát dvěma trefami zastínil Serge Gnabry, který rovněž odvádí dlouhodobě kvalitní výkony. "Kozli" se zmohli na drobnou korekci výsledku až v době, kdy už bylo dávno rozhodnuto.

Z časomíry neuběhly ani tři minuty a hosté šli po pěkné akci na jeden dotek do vedení. Thomas Müller posunul do vápna na svého polského parťáka, který tvrdou ranou pod břevno nedal Timu Hornovi nejmenší šanci zasáhnout - 0:1. Nedlouho po rozehrávce přišla na Rhein Energie Stadionu další pohroma pro domácí celek.

Müller přiběhl do vápna, a i když to měl na dlouhou nohu, stihl ještě posunout na Kingsleyho Comana, který stál téměř na penaltovém puntíku zcela neobsazený a podařilo se mu procedit balon pod padajícím brankářem - 0:2. V tento moment stál před svěřenci Markuse Gisdola de facto neřešitelný úkol.

Situace se ještě zhoršila poté, co Kimmich nahrál od rohového praporku na zadní tyč Gnabrymu, jenž si seběhnutím do středu hřiště udělal prostor a následně tvrdou ranou pravačkou vypálil po zemi přesně k pravé tyči - 0:3. Tahle ofenzivní smršť v podání hráčů Bayernu by byla pochopitelnější, kdyby je v týdnu čekal zápas Ligy mistrů. V každém případě většina hráčů Kölnu a jejich kouč zřejmě v té chvíli pomysleli na to, aby nedostali třeba osmigólový příděl.

Bayern naposledy vstřelil takhle rychle tři branky klubu Rot-Weiß Oberhausen v roce 1973! Do konce úvodní dvacetiminutovky zahrozili ještě Lewandowski a Thiago. Během úvodního poločasu vystřelili obhájci titulu osmnáctkrát! Serge Gnabry napálil brankovou konstrukci, Kimmichova rána skončila díky Hornovi na tyči. A Thiago, Gnabry, Lewandowski a Müller pak jenom těsně minuli zařízení.

Těsně po změně stran posunul Skhiri na Córdobu, který dal gól. Bohužel pro domácí nemohl platit, protože byl střídající hráč v momentě přihrávky v těsném ofsajdu, což si sudí Zwayer ověřil u videa. Mark Uth kolikrát řádil v dresu Hoffenheimu jako černá ruka, ale po přestupu se mu už tolik nedaří (což platí i pro opětovné angažmá Anthonyho Modesteho).

Proti týmu Hanse-Dietera Flicka o sobě dal vědět až po hodině hry, když vyzkoušel pozornost Manuela Neuera. Čtyři minuty poté přidal svou druhou branku v zápase Serge Gnabry, když si od Comana převzal míč a parádní střelou na zadní tyč zaznamenal svou devátou branku v sezoně - 0:4. Timo Horn se stihl jenom ohlédnout.

V 70. minutě nahrál Córdoba nabíhajícímu Florianu Kainzovi, který poslal napříč pokutovým územím přihrávku před bránu pro Marka Utha, jenž z bezprostřední blízkosti vsítil svou druhou trefu v této sezoně - 1:4. Zbývajících dvacet minut rozhodně nepřineslo žádnou fotbalovou nudu. Na straně jedné to zkoušeli Gnabry a Lewandowski, na té druhé Kainz, Córdoba a dvakrát Modeste, který přišel na posledních deset minut.

Ani Timo Horn, ani Manuel Neuer však žádnou další střelu za svá záda nepustili. FC Bayern tedy drží na čele jednobodový náskok před Lipskem. S největší pravděpodobností jej udrží i po příštím kole, kdy do Allianz Areny přijede poslední Paderborn. Hráči Kölnu zamíří do Berlína k duelu s tamní Herthou BSC.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Borussia Mönchengladbach 1:4

15.02.2020 18:30

Góly: 29. Erik Thommy - 22. Jonas Hofmann, 51. Lars Stindl, 77. Lars Stindl, 82. Florian Neuhaus

Pouhých pětadvacet kilometrů museli k tomuto zápasu cestovat svěřenci Marca Rose. Věřili si, že nedopustí, aby se opakovalo rok staré zaváhání. Nakonec soupeři uštědřili čtyři zářezy a odjeli zase na zpátky do Mönchengladbachu.

Jubilejní padesáté střetnutí těchto dvou celků mezi německou elitou mohlo už po jedenácti minutách přinést radost hostům. Zakaria našel v dobré pozici Marcuse Thurama, jehož pokus však tečoval do bezpečí Kaan Ayhan. Nedlouho poté hlavičkoval Valon Berisha a Yann Sommer musel předvést výborný reflex.

Dvaadvacátá minuta přinesla první změnu skóre. Berisha nejprve pobídl kolegu Ampomaha, který si s míčem rozhodně nepotykal. Ztrátou založil rychlý kontr "Hříbat", který táhl po pravé straně Thuram. Ve finále vymyslel výbornou přihrávku do vápna, kam si naběhl Jonas Hoffman a z první zacílil milimetrově přesně na vzdálenější tyč - 0:1.

Nedá se tvrdit, že by vedení vydrželo Borussii nějak dlouho. Už po sedmi minutách došlo na Ayhanův centr do vápna ze středu hřiště. Erik Thommy si kolem Stefana Lainera udělal prostor a ve skluzu zamířil přímo pod břevno - 1:1. Henningsově ráně pak scházel malinkatý kousek. Na druhé straně se už radoval Hoffman, aby vzápětí zjistil, že stál v ofsajdu.

Po změně stran už byl tenhle duel de facto čistě v režii jednoho mužstva. V jednapadesáté minutě rozehráli hosté parádní kombinaci. Neuhaus si všiml na ofsajdové hraně číhajícího Thurama, kterému také adresoval ukázkový balon. Francouzský syn slavného otce nelenil a těsně před vybíhajícím brankářem Kastenmeierem (s takovým příjmením by ani nemohl hrát v poli) ještě posunul doprava na Larse Stindla, před kterým zela už jen odkrytá branka - 1:2.

Pět minut poté došlo na podobnou situaci, nicméně tentokrát se musela obejít bez gólového efektu. Ten se znovu dostavil až v minutě sedmasedmdesáté, když Zakaria zaběhl s balonem do vápna, aby lehounce posunul na Larse Stindla, jehož střele si lehli do cesty hned dva obránci. Ale protože putovala spíše vzduchem, stalo se, že od Fortuny se paní Štěstěna v tenhle moment odvrátila - 1:3.

V 82. minutě dostalo skóre svou finální podobu. S přispěním Mathiase Jorgensena, a také díky šikovnému přiťuknutí hrudí od Breela Embola si mohl Florian Neuhaus balon ukázkově zpracovat do běhu a i díky teči upravit na konečných 1:4 z pohledu domácích. Ti budou muset za týden proti Freiburgu předvést diametrálně odlišný výkon, pokud budou chtít bodovat. Gladbach přivítá v Borussia-Parku nevyzpytatelný Hoffenheim.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Werder Brémy 3:0

15.02.2020 15:30

Góly: 18. Lukas Klostermann, 39. Patrik Schick, 46. Nordi Mukiele

RB Lipsko se dostalo aspoň do nedělního odpoledne na první místo poté, co si doma bez potíží poradilo s Werderem Brémy. Tenhle zápas měl mimochodem významnou českou stopu. Zatímco v dresu domácích se objevil Patrik Schick, který zaznamenal jednu branku a jednu asistenci, v hostujícím mužstvu od začátku nastoupili Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie.

Určitě lepší náladu měl po závěrečném hvizdu sudího Cortuse lipský forvard, který je v klubu na hostování z AS Řím. Právě on výraznou měrou pomohl svému týmu ke konečnému úspěchu. Naopak jak gólman Pavlenka, tak Gebre Selassie si za rámeček svůj výkon rozhodně nedají, hlavně co se týče defenzivní činnosti. Hosté totiž inkasovali dohromady třikrát.

Mužstvo kouče Floriana Kohfeldta tak v podstatě potvrdilo ten fakt, že není ani náhodou v dobrém rozpoložení. Prohrálo v Bundeslize po nezdarech s Hoffenheimem, Augsburgem a Unionem Berlín potřetí v řadě, celkově už poosmé v uplynulých devíti kolech. Ani náhodou díky svému nynějšímu výkonu nemohlo usilovat o posun v tabulce vpřed z předposlední příčky.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna byli na hřišti lepším týmem už od úvodních minut. Do první větší šance se propracoval Daniel Olmo, z blízkosti ovšem brémskou bránu netrefil. Skórovat se podařilo až Klostermannovi v 17. minutě, kterému míč sklepl po standardní situaci Schick, a německý obránce ho následně velmi snadno dopravil do sítě.

Ne že by Lipsko od té doby v ofenzivě nějak výrazně zářilo, nicméně bohatě mu stačilo udržovat si těsný náskok. Šest minut před koncem poločasu přišla na řadu další světlá chvilka Schicka. Daniel Olmo načechral centr z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, odkud jeho spoluhráč zacílil za záda Pavlenky, ačkoli ten si na balón stačil sáhnout.

Odpor Brém definitivně zlomil jen pár vteřin po zahájení druhého dějství Mukiele. Přesný dlouhý pas na něj adresoval Laimer, Francouz si na něj naběhl v souladu s pravidly, co se týče ofsajdu, zkušeně počkal se zakončením a pak prostřelil nohy Pavlenky. Na třígólové manko hosté nedokázali nijak zareagovat. Všudy všeho jen jednou vystřelili mezi tři tyče.

O tento počin se přitom postaral až v první minutě nastavení Maximilian Eggestein, jehož dokázal vychytat nepříliš využitý, přesto pozorný brankář Gulácsi. Die Roten Bullen se směrem dopředu hnát nepotřebovali, možná i proto si ve zbývajícím čase vytvořili v podstatě jen jednu výraznější příležitost, tu ale nezužitkoval Ampadu zásluhou své nepřesné hlavičky.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SC Freiburg 1:1

15.02.2020 15:30

Góly: 38. Philipp Max - 51. Janik Haberer

Některá utkání mezi těmito dvěma soupeři bývala výrazně ofenzivnější. Dokonce už jsme měli možnost vidět i takové, ve kterých padlo pět šest branek. Nikoli však v únoru 2020. Spokojenější s výsledkem, jakkoliv to kouč Martin Schmidt patrně nebude chtít přiznat, budou domácí.

První větší příležitost si na konto připsal v 10. minutě Vincenzo Grifo, jehož pokus musel nakonec vyrážet Tomáš Koubek. Následně se svou pumelicí z pětadvaceti metrů připomněl na druhé straně Marco Richter, ale orazítkoval pouze tyč. Hosté jinak hráli více s balonem, ale co jim to bylo platné, když stejně inkasovali jako první.

Běžela osmatřicátá minuta, když Iago nacentroval z levé strany do vápna tak, jak to určitě nezamýšlel. V každém případě Robin Koch vůbec neodhadl dráhu kulatého předmětu, který tak propadl k penaltovému puntíku, kde stál osamocený Philipp Max. Prostřelit z takové pozice gólmana už pak věru nebylo nic komplikovaného - 1:0.

Pojistku mohl přidat těsně před poločasovým hvizdem Florian Niederlechner, kdyby ovšem z úhlu nestřílel pouze na připraveného Schwolowa. Už šest minut po startu druhé půle se skóre znovu měnilo. Tentokráte se však k nelibosti většiny fanoušků a fanynek ve WWK Areně radovali svěřenci Christiana Streicha.

Jonathan Schmid k překvapení všech zkusil z přímého kopu z nějakých třiceti metrů vystřelit rovnou na bránu. Koubek si při svém zákroku nepočínal úplně přesvědčivě, takže se od něj míč odrazil do tyče vzdálené v ten moment zhruba třicet čísel. Následně se stal kořistí Luky Waldschidta, který nepochopitelně přihrával před bránu. Nepochopitelně proto, že tam v ten moment nestál žádný z jeho spoluhráčů.

Nicméně díky nešťastnému obrannému zákroku se balonu chopil na hranici šestnáctky stojící Janik Haberer a mohl děkovat Raphaelu Frambergerovi, že jeho střelu tečoval zcela mimo Koubkův dosah - 1:1. Vincenzo Grifo pak opět nebezpečně vyprášil rukavice českého brankáře. V šestašedesáté minutě musel nuceně střídat sřelec úvodní trefy Philipp Max.

Nepříjemnost pro die Fuggerstädter. Tím spíše, že v následujících 120 sekundách svými pokusy pořádně zahrozili Haberer a kapitán Christian Günter. Útočník Alfred Finnbogason byl tentokrát zcela neviditelný a deset minut před vypršením řádné hrací ho kouč stáhl ze hřiště. Těsně předtím ještě sledoval, kterak Richterova rána těsně míjí tyč.

Poslední minuty se odehrávaly víceméně v klidu. Tedy kromě žluté karty pro Raniho Khediru. V každém případě zůstává Augsburg doma proti Freiburgu neporažený. Za týden je na programu cesta do leverkusenské BayAreny. Freiburg, který musí doufat v zaváhání Schalke, se pokusí na domácím stadionu vyzrát na sestupem ohroženou Fortunu Düsseldorf.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - Hertha BSC 1:2

15.02.2020 15:30

Góly: 51. Dennis Srbeny - 10. Dedryck Boyata, 67. Jamilu Collins (vl.)

I když Hertha prožila bouřlivější období a musela se v průběhu týdne vypořádat s odchodem kouče Jürgena Klinsmanna, který na svou funkci trochu překvapivě rezignoval, pod dočasným velením asistenta trenéra Alexandera Nouriho zvládla důležitý souboj na půdě posledního Paderbornu a odpoutala se od sestupového pásma na ještě bezpečnější rozdíl.

Nynější měření sil mezi oběma celky vyšlo dle skóre naprosto stejným způsobem jako na podzim. Hosté se tentokráte ujali brzkého vedení zásluhou Dedrycka Boyaty, domácí však stačili krátce po přestávce srovnat díky Dennisovi Srbenymu. Avšak poslední slovo si nakonec vzal berlínský klub, branka Matheuse Cunhy rozhodla o jeho vítězství.

Mužstvo ze Severního Porýní-Vestfálska nedokázalo navázat na týden starou cennou remízu na půdě Schalke, přestože bylo střelecky o něco aktivnější a na hřišti nepůsobilo o nic hůře než Hertha. Ta ovšem nakonec byla úspěšnější v proměňování svých příležitostí, a napravila tak v konečném účtování minulý nezdar s Mohučí, s níž doma padla o dva góly.

Die Alte Dame určitě pomohla rychlá trefa z 10. minuty. Sice jí nejprve nevyšel rohový kop, každopádně k míči se následně propracoval Ascacíbar, který poslal centr do šestnáctky, kde našel hlavu Boyaty, a od ní následně balón doputoval ke vzdálenější tyči. Paderborn se od té chvíle na hřišti spíše hledal a jen málokdy svého protivníka výrazněji ohrozil.

Až ve 31. minutě se podařilo vyprodukovat nebezpečnější pokus Jansovi, ovšem svoje mířidla neseřídil zcela správně, a tak zamířil pouze mimo kýžený a chtěný prostor brány. V závěru půle chtěl s průběžným negativním stavem něco udělat Pröger, který se ocitl ve slušné pozici, ovšem svým zakončením ani on napřímo nevyzkoušel připravenost brankáře Jarsteina.

V 51. minutě již norský muž v rukavicích, hájící defenzivní záležitosti Herthy, již přece kapituloval. Antwi-Adjej bleskově rozehrál autového vhazování, podél levé lajny unikl střídající Srbeny, a ačkoli se dostal s merunou až k brankové čáře, z téměř nemožného úhlu se mu podařilo skórovat. Jarstein tuhle situaci celkově opravdu hodně, hodně podcenil.

Nicméně rozhodující okamžik zápasu vyšel ve prospěch hostů. Tým kolem trenéra Steffena Baumgarta protrpěl nepříjemný moment v 67. minutě. Gólman Zingerle nejprve zlikvidoval dalekonosnou střelu Daridy, poradil si i s následnou šancí Piateka, přesto se ještě podařilo náhle zacílit Matheusovi Cunhovi, jehož dorážku nestačil zastavit ani bránící Collins.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Bayer Leverkusen 2:3

15.02.2020 15:30

Góly: 7. Christian Gentner, 87. Marius Bülter - 22. Kai Havertz, 84. Moussa Diaby, 90+4. Karim Bellarabi

Karim Bellarabi prokázal, že umí dávat góly nejen v úvodních, ale i závěrečných minutách zápasu. Díky němu Bayer nadále pomýšlí na příčky zaručující Ligu mistrů. Union Berlín naopak setrvá ve středu tabulky.

Už ve třetí minutě pálil nebezpečně Sebastian Andersson. Dnes mu ale nemělo být přáno se střelecky prosadit. Tři minuty poté se k hlavičce dostal Marvin Friedrich. Lukáš Hrádecký stál přesně tam, kde stát měl. Jenže během následujících šedesáti sekund přesto kapituloval. Andrich posunul na levé křídlo, kde se míče ujal Marius Bülter.

Na jeho přízemní pobídku Yunus Malli ve vápně nedosáhl, nicméně svým dotykem neplánovaně vytvořil ideální přihrávku pro Christiana Gentnera, jehož pumelice z nějakých osmnácti metrů skončila přesně v šibenici - 1:0. V jednadvacáté minutě to mohlo být už o dvě branky, kdyby Neven Subotić dokázal dát svému pokusu větší razanci.

Nestalo se, a tak byla řada na Boszově skvadře. Ihned poté se balon během několika sekund přesunul z poloviny Bayeru do vápna Unionu, kde byl Kai Havertz o něco rychlejší než nepozorný Subotić a lehounce přehodil Rafala Gikiewicze - 1:1. Do konce úvodního poločasu stály za zmínku už jenom dva skandinávské minisouboje Švéda Anderssona s Finem Hrádeckým, přičemž z obou vyšel vítězně rodák z Bratislavy, který se v létě může těšit na EURO.

Trenér Leverkusenu se rozhodl do druhé půle už nenasadit Mitchella Weisera a Leona Baileyho. Na jejich místa přišli Charles Aránguiz, resp. Moussa Diaby. Utkání pak muselo být přerušeno, protože fanoušci die Werkself si nedali pokoj s pyrotechnikou. Tohle fotbalu opravdu neprospívalo a znovu se začalo pořádně hrát až v 75. minutě, kdy Andrich pálil nad branku.

V 83. minutě Volland chytře přeloboval obránce, díky čemuž mohl Diaby postupovat sám na gólmana, jehož přelstil placírkou levé nohy - 1:2. Pro hosty to vypadalo nadějně, jenže pouze čtyři minutky. Pak se v šestnáctce ocitnul Marius Bülter, jednoduše zasekl míč, aby jej poslal nechytatelně do vzdálenější šibenice - 2:2.

Potom se konečně ozval Karim Bellarabi, jenž přišel na hřiště až na posledních dvacet minut. Nejprve střílel pouze na připraveného Gikiewicze, pak zadrbal slušně rozjetou akci. Nicméně nakonec se přeci jen smál nejlíp. Vyměnil si míč s Aránguizem, ale jeho přihrávka z ostrého úhlu zpět ke spoluhráči nedoputovala, jelikož se místo toho po zásahu polského protihráče dokutálela mezi tři tyče - 2:3.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 2:3

15.02.2020 15:30

Góly: 45. Christoph Baumgartner, 60. Andrej Kramarić (pen.) - 18. Wout Weghorst (pen.), 52. Wout Weghorst (pen.), 71. Wout Weghorst

Lépe řečeno před jeho útočníkem Woutem Weghorstem, který opět ukázal, jak je platným hráčem. Zaznamenal hattrick a historie už se nebude ptát, jestli náhodou hned dvě branky nepadly ze značky pokutového kopu. Pro TSG však ani devátá porážka nepřináší žádnou výraznou komplikaci.

Kdo ví, jak jestli by se utkání vyvíjelo stejně, kdyby už v 8. minutě nezahodil svou obrovskou příležitosti tváří v tvář Casteelsovi stojící Pavel Kadeřábek. V 18. minutě střílel Xaver Schlager a jeho pokus zastavil Sebastian Rudy smolně rukou. Rozhodčí Storks bez dlouhého váhání ukázal na penaltový puntík a Wout Weghorst s naprostým přehledem poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Ve 32. minutě se o vyrovnání neúspěšně snažil Stefan Posch. Jenže tohle odpoledne patřilo holandskému útočníkovi ve službách VfL. Žádná z jeho předpoločasových střel už do sítě nezapadla. To Admir Mehmedi sice skóroval, jenže se při tom provinil proti pravidlům. Pomalu to vypadalo, že se do šaten půjde za mírně výhodného stavu pro hosty.

Chyba lávky, protože v závěrečné minutě úvodního dějství si Andrej Kramarić našel ve vápně prostor pro centr, na který si naběhl Christoph Baumgartner a z bezprostřední blízkosti se prosadil hlavou - 1:1. Gól do šatny určitě dodal Schreuderovým svěřencům do druhé pětačtyřicetiminutovky sebevědomí, které však dostalo už po necelých sedmi minutách výraznou trhlinu.

Oliver Baumann vyrazil střelu ke Kevinovi Mbabuovi, jemuž nešikovně skočil pod nohy Benjamin Hübner. Za svůj výpad byl oceněn žlutou kartou a kopala se další penalta. Weghorst mířil do středu brány a měl velikánskou kliku, že se muž v rukavicích přeci jen o kousíček pohnul - 1:2. V 60. minutě se však kopala další penalta, která přinesla opět vyrovnání.

Robert Skov střílel z přímého kopu. Weghorst ve zdi nadskočil a míč ho zasáhnul do ruky. Tady se nedalo argumentovat tím, že si chránil obličej. Andrej Kramarić srovnal, přestože Koen Casteels uhodl stranu - 2:2. Okolo 70. minuty došlo na další tři pozoruhodné události. Nejprve Baumgartner trefil brankáře, pak brankovou konstrukci, a pak zaznamenal forvard s devítkou na dresu svůj třetí zásah.

Rychlý kontr zakončil přihrávkou na nabíhajícího spoluhráče Maximilian Arnold. Weghorst už byl ve vápně a s vyběhnuvším gólmanem si poradil jednoduchým obloučkem - 2:3. Ve zbývajících bezmála pětadvaceti minutách ještě postupně selhali Hübner, Rousillon, Weghorst, Bruun Larsen a hrdina Weghorst. Čtyři branky by byly teprve pořádná pecka. Ale třeba se dočká za týden proti Mohuči. Hoffenheim zajíždí k těžkému mači do Borussia-Parku v Mönchengladbachu.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 4:0

14.02.2020 20:30

Góly: 33. Łukasz Piszczek, 50. Jadon Sancho, 54. Erling Haaland, 74. Raphaël Guerreiro

Dortmund vyhrál v předehrávce 22. bundesligového kola nad Frankfurtem 4:0, přičemž do střeleckých statistik se zapsali hned čtyři různí hráči. Borussia se přiblížila vedoucímu Bayernu, který má však zápas k dobru, na rozdíl jednoho bodu.

Frankfurt dal ztrátou všech bodů šanci Wolfsburgu, Unionu Berlín a Augsburgu, aby se před něj v případě kladného bodového zisku dostali. Podoba tabulky po 22. kole však bude pochopitelně odkryta až v neděli.

Jasným favoritem zápasu byli domácí, kteří se v 10. minutě také dostali do první velké šance, kterou však neproměnil Guerreiro, jenž z dobré pozice trefil pouze tyč. To ve 33. minutě už se skóre zápasu měnilo. Hakimi centroval za pokutové území, odkud skóroval přesně levou nohou Piszczek.

A na začátku druhé půle přidal domácí Dortmund další gól. Witsel centroval z levé strany na Sancha, který po individuální akci s míčem prošel až do pokutového území a prudkou střelou k bližší tyči nedal brankáři Trappovi sebemenší šanci.

A v 54. minutě se gólově prosadil i jeden z nejdiskutovanějších hráčů bundesligy poslední doby, a sice devatenáctiletý útočník Erling Haaland. Ten však tentokrát příliš těžkou práci neměl. Na 3:0 totiž zvýšil doklepnutím do prázdné brány po přihrávce Hakimiho.

Poslední hřebík do rakve Frankfurtu zatloukl v 74. minutě Guerreiro, který vyslal dělovku ke vzdálenější tyči a brankář hostů Trapp byl opět bez šance. Výsledkem 4:0 celý zápas i skončil a Frankfurt doplatil především na fakt, že Dortmund dokázal proměnit téměř všechny velké šance.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov22144462:2446
2.RB Lipsko22136356:2545
3.Borussia Dortmund22126463:3242
4.Borussia Mönchengladbach21133542:2442
5.Bayer Leverkusen22124638:2940
6.Schalke 042299432:2736
7.SC Freiburg2296731:3133
8.TSG Hoffenheim22103933:3533
9.VfL Wolfsburg2287728:2831
10.Eintracht Frankfurt22841037:3528
11.FC Augsburg2276934:4527
12.Union Berlín22821227:3526
13.Hertha BSC22751027:3826
14.1. FC Köln21721228:4223
15.1. FSV Mainz 0522711431:4822
16.Fortuna Düsseldorf22451321:4617
17.Werder Brémy22451325:5117
18.SC Paderborn22441427:4716

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
Filipow

Ok, tak je asi o trošku lepší než Fenin no..

Reagovat
Pharrell

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
cr7sux

Reagovat
PaYaB

Ještě by mohl "náhodně" vypadnout z balkónu.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
andrew96

Lukasz

Na Halandovi se mně (kromě gólů samozřejmě) líbí jeho zaujetí pro hru. Neustále se nabízí, chce míč (občas i nesmyslně), hýří aktivitou. Opravdu tím žije a to, jak se raduje ze všech branek, i těch spoluhráčů, je krásné. Snad ho to nepřejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, neuveritelnej sympaťák, nejde mu neprat

Reagovat
Rudnevs

Minule vravel Bürki, že na každom tréningu býva medzi prvými, ale že Håland ho vždy predbehne. Toho ten futbal fakt baví.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas, už od prvního zápasu s Augsburgem šlo vidět, že ten zápal pro hru je u něj úplně monstrózní. A z jeho výběru místa ve vápně si nejde "ustříknout" Ten kluk je neskutečnej.

Reagovat
smazaný uživatel

"neustříknout"

Reagovat
smazaný uživatel

to se mi na něm líbí nejvíce.

Reagovat
RadekVonCZE

Doufám, že mu to vydrží

Reagovat
db18

Než si najde ženskou.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Unai

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

Už som to niekde písal po prestupe. Haaland ja naprostý profesionál. V prístupe ho môžem kludne prirovnať napríklad k Ronaldovi - maká na 110%, je sústredený, zdravo sa stravuje, nefláka regenaráciu. Dokoncarád vo volnom čase číta odbornú literatúru zameranú na tieto veci - regenerácia, dosiahnutie max výkonov a pod. Proste frajer. Kúpili ste riadne delo.

Reagovat
Müllered

Nevím, jestli je dobré dávat Wernera na křídlo, herně to není špatné a dokáže být nebezpečný, ale je už na něm vidět frustrace. Páťa nicméně začíná mít velmi dobrou pozici.

Reagovat
mayday

Páťa už v Lipsku dal za 12 nebo kolik startů víc branek, než v AS za dvě sezony Že se chytne až tak jsem nečekal, ale zatím je to paráda.

Reagovat
PaYaB

Schick hrál velice dobře, jsem strašně zvědavej na ten souboj se slepicema v LM.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tipuju postup Spurs. Mají na lavičce zkušeného trenéra a zkušený kádr na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Arminia zase o krok bliz do Bundesligy

Reagovat
Rudnevs

Sú teraz dosť rozbehnutí, to by mohlo dopadnúť...

Naopak sa obávam, aby to s HSV neskončilo ako pred rokom. Proti Hannoveru to včera zas bola strata dvoch bodov, ešte že to na konci vyrovnali, ale aj tak je to škoda, lebo hrali dobre, len nedokázali využiť príležitosti (to je tak keď Jatta netrafí prázdnu bránu...).

Reagovat
andrew96

Reagovat
montaigne33

Doufám, že Gladbach zabojuje o titul! Nesmírně vyrovnaná BL

Reagovat
mayday

Snad letos kdokoliv kromě Bayernu, ať je tam trochu změna a i ostatní týmy vidí, že to jde vyhrát titul. Bundesliga baví.

Reagovat
cologneFC

Kdokoliv nie

Reagovat
mayday

Mně je to Lipsko uplně u prdele, celkem se mi i líbí, jak mají složenej mladej mančaft, takže klidně i Lipsko

Reagovat
smazaný uživatel

iDnes titulek: Schick - hrdina Lipska

Co budou psát až se bude hrdina jako nechtěný vracet do AS?

Reagovat
Rudnevs

Ale hral fakt dobre včera, aj na Sport 1 ho chválili, že to bol hráč zápasu. Uvidíme, čo s ním bude v lete, tá výkupka je vysoká a neviem či to za neho zaplatia, ale hrá zatiaľ dobre. Snáď sa to podarí vyriešiť tak, aby mohol pravidelne hrávať a nemusel ďalej trčať v AS.

Reagovat
PaYaB

Tak ta výkupka při jeho číslech a výkonech je docela v pohodě a navíc asi odejde Werner.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak on hlavně odešel Cunha což může lecos znamenat

Reagovat
Kily

sis na plivání na něho a psaní debilit založil další účet?

Reagovat
Slavia10

Mě je tak líto Comana a toho jeho zdraví, že mu často nedrží. On je úplně výborný, tak rád ho sleduju na hřišti.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Werkrider

Ideální sestava 22. kola německé ligy: Neuer (Bayern) - Klostermann (RB Lipsko), Zagadou (Dortmund), Tapsoba (Leverkusen) - Mukiele (RB Lipsko), Neuhaus (Mönchengladbach), Guerreiro (Dortmund) - Gnabry (Bayern), Stindl (Mönchengladbach) - Schick (RB Lipsko), Weghorst (Wolfsburg).

Klosterman už dlhodobo top bek v lige, som zvedavý ako bude v kariére pokračovať.

Guerreiro má skvelý prehľad a predvídavosť akoby bol skúsený tridsiatnik.

Schickovi to prajem nech sa mu darí, teraz odohral asi najlepší zápas za posledné roky.

No a Tapsoba v Leverkusene snáď znamená definitívny odchod Dragoviča, ku Tahovi skvelá voľba a keď hrajú traja s Benderom tak to ide. Musí si to ale sadnúť, lebo tých gólov dostávame ako maku aj po príchode Aranguiza. Budúci rok po návrate Retsosa a Jedvaja to bude ťažké poskladať.

Reagovat
Rudnevs

Neviem či Jedvaj má ešte nejaku veľkú budúcnosť v Leverkusene, keď bol už pred príchodom Rapsobu poslaný hosťovať do Augsburgu. A úprimne priznám sa, že Augsburg moc nesledujem, ale ich obrana mi nepríde zrovna stabilná (Koubek proti Freiburgu zas ďalšia chyba, mimochodom) a Jedvaj v nej zrovna nevyniká.

Z tej zostavy kola by som spomenul ešte Neuhausa z Mönchengladbachu, ktorý je teraz celkom vo forme a v posledných zápasoch hral dosť dobre, podľa Thurama (ktorý hral proti Fortune tiež skvelo) je to vraj kandidát do reprezentácie.

Reagovat
Werkrider

Jedvaj je v Augsburgu už od začiatku sezóny, Tapsobovi uvoľnil miesto Retsos a šiel do PL teraz v zime. To čo si napísal o Jedvajovi je pravda, on bol celkom použiteľný ako bek, ale na stopéra ho nevidím ani ja. Nie v Leverkusene.

Inak keď spomínaš repre, tak som čítal nedávno zaujímavý článok o tomto: https://tmssl.akamaized.net//images/foto/newsansicht/innews-statistik-debutanten-unter-low-nationalmannschaft-1580755541-31076.jpg

Reagovat
Rudnevs

Hej, to som čítal taktiež, plus mínus očakávané poradie. Len to ukazuje, akú skvelú robotu s mládežou v Leverkusene robia. A to sa ani nedá povedať, že by hráči Bayeru boli nejaki Löwovi obľúbenci (tak ako trebárs v prípade Freiburgu) - viď Kießling, Volland. Ten titul by som Bayeru niekedy už fakt prial.

Inak ma v tom výčte klubov prekvapil Aachen. Holt Schlaudraff no...

Reagovat
stas87

Ak Dortmund preda Sancha, tak nahrada ma byt Rashica. Preco prave tam? Omg, kreten Sokratis ukonci karieru Bartelsovi, kupi aj Delaneyho a teraz mozno aj Rashicu. Cena ma byt 38 milionov, kolko z toho budu bonusy sa neda odhadnut. Taka by mala byt klauzula v jeho zmluve. Ak nezamieri do tych styroch top sutazi, tak si potom v pripade zaujmu ineho BL klubu moze Werder vypytat sumu aku chce. Za sedem sa kupil, preda sa mozno za 5x tolko, to je fajn obchod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele