22. kolo
15.02.2020 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Hoffenheim se musel sklonit před Wolfsburgem

Lépe řečeno před jeho útočníkem Woutem Weghorstem, který opět ukázal, jak je platným hráčem. Zaznamenal hattrick a historie už se nebude ptát, jestli náhodou hned dvě branky nepadly ze značky pokutového kopu. Pro TSG však ani devátá porážka nepřináší žádnou výraznou komplikaci.

Kdo ví, jak jestli by se utkání vyvíjelo stejně, kdyby už v 8. minutě nezahodil svou obrovskou příležitosti tváří v tvář Casteelsovi stojící Pavel Kadeřábek. V 18. minutě střílel Xaver Schlager a jeho pokus zastavil Sebastian Rudy smolně rukou. Rozhodčí Storks bez dlouhého váhání ukázal na penaltový puntík a Wout Weghorst s naprostým přehledem poslal svůj tým do vedení - 0:1.

Ve 32. minutě se o vyrovnání neúspěšně snažil Stefan Posch. Jenže tohle odpoledne patřilo holandskému útočníkovi ve službách VfL. Žádná z jeho předpoločasových střel už do sítě nezapadla. To Admir Mehmedi sice skóroval, jenže se při tom provinil proti pravidlům. Pomalu to vypadalo, že se do šaten půjde za mírně výhodného stavu pro hosty.

Chyba lávky, protože v závěrečné minutě úvodního dějství si Andrej Kramarić našel ve vápně prostor pro centr, na který si naběhl Christoph Baumgartner a z bezprostřední blízkosti se prosadil hlavou - 1:1. Gól do šatny určitě dodal Schreuderovým svěřencům do druhé pětačtyřicetiminutovky sebevědomí, které však dostalo už po necelých sedmi minutách výraznou trhlinu.

Oliver Baumann vyrazil střelu ke Kevinovi Mbabuovi, jemuž nešikovně skočil pod nohy Benjamin Hübner. Za svůj výpad byl oceněn žlutou kartou a kopala se další penalta. Weghorst mířil do středu brány a měl velikánskou kliku, že se muž v rukavicích přeci jen o kousíček pohnul - 1:2. V 60. minutě se však kopala další penalta, která přinesla opět vyrovnání.

Robert Skov střílel z přímého kopu. Weghorst ve zdi nadskočil a míč ho zasáhnul do ruky. Tady se nedalo argumentovat tím, že si chránil obličej. Andrej Kramarić srovnal, přestože Koen Casteels uhodl stranu - 2:2. Okolo 70. minuty došlo na další tři pozoruhodné události. Nejprve Baumgartner trefil brankáře, pak brankovou konstrukci, a pak zaznamenal forvard s devítkou na dresu svůj třetí zásah.

Rychlý kontr zakončil přihrávkou na nabíhajícího spoluhráče Maximilian Arnold. Weghorst už byl ve vápně a s vyběhnuvším gólmanem si poradil jednoduchým obloučkem - 2:3. Ve zbývajících bezmála pětadvaceti minutách ještě postupně selhali Hübner, Rousillon, Weghorst, Bruun Larsen a hrdina Weghorst. Čtyři branky by byly teprve pořádná pecka. Ale třeba se dočká za týden proti Mohuči. Hoffenheim zajíždí k těžkému mači do Borussia-Parku v Mönchengladbachu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele