Bundesliga - preview 22. kola

14.02.2020, 08:21, aktualizováno 16.02.2020, 08:52
Previews
Lipsko i Dortmund v tomto kole vyhrály a nyní je na tahu Bayern Mnichov, bavorský celek se představí v Kolíně nad Rýnem. Schalke začalo ztrácet body, drží poslední pohárovou pozici a tu si může pojistit v Mainzu...
1. FC Köln - Bayern Mnichov  (neděle 15:30)
Úřadující šampioni z Mnichova před týdnem poprvé po šesti zápasech nevyhráli, napravit to jedou do Kolína, kde je čeká odpočinutý soupeř připravený navázat na skvělou formu.

Na šesti zápasech se zasekla vítězná šňůra Bayernu, když minulý týden v souboji o čelo tabulky nedokázal doma porazit Lipsko. Bezbranková remíza alespoň Mnichovany udržela na prvním místě a v roli lídra tabulky tak jedou i do Kolína. Zvláštní náboj bude mít zápas pro jejich trenéra Hansiho Flicka, který se vrací na místo, kde na sklonku své krátké hráčské kariéry strávil tři sezóny.

Poté co v letech 1985-1990 vyhrál s Bayernem čtyři tituly, přesunul se Flick do Kolína, kde v následujících třech letech odehrál 54 zápasů a dostal se s klubem do finále německého poháru. V roce 1993 ale po sérii vleklých zranění ukončil už v 28 letech kariéru. Nyní se na místo, kde odehrál své poslední profesionální zápasy, vrací v roli trenéra bavorského celku.

Čeká jej tam souboj s mužstvem, které si vinou orkánu nedobrovolně protáhlo mezizápasovou pauzu na dva týdny, když utkání s Gladbachem bylo z minulého víkendu přeloženo na březen. Náladu to ale Kolíňanům nejspíš příliš nezkazilo, jejich tým totiž zažívá nejúspěšnější bundesligové období za dlouhou dobu, když vyhrál pět z posledních šesti zápasů a vypracoval si zdánlivě pohodlný šestibodový polštář na sestupové pozice. Proti Bayernu ale i tak může pouze překvapit. Zápasy s těmi největšími favority totiž Kolíňanům příliš nevycházejí, což se naposledy ukázalo na konci ledna v Dortmundu, kde prohráli jednoznačně 1:5.

A ani vzájemné souboje s Bayernem v posledních letech v jejich prospěch nevyznívaly. Alespoň bod za remízu 1:1 Kolín vybojoval na podzim 2016, poslední vítězství nad Mnichovany se pak datuje až do roku 2011. V aktuální sezóně měl zápas v Allianz areně jednoznačný průběh, už po třech minutách Robert Lewandowski otevřel skóre, a nakonec své mužstvo dovedl k pohodlnému vítězství 4:0. Podobný scénář se očekává i při venkovním utkání.

Do toho ale nezasáhnou zranění Martínez, Perišić a Süle. Otazník visí i nad brankářem Neuerem, který ve čtvrtek netrénoval kvůli nemoci.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach - Skhiri, Hector - Drexler, Uth, Jakobs - Cordoba
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies - Kimmich - Goretzka, Thiago - T. Müller, Gnabry - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.30 - 6.82 - 1.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - Schalke 04  (neděle 18:00)
Mohuč v boji o záchranu před týdnem poprvé na jaře vyhrála. Výsledek z Berlína bude chtít zopakovat doma proti Schalke, které naopak v posledních týdnech tápe.

Po těžkých zápasech s Gladbachem a Bayernem, které oba prohráli 1:3, se fotbalistům Mohuče konečně podařilo na jaře získat první body, když na Olympijském stadionu stejným výsledkem porazili Herthu Berlín. Připsali si tak důležité body v boji o záchranu, z 15. místa na sestupové umístění momentálně mají čtyřbodový náskok. Nyní by rádi na zápas v Berlíně navázali, což potvrdil i jejich trenér Achim Beierlorzer.

"Bylo by skvělé doma uhrát podobný výsledek. V Berlíně jsme skvěle útočili i bránili, dokázali jsme podržet míč, stejně tak jako si počkat na brejky. Náš výkon byl impozantní," pochválil dvaapadesátiletý kouč své mužstvo.

Poučit se bude chtít také z venkovního zápasu v Gelsenkirchenu, který Mohuč na podzim prohrála 1:2.

"Schalke hraje agresivní fotbal, což nám dělalo problémy, nyní se musíme pokusit hrát ve vyšším tempu, nenechávat soupeři tolik prostoru a být neustále kompaktní. To bude základ kvalitního výkonu," doplnil Beierlorzer.

Když se obě mužstva potkala naposledy, Schalke se zrovna vezlo na vlně výher a pohody, což ale momentálně rozhodně neplatí. Modrobílí nevyhráli poslední tři zápasy, po debaklu v Mnichově následovaly remízy s papírovými outsidery - 0:0 s Herthou a 1:1 doma s Paderbornem. V tabulce se tak propadli na šesté místo a čeká je ještě tuhý boj o to, aby udrželi postup do evropských pohárů.

Trenér David Wagner však nepanikaří.

"Proti Paderbornu nám nevyšel první poločas, v tom druhém jsme však hráli dobře a mohli jsme vyhrát. Utkání v Mohuči bude důležité, ne však důležitější než jiné zápasy," prohlásil Wagner, který ještě coby hráč odehrál v dresu Zerofivers během čtyř sezón celkem 98 zápasů.

"Není jednoduché hrát v Mohuči jako soupeř, vždy je to velký boj. My do toho musíme dát úplně všechno. Pokud to uděláme, myslím že máme velkou šanci na dobrý výsledek," věří svým svěřencům.

Mezi nimi však v neděli nebude bývalý hráč Mohuče Suat Serdar, který má poraněný kotník. Hrát nebude ani Markus Schubert, stejně jako dlouhodobě nedostupní Stambouli, Sané a Caligiuri. Domácí budou postrádat obránce Hacka a záložníka Fernandese.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - St. Juste, Bruma, Niakhaté - R. Baku, Barreiro, Latza, Brosinski - Öztunali, Quaison - Szalai
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Becker, Todibo, Nastasic, Oczipka - Mascarell - Schöpf, McKennie - Harit - Gregoritsch, Raman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.53 - 2.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RB Lipsko - Werder Brémy  (sobota 15:30)
RB Lipsko je jasným favoritem zápasu proti Werderu Brémy. Zatímco saský tým je v tabulce Bundesligy druhý se dvaačtyřiceti body a ztrátou jednoho bodu na vedoucí Bayern, Brémy jsou se sedmnácti body předposlední.

Ztráta Brém na jistotu udržení je v tuto chvíli čtyři body, jakýkoliv bodový zisk z půdy Lipska by se tedy svěřencům trenéra Kohfeldta pochopitelně hodil. Dobrou formu však nemá ani jeden ze soupeřů.

Lipsko sice vstoupilo do jarní části sezóny výhrou 3:1 nad Unionem Berlín, když se trefil dvakrát Werner a jednou Sabitzer, od té doby však ani jednou zvítězit nedokázalo. Po prohře 0:2 ve Frankfurtu Lipsko remizovalo 2:2 s Mönchengladbachem a minulou neděli se rozešlo bez branek s Bayernem Mnichov.

Forma Brém je ve skutečnosti velmi podobná. Do jara vstoupily výhrou, a sice 1:0 v Düsseldorfu. Z posledních třech bundesligových kol však Brémy nevytěžily ani bod. Nejdřív Werder prohrál 0:3 s Hoffenheimem, o týden později 1:2 v Augsburgu a minulou sobotu doma 0:2 s Unionem Berlín.

Podle informací německých médií by se měli objevit v základních sestavách obou týmů hned tři Češi. V dresu Lipska by měl na hřiště od první minuty vyběhnout útočník Patrik Schick a za Brémy by měly nastoupit tradiční opory v podobě brankáře Pavlenky a obránce Gebre Selassieho.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg - Sabitzer, Laimer - Dani Olmo, Nkunku - Schick, Werner
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Toprak, Moisander, Friedl - Vogt - Eggestein, Klaassen - Bittencourt, Rashica - Sargent
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.88 - 11.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Fotbalisté Augsburgu vstoupili do jara podobně mizerně jako do podzimu a pozvolna padají tabulkou. Nyní je čeká souboj s Freiburgem, který také zrovna nezáří, venkovní zápasy mu navíc poslední dobou moc nejdou.

Na podzim to byly pro Augsburg utrápené první tři měsíce, během kterých vyhrál jediný zápas a až poté najel na vítěznou sérii, díky níž se vyšplhal do první desítky. Nyní se zdá, že vstup do jara je v podání mužstva Martina Schmidta podobně rozpačitý. Úvodní zápas ještě zas tak zle nevypadal, nad favoritem z Dortmundu si hráči FCA dokonce dvakrát vybudovali dvoubrankový náskok, pak ale na hřiště vtrhl norský hurikán jménem Erling Håland a otočil na konečných 3:5. Následně pak Augsburg i přes převahu nedal gól v Berlíně a s Unionem padl 0:2, doma si poradil se zoufalými Brémami a konečně minulý víkend naprosto selhal ve Frankfurtu, kde dostal nálož 0:5.

Trenér Schmidt tak ví, že proti Freiburgu jeho tým musí podat úplně jiný výkon.

"Neúspěchy tu budou vždycky, jde jen o to, jak se s nimi vypořádáme. Z toho, co jsme předvedli ve Frankfurtu, jsme samozřejmě zklamaní, teď na to potřebujeme adekvátně zareagovat. V minulosti se nám to už několikrát povedlo, takže týmu plně věřím, že se ukáže v úplně jiném světle," uvedl dvaapadesátiletý Švýcar, který v Augsburgu působí od loňského dubna.

I on tak jistě ví, že v domácím prostředí je jeho mužstvo v poslední době velmi silné. Z posledních pěti utkání před svými fanoušky Augsburg prohrál jen zmiňovaný souboj s Dortmundem, ve zbylých čtyřech případech však bral tři body.

Naopak hostům z Freiburgu se na soupeřových hřištích dařit přestalo, z posledních pěti zápasů vyhráli jediný, konkrétně první jarní představení v Mohuči. Po něm však přišly dvě selhání, když svěřenci Christiana Streicha prohráli zápasy s nováčky - doma s Paderbornem 0:2 a o týden později v Kolíně dokonce 0:4. Minulý víkend si pak alespoň částečně spravili chuť proti Hoffenheimu, na který se díky výhře 1:0 z osmého místa v tabulce dotáhli na rozdíl jediného bodu.

Augsburg by rád navázal na poslední vzájemný zápas, který v domácí WWK Aréně s Freiburgem odehrál, v minulé sezóně z toho totiž po hattricku Alfreda Finnbogasona bylo vítězství 4:1. To jim však soupeř na svém stadionu dokonale vrátil, když vyhrál 5:1, na čemž se v barvách Freiburgu gólem podílel i Florian Niederlechner. Ten se trefil i v podzimním utkání v aktuální sezóny, ovšem tentokrát už na opačné straně barikády, když v září vyrovnávacím gólem zajistil Augsburgu bod za remízu 1:1.

A nejlepší střelec FCA by neměl v sestavě chybět ani tentokrát, na rozdíl od zraněných útočníků Schiebera a Córdovy. Hosté budou postrádat jen dlouhodobě zraněného obránce Küblera.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Framberger, Gouweleeuw, Uduokhai, Max - Khedira, Baier - M. Richter, Vargas - Finnbogason, Niederlechner
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Schmid, Gulde, Heintz, Günter - Abrashi, Höfler - Haberer, Höler - Waldschmidt - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.63 - 3.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Paderborn - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Paderborn je v bundesligové tabulce poslední, jeden bod za dvojicí Brémy - Düsseldorf. Co se týče sestupu, nemůže být v klidu ani Hertha, ta je totiž se třiadvaceti body čtrnáctá.

S ohledem na to, že v tomto týdnu skončil u Herthy její hlavní trenér Jürgen Klinsmann a tým dočasně vede Alexander Nouri, mohl by být právě tento zápas pro Paderborn odrazovým můstkem ze dna tabulky.

Paderborn vstoupil do jarní části bundesligové sezóny prohrou 1:4 s Leverkusenem, poté však dokázal zvítězit 2:0 ve Freiburgu díky gólům Antwi-Adjeje a Sabiriho. V následujícím domácím zápase Paderborn zase prohrál, tentokrát 2:4 s Wolfsburgem, minulou sobotu však dokázal překvapivě remizovat 1:1 na půdě Schalke, kde jeden bod pro hosty zachraňoval až deset minut před koncem Gjasula.

Hertha na úvod jara prohrála 0:4 s Bayernem, poté vyhrála 2:1 ve Wolfsburgu, kde se gólově prosadili Torunarigha a Lukebakio, aby v následujícím týdnu bezbrankově remizovala se Schalke. Minulá sobota byla posledním kapkou pro trenéra Herthy Klinsmanna. Hertha totiž na vlastním hřišti prohrála 1:3 s Mainzem a Klinsmann na svou funkci rezignoval, ačkoliv v ní byl teprve od zimy.

Domácím budou chybět zraněný Kilian a vykartovaný Holtmann, hostům pak vykartovaný Wolf.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Jans, Strohdiek, Schonlau, Collins - Gjasula - Vasiliadis, Sabiri - Pröger, Antwi-Adjei - Mamba
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Boyata, Rekik, Plattenhardt - Ascacibar, Skjelbred - Grujic - Lukebakio, Dilrosun - Piatek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 3.45 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Union Berlín - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Fotbalistům Leverkusenu vstup do jara vyšel, v tabulce vystoupali na páté místo a rádi by se zapojili i do souboje o patra nejvyšší. Výpravu za dalšími třemi body podniknou do Berlína, kde je čeká domácí Union.

Jedno prvenství si Bayer v této sezóně už připsal. Jako prvnímu se mu podařilo zastavit Erlina Hålanda, který před týdnem v BayAreně poprvé v Bundeslize vyšel gólově naprázdno. Co je však důležitější, bodově naprázdno vyšel i jeho tým, Dortmund totiž po dramatické bitvě prohrál 3:4. Leverkusen si tak připsal další cenný skalp a ukázal, že z bitvy o nejvyšší příčky jej není radno odepisovat. Výkon proti Dortmundu totiž nebyl výjimkou, z posledních pěti zápasů vyhrál Bayer čtyři, jedinou kaňkou na této skvělé jízdě je pouze porážka 1:2 v Hoffenheimu, kterou utrpěl na začátku února. Jinak ale z venku body vozí celkem pravidelně, z deseti výjezdů jich svěřenci Petera Bosze ukořistili 18, což je třetí nejlepší bilance v lize.

Také Union je však silnější doma, kde vyhrál čtyři z posledních pěti zápasů a Leverkusen tak v Berlíně nečeká nic jednoduchého. Zatímco z konkurenční Herthy utíkají trenéři, Union si poměrně v klidu hlídá pozici ve středu tabulky, z jedenáctého místa momentálně ztrácí dva body na desítku a co je důležité, daří se mu porážet níže umístěné soupeře. Na jaře tak Berlíňané podle očekávání nestačili na favorizované Lipsko ani Dortmund, důležité body si však připsali díky výhrám nad Augsburgem a Brémami.

Proti Leverkusenu na podzim Union neodehrál příliš povedený zápas, po jednoznačném průběhu totiž prohrál 0:2. Nyní mají šanci na odvetu, a to hned dvakrát, poněvadž hned na začátku března tyto soupeře čeká také souboj ve čtvrtfinále DFB Pokal.

V ligovém zápase budou obě mužstva moci nastoupit téměř v plné síle. Unionu chybí jen zranění Mees a Gogia. Leverkusen naopak hlásí několik návratů. Po zranění do zápasů konečně mohou zasáhnout Aranguiz i Baumgartlinger, karetní trest pak vypršel Demirbayovi.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Friedrich, K. Schlotterbeck, Subotic - Trimmel, Gentner, Andrich, C. Lenz - Ingvartsen, Bülter - Andersson
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - L. Bender, Tah, S. Bender, Sinkgraven - Aranguiz, Amiri - Bellarabi, Havertz, Diaby - Volland
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.57 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Hoffenheim se bije o evropské poháry, poslední zápas s přímým konkurentem z Freiburgu však nezvládl. Nyní jej na domácím stadionu čeká souboj s Wolfsburgem, který se k elitní šestce chce alespoň přiblížit.

Mužstvo se Sinsheimu má za sebou dva zápasy s přímými konkurenty v boji o pohárové pozice. Zatímco ten první, doma proti Leverkusenu, svěřenci Alfreda Schreudera zvládli a vyhráli 2:1, utkání minulý týden ve Freiburgu jim tolik nevyšlo, když penalta soupeře ze 40. minuty rozhodla o porážce 0:1. Po té trenér Schreuder své mužstvo kritizoval, před víkendovým zápasem svá slova však mírnil.

"Moje kritika byla konstruktivní, nebylo na ní nic negativního. Máme dobrý tým, který ale může být ještě lepší. To chceme vidět. Ve Freiburgu jsme měli přes 20 střel, což je pozoruhodné, bohužel jsme však dvakrát trefili tyč a soupeřův gólman chytal skvěle. Věřili jsme si, ale chybělo nám štěstí. Záleží však na vývoji hráčů a ten je velmi dobrý," uvedl Schreuder na čtvrteční tiskové konferenci.

V tabulce je jeho mužstvo na průběžném sedmém místě se ztrátou dvou bodů na šesté Schalke. Body ze zápasu s Wolfsburgem budou navíc důležité i s ohledem na náročný program TSG, které v následujících týdnech čekají těžké souboje proti Gladbachu, Bayernu a Schalke. Právě tyto zápasy by o osudu Hoffenheimu v této sezóně mohly hodně napovědět.

Body ale nutně potřebují také "Vlci", kteří by na evropské scéně chtěli kousat také v příští sezóně. Momentálně jejich manko z desátého místa činí sedm bodů, stáhnout se jej podařilo i díky dvěma posledním zápasům proti týmům bojujícím o záchranu. Plný bodový zisk z nich však VfL neukořistilo, v Paderbornu vyhrálo 4:2, doma proti Düsseldorfu se však zmohlo jen na remízu 1:1.

Trenér Oliver Glasner však svůj tým přesto chválil.

"První poločas nebyl podle našich představ, v tom druhém jsme však podali mnohem odvážnější a ambicióznější výkon. Ten chceme zopakovat i proti Hoffenheimu. TSG hraje velmi kultivovaně, bojují o poháry a v posledních zápasech hráli velmi dobře. Nebude to jednoduché, ale jedeme tam pro další body," prohlásil odhodlaně kouč "Vlků".

V minulé sezóně se jim ze Sinsheimu body přivézt podařilo, když zvítězili 4:1. V aktuální sezóně byli fanoušci ve Wolfsburgu svědky velmi vyrovnaného souboje, který po dvou gólech v prvním poločase skončil 1:1.

Domácí Hoffenheim před zápasem s Wolfsburgem hlásí důležitý návrat, do brány se po zranění opět postaví Oliver Baumann. Chybět však nadále budou Geiger a Belfodil. Hosté budou postrádat zraněného Williama a vykartovaného Pongračiće.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Bicakcic, Akpoguma, B. Hübner - Kaderabek, Grillitsch, Skov - Rudy, Baumgartner - Dabbur, Kramaric
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Mbabu, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - X. Schlager, Arnold - Mehmedi - Weghorst, R. Steffen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.49 - 2.92
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Fortuna Düsseldorf - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Vinou špatného počasí se pauza mezi zápasy fotbalistům Mönchengladbachu protáhla na dva týdny, nyní se ale vracejí na bundesligové trávníky. Konkrétně na ten v Merkur Spiel-Areně, kde se utkají s domácí Fortunou Düsseldorf.

Orkán, který se minulý víkend přehnal Německem, připravil fanoušky Gladbachu o rýnské derby mezi Borusií a Kolínem, které se mělo odehrát v jejich domácím prostředí. Utkání bylo kvůli nebezpečí přeloženo na březen a natěšení fanoušci si tak na speciální atmosféru utkání s regionálním rivalem museli počkat. Naštěstí ne na dlouho, poněvadž už tento víkend jejich favority čeká souboj na půdě 30 kilometrů vzdáleného Düsseldorfu.

Potěšit příznivce Borussie mohlo aspoň to, že během 21. kola jim jejich nejbližší soupeři v boji o titul v tabulce příliš neutekli. Dortmund totiž prohrál a Lipsko s Bayernem si ve vzájemném souboji body rozdělili. Právě proti Lipsku se Gladbach před dvěma týdny představil naposledy. A začal skvěle, první poločas proti rudým býkům vyhrál 2:0, po přestávce se ale domácí vrátili do hry, a i díky vyloučení Alassane Pléy v emotivním závěru vyrovnali na konečných 2:2.

Velký boj během jara čeká i Düsseldorf, v posledních zápasech sice hráči Fortuny dokázali bodovat, když uhráli remízy 1:1 s Frankfurtem i Wolfsburgem, ze šestnáctého místa ale na udržení ztrácejí čtyři body. Na první vítězství v novém působišti tak nadále čeká trenér Uwe Rösler, jeho mužstvu navíc chybí i příspěvek kanonýra Reuwena Henningse, který po jedenáctigólovém podzimu na jaře zatím v lize střelecky mlčí.

Kouč Gladbachu Marco Rose ale má vůči soupeře respekt.

"Trenér Funkel odvedl v Düsseldorfu dobrou práci, na kterou Rösler nyní navazuje. Snaží se týmu vštípit víc kuráže a myslím že se mu to daří. Očekávám, že se budou snažit vysoko presovat a čekat na možnosti rychlých protiútoků. My se na to musíme připravit a být schopní na to při utkání reagovat, tak jako v předchozím vzájemném zápase, kdy jsme si připsali důležitou výhru," svěřil se Rose pro klubový web.

Na mysli měl záříjové utkání 5. kola, kdy Gladbach doma s Fortunou dlouho prohrával poté, co hosty poslal do vedení už v 6. minutě obránce Kasim. Na stranu domácích však zápas dvěma góly ve druhém poločase otočil střídající Marcus Thuram.

Právě na jeho příspěvek se bude Borussia spoléhat i tentokrát, obzvlášť když nejlepší střelec Pléa kvůli karetnímu trestu nenastoupí. Domácím bude ze stejného důvodu chybět obránce Hoffmann, zranění pak jsou brankář Steffen a útočníci Kownacki s Karamanem.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Kastenmeier - Adams, M. Jörgensen, Suttner - M. Zimmermann, Morales, Thommy - Stöger, V. Berisha - Hennings, Ampomah
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Zakaria, Neuhaus - Hofmann - Herrmann, Embolo, Thuram
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.13 - 3.77 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt  (pátek 20:30)
Dortmund se v rámci předehrávky dvaadvacátého bundesligového kola utká na vlastním hřišti s Eintrachtem Frankfurt. Podle nejnovějších zpráv nezasáhne zraněný Reus ani do tohoto duelu.

Dortmund v tuto chvíli stále bojuje o udržení kontaktu s čelem bundesligové tabulky. Na druhé Lipsko ztrácí tři body, přičemž čtvrtý Mönchengladbach má, stejně jako, Dortmund, devětatřicet bodů a navíc zápas k dobru.

Frankfurt je s osmadvaceti body devátý a na pohárové příčky ztrácí sedm bodů. Zatímco Frankfurtu minulý víkend náramně vyšel, Dortmundu vůbec. I přesto jsou však podle sázkových kanceláří jasným favoritem domácí.

Dortmund sice na začátku února zvítězil 5:0 nad Unionem Berlín, od té doby však dvakrát prohrál. Nejdřív v rámci německého poháru prohrál 2:3 v Brémách, poté minulou sobotu 3:4 v Leverkusenu, když tamní Bayer dokázal otočit skóre zápasu v posledních deseti minutách.

Frankfurt na začátku února remizoval 1:1 v Düsseldorfu, poté z německého poháru vyřadil po výhře 3:1 favorizované Lipsko a minulý pátek vyhrál 5:0 nad Augsburgem, když se trefili dvakrát Chandler s Kostičem a jednou Silva.

Domácím bude kvůli svalovému zranění znovu chybět opora v podobě Reuse. V dresu hostů neuvidíme pak ze zdravotních důvodů neuvidíme Fernandese a Russe.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Akanji, Hummels, Zagadou - Hakimi, Can, Witsel, Guerreiro - Hazard, Haaland, Sancho
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Toure, Abraham, Hinteregger, Ndicka - Ilsanker, Rode - Chandler, Gacinovic, Kostic - Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 5.35 - 6.89
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov21134458:2343
2.RB Lipsko21126353:2542
3.Borussia Dortmund21116459:3239
4.Borussia Mönchengladbach20123538:2339
5.Bayer Leverkusen21114635:2737
6.Schalke 042198432:2735
7.TSG Hoffenheim21103831:3233
8.SC Freiburg2195730:3032
9.Eintracht Frankfurt2184937:3128
10.VfL Wolfsburg2177725:2628
11.Union Berlín21821125:3226
12.FC Augsburg2175933:4426
13.1. FC Köln20721127:3823
14.Hertha BSC21651025:3723
15.1. FSV Mainz 0521701431:4821
16.Fortuna Düsseldorf21451220:4217
17.Werder Brémy21451225:4817
18.SC Paderborn21441326:4516

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (76)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes bych to videl na remiz, BVB ma pred LM a Frankfurt nema zrovna spatnou formu, cili 1:1/2:2

:

Reagovat
Kily

bude přestřelka, klidně může padnout nějakých osm gólů

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
krisa

ten nový možný trenér Dortmundu, to je prostě boží.... Adi Hütter

Reagovat
krisa

kua já četl Hütler

Reagovat
smazaný uživatel

Co by delal v Doofmundu ....u nas je mu dobre Tahle zprava se vyrojila dnes rano ...asi nejake spekulace BVB fans aby prilozili pod kotel pred zapasem. Takze nasjat mimochodem Adi pochazi z rakouska aby toho nebylo malo ....to je tak kdyz maj rodice smysl pro humor

Reagovat
Rudnevs

On sa navyše volá Adolf, Adi je len prezývka. A to meno má kvôli tomu, že sa tak volal jeho strýko, ktorý prišiel o život v 27 rokoch, keď ho zavalila lavína. Jeho stará mama presvedčila potom rodičov, aby ho nazvali po strýkovi.

Reagovat
db18

Hodný strýček Adolf?

Reagovat
Werkrider

Jak a prečo toto vieš?

Reagovat
Rudnevs

Som to čítal niekde raz

Reagovat
Jardman

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

V prekladu to znamena, ze jeho strycek "se ztratil kdesi v Argentine a nikdo uz ho nikdy nenasel"..

Reagovat
db18

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

To ze dostal jmeno po nekom z rodiny jsem vedel ale ze to bylo za těchto okolnosti sem netusil ....diky za info

Reagovat
smazaný uživatel

3:4, Haaland hattrick a vsichni budou spokojený.

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

S Frankfurtem je to těžké hlavně u nich, v Dortmundu naposledy bodovali deset let zpět. Tak nějak ale tuším, že se jim to dnes po delší době povede.

Reagovat
smazaný uživatel

Pilier obrany Akanji v základne, tak to má byť, smerom dozadu to bude opäť jedna báseň.

Reagovat
Centrofixka

Tak ja stále dúfam, že dnes Akanji nebude na ihrisku

Reagovat
Centrofixka

Tak nakoniec to vyšlo! Akanji mimo hru, konečne FAVRE konečne!!!

Reagovat
Centrofixka

A hneď to bolo v obrane citeľne lepšie! Zagadou dnes parádny výkon a nie len dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Som si toho Piszczeka vymodlil.

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
db18

Reagovat
Coutinho10

koukam na mobilu pres Chanci a sice 0:0 po polocase, ale St. Pauli melo pomerne dost sanci...kazdopadne zajimavy fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam Abraham předváděl u toho druhýho gólu

Reagovat
andrew96

Klasika.

Reagovat
REPLIKATOR

Haland!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Guerreiro a Sancho jsou fotbalově na jiném levelu, než ostatní na hřišti. Šílené..

Reagovat
Centrofixka

+ by som dodal ešte Can a Zagadou, títo štyria boli dnes TOP

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo.. dobrý výkon podalo více lidi. Souhlasil s tím Canem a Danem. Myslel jsem to spíše i celkově a nejen ten dnešní zapas. Ti dva jsou jinde..

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hrajem strasnou pastiku

Reagovat
REPLIKATOR

Frankfurt trapný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Ano musim s tebou bohužel souhlasit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Pekarik v zaklade miesto Kluntera. Konecne!

Reagovat
REPLIKATOR

Nevěřím tomu, že Schick z této pozice ještě vědomě sklepával na spoluhráče

Reagovat
REPLIKATOR

Možná nechtěl dát gól Pavlenkovi, tak ještě nahrával

Reagovat
Rudnevs

Asi nacvičený signál, Nagelsmann toto trénoval...

Reagovat
smazaný uživatel

som este nevidel takyto suboj 2 mladych nesympatickych trenerov ale Nagelsmanna uznavam za to co predvadza

Reagovat
Rudnevs

Prečo je Nagelsmann nesympatický?

Reagovat
smazaný uživatel

to sa tazko vysvetluje, predsa sympatie su dost subjektivne. Taka mlada namyslena drzka

Reagovat
Rudnevs

Na mňa pôsobí naopak ako jeden z najsympatickejších, ale súhlasím, že je to subjektívne. (Mimochodom, len tak ma zo srandy napadá, že bol vlastne zvolený i najatraktívnejším trénerom podla nejakej ženskej ankety. Teda prvý bol tuším Kovać, ale ten tam už neni, čiže to po jeho odchode prebral Nagelsmann. )

Reagovat
smazaný uživatel

Minimalne sympaticke je to co predvadzal s Hoffenheimom a teraz s Lipskom

Tak to neviem ci nemky maju taky divny vkus alebo v Nemecku trenuju sami starci ale takto mi napada, ze ked som pozeral Borussiu Monchengladbach tak oni tusim mali trenera, co vyzeral ako dobry lamac zenskych srdc

Reagovat
Rudnevs

Jj, Marco Rose, ten skončil hneď tretí za Kovaćom a Nagelsmannom... A poslední traja boli Schreuder (Hoffenheim), Baumgart (Paderborn) a Glasner (Wolfsburg).

Reagovat
Raylan

Hezky Paťas

Reagovat
REPLIKATOR

Schick 1+1

Reagovat
db18

Maier základ Příště snad ještě Darida místo Skjelleho

Reagovat
smazaný uživatel

normalne pri hlavicke Ampadua som si myslel, ze to je Sancho

Reagovat
Kocour Klapuška

Nevím, jak to přijde ostatním, ale za mě je teď ta TOP 4 v lize nejsilnější za posledních tak deset let.. Kdyby všichni tři pronásledovatelé Bayernu, Lipsko, Bayer i Dortmund, udrželi do příští sezóny týmy pohromadě, tak na liga v Champions League nakročeno na skvělou sezónu Leverkusen dopředu parádní, jak ti hráči dovedou zakombinovat, jak o sobě vědí, to je prostě něco neuvěřitelnýho..

Reagovat
Kocour Klapuška

Btw kdyby to ten Gikiewicz dal, a že nechybělo moc, Berlín by asi explodoval

Reagovat
Rudnevs

Jj Škoda, že to nevyšlo. Hradecky potom po zápase prišiel za ním, objali sa a ukázal mu, že cez neho len tak ľahko neprejde.

Bayer včera ale celkom so sťastím...

Reagovat
andrew96

Když už je tu o něm zmínka, tak Hradecky letos skvělý. Velký pokrok oproti předešlé sezóně. Naopak Sommer má už celkem dost chyb a při skládání nejlepší jedenáctky BL bych ho za gólmany momentálně nedal.

Reagovat
Rudnevs

Túto sezónu chytá výborne... Ale Sommer taktiež, hoc je pravda, že v Rückrunde by som zatiaľ radil Hradeckeho pred neho, Sommer sa proti RB trebárs moc nevyznamenal.

Som mimochodom zvedavý na ďalšiu kariéru Rønnowa z Frankfurtu. V Esbjergu i v Brøndby bol náhrada za Hradeckeho a v oboch chytal vraj ešte lepšie než Hradecky.

Reagovat
andrew96

Oproti standardu, který Sommer předváděl minulé ročníky, letos zaostává. Asi je to pořád super, nicméně mám po těch letech na něj větší nároky.

Reagovat
Rudnevs

Podľa mňa nezaostáva, Hinrunde mal top, až na tú chybu v EL proti Turkom, ale za Hinrunde asi najlepší brankár BL.

Reagovat
Müllered

Gladbášek si už odepsal?

Reagovat
Gazdo

Je to super ale myslim ze minimalne dortmundu odide Sancho co by bola obrovska strata (ak nie a chcel by tam stravit karieru tak by som striekal) a Lipsku Werner ktory je uplne inde ako cely ten tim a keby naozaj odisiel bolo by sakramentsky tazke ba priam nemozne ho nahradit.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kocour Klapuška

Nechat

Reagovat
Müllered

cashout

Reagovat
Müllered

Tak ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí jsem nechal

Reagovat
Müllered

Thomas 2A po 5 minutách.

Reagovat
Heresy

Trosku mackame ten kolin... Takovy extremni nastup sem necekal

Reagovat
Müllered

Gnabry

Reagovat
Müllered

Thomas jak to tam rozdává, jsem zvědavý, jak dlouho ho Jogi bude ignorovat.

Reagovat
vladino10

V tomto prípade si myslím že by mohol hrať kľudne aj ako Messi a povolaný nebude

Low mi príde ako clovek presvedčený o svojej absolútnej neomylnosti, potreboval na niekoho zhodiť výbuch z MS 2018..

Ak by tam šlo o šport, tak by ich proste prestal povolavat, ale nechal by si ich do zálohy keby naberú formu/keby ich začnú nejako kosiť zranenia (viď problémy so stopérmi nedavno- ale taký Hummels vtedy v dobrej forme nebol povolaný aj tak)..

Reagovat
Müllered

Většina útočných hráčů má nějaké problémy, ať už zdravotní, nebo s formou a konkurence není zase tak velká. Šance tam je určitě, jistě bude tlak i z Bayernu.

Reagovat
vladino10

Ako píšem- spomen si na obdobie keď mal formu Hummels a zranil sa Sule tuším s Rudigerom..návrat Matsa nebol tak či tak téma, osobne si myslím, že tam nepôjde o výkony ale o tvrdohlavosť..ale uvidíme..

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy by mě nenapadlo, že to řeknu, ale proti Chelsea bych raději postavil s Alabou na CB Boatenga. Hernandéz byl dnes dost nejistý. Několikrát se mu nepodařilo ze vzduchu sebrat ideálně balón a proti lepším týmům to může znamenat fatální následky. Chápu, že to jeho zranění má na něho velký vliv, a proto nemá dostatečnou herní praxi, ale zatím se mi ten jeho přestup za ty peníze zdá jako velký fail, když navíc vezmu v potaz právě ty jeho problémy se zdravím. Ten gól Kolína byl částečně jeho chyba, když nesmyslně odběhl za hráčem, ke kterému běžel Pavard, zatímco jiný mu za jeho zády utekl.

Reagovat
Kocour Klapuška

Neuer muž zápasu

Reagovat
Jardman

A Müller, ten rozdával radost, těch Áček mohl mít klidně víc

Reagovat
godwood

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele