22. kolo
15.02.2020 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Hertha udolala i pod dočasným vedením venku Paderborn

I když Hertha prožila bouřlivější období a musela se v průběhu týdne vypořádat s odchodem kouče Jürgena Klinsmanna, který na svou funkci trochu překvapivě rezignoval, pod dočasným velením asistenta trenéra Alexandera Nouriho zvládla důležitý souboj na půdě posledního Paderbornu a odpoutala se od sestupového pásma na ještě bezpečnější rozdíl.

Nynější měření sil mezi oběma celky vyšlo dle skóre naprosto stejným způsobem jako na podzim. Hosté se tentokráte ujali brzkého vedení zásluhou Dedrycka Boyaty, domácí však stačili krátce po přestávce srovnat díky Dennisovi Srbenymu. Avšak poslední slovo si nakonec vzal berlínský klub, branka Matheuse Cunhy rozhodla o jeho vítězství.

Mužstvo ze Severního Porýní-Vestfálska nedokázalo navázat na týden starou cennou remízu na půdě Schalke, přestože bylo střelecky o něco aktivnější a na hřišti nepůsobilo o nic hůře než Hertha. Ta ovšem nakonec byla úspěšnější v proměňování svých příležitostí, a napravila tak v konečném účtování minulý nezdar s Mohučí, s níž doma padla o dva góly.

Die Alte Dame určitě pomohla rychlá trefa z 10. minuty. Sice jí nejprve nevyšel rohový kop, každopádně k míči se následně propracoval Ascacíbar, který poslal centr do šestnáctky, kde našel hlavu Boyaty, a od ní následně balón doputoval ke vzdálenější tyči. Paderborn se od té chvíle na hřišti spíše hledal a jen málokdy svého protivníka výrazněji ohrozil.

Až ve 31. minutě se podařilo vyprodukovat nebezpečnější pokus Jansovi, ovšem svoje mířidla neseřídil zcela správně, a tak zamířil pouze mimo kýžený a chtěný prostor brány. V závěru půle chtěl s průběžným negativním stavem něco udělat Pröger, který se ocitl ve slušné pozici, ovšem svým zakončením ani on napřímo nevyzkoušel připravenost brankáře Jarsteina.

V 51. minutě již norský muž v rukavicích, hájící defenzivní záležitosti Herthy, již přece kapituloval. Antwi-Adjej bleskově rozehrál autového vhazování, podél levé lajny unikl střídající Srbeny, a ačkoli se dostal s merunou až k brankové čáře, z téměř nemožného úhlu se mu podařilo skórovat. Jarstein tuhle situaci celkově opravdu hodně, hodně podcenil.

Nicméně rozhodující okamžik zápasu vyšel ve prospěch hostů. Tým kolem trenéra Steffena Baumgarta protrpěl nepříjemný moment v 67. minutě. Gólman Zingerle nejprve zlikvidoval dalekonosnou střelu Daridy, poradil si i s následnou šancí Piateka, přesto se ještě podařilo náhle zacílit Matheusovi Cunhovi, jehož dorážku nestačil zastavit ani bránící Collins.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jak je to sezhora ošéfováno? Ve 21. kole dvoječka, ve 22. taky??

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele