22. kolo
15.02.2020 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Augsburg a Freiburg si rozdělily po bodu

Některá utkání mezi těmito dvěma soupeři bývala výrazně ofenzivnější. Dokonce už jsme měli možnost vidět i takové, ve kterých padlo pět šest branek. Nikoli však v únoru 2020. Spokojenější s výsledkem, jakkoliv to kouč Martin Schmidt patrně nebude chtít přiznat, budou domácí.

První větší příležitost si na konto připsal v 10. minutě Vincenzo Grifo, jehož pokus musel nakonec vyrážet Tomáš Koubek. Následně se svou pumelicí z pětadvaceti metrů připomněl na druhé straně Marco Richter, ale orazítkoval pouze tyč. Hosté jinak hráli více s balonem, ale co jim to bylo platné, když stejně inkasovali jako první.

Běžela osmatřicátá minuta, když Iago nacentroval z levé strany do vápna tak, jak to určitě nezamýšlel. V každém případě Robin Koch vůbec neodhadl dráhu kulatého předmětu, který tak propadl k penaltovému puntíku, kde stál osamocený Philipp Max. Prostřelit z takové pozice gólmana už pak věru nebylo nic komplikovaného - 1:0.

Pojistku mohl přidat těsně před poločasovým hvizdem Florian Niederlechner, kdyby ovšem z úhlu nestřílel pouze na připraveného Schwolowa. Už šest minut po startu druhé půle se skóre znovu měnilo. Tentokráte se však k nelibosti většiny fanoušků a fanynek ve WWK Areně radovali svěřenci Christiana Streicha.

Jonathan Schmid k překvapení všech zkusil z přímého kopu z nějakých třiceti metrů vystřelit rovnou na bránu. Koubek si při svém zákroku nepočínal úplně přesvědčivě, takže se od něj míč odrazil do tyče vzdálené v ten moment zhruba třicet čísel. Následně se stal kořistí Luky Waldschidta, který nepochopitelně přihrával před bránu. Nepochopitelně proto, že tam v ten moment nestál žádný z jeho spoluhráčů.

Nicméně díky nešťastnému obrannému zákroku se balonu chopil na hranici šestnáctky stojící Janik Haberer a mohl děkovat Raphaelu Frambergerovi, že jeho střelu tečoval zcela mimo Koubkův dosah - 1:1. Vincenzo Grifo pak opět nebezpečně vyprášil rukavice českého brankáře. V šestašedesáté minutě musel nuceně střídat sřelec úvodní trefy Philipp Max.

Nepříjemnost pro die Fuggerstädter. Tím spíše, že v následujících 120 sekundách svými pokusy pořádně zahrozili Haberer a kapitán Christian Günter. Útočník Alfred Finnbogason byl tentokrát zcela neviditelný a deset minut před vypršením řádné hrací ho kouč stáhl ze hřiště. Těsně předtím ještě sledoval, kterak Richterova rána těsně míjí tyč.

Poslední minuty se odehrávaly víceméně v klidu. Tedy kromě žluté karty pro Raniho Khediru. V každém případě zůstává Augsburg doma proti Freiburgu neporažený. Za týden je na programu cesta do leverkusenské BayAreny. Freiburg, který musí doufat v zaváhání Schalke, se pokusí na domácím stadionu vyzrát na sestupem ohroženou Fortunu Düsseldorf.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyznat se ve Freiburgu je nemožné. Odehráno 21 kol . V 10 z nich bud vyhráli vypsaní jako outsider, nebo prohráli vypsaní jako favorit. A takové celky si musí sázkovky hýčkat.

Reagovat
DidusIneptus

29000 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele