22. kolo
15.02.2020 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Gól a asistence. Schick nasměroval Lipsko k výhře nad Werderem

RB Lipsko se dostalo aspoň do nedělního odpoledne na první místo poté, co si doma bez potíží poradilo s Werderem Brémy. Tenhle zápas měl mimochodem významnou českou stopu. Zatímco v dresu domácích se objevil Patrik Schick, který zaznamenal jednu branku a jednu asistenci, v hostujícím mužstvu od začátku nastoupili Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie.

Určitě lepší náladu měl po závěrečném hvizdu sudího Cortuse lipský forvard, který je v klubu na hostování z AS Řím. Právě on výraznou měrou pomohl svému týmu ke konečnému úspěchu. Naopak jak gólman Pavlenka, tak Gebre Selassie si za rámeček svůj výkon rozhodně nedají, hlavně co se týče defenzivní činnosti. Hosté totiž inkasovali dohromady třikrát.

Mužstvo kouče Floriana Kohfeldta tak v podstatě potvrdilo ten fakt, že není ani náhodou v dobrém rozpoložení. Prohrálo v Bundeslize po nezdarech s Hoffenheimem, Augsburgem a Unionem Berlín potřetí v řadě, celkově už poosmé v uplynulých devíti kolech. Ani náhodou díky svému nynějšímu výkonu nemohlo usilovat o posun v tabulce vpřed z předposlední příčky.

Svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna byli na hřišti lepším týmem už od úvodních minut. Do první větší šance se propracoval Daniel Olmo, z blízkosti ovšem brémskou bránu netrefil. Skórovat se podařilo až Klostermannovi v 17. minutě, kterému míč sklepl po standardní situaci Schick, a německý obránce ho následně velmi snadno dopravil do sítě.

Ne že by Lipsko od té doby v ofenzivě nějak výrazně zářilo, nicméně bohatě mu stačilo udržovat si těsný náskok. Šest minut před koncem poločasu přišla na řadu další světlá chvilka Schicka. Daniel Olmo načechral centr z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, odkud jeho spoluhráč zacílil za záda Pavlenky, ačkoli ten si na balón stačil sáhnout.

Odpor Brém definitivně zlomil jen pár vteřin po zahájení druhého dějství Mukiele. Přesný dlouhý pas na něj adresoval Laimer, Francouz si na něj naběhl v souladu s pravidly, co se týče ofsajdu, zkušeně počkal se zakončením a pak prostřelil nohy Pavlenky. Na třígólové manko hosté nedokázali nijak zareagovat. Všudy všeho jen jednou vystřelili mezi tři tyče.

O tento počin se přitom postaral až v první minutě nastavení Maximilian Eggestein, jehož dokázal vychytat nepříliš využitý, přesto pozorný brankář Gulácsi. Die Roten Bullen se směrem dopředu hnát nepotřebovali, možná i proto si ve zbývajícím čase vytvořili v podstatě jen jednu výraznější příležitost, tu ale nezužitkoval Ampadu zásluhou své nepřesné hlavičky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra Brém v tomto nebo následujícím kole by jistě potěšila sk. Nesmí se to stát. 0 mě nevadí ani v jednom .

Reagovat
smazaný uživatel

Shick na to nemá... je přehypovaný. Bla bla bla

Reagovat
DidusIneptus

Překvapení. Počítalo se, že Lipsko ztratí body.

Reagovat
DidusIneptus

41000 divaku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele