22. kolo
16.02.2020 15:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Bayern s přehledem přehrál Köln a vrací se na čelo tabulky

Co by to bylo za zápas mnichovského velkoklubu, kdyby v něm neskóroval Robert Lewandowski? Polského útočníka však tentokrát dvěma trefami zastínil Serge Gnabry, který rovněž odvádí dlouhodobě kvalitní výkony. "Kozli" se zmohli na drobnou korekci výsledku až v době, kdy už bylo dávno rozhodnuto.

Z časomíry neuběhly ani tři minuty a hosté šli po pěkné akci na jeden dotek do vedení. Thomas Müller posunul do vápna na svého polského parťáka, který tvrdou ranou pod břevno nedal Timu Hornovi nejmenší šanci zasáhnout - 0:1. Nedlouho po rozehrávce přišla na Rhein Energie Stadionu další pohroma pro domácí celek.

Müller přiběhl do vápna, a i když to měl na dlouhou nohu, stihl ještě posunout na Kingsleyho Comana, který stál téměř na penaltovém puntíku zcela neobsazený a podařilo se mu procedit balon pod padajícím brankářem - 0:2. V tento moment stál před svěřenci Markuse Gisdola de facto neřešitelný úkol.

Situace se ještě zhoršila poté, co Kimmich nahrál od rohového praporku na zadní tyč Gnabrymu, jenž si seběhnutím do středu hřiště udělal prostor a následně tvrdou ranou pravačkou vypálil po zemi přesně k pravé tyči - 0:3. Tahle ofenzivní smršť v podání hráčů Bayernu by byla pochopitelnější, kdyby je v týdnu čekal zápas Ligy mistrů. V každém případě většina hráčů Kölnu a jejich kouč zřejmě v té chvíli pomysleli na to, aby nedostali třeba osmigólový příděl.

Bayern naposledy vstřelil takhle rychle tři branky klubu Rot-Weiß Oberhausen v roce 1973! Do konce úvodní dvacetiminutovky zahrozili ještě Lewandowski a Thiago. Během úvodního poločasu vystřelili obhájci titulu osmnáctkrát! Serge Gnabry napálil brankovou konstrukci, Kimmichova rána skončila díky Hornovi na tyči. A Thiago, Gnabry, Lewandowski a Müller pak jenom těsně minuli zařízení.

Těsně po změně stran posunul Skhiri na Córdobu, který dal gól. Bohužel pro domácí nemohl platit, protože byl střídající hráč v momentě přihrávky v těsném ofsajdu, což si sudí Zwayer ověřil u videa. Mark Uth kolikrát řádil v dresu Hoffenheimu jako černá ruka, ale po přestupu se mu už tolik nedaří (což platí i pro opětovné angažmá Anthonyho Modesteho).

Proti týmu Hanse-Dietera Flicka o sobě dal vědět až po hodině hry, když vyzkoušel pozornost Manuela Neuera. Čtyři minuty poté přidal svou druhou branku v zápase Serge Gnabry, když si od Comana převzal míč a parádní střelou na zadní tyč zaznamenal svou devátou branku v sezoně - 0:4. Timo Horn se stihl jenom ohlédnout.

V 70. minutě nahrál Córdoba nabíhajícímu Florianu Kainzovi, který poslal napříč pokutovým územím přihrávku před bránu pro Marka Utha, jenž z bezprostřední blízkosti vsítil svou druhou trefu v této sezoně - 1:4. Zbývajících dvacet minut rozhodně nepřineslo žádnou fotbalovou nudu. Na straně jedné to zkoušeli Gnabry a Lewandowski, na té druhé Kainz, Córdoba a dvakrát Modeste, který přišel na posledních deset minut.

Ani Timo Horn, ani Manuel Neuer však žádnou další střelu za svá záda nepustili. FC Bayern tedy drží na čele jednobodový náskok před Lipskem. S největší pravděpodobností jej udrží i po příštím kole, kdy do Allianz Areny přijede poslední Paderborn. Hráči Kölnu zamíří do Berlína k duelu s tamní Herthou BSC.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Rich

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Vitisport ještě nemá tipy na 1.BL .

Reagovat
Heresy

1:2

Reagovat
Ferragamo7

0:2

Reagovat
DidusIneptus

50000 diváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele