Bundesliga - souhrn 21. kola

05.02.2010, 22:47, aktualizováno 07.02.2010, 19:38
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov znovu vyhrál, tentokráte ve Wolfsburgu a na čele tabulky dotáhl Leverkusen, který veze bod z Bochumi. Venku se nedařilo ani dalším adeptům na nejvyšší příčky - Hamburk přišel o výhru na hřišti 1. FC Köln, Schalke remizovalo ve Freiburgu. Frankfurt si veze tři body z Dortmundu.

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 2:3

07.02.2010 17:30

Góly: 17. Mats Hummels, 57. Lucas Barrios - 8. Benjamin Köhler, 65. Sebastian Jung, 74. Alexander Meier

Kouzlo dortmundských mladíků začíná pomalu, ale jistě vyprchávat. BVB prohrálo podruhé v řadě, tentokrát v utkání plném zvratů nestačilo na Frankfurt. Ten si tak domů odváží mírně překvapivou, avšak zcela zaslouženou výhru 3:2.

Hosté začali ve Vestfálsku odzadu, hned svůj první vážnější útok ale proměnili ve vedení. V osmé minutě vyslal Altintop do pravého křídla rozběhnutého Ochse, který odcentroval a "prcek" Köhler se hlavou trefil přesně ke vzdálenější tyči - 0:1. Borussia vypadala, jako kdyby se z týden starého debaklu ve Stuttgartu ještě nevzpamatovala, v 17. minutě si ale vypomohla standardní situací. Tu hostující obrana odvrátila jen k Zidanovi, jehož střelu si našel Hummels a v pohodě dopravil míč do sítě - 1:1.

V dalším průběhu hry ale měl nadále navrch Eintracht a v 28. minutě už jeho hráči málem slavili. Poziční chyby Subotiće využil Altintop, jenž překonal i Zieglera, míč z brankové čáry ale stihl vykopnout zachránce Hummels. Chvíli nato měl šanci ten samý hráč hostí, když ho povedeným centrem našel Ochs, turecký útočník ale s jasnou příležitostí naložil prachbídně a hlavičkoval hodně mimo. Do přestávky se ještě snažili domácí Barrios a Sahin, své náznaky ale do zdárného konce nedotáhli.

Po změně stran se aktivita přelila na stranu Borussie a následek toho přišel v 57. minutě. Owomoyela vybojoval míč pro Zidana, který parádně nacentroval na zadní tyč, kde bez větších potíží zakončoval Barrios - 2:1. Chvíli nato pálil nad branku Valdéz, čtvrtý gól utkání ale padl zanedlouho na druhé straně. Po standardní situaci se odrazil míč před šestnáctku k Jungovi, který vypálil a díky nešťastné teči Sahina nestačil Ziegler střelu zneškodnit - 2:2.

S remízovým stavem se ale frankfurtští Orli nechtěli spokojit a v 74. minutě proto podnikli rychlý protiútok. Na začátku akce stál Altintop, který si poradil proti třem protihráčům a vyslal do úniku Meiera, jenž uklidil míč k pravé tyči - 2:3. V závěrečné fázi utkání se domácí sice snažili něco s výsledkem udělat, vyjma jedné střely v podání mladíka Götze ale ničeho nebyli schopni, a tak všechny body putují do hesenské metropole.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 1:0

07.02.2010 15:30

Góly: 43. Bo Svensson

Bruchweg zůstává i nadále nedobyt! Mainz potvrdil, že na vlastním stadionu mu to jde jedna báseň, a ačkoliv proti nájezdníkům z Gladbachu rozhodně nebyl lepším týmem, brankou ze závěru poločasu zvítězil 1:0 a minimálně na dvě hodiny poskočil na sedmou příčku, zatímco Borussie se propadla na třináctou.

Hříbata z Porýní začala lépe a hned po čtyřech minutách mohla jít do vedení. Arangův přímý kop se dostal před kopačky Bobadilly, hrdina minulého kola ale z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat Müllera. Hostující útočník každopádně platil pro domácí za největší hrozbu, ve finální fázi to ovšem neklapalo nikomu, jeho nevyjímaje.

Domácí mužsvo předvádělo přílíš mnoho nepřesností nato, aby mohlo pomýšlet na vytvoření si nějaké převahy, snad jen hlavička kapitána Hooglanda Baillyho v hostující svatyni alespoň trochu ohrozila. Na druhé straně to ještě jednou zkusil Bobadilla, ve 43. minutě ale udeřili domácí. Po rohovém kopu prodloužil Fathi míč do ohně a ideálně stojící Svensson jej zblízka zasunul do sítě.

Po změně stran se Borussia vrhla do ofenzivy, na pozorně bránící Mainz si ale nepřišla. Jelikož ani domácí se do útočení moc neměli, odehrávala se druhá půle převážně ve středu hřiště. Až v 79. minutě se po nevydařené Bradleyho střele naskytla příležitost Reusovi, ten ale mířil těsně mimo. Chvíli nato hlavičkoval střídající mladík Herrmann, na vynikajícího Müllera ale ani on nevyzrál a domácí tak trochu šťastné vítězství již udrželi.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - VfB Stuttgart 1:2

06.02.2010 18:30

Góly: 60. Albert Bunjaku - 22. Timo Gebhart, 87. Roberto Hilbert

Stuttgart pokračuje ve své spanilé jízdě, již popáté v řadě zvítězil! Dnes Švábové vydřeli všechny body v jihoněmeckém derby na hřišti Norimberku a zásluhou vítězství 2:1 se posunuli do první poloviny tabulky. Domácí tým naopak zůstává na předposledním místě.

Domácí měli lepší začátek a také první šanci, po precizním centru Diekmeiera ale Bunjaku míč netrefil dobře. Stuttgartští zato udeřili z prvního náznaku nebezpečí a to ve 22. minutě. Khedira se na levé straně uvolnil díky narážečce s Maricou, následně nacentroval na nabíhajícího Gebharta a ten uklidil míč k pravé tyči.

Hosté se po úspěchu v ofenzivě stáhli a Frankové tak měli znatelnou převahu. Po spolupráci s Charisteasem nevyužil svoji šanci Mintál, hned dvakrát pak neuspěl jeho kolega Eigler. Druhá branka tak mohla padnout na druhé straně, když Pogrebňakův centr skončil na ruce Diekmeiera, píšťalka sudího Zwayera ale zůstala němá.

Po obrátce měli Švábové snahu přidat pojistku, Marica a Gebhart z podobných pozic ale na domácího brankáře Schäfera nevyzráli. Jak to tak bývá, zanedlouho nato skóroval soupeř. Přesně po hodině hry uvolnil Charisteas Bunjaka, který se na levé straně pokutového území prosadil přes Celozziho a střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal.

Od té chvíle hrály oba týmy na výhru a šanci na vítězný gól měli domácí i hosté. V 68. minutě si Bunjaku znovu pohrál s Celozzim, finální fázi ale nevyřešil správně, na druhé straně zahrozil hlavičkou Pogrebňak. Po opětovném pokusu Bunjaka a nevyužité tutovce Gebharta se nakonec rozhodlo v 87. minutě, kdy po rychlém brejku vyslal Khedira do šance Hilberta a ten z úhlu trefil pro VfB tři body.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hannover 96 2:1

06.02.2010 15:30

Góly: 35. Carlos Eduardo, 40. Sejad Salihović (pen.) - 57. Arouna Koné

Po sedmi zápasech bez vítězství se Hoffenheim dočkal a v domácím prostředí zaslouženě porazil 2:1 Hannover. TSG svoji převahu zúročilo v závěru první půle, po změně stran sice hosté vykřesali naději, ale jinak znovu zklamali a i ve čtvrtém jarním zápase nezískali ani bod.

Oba týmy začaly hodně opatrně, a s výjimkou Koného střely nad branku ze sedmé minuty, jako kdyby se prvních dvacet minut ani nehrálo. Poté se dostali ke své hře favorizovaní domácí, za něž jako první nebezpečně hlavičkoval Ibišević. Hosté poté sice měli dvě slepené šance, v nichž Élsona i Andreasena zneutralizoval Hildebrand, následně ale již došlo na hoffenheimskou radost.

V 35. minutě předvedl na levé straně pěknou akci Obasi, jehož následnou pobídku poslal z voleje k pravé tyči Eduardo - 1:0. Šlo vůbec o první vstřelený gól TSG v tomto kalendářním roce a hned takto krásný. Pět minut nato navíc následoval další, když Eduarda fauloval na kraji pokutového území Schulz a následnou penaltu proměnil Salihović. Tím stanovil poločasové vedení svého týmu na 2:0.

Po změně stran domácí pokračovali v tlaku a v 52. minutě mohli rozhodnout, ale Ibišević našel svého mistra v dobře chytajícím Fromlowitzovi. Pět minut nato neuspěl znovu Ibišević, kterého krásně uvolnil Maicosuel, poté již přišla komplikace. Hannover dostala do hry akce dvou lednových posil, Élson nahrával a Koné zakončoval - 2:1. Další šance si ale Dolnosasové již nevypracovali a potvrdili, že to se záchranou budou mít extrémně složité. Na hoffenheimské straně se jen těsně neujaly přímý kop Salihoviće a Ibiševićův pokus, na výhru to dnes ale stačilo.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Schalke 04 0:0

06.02.2010 15:30

Góly: -

Schalke na cizím hřišti znovu jen remizovalo a momentálně ztrácí na vedoucí duo tři body. Königsblauen museli především v první půli čelit nebojácnému výkonu domácích, ve druhém poločase ale měli znatelnou převahu a za bezbrankový výsledek tak může být rád spíše Freiburg.

Domácí tým ale dnešním zápasem stanovil jeden negativní rekord této soutěže. V pátém domácím utkání za sebou totiž nedokázal vstřelit branku, čímž překonal dosavadní "prvenství" 1. FC Köln.

Hned v úvodu se ovšem Freiburg vrhl dopředu a svého slavnějšího soupeře zatlačil do defenzivy. Ta ale v případě Schalke většinou pracuje na výbornou, žádných velkých šancí se tak diváci dlouho nemohli dočkat. První příležitost měl tak až po půlhodině Makiadi, jenž pálil těsně vedle, hned vzápětí se na druhé straně dostal k hlavičce Kuranyi a domácí zachránila pravá tyč. Branková konstrukce však byla ve hře i na druhé straně, chvíli před pauzou jí hlavou orazítkoval Idrissou.

Po obráce se začalo bez personálních změn, co ale na hřišit zůstalo, byla jakási záliba v trefování konstrukcí branky. Ve 47. minutě se k hlavičce dostal hostující Bordon a míč opřel do břevna, od nějž se patrně odrazil za brankovou čáru, pomezní sudí to ale nepostehl, a tak se pokračovalo nadále bez branek. Schalke však bylo nadále lepší, což mohl přenést do skóre Kuranyi, po dezolátní chybě domácího Schustera by ale musel mířit přesněji.

Od tohoto momentu byl v obou šestnáctkách znovu dlouho klid, oba mančafty se vzájemně neutralizovaly ve středu hřiště. Něco s výsledkem mohl udělat v 76. a 83. minutě střídající Farfán, peruánský reprezentant v hostujících barvách ale se svými střelami neuspěl. Utkání tak v poklidu dospělo k dělbě bodů.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Bayer Leverkusen 1:1

06.02.2010 15:30

Góly: 68. Zlatko Dedič - 45. Eren Derdiyok

Vedoucí Leverkusen v Bochumi ovládl průběh utkání a v závěru jeho první půlky se i dostal do kýženého vedení, tři body si ale nakonec neodvezl. Domácí šťastně uhráli remízu 1:1, přesto je Bayer i nadále první, ačkoliv nyní již pouze zásluhou lepšího skóre.

Hned z počátku utkání bylo nadmíru jasné, v jakém duchu se následujích devadesát minut ponese. VfL se drželo vzadu, a co se ofenzivy týče, pouze tu a tam zkusilo dlouhý pas a rychlého Šestáka, takřka veškerá iniciativa tak patřila Bayeru. Kroos s Barnettou na straně jedné a domácí posila Holtby na straně druhé to zkusili z dálky, první opravdová šance však byla k vidění v 26. minutě, kdy Derdiyok po spolupráci s Kießlingem pálil z deseti metrů, ale vylámal si zuby na skvělé reakci Heerwagena.

Jinak ale před oběma brankami přiliš vzruchu nebylo, to se postupně začalo měnit s blížícím se koncem poločasu. Ve 42. minutě domácí obrana odvrátila Kroosův přímý kop jen před Derdiyoka, ten ale znovu pohořel na Heerwagenovi. Do třetice všeho dobrého to ale Švýcarovi vyšlo, v poslední minutě první půle zužitkoval přihrávku Kießlinga, pohrál si s bránícím Maltritzem a střelou k pravé tyči zařídil poločasový stav 0:1.

Po změně stran již střelec branky kvůli zranění nepokračoval, na hře Leverkusenu to ale žádné stopy nezanechalo. Spíš naopak, hned v 53. minutě mohl pojistit náskok Kießling, ale jeho hlavičce stálo v cestě břevno, chvíli nato zase neproměnil svoji šanci Barnetta. Bochumští vypadali, jako kdyby je manko nechávalo netečné, do 68. minuty tak Adlera v hostující brance vůbec neohrozili.

Právě v onen okamžik ale z ničeho nic přišlo vyrovnání. Holtby vyslal skvělým pasem do úniku Dědiće, který před Adlerem zachoval chladnou hlavu a s pomocí tyče uklidil míč do sítě - 1:1. Leverkusen tak musel začít odznova, ztracenou suverenitu ale již nenašel a naopak mohl být rád, když v poslední minutě pálil Šesták mimo. Nakonec se přece jen mohli radovat hosté, když v nastavení vypadla Barnettova střela Heerwagenovi z rukavic, neposedný mičuda si to ale namířil vedle branky, a tak u dělby bodů již zůstalo.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hamburger SV 3:3

06.02.2010 15:30

Góly: 31. Youssef Mohamad, 75. Milivoje Novakovič, 88. Adil Chihi - 3. Marcell Jansen, 36. Mladen Petrić, 50. Mladen Petrić (pen.)

Kozlové doma již poněkolikáté zaspali úvod, zlepšená ofenziva jim ale nakonec vybojovala zasloužený bod za remízu 3:3. HSV prakticky celý zápas vedlo, ani dvoubrankový náskok vybudovaný zásluhou Petriće ale nedokázalo udržet.

Hosté dnes znovu dokázali, že první minuty jim vycházejí na výbornou. Uběhlo sotva 120 vteřin, když po Eliově přihrávce pálil Petrić, Mondragón stačil míč pouze vyrazit před sebe a dobíhající Jansen se ke skórování nenechal dvakrát pobízet - 0:1. Tři minuty nato oslovil Elia tentokrát Berga, ten ale míč do domácí svatyně nedostal. Köln se pak již probudil a Novaković s Womém poprvé zahrozili, v 18. minutě pak mohl, či spíš měl vyrovnat Freis, kterého pěkným pasem uvolnil Petit, ale následně vychytal Rost.

Domácí ale bojovali nadále a odměna přišla po půlhodině. Petitovu standardku si ve vápně našel Mohamad, který v souboji předčil Mathijsena a hlavičkou srovnal na 1:1. Jenže tento stav trval pouze do 36. minuty, poté dostal na levé straně dostatek prostoru Jansen a ve vápně úřadující Petrić proměnil jeho centr v opětovné vedení - 1:2. Kozlíci chtěli stůj co stůj znovu vyrovnat ještě do přestávky, Freis ale Rincónovy chyby nevyužil a neujala se ani Novakovićova střela z dálky.

Po obrátce tak mohli své útočné choutky uplatnit znovu hosté ze severu. Ve 49. minutě se Aogův centr snesl na ruku domácího stopera Geromela a sudí Weiner dlouho neváhal. Nařízenou penaltu pak střelou do středu branky proměnil Petrić - 1:3. Domácí poté vrhli všechny síly dopředu, což mělo za následek šance na obou stranách, které ovšem zůstaly bez gólového vyjádření. V 69. minutě se domácí obecenstvo zlobilo, neboť Petitovu střelu zastavil rukou Rozehnal, pokutový kop se však tentokrát nezahrával.

V 75. minutě ale přesto přišlo zdramatizování zápasu, když se k přímému kopu postavil šutér Novaković a precizní střelou k levé tyči vykřesal pro 1. FC naději - 2:3. Soldův tým se trpělivě snažil do samého závěru a v 88. minutě mu nechtěně pomohl sám soupeř. Novaković nabil Chihimu, jehož střelu z dvaceti metrů nešťastně tečoval mimo Rostův dosah Rozehnal a bylo srovnáno, 3:3. Minutu před koncem se na hřiště dostal i hvězdný van Nistelrooy, navrátit Hamburgu vedení ale již ani on nesvedl.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:3

06.02.2010 15:30

Góly: 90. Grafite - 2. Arjen Robben, 26. Daniel van Buyten, 57. Franck Ribéry

Úřadující mistr VfL Wolfsburg se dnes musel sklonit před Bayernem Mnichov, který si pohodlným vítězstvím 3:1 zajistil cenné tři body. A vzhledem k zaváhání Bayeru Leverkusen v Bochumi se tak bavorský velkoklub dostává na dělené první místo tabulky a jen díky horšímu skóre zůstává druhý. To Wolfsburg se dále propadá tabulkou a na boj o pohárovou Evropu, natož o titul, to letos nevypadá.

Vývoj zápasu poznamenala již 2. minuta, kdy padl úvodní gól a to na straně hostů. Zatímco řada fanoušků se teprve usazovala do svých sedadel, tak hráči Bayernu vymysleli rychlou kombinační akci, na jejímž konci stále Arjen Robben. Po rychle vhozeném autu vyslal Bastian Schweinsteiger chytrým obloučkem Thomase Müllera, který se nerozpakoval a poslal míč pod sebe do vápna. Tam si již nabíhal Arjen Robben a placírkou umístil balón na zadní tyč. André Lenz, který zaskakoval za zraněného Diega Benaglia, byl bezmocný a jen se vyčítavě díval na své spoluhráče - 0:1. Domácí kontrovali akcí po ose Grafite, Džeko, kdy brazislký kanonýr vtipně uvolnil svího bosenského kolegu z útoku patičkou, jenže pomezní odmával správně postavení mimo hru.

To v 10. minutě již hráči Wolfsburgu ofsajd systém Bayernu překonali, jenže Grafite v zakončení selhal. Josué přihrál míč Džekovi, který jej z první dloubnul za obranu, jenže Grafite byl tak překvapen, že míč nastřelil pouze do brankáře Butta. Navíc hned z protiútoku zahrozil Bayern, když Gómez vymyslel pěknou ulici pro Ivicu Oliće, jenže chorvatský internacionál si ve vápně nedokázal poradit s dvojicí obránců a ke všemu se pokusil vymodlit si pokutový kop, což hlavní rozhodčí ocenil kartičkou žluté barvy. Další dvě šance přišly na straně Vlků. Nejprve Misimović zakroutil míč z rohového kopu na bližší tyč, ale Butt míč vyrazil a pak o něco později chtěl Grafite dát vzpomenout na svoji patičku z loňského představení proti Bayernu, ale chyběla jí prudkost a hlavně přesnost.

A tak platilo nedáš, dostaneš. Arjen Robben zahrával rohový kop a obrana Wolfsburgu jej odvrátila pouze vysoko nad své pokutové území. Ivica Olić míč vrátil zpátky před bránu a tam již číhal Daniel van Buyten a hlavičkou do protipohybu nedal Lenzovi šanci - 0:2. Van Buyten se sice vracel z ofsajdového postavení, ale stihl to včas a i když by se situace dala nazvat hraniční, gól to byl regulerní.

Ve 31. minutě to byl opět Bayern, kdo měl blízko ke vstřelení další branky. Arjen Robben táhl rychlý brejk Bayernu a excelentní kolmicí uvolnil Mária Gómeze. Jen díky včasnému vyběhnutí Lenze se skóre neměnilo. Za další tři minuty bylo rušno na opačné straně hřiště. Grafite upadl v pokutovém území Bayernu po souboji s van Buytenem a domácí hráči se dožadovali odpískání pokutového kopu, leč marně. Opakovaný záběr ukázal, že se penalta jistě dala odpískat, van Buyten si nedovoleně pomohl rukama. To bylo z první půle vše, v jejím zbytku se hra odehrávala spíše ve středu pole.

Do té druhé nastoupil od začátku v dresu Bayernu Franck Ribéry, který tak nahradil Ivicu Oliće a došlo i k přeskupení řad Mnichovanů, kdy se Thomas Müller posunul do útoku a Ribéry zaujal jeho místo na levé záloze. A úvod druhé části patřil opět Bayernu, který ve 46. minutě nastřelil tyč. Prsty v tom měl opět Arjen Robben. Akci rozjel Thomas Müller, který uvlonil Mária Gómeze a ten dal balón pod sebe na Arjen Robbena. Ten se neukvapil, posunul si míč na střed a vypálil. Jeho sřelu srazil Alexander Madlung a ke štěstí domácích mířila střela pouze do tyče a od ní se odrazila zpět do hřiště.

Domácí hráči byli zcela rozhození a nevěděli, co hrát. Zahrozili tak pouze propagační hlavičkou Džeka po standardní situaci. Naopak hráči Bayernu chtěli zápas co nejdříve rozhodnout a šli za třetím gólem. Ten přišel v 57. minutě a vstřelil jej právě střídající Franck Ribéry, u kterého také celá akce začala. Ribéry si seběhl z levého křídla na střed a přihrál Robbenovi. Ten si počkal, až mu naběhne do vápna Thomas Müller a poté mu poslal nádherně časovaný balón za rozhozenou obranu domácích. Müller se pokusil Lenze prostřelil z první, ale ten jeho střelu vyrazil. K velké smůle pouze na kopačky Francka Ribéryho, který se zachoval jako mazák. Míč si prvním kontaktem dloubnul přes ležícího Lenze a druhým jej v polopádu usměrnil do sítě. Vedení Bayernu tak bylo již třígólové.

Fanoušky i hráče Wolfsburgu tento gól nalomil, ale neproměný kop v 65. minutě je zcela zlomil. Přitom za nepozornou hru v obraně si Bayern trest zasloužil. Daniel van Buyten namazal míč Edinu Džekovi přímo na kopačky a ten si narazil s Christianem Gentnerem, jehož střela ale byla zblokována vysoko nad hřiště. Když už se zdálo, že je to nejhorší z pohledu hostů zažehnáno, tak Sasha Riether v soubji s Franckem Ribérym ochotně spadl k zemi a hlavní sudí ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. Ten ovšem k překvapení všech neproměnil jinak spolehlivý exekutor Grafite, vyznamenal se naopak Hans-Jörg Butt, který vystihl Grafitův záměr a míč spolehivě lapil do svých rukavic.

Posledních 20 minut zápasu nebylo pro diváky nikterak atraktivních a kdyby se zápas předčasně ukončil, nikdo by se asi nezlobil. Bayern vyklidil střed pole a snažil se hrozit z brejků, domácí hráči zase kontrolovali balón, jenže ohrozit branku Bayernu byl pro ně neřešitelný problém. V 75. minutě se to povedlo Grafitemu, který se doslova prokličkoval ke střele, ale ta byla z takového úhlu, že nemohla Buttovi nadělat sebemenší problémy. To střela Džeka zpoza vápna jej donutila vyškrábnout míč tygřím skokem na rohový kop, ale gólové parametry také neměla. Bayern kontroval akcí Robbena, jenže jeho střela mířila pouze doprostřed brány a Lenz s ní neměl větších potíží.

V 90. minutě se hráči Wolsfburgu přeci jen dočkali a snížili na 1:3, ale byl to pouze čestný zásah po hrubé chybě obrany Bayernu. Nejdříve se totiž nechal u pravé lajny opít rohlíkem Demichelis a hend na to nešikovně a trochu smolně srazil van Buyten míč přímo před bránu na hlavu nabíhajícího Grafita. Proti tomu stál jen maličký Philipp Lahm, který při nejlepší vůli nemohl gólu zabránit. Zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím Bavořanů, Vlkům zbyly jen oči pro pláč a jestli chtějí v budoucnu udělat z Volkswagen Arény opět nedobytnou tvrz, budou muset zapracovat na své defenzívě, která je letos vskutku tristní.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hertha BSC 2:1

05.02.2010 20:30

Góly: 66. Marko Marin, 81. Claudio Pizarro - 68. Theofanis Gekas

Werder oslavil 111. výročí založení klubu výhrou, která po pěti porážkách v řadě přichází vhod. Domácí se ale na tři body nadřeli více, než se očekávalo, poslední Herthu s vynikajícím Jaroslavem Drobným nakonec porazili až gólem ze závěrečné fáze utkání 2:1.

Domácí favorit začal zhurta a svého soupeře sotva pouštěl za půlku. Už v šesté minutě se v pokutovém území dostal ke střele Özil, jenže si vylámal zuby na pozorném Drobném. Český gólman musel být neustále v pozoru, útoky domácích se jen hrnuly. Po jednom takovém zachraňovala Herthu pravá tyčka, když hlavičkoval Pizarro, hned vzápětí střílel po zemi Hunt a s parádním zákrokem se musel vytáhnout znovu Drobný.

Hosté se herně mírně zlepšovali a přesně po půlhodině také dali branku, když Ramos našel uličkou Gekase a ten chladnokrevně zakončil, asistent sudího Perla ale hraniční situaci posoudil jako ofsajdovou. Další příležitost byla k vidění ale na druhé straně a jmenovitě jí měl opět Pizarro, po Marinově centru ale nedokázal Drobného překonat z bezprostřední blízkosti. V poslední minutě první půle ještě jednou vystrčili růžky Berlíňané, Wiese ale souboj s hlavičkujícím Cícerem ustál.

Po změně stran pokračoval domácí tlak, jenže ve 49. minutě znovu začaroval svoji branku Drobný. Pizarro byl opět ve stoprocentní šanci, ale skrz tělo českého reprezentanta míč ne a ne protlačit. Poté to několik minut vypadalo, že i Hertha se pokusí něco vymyslet směrem dopředu, v 66. minutě se však konečně usmálo na domácí tým štěstí, když se Özilova zblokovaná střela dostala k Marinovi a ten napálil míč přesně k zadní tyči - 1:0.

Jenže dvě minuty nato zastihl Weserstadion šok. Po standardní situaci iritoval Friedrich Wieseho do té míry, že domácí strážce tří tyčí míč neudržel a na správném místě stojící Gekas jej zblízka napálil do sítě - 1:1. Od té chvíle musely Brémy opět tlačit a v 81. minutě se jim opětovně podařilo dostat se do vedení, když hostující defenziva zcela zapomněla na Pizarra a ten skrz Drobného rukavice propasíroval míč do branky - 2:1. Jelikož se v závěru neujaly nůžky Cícera a ani Piszczekův pokus, byl to také gól vítězný.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen21129046:1745
2.Bayern Mnichov21136245:1845
3.Schalke 0421126331:1542
4.Hamburger SV2199340:2436
5.Borussia Dortmund21106530:2636
6.Werder Brémy2187639:2531
7.Eintracht Frankfurt2187628:2931
8.1. FSV Mainz 052186725:2930
9.TSG Hoffenheim2184929:2528
10.VfB Stuttgart2177726:2628
11.1. FC Köln2167820:2425
12.VfL Wolfsburg2167837:4225
13.Borussia Mönchengladbach21741029:3525
14.VfL Bochum2157923:3722
15.SC Freiburg21541220:3919
16.Hannover 9621451223:3617
17.1. FC Norimberk21441317:3716
18.Hertha BSC21251417:4111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (101)

Přidat komentář
smazaný uživatel

druhá liga volá...

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel taky si myslím

Reagovat
Arne

I ty...? Snad jste nečekali, že na Werderu něco uhrajeme

Reagovat
smazaný uživatel

já čekal, že vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Nene... já tušil,že tam ne,ale za celou sezonu si myslím,že je to v řiti.... Už je asi pozdě...

Reagovat
Arne

Co se na naší situaci změnilo touhle porážkou?

Reagovat
smazaný uživatel

Jedina vyhra na podzim, jedina na jare, shodne v prvnim kole a tot vse... Neverim tomu ze se hertha jeste vzpamatuje, i kdyz prida jeste nejakou tu vyhru, ale stacit to nebude.

Reagovat
jv

No tak je tam pořád plno zápasů.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ale moc tomu uz neverim.

Reagovat
smazaný uživatel

Radši bych aby sestoupil místo Herty takovej Freiburg ale asi to dopadne pro Hertu špatně

Reagovat
$dolar$

No ja treba nepochybuju o sestupu Herthy, ani mi nebude vadit...

Reagovat
Arne

Fajn, vždyť mě taky nebude vadit, až za pár let Bundesliga-Dino dožije.

Reagovat
$dolar$

Neber to osobne, akorat mi proste nikdy nebyli a nejsou sympaticti Krom Drobnyho a Voronina od vas jsem snad ani zadnyho jinyho hrace rad nikdy nemel...

Reagovat
smazaný uživatel

Deisler?

Reagovat
Tsigi

bůh

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkná fotka

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj jsem tu nový a jsem fanoušek Arsenalu a můj nejoblíbenější hráč je Cesc Fabregas

Reagovat
smazaný uživatel

jo a taky jsem příbuzný lfcfan9

Reagovat
smazaný uživatel

jé,zdar brácha co tu děláš

Reagovat
smazaný uživatel

tohle neni seznamka

Reagovat
smazaný uživatel

Na to mu musis odpisat aky je tvoj oblubeny team a tvojho oblubeneho hraca

Reagovat
Bakary3

Reagovat
$dolar$

Ahoj, to jsem rad ze tu jsi A kolik ti je? a kolik meris?

Reagovat
smazaný uživatel

Moj oblubeny hrac je Rene Wagner a odmalicka fandim Rapidu Wien, rad lustim krizovky, rad sa ucim a v neposlednom rade nepohrdnem dobrou knizkou. Moje miery su 200 - 100 - 170

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ježiši to snad neni možný

Reagovat
smazaný uživatel

asi tu máme kandidáty na hlášku roku

Reagovat
smazaný uživatel

Měřim 190 vážim 80, jsem blonďák a hledák holku z Prahy? :D

Reagovat
smazaný uživatel

vazne?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se hned chytla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

moc se tady k takovym blbostem nevyjadruju, ale tohle me fakt dorazilo

Reagovat
božský John

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

boze ja sem stastny.mel sem to na tiketu a byli to nervi jak prase!jeste jsem navic fans werderu tak to tesi dvojnasob!

Reagovat
smazaný uživatel

nevite nekdo jak je na tom Hubnik?je zranenej nebo vysedava?

Reagovat
Arne

Vysedává... Pokud má Funkel byť jen trochu rozumu, tak příští kolo musí hrát.

Reagovat
jv

Doufám, že už dostane šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchel: "Proti Bayenru budeme mít šanci pouze, pokud zaparkujeme týmový autobus před naší bránu"

Misimović: "Budeme mít šanci, pokud zavřeme Robbena do našeho týmového busu"

Reagovat
herbage

Nj, sotva doběhla druha minuta, až jim vstřelil fíka

Reagovat
HSV1887

No to je moc.. vést 1:3 a nakonec remizovat. Stačilo dát na 4:1 a bylo vystaráno. Šancí tam měli Rothosen dost. Nejvíc mne nasral Rozehnal, to je fakt hrůza. Vždycky když tam je on, tak HSV inkasuje A to ještě musím objektivně říci, že rozhodčí upřel kozlům min. jednu penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozehnal koukam pracuje na udržení formy z reprezentace

Reagovat
Arne

Rozehnal Už se těším, až se kouknu na ty jeho věci.

Reagovat
$dolar$

At uz jde HSV do prdele Tohle me vazne sere

Reagovat
$dolar$

Nic si nezaslouzi, tohle uz je nejaky prokleti, vzdycky dobrej zacatek, dobra polovina souteze a ke konci jde vsechno do prdele... Fakt kreteni

Reagovat
HSV1887

Už mne to taky sere!!! Nechci všechno házet na Rozehnala, ale dneska to tam pěkně zavařil. Ta obrana je fakt tragická..

Reagovat
smazaný uživatel

Gravgaard, Rozehnal... na někoho se to házet musí (ikdyž Gravgaard měl smůlu)

Reagovat
HSV1887

Gravgaard aspon někdy něco zahrál, ale Rozehnal? Co vím, tak jen v Nordderby se předvedl..

Reagovat
smazaný uživatel

stejně jako Mladá Boleslav, dobrej začátek, špatnej konec

Reagovat
smazaný uživatel

Dedič ďakujem ti veľmi pekne

Reagovat
smazaný uživatel

exSerie B

Reagovat
Tsigi

Tak Bayern nezklamal

Reagovat
smazaný uživatel

a "nezklamal" ani Micho

Reagovat
herbage

Po delší době To van Buyten měl taky své "hvězdné" chvilky

Reagovat
Tsigi

3:0, 90 minuta člověk se tolik nesoustředí....

Reagovat
smazaný uživatel

to možná ne, ale obehrat se nechal jak malej

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně od tolik "marného" Schäfera (jestli jsem teda poznal v těch čtvercích dobře )

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Tak se mi to líbí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

VfB

Reagovat
jv

Tak to jejich stoupání tabulkou se dalo čekat.

Reagovat
Arne

Jj, to dalo... Ještě vyhodit Hleba a budou zase naprosto v pohodě.

Já jim ten palec dal včera hlavně proto, že vyhráli u FCN, to je pro mě důležitý.

Reagovat
Arne

Tak tohle je k zblití... Teď jsem zjistil, že kicker vede nějakou Fairplay tabulku a on jí vede Džeko.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to bolo myslené tak, že síce dáva góly, ale väčšinou nikomu neublížia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bunjaku má skvelú úvodnú sezónu a pochybujem, že s Norimbergom pôjde do druhej kopáčskej ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

FCN se zachrání - na úkor Herthy a Freiburgu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jééde mašina,je to Bayern z Mnichova tady na ně nikdo némá.....

Reagovat
smazaný uživatel

jsme neporazitelní Bayern Mnichov

Reagovat
smazaný uživatel

No Freiburg vs Schalke 0:0 ten výsledek mi na BL nějak nesedí tak se hraje v sA

Reagovat
smazaný uživatel

nejsem si úplně jistej, ale myslim, že tam byly nějaký tyče, řek bych 3

Reagovat
Arne

Jj, a po jedené z nich - Bordon - byl i regulérní gól.

Reagovat
smazaný uživatel

mně nepříjde, že by byl celým objemem za čárou...

Reagovat
Arne

Já jsem to viděl dnes ráno a celým objemem tam fakt byl.

Reagovat
Bakary3

Taky bych řek, že jo..

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to méně jednoznačné než to co vytáhl Rensing - při prvnim pohledu se mi zdálo že to gól byl, potom už tolik ne... ale nemůžu říct že mě to mrzí že jim ho neuznali...

Reagovat
smazaný uživatel

bol to gól

Reagovat
Arne

Už toho necháme, ano?

Reagovat
Bakary3

Asi to Italové po přečtení včerejší diskuze zkorumpovali a podmázli toho pomezáka, jak neuznal gol Bordonovi..

Reagovat
godwood

O.K. Bayern !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kua Borussia...

Reagovat
jv

Držím smutek.

Reagovat
Arne

Ale prosimtě, hovno se děje... Nedělej z jednoho, dvou zápasů vědu. Schalke i HSV také ztrácejí a s vedoucí dvojkou ani letos ještě soupeřit nemůžete.

Reagovat
jv

Jo to máš asi pravdu, ale stejně prohrát zápas s Freiburgem a navíc doma, tak to zamrzí.

Reagovat
Arne

Tj, proto dobře, že jste s ním na podzim vyhráli.

Reagovat
Bakary3

Od tý doby, co je Klopp pochválil, asi po jedenácti zápasech přišly dvě prohry... No jo, s chválou opatrně

Reagovat
Arne

V tohle směru se asi má furt co učit, třeba od Magatha, viz. loni.

Reagovat
$dolar$

To same HSV, v okamziku kdy se rekne ze maji sanci na titul, tak je s nima konec...

Reagovat
jv

Bohužel no.

Reagovat
smazaný uživatel

krasa frankfurt+mainz

Reagovat
smazaný uživatel

dobre Frankfurt

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
Bakary3

Zase jeden z těch obohacujících..

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

100. für Hertha BSC!

Reagovat
Bakary3

Nene, až teď je stovečka.. takže 100. pro triumf Německa na MS

Reagovat
Arne

Asi tu byl nějakej pitomec s reklamou, kterého pak někdo z nás vymazal, jinak si to nedovedu vysvětlit. Ale co, tahle stovečka je taky fajn...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele