21. kolo
06.02.2010 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

VfL Bochum - Bayer Leverkusen 1:1

Vedoucí Leverkusen v Bochumi ovládl průběh utkání a v závěru jeho první půlky se i dostal do kýženého vedení, tři body si ale nakonec neodvezl. Domácí šťastně uhráli remízu 1:1, přesto je Bayer i nadále první, ačkoliv nyní již pouze zásluhou lepšího skóre.

Hned z počátku utkání bylo nadmíru jasné, v jakém duchu se následujích devadesát minut ponese. VfL se drželo vzadu, a co se ofenzivy týče, pouze tu a tam zkusilo dlouhý pas a rychlého Šestáka, takřka veškerá iniciativa tak patřila Bayeru. Kroos s Barnettou na straně jedné a domácí posila Holtby na straně druhé to zkusili z dálky, první opravdová šance však byla k vidění v 26. minutě, kdy Derdiyok po spolupráci s Kießlingem pálil z deseti metrů, ale vylámal si zuby na skvělé reakci Heerwagena.

Jinak ale před oběma brankami přiliš vzruchu nebylo, to se postupně začalo měnit s blížícím se koncem poločasu. Ve 42. minutě domácí obrana odvrátila Kroosův přímý kop jen před Derdiyoka, ten ale znovu pohořel na Heerwagenovi. Do třetice všeho dobrého to ale Švýcarovi vyšlo, v poslední minutě první půle zužitkoval přihrávku Kießlinga, pohrál si s bránícím Maltritzem a střelou k pravé tyči zařídil poločasový stav 0:1.

Po změně stran již střelec branky kvůli zranění nepokračoval, na hře Leverkusenu to ale žádné stopy nezanechalo. Spíš naopak, hned v 53. minutě mohl pojistit náskok Kießling, ale jeho hlavičce stálo v cestě břevno, chvíli nato zase neproměnil svoji šanci Barnetta. Bochumští vypadali, jako kdyby je manko nechávalo netečné, do 68. minuty tak Adlera v hostující brance vůbec neohrozili.

Právě v onen okamžik ale z ničeho nic přišlo vyrovnání. Holtby vyslal skvělým pasem do úniku Dědiće, který před Adlerem zachoval chladnou hlavu a s pomocí tyče uklidil míč do sítě - 1:1. Leverkusen tak musel začít odznova, ztracenou suverenitu ale již nenašel a naopak mohl být rád, když v poslední minutě pálil Šesták mimo. Nakonec se přece jen mohli radovat hosté, když v nastavení vypadla Barnettova střela Heerwagenovi z rukavic, neposedný mičuda si to ale namířil vedle branky, a tak u dělby bodů již zůstalo.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele