21. kolo
06.02.2010 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - VfB Stuttgart 1:2

Stuttgart pokračuje ve své spanilé jízdě, již popáté v řadě zvítězil! Dnes Švábové vydřeli všechny body v jihoněmeckém derby na hřišti Norimberku a zásluhou vítězství 2:1 se posunuli do první poloviny tabulky. Domácí tým naopak zůstává na předposledním místě.

Domácí měli lepší začátek a také první šanci, po precizním centru Diekmeiera ale Bunjaku míč netrefil dobře. Stuttgartští zato udeřili z prvního náznaku nebezpečí a to ve 22. minutě. Khedira se na levé straně uvolnil díky narážečce s Maricou, následně nacentroval na nabíhajícího Gebharta a ten uklidil míč k pravé tyči.

Hosté se po úspěchu v ofenzivě stáhli a Frankové tak měli znatelnou převahu. Po spolupráci s Charisteasem nevyužil svoji šanci Mintál, hned dvakrát pak neuspěl jeho kolega Eigler. Druhá branka tak mohla padnout na druhé straně, když Pogrebňakův centr skončil na ruce Diekmeiera, píšťalka sudího Zwayera ale zůstala němá.

Po obrátce měli Švábové snahu přidat pojistku, Marica a Gebhart z podobných pozic ale na domácího brankáře Schäfera nevyzráli. Jak to tak bývá, zanedlouho nato skóroval soupeř. Přesně po hodině hry uvolnil Charisteas Bunjaka, který se na levé straně pokutového území prosadil přes Celozziho a střelou ke vzdálenější tyči vyrovnal.

Od té chvíle hrály oba týmy na výhru a šanci na vítězný gól měli domácí i hosté. V 68. minutě si Bunjaku znovu pohrál s Celozzim, finální fázi ale nevyřešil správně, na druhé straně zahrozil hlavičkou Pogrebňak. Po opětovném pokusu Bunjaka a nevyužité tutovce Gebharta se nakonec rozhodlo v 87. minutě, kdy po rychlém brejku vyslal Khedira do šance Hilberta a ten z úhlu trefil pro VfB tři body.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele