21. kolo
06.02.2010 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Schalke 04 0:0

Schalke na cizím hřišti znovu jen remizovalo a momentálně ztrácí na vedoucí duo tři body. Königsblauen museli především v první půli čelit nebojácnému výkonu domácích, ve druhém poločase ale měli znatelnou převahu a za bezbrankový výsledek tak může být rád spíše Freiburg.

Domácí tým ale dnešním zápasem stanovil jeden negativní rekord této soutěže. V pátém domácím utkání za sebou totiž nedokázal vstřelit branku, čímž překonal dosavadní "prvenství" 1. FC Köln.

Hned v úvodu se ovšem Freiburg vrhl dopředu a svého slavnějšího soupeře zatlačil do defenzivy. Ta ale v případě Schalke většinou pracuje na výbornou, žádných velkých šancí se tak diváci dlouho nemohli dočkat. První příležitost měl tak až po půlhodině Makiadi, jenž pálil těsně vedle, hned vzápětí se na druhé straně dostal k hlavičce Kuranyi a domácí zachránila pravá tyč. Branková konstrukce však byla ve hře i na druhé straně, chvíli před pauzou jí hlavou orazítkoval Idrissou.

Po obráce se začalo bez personálních změn, co ale na hřišit zůstalo, byla jakási záliba v trefování konstrukcí branky. Ve 47. minutě se k hlavičce dostal hostující Bordon a míč opřel do břevna, od nějž se patrně odrazil za brankovou čáru, pomezní sudí to ale nepostehl, a tak se pokračovalo nadále bez branek. Schalke však bylo nadále lepší, což mohl přenést do skóre Kuranyi, po dezolátní chybě domácího Schustera by ale musel mířit přesněji.

Od tohoto momentu byl v obou šestnáctkách znovu dlouho klid, oba mančafty se vzájemně neutralizovaly ve středu hřiště. Něco s výsledkem mohl udělat v 76. a 83. minutě střídající Farfán, peruánský reprezentant v hostujících barvách ale se svými střelami neuspěl. Utkání tak v poklidu dospělo k dělbě bodů.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele