21. kolo
07.02.2010 17:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 2:3

Kouzlo dortmundských mladíků začíná pomalu, ale jistě vyprchávat. BVB prohrálo podruhé v řadě, tentokrát v utkání plném zvratů nestačilo na Frankfurt. Ten si tak domů odváží mírně překvapivou, avšak zcela zaslouženou výhru 3:2.

Hosté začali ve Vestfálsku odzadu, hned svůj první vážnější útok ale proměnili ve vedení. V osmé minutě vyslal Altintop do pravého křídla rozběhnutého Ochse, který odcentroval a "prcek" Köhler se hlavou trefil přesně ke vzdálenější tyči - 0:1. Borussia vypadala, jako kdyby se z týden starého debaklu ve Stuttgartu ještě nevzpamatovala, v 17. minutě si ale vypomohla standardní situací. Tu hostující obrana odvrátila jen k Zidanovi, jehož střelu si našel Hummels a v pohodě dopravil míč do sítě - 1:1.

V dalším průběhu hry ale měl nadále navrch Eintracht a v 28. minutě už jeho hráči málem slavili. Poziční chyby Subotiće využil Altintop, jenž překonal i Zieglera, míč z brankové čáry ale stihl vykopnout zachránce Hummels. Chvíli nato měl šanci ten samý hráč hostí, když ho povedeným centrem našel Ochs, turecký útočník ale s jasnou příležitostí naložil prachbídně a hlavičkoval hodně mimo. Do přestávky se ještě snažili domácí Barrios a Sahin, své náznaky ale do zdárného konce nedotáhli.

Po změně stran se aktivita přelila na stranu Borussie a následek toho přišel v 57. minutě. Owomoyela vybojoval míč pro Zidana, který parádně nacentroval na zadní tyč, kde bez větších potíží zakončoval Barrios - 2:1. Chvíli nato pálil nad branku Valdéz, čtvrtý gól utkání ale padl zanedlouho na druhé straně. Po standardní situaci se odrazil míč před šestnáctku k Jungovi, který vypálil a díky nešťastné teči Sahina nestačil Ziegler střelu zneškodnit - 2:2.

S remízovým stavem se ale frankfurtští Orli nechtěli spokojit a v 74. minutě proto podnikli rychlý protiútok. Na začátku akce stál Altintop, který si poradil proti třem protihráčům a vyslal do úniku Meiera, jenž uklidil míč k pravé tyči - 2:3. V závěrečné fázi utkání se domácí sice snažili něco s výsledkem udělat, vyjma jedné střely v podání mladíka Götze ale ničeho nebyli schopni, a tak všechny body putují do hesenské metropole.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele