Bundesliga - souhrn 20. kola

06.02.2015, 22:32, aktualizováno 08.02.2015, 19:24
Komentáře a souhrny
Werder porazil Leverkusen, Frankfurt urval bod v Augsburgu. Dortmund konečně zabral a po výhře ve Freiburgu se odlepil z posledního místa. Další úspěch slaví Bayern a Wolfsburg, bavorský velkoklub si tak na "Vlky" drží stále osmibodový náskok. Tři body má rovněž Hertha, na hřišti Kölnu gól nepadl. V předehrávce si Schalke těsně poradilo s Gladbachem...

FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 2:2

08.02.2015 17:30

Góly: 7. Ragnar Klavan, 37. Raúl Bobadilla - 45. Stefan Aigner, 70. Alexander Meier

Augsburg i ve svém třetím utkání po zimní přestávce potvrdil výbornou formu, proti Frankfurtu opětovně sahal po tříbodovém zisku, nakonec však o dvoubrankový náskok přišel a bral pouhý bod. Přesto se FCA drží na skvělé průběžné čtvrté příčce, Eintracht je ve středu.

Domácí ekipa přitom začala snad nejlépe, jak vůbec mohla. Po akci Seferoviče se přes Altintopa dostal míč ke Klavanovi, jenž ho z bezprostřední blízkosti uklidil do sítě - 1:0. Zanedlouho mohl zvýšit sám Halil Altintop, ovšem na skvěle reagujícího Trappa si nepřišel!

Následně musel Markus Weinzierl udělat vynucenou změnu: Paula Verhaegha , jenž si poranil lýtko, nahradil Jan-Ingwen Callsen-Bracker. Ten se však přesunul na pozici pravého obránce, do středu defenzivní čtveřice se poté usadil Dominik Kohr. Ani to však bavorsko-švábský celek nepoznamenalo. Hned dvě nadějné pozice nedokázal využít Werner a po něm Altintop.

Chvíli před odchodem na poločasovou pauzu se však nakonec FCA dočkalo. Postaral se o to Callsen-Bracker, jenž prodloužil míč od Altintopa a Bobadilla už měl posléze snadnou práci - 2:0. Už během nastavení však bylo o zápletku postaráno: Meierův přímý volný kop sice Trapp vyrazil, ovšem k míči se dostal Aigner, jemuž nedokázal zabránit Kohr, který upravil na 2:1.

Po změně stran se herní obraz naprosto obrátil. Eintracht měl navrch, k čemuž pomohlo i vydařené střídání Sonnyho Kittela (nahradil Takashi Inuie), srovnat krok pak mohl Russ, ale ve vyložené šanci ohraničený prostor třemi tyčemi nalézt nedokázal! Tempo hry upadalo.

Za to mohlo až příliš velké množství malých faulů, díky kterým ztratila hra na plynulosti a rychlosti. Toho mohli na opačném konci hřiště využít Werner a Ji, ani jeden z nich však rychlý kontr do úspěšného konce nedotáhl. Zhruba dvacet minut před koncem bylo srovnáno: Zambrano nastartoval Meiera, jenž se zbavil Callsena-Brackera a střelou z vápna vyrovnal na 2:2!

Ani jeden tým nechtěl brát remízový výsledek. Rozhodnout mohli na jedné straně Seferović a na druhé Werner, ovšem ani jeden z nich během pouhých dvou minut neuspěl.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 2:1

08.02.2015 15:30

Góly: 17. Davie Selke, 29. Zlatko Junuzović - 43. Hakan Çalhanoğlu

Brémská vítězná série pokračuje! Svěřence Viktora Skripnika nezastavil ani silný Leverkusen. Po výhře 2:1, kterou svými trefami zajistili Davie Selke a Zlatko Junuzović (za hosty snižoval Hakan Calhanoglu), se tak Werder vyšplhal už na osmé místo.

Selke by přitom vůbec nehrál, kdyby měl Skripnik k dispozici elitního forvarda Franka Di Santa; toho však na trávník nepustilo bolavé stehno, a jeho pozici na hrotu útoku tak zaujal teprve devatenáctiletý talent. Nabídnutou šanci využil dokonale. Už v 17. minutě mohl otevřít skóre, když se sám propracoval do dobré pozice, nakonec se však prosadil až z následující šance - po centru Fina Bartelse z levé strany zavěsil zblízka krásným volejem.

Po první brance se zápas otevřel a k vidění byla spousta akce na obou stranách; Leverkusen se rozhodl zareagovat úpornou snahou o vyrovnání, zatímco Brémy z obranné ulity vyrážely k nebezpečným brejkům. O dalších deset minut později se takto do další šance propracoval Gebre Selassie, gólman Bernd Leno však tentokrát odolal.

Krátce nato to však bylo už 2:0: Junuzović se za vápnem postavil k rozehrání přímého kopu a přesnou ránou nedal Lenovi žádnou šanci. Pro Bayer to bylo poměrně kruté; sám totiž rozhodně nehrál nějak špatně, a ještě do poločasu se mu podařilo zkorigovat skóre. Střela Gonzala Castra sice ještě skončila na tyči a s Wendellovou dorážkou si poradil brankář Raphael Wolf, míč se však nakonec dostal k Calhanogluovi, který hlavou snížil na 1:2.

Po změně stran však místo očekávaného tlaku na vyrovnání tempo opadlo; hosté tahali většinu útoků přes aktivního Karima Bellarabiho, který byl sice často faulován, ale gólovou šanci si nevypracoval. Leverkusenský kouč Roger Schmidt nakonec vyjádřil svoji frustraci otevřenými protesty a byl vykázán z lavičky, zatímco jeho svěřenci marně bojovali s organizovanou defenzivou Werderu až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Hannover 96 2:1

07.02.2015 18:30

Góly: 26. Marcelo (vl.), 50. Marcell Jansen - 66. Artur Sobiech

Hamburk nakonec přeci jen zdodal sousední Hannover, na který nyní ztrácí pouhopouhý jeden bod.

Ze strany hostujícího celku se o útočné výpady staral v první polovině utkání především Lars Stindl, nicméně do vedení se Hannover mohl dostat zásluhou Salifa Saného, kterého ve vlatním vápně sejmul Rafael van der Vaart. K míči se postavil Joselu, jenže Jaroslav Drobný jeho chabý penaltový záměr vystihnul.

Proto hned udeřilo na druhé straně. Zoltán Stieber nacentroval z levé strany do velkého vápna, kde letící míč zasáhnul obránce Marcelo. Jenže tak nešikovně, že přeloboval svého brankáře Ron-Roberta Zielera - 1:0. Do poločasu se ještě pokoušeli o vyrovnání Stindl a Jimmy Briand, jenže jejich snahy se neujaly.

V 50. minutě už to bylo 2:0. A znovu u toho byl Marcelo, pro kterého to v Imtech Areně vskutku nebyl povedený podvečer. Poté, co domácí u středového kruhu oloupili váhajícího soupeře, tečoval střelu Marcella Jansena z dálky. Hannover si však nadále dokázal vypracovat šance. Saného však nejprve vychytal Drobný a Marcelo po něm ke své další škodě nastřelil břevno.

V 66. minutě se po zmatku v pokutovém území hamburkského týmu prosadil z bezprostřední blízkosti hlavou Artur Sobiech, jenž byl v té době na hřišti ani ne tři minuty. Hosté pak rozpoznali, že domácí poněkud nestíhají a snažili se toho využít. Ovšem místo toho znovu málem inkasovali. Zoltán Stieber ale tváří v tvář Zielerovi neuspěl a v nastaveném čase trefil Stindl na druhé straně pouze vnější stranu tyče.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - SC Paderborn 0:0

07.02.2015 15:30

Góly: -

Fotbalisté Kolína nedokázali ve velmi nezáživném utkání s Paderbornem potvrdit úlohu favorita v domácím prostředí se s ním rozešli smírně po bezbrankovém výsledku. Paderborn v minulých dvou zápasech obdržel hned osm branek a nyní vyhlašoval dobrý defenzivní výkon, což se mu nakonec povedlo. Domácí celek tak stále zůstává na desáté pozici se čtyřiadvaceti body o skóre za Frankfurtem, Paderborn je s dvaceti body na čtrnácté pozici.

Diváci se rozhodně nemohli bavit atraktivním fotbalem a ve velké zimě to byl spíše ukrutný boj o každý balón. Kolín měl v úvodních minutách ve skvělé atmosféře mírný tlak, ale první střelecký pokus Ujaha po necelých pěti minutách hry byl nepřesný. Po čtvrthodině hry byla dalekonosná střela Halfara mnohem nebezpečnější, ovšem hostující gólman Kruse si s ní nakonec s mírnými problémy dokázal poradit.

Kolín udával tempo hry až do 30. minuty a soupeře do ničeho nepouštěl, teprve poté poprvé zahrozil Paderborn, avšak rána ze střední vzdálenosti Horna neohrozila. Minutu před poločasovou přestávkou chyboval Paderborn v rozehrávce na útočné polovině a domácí šli do přečíslení čtyři na jednoho. Ovšem Finne se dostal příliš blízko ke Krusemu, ten mu zmenšil střelecký úhel a předvedl velmi dobrý zákrok.

Po změně stran vyvíjeli tlak hosté a vytvořili si i dvě střelecké možnosti z hranice pokutového území, ty však byly nepřesné. Následně dvakrát výrazně zahrozil hostující Kachunga. Nejprve po krásném pasu před branku hlavičkoval ve stoprocentní příležitosti těsně vedle, poté jeho přízemní střelecký pokus minul domácí svatyni o zhruba dva metry. Paderborn se mohl dostat do vedení přesně v polovině druhého poločasu.

Po rohovém kopu a následné teči ale famózním zákrokem vytáhl míč na brankové čáře gólman Horn. Ihned na to zahrozil na druhé straně z protiútoku Halfar, jenže i když byl Kruse už překonán, tak trefil pouze boční síť. V závěrečné dvacetiminutovce se Kolín dostal do velkého tlaku a poslední obrovskou možnost si minutu před koncem vytvořil střídající Nagasawa, který zblízka nepřekonal vynikajícího Kruseho.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 0:2

07.02.2015 15:30

Góly: 41. Arjen Robben, 50. David Alaba

Bayern rázně přeťal rodící se špatnou sérii a po výhře 2:0 ve Stuttgartu si pojistil bezpečný náskok v čele tabulky, zatímco domácí se naopak propadli na samé dno. Skóre otevřel krásným volejem "do šatny" Arjen Robben, po změně stran pojistil náskok z přímého kopu David Alaba.

Začátek utkání se odehrával podle předpokladů - Stuttgart zalezl ke svému vápnu a soustředil se na likvidaci soupeřových útoků, zatímco sám čekal na brejkové příležitosti. Byla to možná jednoduchá taktika, ale ze začátku vypadala účinně: hosté sice akumulovali držení míče, ale lepší šance měli domácí. Timo Baumgartl mohl hlavou otevřít skóre, mířil ale z dobré pozice těsně mimo.

S frenetickým publikem v zádech nejen že Švábové nepolevovali, ale naopak působili stále nebezpečnějším dojmem; v další příležitosti se ocitl Gotoku Sakai, který převzal míč od Christiana Gentnera a povedenou technickou střelou hodně vystrašil hostujícího gólmana. Nakonec se balon pouze otřel o vzdálenější tyč.

Těsně před poločasovou přestávkou však Bavoři přece jen demonstrovali svoji sílu. Robbenův pokus o zteč sice nejprve domácí obrana zblokovala, nakonec se však k němu míč vrátil a výsledkem byl nádherný volej k zadní tyči, s nímž nemohl gólman Sven Ulreich dělat vůbec nic. Nizozemský matador tak potvrdil svoji skvělou formu; skóroval v sezoně už podvanácté a překonal tak svůj loňský zápis.

Povzbuzeni vedoucí trefou nastoupili Guardiolovi svěřenci do druhé půle mnohem sebevědoměji, a výsledkem bylo brzké potvrzení náskoku. Alaba se postavil k rozehrání přímého kopu z dobrých pětadvaceti metrů a nekompromisně zavěsil. Byl to jeho první bundesligový gól téměř po roce.

Za tohoto stavu už bylo jasno, že favorizovaní hosté svůj náskok udrží; pohodlně drželi míč, nedovolovali Stuttgartu vrátit se do zápasu a šetřili síly na další boje. Lewandowski ještě dalším volejem z dobré pozice mířil mimo a v samém závěru nechal vyniknout Ulreicha, jinak ale už další šance nepřišly - ani na jedné straně.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Dortmund 0:3

07.02.2015 15:30

Góly: 9. Marco Reus, 56. Pierre-Emerick Aubameyang, 71. Pierre-Emerick Aubameyang

Borussia Dortmund konečně zabrala a nasázela tři branky Freiburgu, který se patrně bude s největší pravděpodobností prát o udržení v Bundeslize až do závěrečného kola.

Jürgen Klopp neustále věřil, že jeho tým znovu začne vítězit. Když se tak nestalo v prvních dvou jarních kolech, pozměnil před zápasem s Freiburgem trochu sestavu. Nepochybně však pomohl brzký gól, který už v 9. minutě vsítil Marco Reus. Přitom v té době už mírně vylekali Romana Bürkiho Shinji Kagawa a dvakrát Ilkay Gündogan.

První přesné trefě předcházela obrovská chyba Mikeho Frantze, jenž přesně namazal nepovedenou zpětnou přihrávkou Aubameyangovi, který ve finále přenechal míč pro snadnější zakončení Reusovi - 0:1. Hosté neustále zlobili a jen díky výborně chytajícímu Bürkimu nešli do šaten s ještě výraznějším náskokem.

Skóre 0:1 vydrželo až do 56. minuty. Tehdy si Freiburgští ukousli až příliš velké sousto, čehož využil Gündogan. Jeho přihrávka za obranu, která rozhodně měla oči, našla číhajícího Aubameyanga a gabonský reprezentant překonal pravačkou po zemi domácího brankáře - 0:2. Ten samý hráč se pak prosadil ještě jednou.

Konkrétně v 72. minutě, kdy zakončil obdobným způsobem rychlý protiútok, během kterého balon putoval po ose Blaszczykowski-Reus-Kagawa - 0:3. To už i Jürgen Klopp vytušil, že tentokrát to všechno dopadne dobře. Další překážkou v cestě za co možná nejlepším umístěním bude pro černožluté o příštím víkendu Mohuč.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC 0:2

07.02.2015 15:30

Góly: 35. Jens Hegeler (pen.), 42. Roy Beerens

Pál Dárdai oslavil u kormidla Herthy vítězný start, když zvládl těžké utkání na půdě Mainzu; berlínští tak získali své první body v tomto kalendářním roce. Skóre otevřel z penalty Jens Hegeler; gólman Loris Karius byl při této příležitosti vyloučen, takže Roy Beerens mohl ještě před poločasem zvýšit na konečných 2:0.

Také Stará dáma musela dohrávat v deseti, když byl ve druhé půli vykázán po dvou žlutých kartách Fabian Lustenberger, ale na výsledku se už nic nezměnilo. Dárdaiovi svěřenci tak opustili sestupovou zónu, naopak domácí zůstávají i nadále namočeni do záchranářských starostí.

Maďarský kouč převzal tým po odvolaném Josi Luhukayovi teprve pár dní zpátky, očividně však na nic nečekal a ihned se pustil do práce; jím vyslaná jedenáctka byla oproti poslednímu duelu na pěti místech odlišná. Poprvé v roce 2015 se představili Per Skjelbred a Marvin Plattenhardt; na druhé straně zase nastoupil navrátilec Shinji Okazaki.

Brzy začalo být zřejmé, že Dardái šel do zápasu primárně s cílem neinkasovat, respektive získat alespoň bod; jeho svěřenci hráli vyloženě defenzivně, zůstávali u vlastního vápna a dovolovali Mainzu kombinovat. Sami pak spoléhali na brejky, což se jim také brzy vyplatilo - po půlhodině hry zatáhl Karius za záchrannou brzdu, když ve vápně zfauloval Valentina Stockera, inkasoval červenou kartu a kopala se penalta. Tu proměnil Hegeler a poslal Herthu do vedení.

Hostující kouč v této situaci opustil svůj obranářský přístup a rozhodl se využít přesilovku k zdvojnásobení náskoku. Také tento krok se ukázal jako správný. Ještě v první půli se na křídle uvolnil Stocker a z ostrého úhlu napálil tyč; míč se následně odrazil do cesty Beerensovi, který dorážel do prázdné branky. Střídající domácí gólman Stefanos Kapino byl v té době bůhvíkde.

Ve druhé půli se tempo rozhodnutého zápasu rychle rozpadlo; k vidění byly najednou spíše fauly. Lustenberger se Schieberem dostali po žluté kartě, první jmenovaný si následně tento prohřešek o čtyři minuty později zopakoval a musel předčasně pod sprchy. Zbytek zápasu však už přesto představoval spíše nudné čekání na závěrečný hvizd; pouze v 88. minutě mohl domácí Niko Bungert zkorigovat skóre, ale ani nadvakrát neuspěl.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 3:0

07.02.2015 15:30

Góly: 3. Bas Dost, 28. Kevin De Bruyne, 84. Kevin De Bruyne

Wolfsburg si podle očekávání poradil s Hoffenheimem a nadále se snaží alespoň trochu znervózňovat vedoucí Bayern.

V dresu domácího celku si odbyl premiéru mistr světa z Brazílie André Schürrle a odehrál vskutku vynikající zápas. Branku sice nedal, ale na dvě přihrál. První nabídku předložil Basi Dostovi už ve 3. minutě. Na jeho centr na hranici malého vápna zareagoval Oliver Baumann později, takže než se nadál, lovil míč ze sítě - 1:0.

Schürrle, který se podle svých slov na duel s Hoffenheimem opravdu těšil, mohl předvést svou vlastní oslavu gólu v 16. minutě, avšak Andreas Beck z pohledu hostujícího celku včas zažehnal nebezpečí. Po osmadvaceti minutách hry bylo nadále znát, jak novou posilu Vlků fotbal ve Wolksvagen-Areně baví. Když se k němu na hranu velkého čtverce odrazil balon, nijak se nerozpakoval a z první jej napálil do břevna, od kterého se odrazil k dobíhajícímu spoluhráči De Bruyneovi, jenž hlavou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení - 2:0.

Do druhé půle naskočil do hry hoffenheimský Steven Zuber a hosté díky jeho aktivitě mohli pomýšlet i na vyrovnání, jenže Diego Benaglio vychytal všechny včetně Brazilce Roberta Firmina. Toho dokonce dvakrát. V 84. minutě tedy přišla znovu řada na De Bruyneho, který po přihrávce Dosta mířil zpoza pokutového území přesně a tvrdě ke vzdálenější tyči - 3:0.

Vlci nadále ztrácí osm bodů na první Bayern Mnichov, jenž ve 20. kole vyhrál ve Stuttgartu, ovšem zároveň si udržují sedmibodový odstup od třetího Schalke. Hoffenheim oproti tomu v novém roce zatím sbírá jenom prohry, přičemž z těchto tří zápasů má skóre 2:8. Příští týden, shodou okolností právě proti Stuttgartu, bude určitě co napravovat.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1:0

06.02.2015 20:40

Góly: 10. Tranquillo Barnetta

Fotbalisté Schalke dokázali navázat na úspěšný duel proti mistrovskému Bayernu a v páteční předehrávce nyní přehráli konkurenční Gladbach po výsledku 1:0. Jejich vítězství se rozhodně nerodilo lehce a o třech bodech pro domácí celek rozhodl už v 10. minutě Tranquillo Barnetta. Páteční utkání nebylo nijak bohaté na vyložené šance, oba celky skvěle bránily a Schalke nakonec udrželo těsný náskok až do samého závěru.

Schalke se díky potřebné výhře posunulo v tabulce na třetí místo se čtyřiatřiceti body právě před Mönchengladbach, který má o bod méně a prozatím klesl na čtvrtou pozici. Domácí vsítili svůj jediný gól utkání ze své první vážnější akce už v 11. minutě. Ještě předtím centroval velmi nebezpečně právě Barnetta a na druhé straně ihned na to Wentd, oba gólmani však s přehledem lapili balón ze vzduchu.

Ihned na to se dokázal prosadit aktivní Barnetta. Ten si po centru z pravé strany od Boatenga naběhl k přední tyči a lehkou tečí uklidil balón do sítě, gólman Sommer byl naprosto bezmocný. V následujících minutách měli hosté míč v držení téměř v sedmdesáti procentech a snažili se rychle odpovědět, nicméně vzduchem cesta nevedla a obrana Schalke pracovala naprosto perfektně.

Po dvaceti minutách pálil z velké dálky Kirchhoff, avšak jeho rána byla nepřesná a Sommer tak zasahovat nemusel. Podobně byl na tom také Boateng po necelé půl hodině hry, kdy z dobré pozice mířil mimo. Hosté poprvé zahrozili až deset minut před přestávkou, ale Rafael v pokutovém území naložil s výbornou příležitostí prachbídně. Domácí mohli zvýšit své vedení v 38. minutě, kdy po rohovém kopu Barnetty hlavičkoval těsně nad Matip.

Po změně stran se obrázek hry absolutně nezměnil. První střelecký pokus byl k vidění až po deseti minutách hry, kdy nejlepší střelec domácích Choupo-Moting mířil z voleje nepřesně. Hru hostů oživil po svém příchodu Traoré, který se snažil skórovat z úhlu, jenže gólman Wellenreuther dobře zasáhl. Zhruba dvacet minut před koncem zahrával další rohový kop Barnetta, ale nabíhající Choupo-Moting hlavičkoval jen do náruče Sommera.

Ve zbývajících minutách už hosté neměli síly na útočení a Schalke tak nemuselo řešit jedinou složitou situaci, v nepříliš atraktivním zápase se tak nakonec mohlo radovat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov20154145:949
2.VfL Wolfsburg20125341:1941
3.Schalke 0420104631:2234
4.FC Augsburg20111828:2434
5.Borussia Mönchengladbach2096527:1733
6.Bayer Leverkusen2088430:2232
7.TSG Hoffenheim2075831:3326
8.Werder Brémy2075832:4126
9.Eintracht Frankfurt2067738:4125
10.Hannover 962074923:3025
11.1. FC Köln2066819:2324
12.Hamburger SV2065914:2223
13.1. FSV Mainz 0520410625:2622
14.Hertha BSC20631126:3821
15.SC Paderborn2048821:3420
16.Borussia Dortmund20541121:2719
17.SC Freiburg2039821:3018
18.VfB Stuttgart20461020:3518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (164)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To zas bude reci o autobusu 3 body jsou 3 body, hold dalsi hra vyhrana pomoci dobre obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

bleee

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní fotbal, od Schalke super výkon po všech stránkách:LM bude z přímého místa

Reagovat
smazaný uživatel

Dosť presvedčivý výkon od Schalke, prekvapili ma vysokým pressingom v istých situáciach, 15 či 20 minút pred koncom tam boli snáď piati hráči Schalke. Famózny výkon od Howedesa a Matipa, Nastasičovi dosť pomôžu pri aklimatizácií a pôjde popri nich hore. Úplne ma šokuje hráčik Hoger, hraje fantasticky.

Z Gladbachu ma potešil Traore, ktorý to v ofenzíve dosť oživil. Sklamanie reprezentant Kruse, vie si dobre pokryť loptu, ale to bolo všetko.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádně jsme je podrtili !

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Rišan

Znovu opakuji, že přednost v hodnocení německých (i jiných včetně našich) klubů dávám jejich výsledkům v LM a EL. Jedině v této mezinárodní konfrontaci se ukáže jejich skutečná síla, což se týká i Schalke. To, že se dostalo na 3. místo díky těsné domácí výhře a tomu, že má o zápas víc celkem nic neznamená.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužená a krásná výhra - už jsem úplně zapomněl jaký to je pocit!

Hodně tomu pomohl 1. gol. Konečně jsme nemuseli otáčet, nehráli proti zalezlému soupeři, protože i museli hru otevřít a nám se hrálo mnohem snáz. Bez toho rychlého golu by to podle mě mohlo bát zase stejné trápení...takže bych to dneska moc nepřeceňoval.

Ale potěšil mě výkon stoperské dvojice (obzvlášť Neven překvapil) a vlastně celá obrana byla celkem jistá. Ofenzivní složení bylo podle mě ideální a takhle bych to chtěl vidět vždycky. Auba patří na hrot.. a dneska tam pod sebou měl jednoho kreativního hráče za druhým.

Ještě šlo vidět velké zlepšení v presingu..to, co nám dříve zdobilo - Tím jsme získali spoustu míčů a mohli jít do přečíslení..

Konečně zlepšení a zase 3 body - teď to je potvrdit v dalších zápasech. NUR DER BVB!!

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že Subotičovi pomohlo aj to že hrala spolu tá stará obrana ako v tých úspešných sezónach lebo vtedy Neven hral dobre

Reagovat
smazaný uživatel

psal jsem ti SZ :)

Reagovat
Noustress

freiburg paderborn zostup

Reagovat
db18

Mainz/Hannover + Paderborn

Reagovat
JozkokozleJ

Paderborn, Stuttgart, Köln (ak niekto z nich nechyti formu).

Reagovat
bayern987

Za Stuttgart

Reagovat
db18

...to je spíš realita než přání

Reagovat
bayern987

Možná už je načase no. Ale hráče jako Werner, a Baumgartl bych docela rád i nadále viděl v 1. BL. Hlavně ten Werner by to mohl dotáhnout hoooodně daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Nespadnou

Reagovat
smazaný uživatel

BVB + Bayern

Reagovat
db18

Bayern už je dávno zachráněný

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, tak mi muj tip nevyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart, Paderborn

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Supr! Skvělý zápas, konečně mě to aspoň trochu připomnělo ten starý dobrý Dortmund, snad už půjdeme jen a jen nahoru! Auba musí hráč pravidelně!

Reagovat
dextroza_m

Hezky BVB, jen tak dál

Reagovat
božský John

Joo

Reagovat
smazaný uživatel

Pekně Ale trošku prr s tím nadšením, už se nám to takhe stalo, jeden zápas válec, další 3 k hovnu

Reagovat
smazaný uživatel

neuveritelne dulezita vyhra, ktera by mela hracum bvb vlit novou krev do zil, tak snad se po dnesku odpichnou k lepsim vysledkum

Reagovat
REPLIKATOR

Jak to najednou jde. Stačí nepostavit toho italskýho tragéda

Reagovat
bayern987

Neposlal by mi někdo záznam zápasu Bayern - Stuttgart? Na zápas jsem koukal jenom chvilkově, a zatím jsem žádný záznam nenašel.

Reagovat
smazaný uživatel

http://livetv.sx/en/showvideo/231471_stuttgart_bayern/

Tam vpravo si potom prepneš na Second half.

Reagovat
bayern987

Díky!

Reagovat
bayern987

Wow, až teď vidím Arjenův gól.... paráda! Mrzí mě jen, že nehrál Thomas, je to bída s tou sestavou co lze poskládat, už aby byl zpět Rafinha, a hráli jsme ve složení Neuer-Rafinha(Lahm)-Boa-Badstuber(Bentatía)-Alaba-Schweini-Xabi-Thomas-Robben-Gotze-Lewa. Vím píšu to tu už asi od začátku sezóny, ale ještě jsme tak snad nehráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben je najlepší hráč Bundesligy aktuálne, ako minule povedal komentátor pri zápase so Schalke keď filmoval, že mu to aj musíme odpustiť pretože on nás proste celý zápas baví....on stále niečo chce vymyslieť, skúša prejsť tu a potom tam a má úžasne mrštný pohyb.

Inak Ribéryho si vynechal zámerne v tej zostave alebo nechtiac? PodĽa mňa by bola lepšia defenzívna dvojka Schweini - Thiago, vlastne na DM by stačil Schweini a moho by to byť 4-1-4-1, myslím že tak Bayern hral mnoho zápasov v posledných sezónach a pasovalo mu to. Bayern pri svojej hre, keď drží loptu väčšinu času zápasu potrebuje čím viac kreatívnych hráčov, Schweini je ikona Bayernu a nemeckého futbalu ten tam musí byť a keď tam dáš ALonsa tak to je trošku brzda, aj keď on má svoje ťahy a momenty, ale nepasuje mi tam moc no.

Reagovat
bayern987

Na Francka jsem nechtíc zapomněl. Thiago je pochopitelně lepší varianta než Xabi, ale je zraněný a nevypadá to, že by se měl vrátit brzy, až tak koncem sezóny, a ta ideální sestava nahoře byla myšlena na příští kola BL, vyřazovací fáze LM.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
pejsek5

Alaba

Reagovat
smazaný uživatel

zaslouzene

Reagovat
smazaný uživatel

alaba

Reagovat
smazaný uživatel

HSV - Hannover fantastický zápas, super nasadenie a vybičovaná atmosféra, a to sa hovorí tomuto zápasu Priateľské derby myslím. Len nejako ubúdajú góly v BL, ale v PL je to ešte horšie tak snáď sa BL udrží na 1.mieste v priemer na zápas

Reagovat
smazaný uživatel

A Hannover ma veľmi prekvapil, mali slušnú prevahu celý zápas, páčili sa mi Stindl, Kiyotake aj Joselu.

Reagovat
stas87

nezabudol by som napisat aj Smiedebacha,zasa poctivy a spolahlivy vykon,nie je tolko vidiet ale robi cennu sluzbu akurat nie je tolko vidiet smerom dopredu

Reagovat
smazaný uživatel

Veď to, nie každý má tu danosť od Boha spozorovať výkony hráčov ktorí sú menej viditeľní. Vidím, že ty tu danosť máš, analýzy každého hráča po zápase by ti asi nerobili problém hehe. Ja sa priznám, že keď nemám lepšie naštudované mužstvo a hráčov a komentátori spia a nekomentujú mená hráčov v každej situácií tak trošku sa strácam v tomto.

Inak ty si pozeral Mainz - Hertha, čítal som niečo v preview si písal, Geis zahral fakt tak zle? Naposledy v Hannoveri zahral fantasticky.

Reagovat
stas87

je to moja uchylka,dlho som hraval stredneho zaloznika tak si tento post vsimam pozornejsie ako ostatne co si este vsimam casto su situacie ked treba krajny obranca vybehne podporit utok tak cakam ako zareaguje stredova dvojka,ci podpori utok a vytiahne sa hore so zvysom timu alebo sa stredak zatiahne k lajne aby pripadne eliminoval slabe miesto tym ze bek opustil priestor,toto sa mi strasne paci na Bastianovi ze hra velmi zodpovedne

no k tomu sa neda moc napisat,stred ovladal sam Skjelbred,to bol dneska magnet na lopty,vsade bol vcas,takmer kazdy suboj vyhral,velakrat predskocil supera,hodil sklz..a Geis to mal velmi tazke,Malli si sice loptu pytal ale takmer nicim neprispel,Baumgartlingerovi zapas taktiez nevysiel a celkovo prihravky domacich strasne citelne,mal tam jeden krasny pas myslim na Brosinskeho ale skratka nemal podporu spoluhracov,zahrali vsetci zle a kritzovat za to len Geisa je hlupost

Reagovat
smazaný uživatel

Aha takže takto ja som si vždy viac všímal ofenzívne danosti hráčov ako defenzívne, ale čo si všímam keď niekto drie a dáva zápasu fakt všetko, presne tak som sa snažil hrať ja ešte keď som hrával, obbehať čo najväčší priestor a nevypustiť nič. Vždy som hovoril, nie každý zápas výjde herne tak ako si predstavuje človek, ale v každom zápase sa dá odovzdať 100% aj keď to nie je jednoduché. Preto mám radšej dričov ako premaznané talenty ktoré nebojujú.

Geis sa mi moc páči už dlhšiu dobu, teším sa čo predvedie najbližšie kolo na Dortmunde.

Reagovat
stas87

jasne ze po zapase ktory skonci 3:1 sa bude viac hovorit o hracoch co pomohli k tomu dat tri goly ale mna to az tak nezaujima,preto treba mam velmi rad Tiaga,nema meno ako Arda,Koke ci Mandzukic ale je pre Atletico dost dolezity,Simeone vie co v nom ma,tak isto vsetci treneri vedeli co maju v Makelelem ci Redondovi

ja osobne az tolko nebeham,rad si narazim,poslem pas ci kolmicu ale co mi nevadi je ponukat sa spoluhracom na prihravku,robit tie kratucke nabehy na 2-3 metre aby spoluhrac mal komu prihrat a nebol nuteny nakopnut alebo rovno stratit

ano,on pre mna celkom prekvapivo vystrcil Sota na lavicku,dvojka Baumgartlinger-Soto ale nebola vobec zla,Geis je dost inteligentny a pracovity hrac,vie ze uz prerastol Mainz ale ma stale svoje chyby a rezervy,ako som pisal pod preview tak som zvedavy kam zamieri Stindl a Geis

Reagovat
bayern987

Snad se Geis nebude hnát do Anglie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nie, v Nemecku má dosť klubov kde môže rásť, to isté Stindl. 5-6 tímov tam vidím minimálne....

Reagovat
stas87

neuspechy hracov ako Schürrle,Kagawa ci prave Kevina ich mozu odradit,casom to bude nevyhnute pretoze BL timy budu nadalej pracovat rozumne a nenapali hracom velke platy len preto aby ich udrzali,druha stranka veci je financna stranka veci pre klub,tazko Mainz odmietne 15 mega od Evertonu trebars ako 7 od Schalke ale s tym ze v Schalke mu odpadnu problemy s aklimatizaciou na ligu a krajinu

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je v prdeli že kluby v PL majú strašne bohatých majiteľov a najvyššie príjmy na svete. BL musí hľadať cesty ako zvýšiť príjmy, ľudia v Nemecku sú zvyknutí na pomerne lacné vstupné, ak to porovnáme s cenami v PL, tak neviem či by chodili v takých počtoch aj pri rapídnom zvýšení cien, ale určite príjmy z reklám - to je cesta pre BL, viac sa dostať do sveta. Snažiť sa zvyšovať cenu TV práv po svete a dostať BL do ďalších a dalších krajín. Ale je to ťažký boj s PL...

Reagovat
stas87

lenze vyrazne tomu napomaha aj FA,ta da bonus postupujucemu timu z Champu v takej vyske ze nie je problem nakupit si 8 hracov do zakladu BL ma 50+1 co je nalepsia vec aka tu sutaz mohla stretnut

ked zvysis cenu vstupneho o par % tak ludia radi zaplati,ak to ale napalis tak ten hlad po futbale nebude uz taky a na zapasy sa dostanu ludia cez cestovky a viaggogo,ja myslim ze reklama je pokryta v nemeckom futbale dobre,tam by som az taky problem nevidel

bolo by fajn mat viac prijmov v lige lenze tym ustupi do pozadia to co BL vytiahlo hore-rozumna platova a prestupna politika,v tomto vidim velke riziko.ked len zvysia cenu prav tak to nemusi tak zle dopadnut

Reagovat
db18

Místa na stání už nemůžeš víc zdražovat, protože už teď jsou ohlasy proti 20€ do sektoru na stání...

Reagovat
stas87

tak 20 je ten strop za ktory nikto dufam nepojde,pred tym to bolo tych 15 nie?ja dufam ze ludia vo vedeniach timov nebudu uvazovat tymto smerom-zdrazime a ziskame peniaze do rozpoctov,v Nemecku je BL lahko dostupna kazdemu a to ju v mojich ociach robi jedinecnou sutazou,ludova sutaz

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď to tak ostane, vidno že v Nemecku sa robí futbal fakt hlavne pre ľudí

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, v BL si kluby hospodária s tým čo zarobia a mnoho klubov je ziskových, nedovolia si míňať viac ako majú príjmy. 50+1 je úžasná vec a tiež som rád že to BL má, tradícia a futbal pre ľudí je cítiť v každom kole a všade sú hlavne Nemci resp.domáci, kdežto v PL máš čoraz vyššie %nto cudzincov a turistov. Tie TV práva ti tieto veci nenarušia, takže dúfam že sa budú snažiť ich dostať do viacerých krajín. Už len zvyšením azijských hráčov v posledných rokoch v BL sa rapídne zvýšil záujem o BL napr. v Japonsku, azijský trh je obrovská studňa príjmov.

Reagovat
stas87

aj ta ale casom narazi na strop,to je nevyhnutne,ja by som sa zameril na juznu a strednu Ameriku,to je celkom nerozobraty trh

Reagovat
smazaný uživatel

V Nemecku určite nerozobratý, ale Španielsko či Anglicko na ňom profitujú čoraz viac.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhej strane Nemecko je práve tým vynimočné, že v posledných rokoch uprednostňuje nemeckých hráčov a hlavne na nich je postavená BL. Výsledky prišli aj pri reprezentáciach všetkých vekových kategórií na záverečných turnajoch.

Reagovat
stas87

nadpriemerny zapas,tak je zaciatok jari,to ci ubudaju branky sudme po dalsich troch kolach

Reagovat
smazaný uživatel

Drobný je teď asi jeden z nejlepších gólmanů Bundesligy, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Patrí k tomu lepšiemu určite, pritom on vyzerá tak neobratne, to robí ten vek a výška asi.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Kevin zápas od zápasu lepší za 3 jarní zápasy 5+1

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Rastie každým kolom chlapec dnes sa chytil hneď aj Schurrle, najprv asistencia Dostovi ako na podnose a potom opečiatkoval brvno a Kevin to dorazil videl som len góly zatiaľ tak neviem ako zahral herne Schurrle.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska taky bohužel jen góly, kazdopadne jak andré tak kevin byli u dvou golu ze tří a osobně si myslím že tato dvojice bude hodně produktivní, a strašně jim to přeju

Reagovat
smazaný uživatel

Inak registrovali ste zimný príchod čínskeho hráča Zhang Xizhe do Wolfsburgu? V Číne jeho prvú tlačovku vo Wolfsburgu sledovalo 50 miliónov ľudí Je štvrtým čínskym hráčom v BL. Aktuálne mal horúčky alebo niečo podobné, čo som čítal absenčky Vlkov pred dnešným zápasom.

Reagovat
bayern987

50 mil. lidí...

Reagovat
REPLIKATOR

Což je 3,68 % obyvatel. U nás by to znamenalo 386 tisíc lidí

Reagovat
smazaný uživatel

Kúp hráča z Číny, sprav tam nejaké fanshopy, pár miliónov ľudí si nakúpi dresy a máš biznis jak z učebnice haha. Že to nikoho ešte nenapadlo.... a ja že odkiaľ vzal Wolfsburg peniaze na Schurrleho

Reagovat
db18

To byl on, kdo měl problémy s proclením? (Nebo to byl Kim?)

Reagovat
smazaný uživatel

Fúha ani neviem, kde si o tom čítal?

Reagovat
db18

Já to slyšel před tím zápasem Aachenu... (ale už jsem to našel - byl to Kim z Hoffenheimu, z AFC si přivezl iPad a dámskou kabelkou a neproclil je, tak dostal akorát "pokutu" 400€)

Reagovat
smazaný uživatel

Haha to je pán

Reagovat
smazaný uživatel

tak koho by to napadlo, taky nechavas proclit vsechny veci, co koupis v zahranici?

Reagovat
adalbertus

Pali

Reagovat
smazaný uživatel

dortmund konečně

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
db18

Ze zápasu VfB - Bayern: http://tinyurl.com/q93rxrq

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tretí gól Dortmundu je úplne ako keby návrat do najlepších čias, nádherná spolupráca. Inak by som chcel vidieť Immobileho v tých 2 pozíciach z ktorých dal včera Auba góly...ja mám Cira rád, je to bojovník ale Auba musí byť č.1 na hrot, možno bude Ciro lepší ako žolík pri tom jeho nasadení...

Reagovat
REPLIKATOR

Marcelo dva vlastence

Reagovat
smazaný uživatel

"Zlatko Free-kickovic"

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Arne

Co ten Lusti včera, byl zlý jen v těch nefotbalových věcech, nebo i hrál podle tebe špatně? Já jsem na fóru četl, že předvedl možná svůj nejlepší výkon z pozice DM. Je mi ale jasný, že Schelle tu zálohu pozvedl někam jinam oproti posledním zápasům.

A co Stocker? Podle hlasování byl nejlepší na hřišti tu první hodinu, než šel dolů...

Reagovat
JozkokozleJ

Zas tak detailne som sa na Lustenbergera nesustredil, ale neviem, cim zaujal toho, kto jeho vykon hodnotil ako jeho najlepsi na pozicii DM. Nechcem ho za vcerajsok nejak vyrazne hanit, nastval ma hlavne nefutbalovymi vecami, ale ani futbalovo nebol nijak vyrazny. Do defenzivy bol sice viac vidiet Skjelbred, ale v tomto smere platny bol. Ofenzivne veci ale riesil zbrklo, nepresne prihravky pod tlakom uprostred ihriska... (a potom tie nefutbalove veci, vid preview).

Inak mam radsej Lustenbergera prave na DM (hoc na stoperovi vie zahrat skvele), pretoze prave z tejto pozicie vie dat hre aj myslienku, co mi za posledne roky na pozicii DM v Herthe celkom chybalo.

Reagovat
Arne

Mně vždy přišel lepší v obraně, ale při současné situaci, kdy by vzadu mohli hrát Brooks s Langkampem, tak uvítám, když bude vedle Schelleho. Zvlášť když návrat Cigerciho asi není na pořadu dne.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
vrabejka

No nevěřil jsem že t ořeknu,ale musím. Leverkusen je v krizi nepomáhají ani ofenzivní esa Bellarabi, Calhanoglu a Stefan už je bohužel za zenitem. Skoušel bych na hrot už mladého Drmiče. Papadopoulos zbytečná hostovačka a Spahič už taky nemá na Leverkusen. Ak chceme v dalším roce bojovat o LM budeme nakoupit celou obranu a možná i hroťáka.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ta nová obrana teď přišla n?

Reagovat
vrabejka

Ale moc dobře se neukázaly

Reagovat
kubys

Ty jsi lopata.

Reagovat
smazaný uživatel

Werder

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Skripnik je kouzelnik?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

aspon vidis ze si to musime vybojovat,goly krasne a vypracovane..aj ked ten faul diskutabilny pred druhym golom,mat stastie ako Hamburg tak mame treba teraz 29-30 bodov a v tom pasme zostupu vobec nie sme

Reagovat
smazaný uživatel

To stesti ma Hamburg dva zapasy, ty vole, o cem to porad meles..

Reagovat
stas87

Werder,Bayer,Mainz,Freiburg a Hannover,v tych zapasoch Hamburg lepsi nebol ale vytazil z nich dost bodov radsej to zacni sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne

Reagovat
stas87

uplne ste Werder v Nordderby prehrali no..Bayer doma bola fraska kde ste haluzacky ukopali 1:0 z pochybnej penalty..ale tak ty si tie zapasy isto videl

aj Werder mal stastie,prve dva zapasy vonkajsie zapasy mohli skoncit prehrou,lenze Werder z konce jesene a zaciatku jari je daleko lepsi ako tvoj pristav,to je proste fakt ktory nezmenis aj keby si sa na hlavu postavil a pockaj az si Kühne bude pytat prachov co do tej chatry nahadzal,to uz nebudu posily ako Behrami ci Müller,to budem na vas zvedavy ako budete prezivat

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v pásme alebo ohrození zostupu sú dva tretiny BL prakticky od siedmeho Hoffenheimu. Superspektakulárne nabitá tabuľka BL až na vedúce 2 celky. Paráda proste

Reagovat
smazaný uživatel

Brémy 2.polčas slušný Di Matteo style, ale to sa dalo čakať pri tom stave, každopádne v 1.polčase ukázali svoju tvár z úvodu jari Brémy sú späť a ja sa teším, tradičné kluby by mali hrať hore, tá radosť fanúšikov aj hráčov po odpískaní konca zápas hovorí za všetko, celý WesserStadion dnes cítil o čo sa hraje a bolo to poznať až domov do izby

Reagovat
smazaný uživatel

SVW! Neuvěřitelný. Snad to neni jen chvilková forma. Fanoušci Werderu si takovou jízdu už zasloužili S touhle formou by boje o poháry byly reálný.

Reagovat
smazaný uživatel

Skripnik je boh čo spravil s werderom len nech to pokračuje tak dalej... z ničoho spravil niečo... je to šaman ....

Reagovat
diskoschlampe

Koukám, že Gebre pořád v základu. Někdo tady sleduje Werder a ví jak na tom Gebre je? Že by po 3 letech zase konečně repre forma?

Reagovat
smazaný uživatel

No, neřekl bych repre. Nehraje špatně a prospěla mu změna trenéra, protože Werder zlepšil defenzivu celého týmu. Ale pořád mu chybí víc aktivity dopředu

Reagovat
stas87

pozri pod clanok o Di Santovi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Manninger Augsburg moc nepodržel, první gól, dejme tomu, ale možná mohl ven a u toho druhého by byl při včasném vyběhnutí u míče rozhodně dříve. Každopádně klobouk dolů před Meierem. Jedna šance a gól

Reagovat
Arne

Druhý gól souhlas, to měl vybíhat, ale první? Co tam měl víc dělat?

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to malý vápno, ale souhlasím, že kdyby vybíhal, měl by to asi těžké. Navíc ten centr byl z kratší vzdálenosti, takže máš asi pravdu

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Určite ten druhý gól, mňa hneď ako sa dostával Meier k lopte napadlo kde je Mannigner ty vole ale pestrý zápasik, 1.polčase pevne v rukách Augsburgu, 2.polčas zase aktívnejší Eintracht.

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem se mi líbil Aigner, až na ty jeho klasický pády a rozhazování rukama

Reagovat
db18

Hlavně by měl hrát nějaký střelec Po dnešku se moc nedivím, že Ji nedostal v BVB šanci ani při tý mizenrý konkurenci, jaká na podzim byla... (jenom Werner mohl snad několikrát rozhodnout, ale místo toho nastřelil "tyč" )

Reagovat
stas87

tak som konecne dopozeral druhy polcas,Bayer mal mat minimalne bod,bol lepsi a k tomu aby vyrovnal nebolo daleko,ubjovany zapas a ked si zoberiem oba zapasy ktore sme s nimi odohrali tak realite by odpovedalo to ze by sme mali mat jeden bod a oni styri,s Herthou sme mali mat len tri a mame styri..historia sa na to pytat nebude

to co spravil Bargfrede v 80.minute to uz dufam nikdy nespravi,skocit sam od seba a cakat ze to rozhodca piskne..chapem ten vztek hracov Bayeru,tam mal on dostat zltu a Bayer priamak

ak este vyhrame 3 zapasy tak verim ze uz sa zachranime ale co dalej so zvyskom sezony?zachranime sa,na poharov daleko..prijemna starost ak k tomu dojde,no dufam ze s casom ktory by sme pripadne mali pride dalsie nasadzovanie mladikov,nemusi ist nutne o zaklad ale nejakych 30-35 minut by niekto dostat mohol,taky Aycicek trebars

momentalne sa nam dari vsetko,sme lepsi v obrane,utok je najlepsi z toho spodku co sa tyka strelenych golov,niketori hraci hraju vo forme,niektori v zivotnej forme ale neprecenujem to,dalsi zapas moze prist prehra a nejaka seria bez vyhry a sme v tom zasa az po usi co nam ale velmi pomaha je to ze prilis vela zasahov do zostavy Skripnik nerobi a fluktuacia hracov nie je vysoka ci extremna,ked si zratam nove tvare v zostave tak ide len o Vestergaarda,Galveza,Bartelsa a Di Santa,sedem hracov je v time viac ako rok ci rok a pol,teraz to nesie svoje ovocie,aj to je nasa vyhoda oproti konkurentom,ti zasa maju vyhodu oproti nam v branke

s tym ako sa nam dari ma napada jedna vec-ak bude istota zachrany uz v tom marci ako som si planoval tak ci to nebude krok alebo povedzme signal k tomu ze sa opät vyplati investovat do Werderu,skratka ci to nerozhybe sponzorov k podpore klubu ale to je buducnost a ja sa tesim z pritomnosti,FCA je dost neprijemny super a bolo by fajn s nim v dalsom kole minimalne remizovat

Junuzovic vraj nevylucil zotrvanie u nas prijemna sprava,ak by naozaj predlzil tak veri tomu ze ten tim moze mat naviac ako boj o holy zivot,no nieco podobne som pisal uz u Hunta ak by teda mal odist tak prosim nech je to ten Gladbach,spekulacie prebehli aj o Hannoveri ale to nie je taky posun oproti nam,Gladbach uz ano

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to nemôžeš brať tak, že koľko bodov kto mal získať podľa predvedenej, na to sa nikdy v histórií futbalu nehralo, je fajn byť lepší a vyhrať, ale dnes to tak nebýva, navyše tímy volia rozdielnu taktiku za každého stavu, viď práve Werder včera. Je umenie získavať body aj keď je tím horší v zápase (často Hamburg). Liga je dlhodobá súťaž, väčšinou sa hranie na výsledok časom prejaví a je lepšie mať svoju hernú tvár alebo si ju aspoň budovať, ale vôbec neodsuczujem ani tímy, ktoré získavajú body aj keď sú často horším tímom.

Inak gólman Wolf je tak trošku komik, kedy by podľa teba mohol dostať šancu Casteels?

Junuzovič to povedal šikovne, pri jeho veku už musí premýšľať aj inak, ak dostane ponuku na Ligu Majstrov dajme tomu, tak ťažko niečo také odmietne, aj keď pôjde do risku, či sa presadí, ale riskne to asi, a keď to nevyjde tak sa možno vráti, najlepšie by bolo dostať sa do EL s Werderom. si zober že ste LEN 6 bodov od a len 8 bodov od LM a každý bude strácať obrovské množstvo bodov, lebo taká je aktuálna sezóna BL vyrovnaná.

Reagovat
smazaný uživatel

*predvedenej hry

Reagovat
stas87

mna ste Hamburg,ten klub sa mi uplne znechutil za posledne tri sezony a reagujem neadekvatne ako byk na cervenu handru stve ma ze oni tu hernu tvar nemaju ziadnu,v utoku hraju vsetko na nahodu a vzadu to drzi len Djourou a Drobny,jedine k comu im dopomohol Zinnbauer je to ze ma skvele striedania,dokaze rozpozonat kedy hrac podava spatny vykon a stiahne ho,toto mu vychadza,dost uz ale o pristave,zacina ma opustat viera k tomu ze oni spadnu tento rok

no je to velky komik ale dokaze aj nieco chytit,bohuzial spravi kravinu v uplne jednoduchej situacii..ako treba v Hoffenheime,ma velke problemy s centrami kde nie je vobec isty,zasa ale dokaze dobre vyrazit strelu ak na nu vidi,keby mu isli chytat ci vyrazat centre tak by pod takou kritikou nebol,Casteels bude dalej sediet,Skrionik nema dovod do toho siahnut ked sa vyhrava,to by Wolf musel vyraznym sposobom pokazit zapas

jj,uvedomuje si svoj vek,skoda ze nema o 3 roky menej vidi ale ze Hunt sa nepresadil a v lete bude rad za navrat do Werderu,vcera som pisal Arnemu ze Junuzovic zacal byt oporou a klucovym hracom az po odchode Hunta,veril mu tim aj trener,on potrebuje citit 100% doveru a ze to na nom stoji,pred tym ani vela standartiek nerozohraval

ja pohare nechcem,ako pises-len 6 bodov..ale povedzme si uprimne,kvalifikovat sa do skupin EL s sirkou kadra akou mame je samovrazda,neodohrali by sme dostojne obe sutaze,nejake väcsie posilnovanie sa ani v lete cakat neda,ja si prajem v prvom rade zachranu a potom to aby sme s timami co su nad nami dokazali hrat vyrovnane zapasy a trapili sme ich,aby si nepovedali ze prisiel Werder ktory je neskodny a porazi sa sam

Reagovat
smazaný uživatel

Victor Skripnik nie je kúzelník. Victor Skripnik je Victor Skripnik, v štruktúrach klubu pôsobí cez 10 rokov, to si treba uvedomiť, prostredie Brém pozná lepšie ako ktokoľvek iný.

Prešiel cez "Jugend" (obdoba našej U16-U15), U18, 3. rezervný tím, najdlhšie pôsobil v U 17 a do Áčka sa prepracoval z B-tímu. Má skvelú bilanciu, s mládežníkmi do 17 rokov za 5 sezón čo u nich bol vybojoval postupne 2., 3., 1., 4. a opäť 2. miesto, s B-tímom minulú sezónu post vicemajstra a jeho rukami prešlo nespočet hráčov. (Aycicek, Yildrim, Lorenzen, Selke, Stenberg, Wolf, Bargrede...spomínam len tých čo sú v súčastnosti v kádri a patria aspoň do širšieho základu) Ďalší sú samozrejme na ceste.

Čo sa týka zlepšenia defenzívnej činnosti, je to jednoduché : Skripnik bol obrancom a to sakra spoľahlivým, ani v minulosti sa v Brémach nestávalo aby hráč ostal v klube aj 8 sezón, dnes túto lojalitu predvádza iba Clemens Fritz, pre ktorého nasledujúci zápas bude už jeho 300. v drese Werderu .

Celkovo v tom treba vidieť, to čo sa nastavilo už za Otta Rehhagla, keď sa od neho učil remeslu Thomas Schaaf a nakoniec Thomas Schaaf svoje vedomosti odovzdal Victorovi Skripnikovi, ktorý ich isto odovzdáva už teraz ďalej, minimálne svojmu asistentovi Torstenovi Fringsovi.

A čo sa týka odchodov hráčov, ich vyhláseniam, žeby aj v Brémach ostali, to je kapitola sama o sebe a veľmi týmto vyhláseniam po tých rokoch neverím.

Reagovat
smazaný uživatel

Wáu ten životopis Skripnika vo Werderi ma prekvapil, netušil som, že on tam tak dlho a úspešne pracoval pri mládežníkoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako priznám sa, pátral som po tom až keď som si prečítal od ľudí že sú v šoku že prišiel niekto z nikde a zrazu sa nám darí Sám som bol prekvapený že prakticky hneď po skončení kariéry v majstrovskej sezóne 2003/2004 sa hneď vrhol do štruktúr klubu, ale tak isto aj taký Baumann, Frings, bývalý brankár Vander, Kohfleldt, druhý asistent Skripnika deto, aj keď za Brémy hral až v 3. rezervnom tíme, tiež okamžite do štruktúr klubu U17 asistent trénera, Jugend, asistent Skripnika v Btíme a teraz Áčko, Marco Bode, Karl-Heinz Kamp (v štruktúrach od 1980, asistentom trénera v áčku bol nepretržite od 1985 do 2005, ako hráč má za Werder 493 zápasov, od 1970 do 1984, 4 posledné roky už popri hraní aj trénoval B-tím), ale aj bývalý hráči ako Frank Ordenewitz, ktorý odišiel z Werderu, dokonca bol v Hamburgu ale po 10 rokoch strávených po rôznych štáciách sa vrátil a pracuje pre klub, ďalej Dieter Elits a to som ešte len pri prvom tíme....skrátka recyklácia ako má byť, futbalista sa potom nebojí čo po skončení kariéry

Reagovat
smazaný uživatel

Super prehľad dík za info. Tak by to malo byť v tých správnych tradičných kluboch

Reagovat
TOM HORAK

dík za info...jen to ukazuje, že takováhle cesta je správná...ikony a dlouholetí srdcaři s postupným sbíráním zkušeností a trenérského vzdělání. A radost i s Gebreho, dobrá a zkušená pojistka do repre za Kadeře

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, dúfam že takto premýšľajú aj v Norimbergu s Mintálom, keby mal potrebné trénerské vzdelanie tak je už zrejme hlavným trénerom Ačka. On je tam Boh a pozná prostredie klubu fantasticky, trénoval tiež mládežníkov aj rezervu, je tam proste doma ako to sám povedal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ibrahima Traoré nastoupil na Africkém poháru národů za Guineu, do nejbližší budoucnosti už ale reprezentaci nebude vypomáhat. "Z cest s národním týmem jsem unavený, nejsou pro mě dobré a v Gladbachu chci víc hrát. Musím teď myslet na sebe, proto už nebudu hrát za Guineu," uvedl šestadvacetiletý záložník. (transfermarkt.de) V jeho veku som to nečakal, ale pre Gladbach je to dobre, chce sa byť o miesto v základe a je to impulz pre Hahna, Hermanna aj Hazarda, páči sa mi tá konkurencia v Gladbachu na tomto poste, posúva to hráčov vpred.

Reagovat
smazaný uživatel

Na EN verzii ofi webu BL je anketa o najlepšieho hráča 20.kola, priebežný stav:

Aubameyang 63%

De Bruyne 30%

Drobný 7%

Reagovat
Arne

Docela by mě zajímala jedna věc... Proč záběry z Wolfsburgu jsou natáčeny pro různé televize z různých stran? Je to jen Wolfsburg a nevšiml jsem si toho poprvé, že třeba Eurosport to má snímané z jedné strany a Sport1 z druhé.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prenosy vyrába myslím Sky Sports a Eurosport to od nich preberá však? NO, a ostatné TV ktoré len dávajú góly alebo ukážky zo zápasov vo svojom spravodajstve, prípadne zostrihy ako Sport1, tak si asi musia natáčať zápasy sami a možno volia opačnú stranu, ale neviem z akého dôvodu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je možné, že aj Eurosport si to vyrába sám...kto vie, chcelo by to vidieť zostrih od Sky alebo pozrieť na youtube video s gólmi, že z ktorej strany to natáčajú oni

Reagovat
HonzaKoller

Ty vole, tak my chytneme vítěznou formu a už nám tu každej fandí a přeje? Kde jste byli, když jsme měli krizi?

Reagovat
bayern987

Reagovat
stas87

pockaj ak prehrame dvakrat po sebe,to tu nebude nikto

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapujúcu zostavu kola vytiahol Kicker, hlavne obranu

Benaglio (Wolfsburg) - Heinloth (Paderborn), Hegeler (Hertha), Klavan (Augsburg), Bengtsson (Mainz) - Gündogan (Dortmund), Kirchhoff (Schalke), Fritz (Werder), De Bruyne, Schürrle (oba Wolfsburg) - Aubameyang (Dortmund). (kicker.de)

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tretí gól Dortmundu mi pripomenul tieto časy: https://www.youtube.com/watch?v=NyZZC6DcorY

Reagovat
smazaný uživatel

Ach ta forma Shinjiho. Za posledních pár měsíců jsem zapomněl, jak krásnej fotbal jsme hráli!

Reagovat
smazaný uživatel

To video jsem viděl snad už 100x, ale nikdy neomrzí

Reagovat
db18

Ještě k červené Kariuse: to je asi nejlepší příklad pro blbost "trojího trestu", jinak by za ten faul nebyla snad ani žlutá...

Reagovat
bayern987

Boateng Jenom dva zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Wende im Transferpoker: Reus tendiert beim BVB zur Vertragsverlängerung

Im Transferpoker um Marco Reus deutet sich eine überraschende Wende an. Nach übereinstimmenden Informationen dieser Redaktion und Radio 91.2 haben sich Reus und der BVB in den Verhandlungen deutlich angenähert. Demnach könnte eine Vertragsverlängerung des bis 2017 laufenden Kontrakts noch im Februar auch offiziell verkündet werden.

PROSÍÍÍÍÍM!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že je to celkom reálne, ale podľa mňa sa akurát navýši tá výkupka na nejakú normálnejšiu hodnotu, okolo 50 mega, plus dostane samozrejme vyšší plat a o nejaký rok dlhšie trvanie...

Snáď to klapne, odchod za 25 mega by bol pre BVB ďalšou ranou a takto by dal Reus tomu tímu nový impulz, aj keby v lete odišiel tak za iné peniaze a to už by sa dalo ľahšie rozdýchať...

Reagovat
smazaný uživatel

Veď to je rozumné a logické a snáď to tak bude, aby potom mohli doplniť káder, to mali urobiť aj pri Lewandowskom, nechápem že to neurobili....fakt nechápem prečo

Reagovat
smazaný uživatel

BVB to proste so zmlúvami a prestupmi nevie, neviem či je to zodpovednosť Zorca alebo koho, ale Sammer bol v tomto smere určite iná liga.

Po tom návrate Dortmundu na vrchol sa im vyložene podarili len 2 nákupy- náhrady za odchádzajúcich hráčov- Reus a Gundogan. Kladne sa dajú ešte hodnotiť nákupy na rozšírenie kádra v podobe Aubameyanga a Sokratisa, na druhej strane je tam ale dosť veľa nepodarených prestupov oboma smermi a predovšetkým tie zmlúvy- v tomto smere pôsobí Dortmund povedal by som až amatérsky.

Reagovat
smazaný uživatel

co jsem četl, tak by už žádnou výkupku mít neměl.

Reagovat
Sali5

Eurosport v sobotu Bayern - Hamburg místo Leverkusen - Wolfsburg od 15:30... PL má FA Cup pauzu, takže jsem to chtěl využít pro sledování pěkně v HD u televize, no bohužel.. je to tak běžně, že dají přednost sledovanosti před atraktivitou?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné, pokiaĽ hraje od 15:30 v sobotu Bayern alebo BVB tak dávajú jeden z nich. Zvykli sme si.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ no, Bayern je Bayern a uprednostnia ho aj keď sú v ponuke oveľa atraktívnejšie zápasy, to je bežné. Akurát BVB im v tomto konkuruje, po minulé roky boli ich zápasy vysielané dosť často aj na úkor Bayernu...

Reagovat
db18

Přestupem Lewy se ale vesmír vrátil do rovnováhy...

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Poľský trh je určite nesmierne významný a aj z tohto pohľadu sa Bayernu ten prestup podaril. Na druhej strane, zdá sa, že Robertovi BVB sedelo podstatne viac a myslím, že Mandžukič by bol pre súčasný Bayern možno aj užitočnejší...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale inak je zápas Bayern - Hamburg z historického a tradičného hľadiska (čo je v Nemecku často prioritou) dá sa povedať kľudne že zápas kola.

Reagovat
Sali5

Jasně, to chápu, no v tomhle případě je jenom otázka o kolik

Reagovat
smazaný uživatel

Chystá sa niekto sledovať dnešnú dohrávku 2.BL medzi TSV a Heidenheimom? Ja idem nato.

Reagovat
smazaný uživatel

TSV: Ortega – Angha, Kagelmacher, Vallori, Wittek – Weigl, Sanchez, Adlung – Claasen, Okotie, Rama

Reagovat
smazaný uživatel

Čudné sa pozerať na nemecký futbal pri tak prázdnom štadióne. Teraz platia Bayernu asi nemalé financie za prenájom. Čítam že v minulosti ich Bayern zachránil od neudelenia licencie keď mali finančné problémy. Ale ešte v sezóne 2005/6 mali priemernú návštevnosť 40 tisíc v Allianz Aréne, práve to spomínal komentátor počas 1.polčasu...a aktuálne je ten počet o polovicu menší v priemere na zápas. Ale inak dnes kotol slušne zaplnený, kvalitná atmosféra, aj hostí prišlo dosť, ale malo by to iné čaro keby bol plný menší štadiónik.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnotenie Čechov a Slovákov za víkendové kolo podľa Kickeru (najlepší 1, najhorší 6):

BL

2,5 - Drobný

3 - Gebre Selassie, Jiráček, Pekarík

4,5 - Hloušek

5 - Darida, Švento

6 - Krmaš

2.BL

4 - Čelustka

4,5 - Petrák, Polák, Ivana, Šesták

5 - Sylvestr

Reagovat
smazaný uživatel

Neviděl jsem bohužel BVB, ale to byl ten Krmaš fakt tak hroznej?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele