20. kolo
07.02.2015 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 0:2

Bayern rázně přeťal rodící se špatnou sérii a po výhře 2:0 ve Stuttgartu si pojistil bezpečný náskok v čele tabulky, zatímco domácí se naopak propadli na samé dno. Skóre otevřel krásným volejem "do šatny" Arjen Robben, po změně stran pojistil náskok z přímého kopu David Alaba.

Začátek utkání se odehrával podle předpokladů - Stuttgart zalezl ke svému vápnu a soustředil se na likvidaci soupeřových útoků, zatímco sám čekal na brejkové příležitosti. Byla to možná jednoduchá taktika, ale ze začátku vypadala účinně: hosté sice akumulovali držení míče, ale lepší šance měli domácí. Timo Baumgartl mohl hlavou otevřít skóre, mířil ale z dobré pozice těsně mimo.

S frenetickým publikem v zádech nejen že Švábové nepolevovali, ale naopak působili stále nebezpečnějším dojmem; v další příležitosti se ocitl Gotoku Sakai, který převzal míč od Christiana Gentnera a povedenou technickou střelou hodně vystrašil hostujícího gólmana. Nakonec se balon pouze otřel o vzdálenější tyč.

Těsně před poločasovou přestávkou však Bavoři přece jen demonstrovali svoji sílu. Robbenův pokus o zteč sice nejprve domácí obrana zblokovala, nakonec se však k němu míč vrátil a výsledkem byl nádherný volej k zadní tyči, s nímž nemohl gólman Sven Ulreich dělat vůbec nic. Nizozemský matador tak potvrdil svoji skvělou formu; skóroval v sezoně už podvanácté a překonal tak svůj loňský zápis.

Povzbuzeni vedoucí trefou nastoupili Guardiolovi svěřenci do druhé půle mnohem sebevědoměji, a výsledkem bylo brzké potvrzení náskoku. Alaba se postavil k rozehrání přímého kopu z dobrých pětadvaceti metrů a nekompromisně zavěsil. Byl to jeho první bundesligový gól téměř po roce.

Za tohoto stavu už bylo jasno, že favorizovaní hosté svůj náskok udrží; pohodlně drželi míč, nedovolovali Stuttgartu vrátit se do zápasu a šetřili síly na další boje. Lewandowski ještě dalším volejem z dobré pozice mířil mimo a v samém závěru nechal vyniknout Ulreicha, jinak ale už další šance nepřišly - ani na jedné straně.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Mohla by být zase ač nerad rak myslím že to Bayern zlomí ale doufat budem v remízu

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tři body jsou doma,nádherné branky,Alabův trestňák paráda.Myslím,že krize je pryč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele