20. kolo
07.02.2015 15:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC 0:2

Pál Dárdai oslavil u kormidla Herthy vítězný start, když zvládl těžké utkání na půdě Mainzu; berlínští tak získali své první body v tomto kalendářním roce. Skóre otevřel z penalty Jens Hegeler; gólman Loris Karius byl při této příležitosti vyloučen, takže Roy Beerens mohl ještě před poločasem zvýšit na konečných 2:0.

Také Stará dáma musela dohrávat v deseti, když byl ve druhé půli vykázán po dvou žlutých kartách Fabian Lustenberger, ale na výsledku se už nic nezměnilo. Dárdaiovi svěřenci tak opustili sestupovou zónu, naopak domácí zůstávají i nadále namočeni do záchranářských starostí.

Maďarský kouč převzal tým po odvolaném Josi Luhukayovi teprve pár dní zpátky, očividně však na nic nečekal a ihned se pustil do práce; jím vyslaná jedenáctka byla oproti poslednímu duelu na pěti místech odlišná. Poprvé v roce 2015 se představili Per Skjelbred a Marvin Plattenhardt; na druhé straně zase nastoupil navrátilec Shinji Okazaki.

Brzy začalo být zřejmé, že Dardái šel do zápasu primárně s cílem neinkasovat, respektive získat alespoň bod; jeho svěřenci hráli vyloženě defenzivně, zůstávali u vlastního vápna a dovolovali Mainzu kombinovat. Sami pak spoléhali na brejky, což se jim také brzy vyplatilo - po půlhodině hry zatáhl Karius za záchrannou brzdu, když ve vápně zfauloval Valentina Stockera, inkasoval červenou kartu a kopala se penalta. Tu proměnil Hegeler a poslal Herthu do vedení.

Hostující kouč v této situaci opustil svůj obranářský přístup a rozhodl se využít přesilovku k zdvojnásobení náskoku. Také tento krok se ukázal jako správný. Ještě v první půli se na křídle uvolnil Stocker a z ostrého úhlu napálil tyč; míč se následně odrazil do cesty Beerensovi, který dorážel do prázdné branky. Střídající domácí gólman Stefanos Kapino byl v té době bůhvíkde.

Ve druhé půli se tempo rozhodnutého zápasu rychle rozpadlo; k vidění byly najednou spíše fauly. Lustenberger se Schieberem dostali po žluté kartě, první jmenovaný si následně tento prohřešek o čtyři minuty později zopakoval a musel předčasně pod sprchy. Zbytek zápasu však už přesto představoval spíše nudné čekání na závěrečný hvizd; pouze v 88. minutě mohl domácí Niko Bungert zkorigovat skóre, ale ani nadvakrát neuspěl.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové bookmakeři ,co to má znamenat?18. kolo Miinz -Paderborn1,96-3,55-4. Mainz-Hertha 1,95?-3,25-3,44??????? Tip 1 mě stačí i 0.Mainzu určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kokos oni to věděli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele