20. kolo
07.02.2015 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 3:0

Wolfsburg si podle očekávání poradil s Hoffenheimem a nadále se snaží alespoň trochu znervózňovat vedoucí Bayern.

V dresu domácího celku si odbyl premiéru mistr světa z Brazílie André Schürrle a odehrál vskutku vynikající zápas. Branku sice nedal, ale na dvě přihrál. První nabídku předložil Basi Dostovi už ve 3. minutě. Na jeho centr na hranici malého vápna zareagoval Oliver Baumann později, takže než se nadál, lovil míč ze sítě - 1:0.

Schürrle, který se podle svých slov na duel s Hoffenheimem opravdu těšil, mohl předvést svou vlastní oslavu gólu v 16. minutě, avšak Andreas Beck z pohledu hostujícího celku včas zažehnal nebezpečí. Po osmadvaceti minutách hry bylo nadále znát, jak novou posilu Vlků fotbal ve Wolksvagen-Areně baví. Když se k němu na hranu velkého čtverce odrazil balon, nijak se nerozpakoval a z první jej napálil do břevna, od kterého se odrazil k dobíhajícímu spoluhráči De Bruyneovi, jenž hlavou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení - 2:0.

Do druhé půle naskočil do hry hoffenheimský Steven Zuber a hosté díky jeho aktivitě mohli pomýšlet i na vyrovnání, jenže Diego Benaglio vychytal všechny včetně Brazilce Roberta Firmina. Toho dokonce dvakrát. V 84. minutě tedy přišla znovu řada na De Bruyneho, který po přihrávce Dosta mířil zpoza pokutového území přesně a tvrdě ke vzdálenější tyči - 3:0.

Vlci nadále ztrácí osm bodů na první Bayern Mnichov, jenž ve 20. kole vyhrál ve Stuttgartu, ovšem zároveň si udržují sedmibodový odstup od třetího Schalke. Hoffenheim oproti tomu v novém roce zatím sbírá jenom prohry, přičemž z těchto tří zápasů má skóre 2:8. Příští týden, shodou okolností právě proti Stuttgartu, bude určitě co napravovat.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velmi těžko se na tento zápas sází..Nemám rád podobné případy,kdy mužstvo udělá v předcházejícím kole vysokého favorita a v tom následujícím je hodnota kurzu na ně rovnájící se 2.nebo v tomto případě 3. odmocnině minulého kola.

Reagovat
smazaný uživatel

co meles?

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti si to ještě jednou.

Reagovat
arsavin

Nevím proč se na to blbě sází. 99% lidí čekalo jasnou 1 a to se taky stalo

Reagovat
smazaný uživatel

to uz len kokot ako Ty je po zapase general...

Reagovat
arsavin

Tak jsem to měl napsat dřív.

Reagovat
smazaný uživatel

Cez týždeň sa hralo vložené kolo a Wolfsburg remizoval vo Frankfurte, to k tomu tvojmu predchadzajúcemu kolu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele