20. kolo
07.02.2015 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Borussia Dortmund 0:3

Borussia Dortmund konečně zabrala a nasázela tři branky Freiburgu, který se patrně bude s největší pravděpodobností prát o udržení v Bundeslize až do závěrečného kola.

Jürgen Klopp neustále věřil, že jeho tým znovu začne vítězit. Když se tak nestalo v prvních dvou jarních kolech, pozměnil před zápasem s Freiburgem trochu sestavu. Nepochybně však pomohl brzký gól, který už v 9. minutě vsítil Marco Reus. Přitom v té době už mírně vylekali Romana Bürkiho Shinji Kagawa a dvakrát Ilkay Gündogan.

První přesné trefě předcházela obrovská chyba Mikeho Frantze, jenž přesně namazal nepovedenou zpětnou přihrávkou Aubameyangovi, který ve finále přenechal míč pro snadnější zakončení Reusovi - 0:1. Hosté neustále zlobili a jen díky výborně chytajícímu Bürkimu nešli do šaten s ještě výraznějším náskokem.

Skóre 0:1 vydrželo až do 56. minuty. Tehdy si Freiburgští ukousli až příliš velké sousto, čehož využil Gündogan. Jeho přihrávka za obranu, která rozhodně měla oči, našla číhajícího Aubameyanga a gabonský reprezentant překonal pravačkou po zemi domácího brankáře - 0:2. Ten samý hráč se pak prosadil ještě jednou.

Konkrétně v 72. minutě, kdy zakončil obdobným způsobem rychlý protiútok, během kterého balon putoval po ose Blaszczykowski-Reus-Kagawa - 0:3. To už i Jürgen Klopp vytušil, že tentokrát to všechno dopadne dobře. Další překážkou v cestě za co možná nejlepším umístěním bude pro černožluté o příštím víkendu Mohuč.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 ( Darida z pen.)

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
TOM HORAK

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Krása

Reagovat
smazaný uživatel

paráda, už to muselo přijít

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele