Bundesliga - souhrn 14. kola

21.11.2008, 22:21, aktualizováno 23.11.2008, 19:08
Komentáře a souhrny
V nedělním Nordderby uspěl Hamburg, který porazil Werder 2:1. Leverkusen kvůli nečekané prohře v Bielefeldu přepustil vedoucí pozici Hoffenheimu, který uspěl v Kölnu. Třetí je Bayern, na čtvrtém místě se díky výhře v Bochumi udržela Hertha. Wolfsburg si poradil se Stuttgartem a Frankfurt s připěním jedné branky Martina Fenina rozebral Hannover...

Karlsruher SC - Borussia Dortmund 0:1

21.11.2008 20:30

Góly: 20. Mohamed Zidan

Dortmund potvrdil roli favorita s tápajícím Karlsruhe a díky brance Zidana si připsal velmi důležité tři body. Naopak Karlsruhe pokračuje ve své mizerné sérii zápasů bez vítězství a téměř i bez bodů. V Bundeslize se proto nachází na sestupovém 16. místě a je možné, že padne hlava kouče Beckera. Dortmund se posunul na prozatimní čtvrté místo, sen o Lize mistrů se tedy začíná plnit.

Ze začátku utkání se hostům velmi těžko dostávalo do pokutového území Karslruhe, obrana pracovala dobře a proto přišla v 8. minutě šance na druhé straně. Po nedorozumění gólmana Romana Weidenfellera s Leem hlavičkoval na branku Adobe, levý bek Dortmundu však na poslední chvíli čistě zasáhl. Od 10. minuty už vládla na hřišti především útočná síla Dortmundu, která vyvrcholila o dalších deset minut později jedinou brankou.

Po centru zprava od Tamase Hajnala se rozhodl brankář Markus Miller zůstat na čáře, čímž situaci lehce podcenil. Míč se tak dostal až k Zidanovi, který nízkým volejem bezmocného brankáře překonal - 0:1. Domácí mohli srovnat hned po dvou minutách, Stefano Colossi prošel až na hranici pokutového území, jeho tvrdá rána ovšem skončila jen v rukavicích Weidenfellera.

Jenže pak už zase patřil průběh utkání Borussii, neúspěšně pálili Hajnal, Kuba a Zidan. Do konce poločasu už se žádná šance neurodila, defenzívy obou mužstev pracovaly skvěle a Karlsruhe mělo patnáct minut oddechu na vymyšlení nové taktiky.

Tu zvolil kouč Becker v ofenzivnějším pojetí a i když přinesla po herní stránce své ovoce, naději na body zhatilo neproměňování šancí. Postupně v dobrých možnostech neuspěli dvakrát Mutzel, Freis a Stindl, jednou se pokoušel o vyrovnání Staffeldt. Buď byly pokusy nepřesné, nebo je stačil zlikvidovat výborný Weidenfeller.

To však neznamená, že byl Dortmund naprosto bezmocný, druhý gól Zidana odmítl skvělým zákrokem Miller, a i když ten svůj mančaft podržel, na body to nestačilo. Příště se pokusí Karlsruhe prolomit šňůru neúspěchů na půdě Hannoveru, Dortmund jede do Bielefeldu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Energie Cottbus 4:1

22.11.2008 15:30

Góly: 29. Franck Ribéry, 38. Martín Demichelis, 54. Miroslav Klose, 59. Luca Toni - 25. Ervin Skela

Bayern s naprostým přehledem vyprovodil Energii Cottbus výsledkem 4:1 a jen potvrdil, že v současné době má zřejmě nejlepší formu v Bundeslize. Hosté z Lužicka se sice dostali do vedení, jinak ale domácím konkurovat nedokázali naprosto v ničem.

Utkání Davida s Goliášem vypadalo od úvodu podle očekávání, až na drobné výjimky hrál s míčem jen Bayern, hosté z Cottbusu se pouze bránili. Jako první ohrozil hostující branku Toni a to hned dvakrát, jeho slabá hlavička a ani nepřesná střela však úspěch přinést nemohly. Poté trefil Klose dokonce tyč a následně zahrozil znovu Toni, ve 25. minutě ale přišel šok. Skelův přímý kop oproti předpokladům nikdo netečoval a míč skončil až v zadním rohu Rensingovy svatyně - 0:1.

Bayern ale pokračoval v tlaku a nakonec mu k vyrovnání stačily pouhé čtyři minuty. K přímému kopu se postavil Ribéry a parádní ranou do horního růžku nedal Tremmelovi šanci - 1:1. Poté se ozval znovu Toni, který ale nejprve opět ztroskotal na Tremmelovi a následně mířil nad. Ve 38. minutě však již Mnichované zaslouženého vedení docílili. U Oddova centru byl Demichelis dříve než Tremmel a hlavičkou o tyč poslal míč na místo určení - 2:1.

I po změně stran se hrálo podle stejných not, Bayern chtěl za každou cenu přidat další gól a také ho přidal. V 54. minutě našel Ribéry parádním centrem Kloseho, proti jehož hlavičce nebylo obrany - 3:1. Pět minut nato již bylo definitivně rozhodnuto. Oddův roh propadl až k Tonimu, který ho z voleje poslal o břevno do branky - 4:1. Následně Bayern trochu polevil a šancí se již mnoho neurodilo. V jedné z nich byl aktivní Ribéry, který ale po Toniho vysunutí nezakončil dobře. Za hosty to ještě zkusil přímým kopem Skela, na vysoké výhře bavorského týmu 4:1 ale již nic změnit nemohl.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 3:1

22.11.2008 15:30

Góly: 17. Halil Altintop, 23. Jefferson Farfán (pen.), 45. Halil Altintop - 30. Rob Friend

Schalke na počest své zesnulé legendy Charlyho Neumanna porazilo 3:1 Mönchengladbach a po dvou porážkách v řadě si opět připsalo tři body, o které se zasloužil především Halil Altintop, autor dvou gólů.

Königsblauen vstoupili do utkání s aktivitou na kopačkách a, jak už jejich zvykem jest, brzy si vytvořili tlak. Již po čtyřech minutách se po centru Rakitiće objevil zcela sám před brankou Kuranyi, podobně jako v minulém zápas v Leverkusenu ale trestuhodně přestřelil. Pro jeho svědomí však může být plusem, že by branka stejně kvůli ofsajdu neplatila. Úvodní trefa tak přišla až v 17. minutě, kdy Kuranyi chytře přenechal Rakitićův pas Altintopovi, který s míčem popoběhl a přízemní střelou o tyč poslal domácí do vedení - 1:0.

Druhý zásach přišel jen o šest minut později. Kuranyi nahrál Farfánovi, jehož těsně za pokutovým územím stáhl za dres Levels a sám postižený následnou penaltu bezpečně proměnil - 2:0. To už bylo pro Borussii dostatečným budíčkem, Gohouri nejprve hlavičkoval do boční sítě a ve 30. minutě přišlo snížení. Baumjohann pěkně prostrčil míč na Frienda, který pod vybíhajícím Neuerem úspěšně zakončil - 2:1. Do poločasu pokračovala Hříbata v dalším náporu, ve 45. minutě ale udeřilo na druhé straně. Engelaar vybídl rozběhnutého Altintopa, který obešel Gospodarka a střelou do prázdné branky zvýšil na 3:1.

Na začátku druhé půle zahrozil za hosty střídající Matmour, jeho rána z pětadvaceti metrů ale branku těsně minula. Poté se dlouho nic nedělo, až v 60. minutě se po Farfánově přihrávce ocitl v další stoprocentní šanci Kuranyi, zblízka ale poslal míč vedle. Ve zbytku utkání pokračovala ve snaze zdramatizovat zápas Borussia a Schalke pod jejím náporem dělalo chyby. V 65. minutě ale Friend přestřelil a Marin o několik minut později ztroskotal na Neuerovi. Poslední příležitost utkání měli domácí, hlavičku Krstajiće odvrátil na brankové čáře rukou Friend, což sice sudí Drees nepostřehl, na třech bodech pro Schalke se ale beztak již nic neměnilo.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Hertha BSC 2:3

22.11.2008 15:30

Góly: 51. Stanislav Šesták, 74. Marcin Mięciel - 25. Raffael, 33. Gojko Kačar, 39. Cícero

Třetí vítězství v řadě si připsala Hertha BSC, která zvítězila 3:2 na hřišti Bochumi. Berlíňané slaví hlavně díky první půli, po níž vedli o tři branky, po změně stran totiž hrálo již téměř výhradně VfL, vyrovnat se mu ale nepodařilo.

V úvodu utkání měla více ze hry Hertha, přesto si ale, stejně jako VfL, žádnou šanci v prvních dvaceti minutách nevypracovala. Až poté přišla nepřesná hlavička domácího Mieciela, na druhé straně prověřil Fernandese ranou z dálky Dárdai. V 25. minutě se již měnilo skóre poté, co Cícerův centr z levé strany zblokoval bránící Yahia jen k Raffaelovi, který míč hlavičkou bezpečně doťukl do branky - 0:1.

Berlíňané momentálně vynikají skvělou efektivitou, což potvrdili znovu ve 33. minutě. Voroninův rohový kop prodloužil Cícero do bezprostřední blízkosti domácí branky, kde byl u míče dříve než Fernandes Kačar, který míč protlačil za čáru - 0:2. Bochumští byli naprosto demoralizováni, což ještě umocnila 39. minuta. Nicu poslal z levé strany nadýchaný centr, na nějž si naskočil Cícero a nekompromisní hlavičkou zavěsil - 0:3. Do přestávky ještě zkusil snížit Azaouagh, jeho střele ale chyběla trocha přesnosti.

Do druhého poločasu přišel na hřiště i uzdravený Šesták a hned v 51. minutě snížil. Freierův roh nešťastně prodloužil Stein právě ke slovenskému reprezentantovi, který zblízka nemohl minout - 1:3. Bochum následně ovládla naplno hru, vcelku spolehlivá obrana Herthy ale dlouho odolávala. Až v 61. minutě se dostal ke střele Zdebel, jeho tvrdý projektil ale dokázal Drobný vyrazit, o chvíli později vyslal nebezpečný přímý kop Maltritz, Šimunić ho ale dokázal zblokovat.

Hosté však i nadále hráli příliš pasivně, čímž si značně komplikovali situaci. V 74. minutě dalo VfL dokonce kontaktní gól, když po Cícerově ztrátě míče nacentroval Pfertzel a Mieciel hlavičkou zblízka zadělal na pořádné drama - 2:3. V posledních deseti minutách si ale Bochum i přes velký tlak nedokázala vytvořit dobrou šanci, vyjma nepřesné Šestákovy střely, a tak Hertha veze z Porúří tři body.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Bayer Leverkusen 2:1

22.11.2008 15:30

Góly: 53. Artur Wichniarek, 69. Daniel Halfar - 78. Patrick Helmes

Po šesti zápasech bez prohry našel Leverkusen svého přemožitelně poněkud překvapivě v Bielefeldu, kde prohrál 1:2 a kvůli tomu přišel o vedoucí pozici. To Arminia naopak poskočila vpřed a to konkrétně na čtrnácté místo.

Domácí začali lépe, čilou a agresivní hrou nenechali Bayeru příliš mnoho prostoru. Jako první to zkusil domácí Marx, jeho pokus z dvaceti metrů ale bezpečně zneutralizoval Adler. Dále měla Arminia několik pološancí, které ovšem pro hostující branku zase až takové nebezpečí neznamenaly. Leverkusen měl míč více na kopačkách, prosazoval se ovšem stěží. Výjimky se dají najít v 17. minutě, kdy se Helmes uvolnil přes Schulera, následně ho ale zpacifikoval Eilhoff, a pak na konci poločasu, kdy střelou z úhlu neuspěl Augusto.

I po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, dobře zvládnutá taktika však přivedla v 53. minutě do vedení domácí tým. Po rychlém kontru posunul Halfar míč na Wichniarka, který z drobného úhlu pravačkou vystřelil a míč se po odrazu od vzdálenější tyče dostal do sítě - 1:0. Vedení hrálo Arminii ještě více do karet a navíc s 69. minutou přišla druhá trefa. Kučerovu hlavičku nejprve odvrátil na brankové čáře Vidal, akce domácích ale pokračovala Kamperovým centrem, který Adler vyrazil pouze k Halfarovi a ten přes hostujícího brankáře a Kadlece míč protlačil za čáru - 2:0.

Bayer ale zbraně nesložil, v 78. minutě vysunul Augusto Helmese, který přízemní střelou odraženou o tyčku snížil - 2:1. Posléze přišly možnosti na obou stranách, Wichniarek ale pouze nastřelil Adlera a Helmesův přímý kop zneškodnil Eilhoff. Poté hosté zahrozili ze vzduchu, Rolfes a Friedrich ale neuspěli. Konec nadějím na vyrovnání vzal Leverkusenu hráč s příznačným jménem Dum, který po faulu na Kaufa musel jít předčasně pod sprchy a domácí proti deseti lidem již vedení udrželi až do konce.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 4:1

22.11.2008 15:30

Góly: 51. Grafite, 76. Grafite, 79. Edin Džeko, 85. Edin Džeko - 17. Martin Lanig

Dnešní kolo bylo kolo vysokých výher a ani utkání Wolfsburg - Stuttgart nebylo výjimkou. V dresu hostů nastoupil v základu i Jan Šimák, který zrovna nemá dvakrát velkou důvěru trenéra Veha, ale řada zranění ho donutila dát mu dnes šanci.

A právě Jan Šimák si hned připsal málem asistenci, když zleva cetroval před bránu a Mario Goméz jen tesně minul pravou tyčku Benágliovy brány. V 17. minutě se ale už hráči Stuttgartu mohli radovat. Cacau našel přesným centrem Maria Goméze v šestnátce Vlků, ten si míč zpracoval a z otočky vypálil. Jeho střela byla zblokována obráncem a dobíhající Lanig zblízka uklidil míč do sítě - 0:1.

Poté již hrozili jen domácí, hlavně dvojice Misimovič - Džeko. Právě druhý jmenovaný vracel prvně jmenovanému míč pod sebe a ten vystřelil jen do středu brány. O pár minut později se dostal do šance i Džeko, když po centru Schäfera hlavou těsně minul bránu. To bylo z první půle vše.

V druhé hrozili opět jen domácí, kteří šli více za třemi body. Po chybě Jana Šimáka ve středu hřiště se zmocnil míče Gentner, vypálil, odražený míč se dostal k Misimovičovi, ten rovněž vypálil a odražený míč trefil do prázné brány pohotově Brazilec Grafite, bylo tedy trochu krkolomně srovnáno.

Hosté se již zmohli jen na břevno Laniga po rohovém kopu, ale góly dávali už jen domácí. Ti svůj rohový kop využili daleko lépe, když byl šikovně zahrán před pokutové území, odkud Marcel Scháfer vypálil a ve vzniklém závaru se nejrychleji zorientoval opět Grafite - 1:2.

Poslední slovo měl bosenský reprezetant a bývalý hráč Teplic Edin Džeko. Nejprve v 79. minutě po rychle rozehrané stadardce Misimoviče šel sám z úhlu na Lehmanna, vystřelil, ale jen do Lehmannova břicha a odražený míč dokázal uklidit do prázdné brány. Další gól přidla už za šest minut, když tečovanou střelu z dálky Gentnera hlavou posunul za Lehmannova záda. Wolfburg tak vyhrál 4:1 a posunul se na osmou pozici v tabulce, Stuttgart naopak zůstal na 11. příčce.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 1:3

22.11.2008 15:30

Góly: 78. Petit - 32. Demba Ba, 67. Vedad Ibišević, 88. Vedad Ibišević

Hoffenheim se díky dalšímu vítězství a prohře konkurenčního Leverkusenu opět dostal do čela, kde má nyní již tříbodový náskok. TSG si ho vypracovalo na horké půdě v Kölnu, kde především zásluhou dvou tref Ibiševiće zvítězilo 3:1.

Duel dvou nováčků zahájili lépe hosté a v páté minutě měli první šanci, po Salihovićově centru z přímého kopu ale hlavičkoval mimo Jaissle. Dále však byla hra vcelku vyrovnaná, další příležitost přišla až v 19. minutě, kdy ale Salihovićův přímý kop zlikvidoval pozorný Mondragón. Tři minuty nato zahrozili hned dvakrát v krátkém sledu domácí, Petitův pokus nejprve vytěsnil Haas, střela Vučićeviće šla pro změnu nad.

Velmi blízko k vedoucímu gólu byli Kozlové v 26. minutě, kdy nejprve Novakovićova střela skončila na levé tyči a dorážející Vučićević prázdnou branku trestuhodně přestřelil. Ve 33. minutě tak udeřilo na druhé straně. Eduardo poslal míč na hrot Ibiševićovi, který ho postrčil na Bu a ten tvrdou přízemní střelou trefil přesně k tyči - 0:1.

Začátek druhého poločasu byl opepřen dvěma vyloučeními, po jednom na každé straně. Za hrubý zákrok na Salihoviće musel pod sprchy nejdříve domácí McKenna, zanedlouho ho po nakopnutí Chihiho následoval Gustavo. Emoce plály i poté, což zřejmě více vyhovovalo hostům. Ti nejprve zahrozili Ibiševićem a Compperem, v 67. minutě však již přišel z jejich strany druhý gól. Domácí obrana dala příliš mnoho prostoru Salihovićovi, který se tak dostal do zakončení, Mondragón proti němu sice uspěl, na dorážejícího Ibiševiće však již neměl nárok - 0:2.

Domácí se ale rozhodně nevzdali, hned o dvě minuty později byl blízko ke snížení Geromel, jeho hlavičku ale na brankové čáře odvrátil Compper. Kontaktní gól tak přišel až v 78. minutě, kdy z dálky napřáhl Petit a zásluhou nešťastné teče By skončil míč za Haasem - 1:2. Šanci na vyrovnání pak měl Novaković, jeho hlavička ale skončila v náručí hostujícího brankáře a v 88. minutě naopak přišla pojistka ze strany hostí. Weis vyslal do brejku Ibiševiće, který si potáhl míč a křížnou přízemní střelou definitivně rozhodl o vítězství Hoffenheimu 3:1.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 4:0

22.11.2008 15:30

Góly: 25. Nikos Liberopoulos, 40. Marco Russ, 86. Nikos Liberopoulos, 90+2. Martin Fenin

Velkolepé představení ze strany Frankfurtu bylo dnes k vidění na jeho domácím stánku. Uštědřil Hannoveru hned čtyři góly a nemalý podíl na tom měl český reprezentant Martin Fenin.

Do první šance se dostal Christian Schulz, poté co se dostal ke střele z úhlu po vyhrané hlavičce jeho spoluhráče v šestátce Frankfurtu, Oka Nikolov byl ale pozorný. Na druhé straně kontroval Eintracht šancí Liberopoulose, který si naběhl na krásny Caiův centr, z první si posunul míč do běhu a jen těsně minul levou tyč Fromlowitzovy branky.

Další šancí ale již Liberopoulos nepohrdl. V 25. minutě Steinhöfer zahrával rohový kop na bližší tyč a bývalý řecký reprezentant se dokázal prosadit. Za čtvrt hodinky to bylo už 2:0. Aktivní Steinhöfer vrátil míč Finkovi pod sebe, ten prudce nacetroval před bránu a Martin Fenin hlavičkoval do břevna. Míč se ale odrazil přímo na hlavu Marco Russe a pro toho již nebyl problém hlavičkovat do prázdné brány. Poslední velkou šancí první půle byl rychlý kontr Fraknfurtu, který po levé straně táhl Martin Fenin. Byl již na dostřel brány Hannoveru, ale jeho rána z úhlu jen putovala podél brankové čáry a nikdo z jeho spoluhráčů se nedostal k dorážce.

Druhou půli otevřel šancí opět Hannover, když po stadardní situaci zahrávané Brugginkem se míč proskákal až před Markuse Prölla, který o poločase nahradil zraněného Nikolova. Pröll hned musel vytáhnou parádní zákrok, aby pokus zneškodnil. Přišlo také velké vzrušení, když Mike Hanke po lehkém faulu Bellaida upadl v pokutovém území, ale hlavní sudí po poradě s pomezním kolegou původně nařízenou penaltu odvolal. Z opakovaného záběru se ukázalo, že správně.

Pak už přišly jen šance na straně domácích, kteří byli o poznání efektivnější. Nejprve Liberopoulos posunul míč na Martina Fenina do strany, ten mu ho vrátil před odkrytou bránu a ostřílený Řek si už poradil - 3:0. V 90. minutě se dostalo i na Martina Fenina, který si to za svůj výkon určitě zasloužil. Patrick Ochs zatáhl míč po pravé straně hřiště, zasekl, vysunul Martina Fenina a ten levačkou obhodil vyběhnuvšího Fromlowitze. Frankfurt tak rozstřílel Hannover 4:0 a odpoutal se od něj v tabulce.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Werder Brémy 2:1

23.11.2008 17:00

Góly: 6. José Paolo Guerrero, 74. Ivica Olić - 24. Diego

Hamburg opanoval Nordderby a díky těsné výhře 2:1 se udržel na pátém místě tabulky, zatímco Brémy klesly až na devátou příčku. Po nerozhodném prvním poločase, ve kterém se trefili Guerrero a Diego, o osudu vyrovnaného utkání rozhodl čtvrt hodiny před koncem parádní trefou Ivica Olić.

První minuty utkání patřily domácím, kteří se hned po šesti minutách dostali do vedení. Petrićův ostrý projektil z přímého kopu dokázal Wiese pouze vyrazit ke Guerrerovi, který z úhlu dorazil - 1:0. Po vstřelné brance ale "Rothosen" přenechali iniciativu Werderu, jenž se postupem času dostával do čím dál většího tlaku. Hosté ohrozili Rostovu svatyni poprvé ve 13. minutě, Naldova dělovka z přímého kopu ale prosvištěla vedle pravé tyče.

Za další čtyři minuty si podobně vedl Diego, na druhé straně hledal Boateng parádním pasem Petriće, ten ale míč v obtížné pozici nezpracoval. Dále však hráli prim hosté a ve 24. minutě zaslouženě vyrovnali. Reinhardt fauloval těsně před pokutovým územím Diega a sám postižený se následného přímého kopu náležitě zhostil - pravačkou trefil přesně horní růžek branky, Rost si sice na míč ještě sáhl, vyrazit ho mimo tři tyče ale nedokázal - 1:1.

Při oslavách vyrovnávací branky byl předmětem hozeným z hlediště trefen Baumann a domácí fanoušky musel na popud rozhodčího uklidňovat domácí kapitán, kterým při Jarolímově absenci byl Mathijsen. Hra tak pokračovala dále a hosté měli i nadále převahu, obrana HSV ale pracovala precizně a s Almeidovým pokusem z úhlu si poradil Rost.

Hosté to v dalších minutách zkusili dvakrát z velice uctivé vzdálenosti, rány Hunta a Almeidy ale Rosta z klidu nevyvedly. Ve 36. minutě si vypracovali šanci také domácí, Trochowského volej ale bezpečně kryl Wiese. Za Werder do přestávky ještě zkusili štěstí Almeida a Pizzaro, oba ale neuspěli, stejně tak se vedlo na druhé straně Olićovi, jehož střelu v nadějné pozici zblokoval Mertesacker.

Ve druhé půli tempo utkání poněkud opadlo, po mírné převaze Werderu v prvním poločase byl nyní o něco lepší Hamburg. Za něj také v 53. minutě zahrozil přímým kopem Trochowski, Wiese byl ale na místě. O několik desítek sekund později se na druhé straně odhodlal ke střele Pasanen, mířil ale nepřesně. Z dalších pět minut se po pěkné narážečce s Petrićem ocitl v nadějné příležitosti Demel, jenže jako kdyby zapomněl míč za sebou. Na druhé straně to zkusil opět Pasanen, vedl si ale podobně jako v prvním případě.

Poté se do pokutového území probíjel Petrić a po drobném kontaktu s Mertesackerem se poroučel k zemi, sudí Kircher ale v posouzení této situace úzkostlivý nebyl. Kolem sedmdesáté minuty přišel chvilkový tlak Werderu, Diego však nejprve svým pokusem neuspěl, krátce poté našel Frings přetaženým centrem Hunta, ten ale situaci nevyřešil ideálně.

V 74. minutě tak z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Na pravém kraji hřiště se přes Tošiće uvolnil Olić, posunul si míč do středu a levačkou vykouzlil parádní ránu, která skončila v horním rohu branky bezmocného Wieseho - 2:1. Tři minuty nato se Diegovi naskytla šance na vyrovnání podobného rázu jako v první půli, tentokrát měl ale navrch Rost. Hned o minutu později dvakrát zahrozil v utkání téměř neviditelný Pizzaro, nejprve však jeho hlavičku zneškodnil Rost, a když se k peruánskému útočníkovi po několika sekundách míč vrátil, mířil tentokrát vedle.

V 84. minutě tak mohl přidat pojistku jiný Peruánec - domácí Guerrero, jeho lob však kromě Wieseho přeletěl i jeho branku. Brémští měli v úplném závěru proti dobře bránícímu HSV jen jedinou šanci, když se k Diegovi dostal jeden z mnoha centrů, brazilský špílmachr ale rozhodně nepatří ke gólovým zabijákům a podle toho to také dopadlo. V nastavení měl na kopačce třetí gól domácí Trochowski, jenž byl po zdařilém brejku a Pitroipově přihrávce sám před Wiesem, kterého ale nedokázal po zemi prostřelit. Trhat vlasy si ale kvůli tomu nemusel, HSV vedení 2:1 udrželo až do konce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim14101337:2031
2.Bayer Leverkusen1491432:1728
3.Bayern Mnichov1484233:2128
4.Hertha BSC1483321:1827
5.Hamburger SV1482422:2226
6.Borussia Dortmund1466225:1824
7.Schalke 041465322:1323
8.VfL Wolfsburg1464432:2222
9.Werder Brémy1455432:2620
10.1. FC Köln1461715:2019
11.VfB Stuttgart1453619:2118
12.Eintracht Frankfurt1444619:2316
13.Hannover 961434715:2713
14.Arminia Bielefeld1426614:2312
15.Borussia Mönchengladbach1432915:2711
16.VfL Bochum1417617:2310
17.Karlsruher SC14311012:2510
18.Energie Cottbus142398:249

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ty voe...to jsem nevedel ze se zidan vratil na travniky a ktomu jeste do dortmundu.....skoda ze nesel zpatky do realu madrid....!!ale i tak mu to preju FOREVER Žizu......

Reagovat
risk je zisk

bud zijes v jiny dobe nebo se nauc cist nebo este lepsi radsi nepis

Reagovat
smazaný uživatel

neni ZIDAN jako ZIDANe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ona ta holá hlava a desítka zezadu mate no, to chápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Žizu

Reagovat
smazaný uživatel

ty si borec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

konečně jsem se po dlouhý době zasmál..

Reagovat
smazaný uživatel

jn zidan a zidane

Reagovat
risk je zisk

je to blbec ten davis

Reagovat
smazaný uživatel

tj po 3 rokach se prisel mrknout na nejakej clanej o fotbalu a takhle to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

co to kecate...???to nevidite...???on se vratil.....!!a nehadejte se semnou,radi si pozorne prectete kdo dal gola ok..???

Reagovat
Zoso

jo děláš si tu z nich pěknou prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel myslím, že nedělá

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel musis si dat sam tu otazku si si delam z vas prdel....

Reagovat
smazaný uživatel

No dřív ses tu prezentoval značnou demencí tak nevím.....

Reagovat
smazaný uživatel

ze..??

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi kolík..já tě žeru...

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Skvelý hráč ten Zidan myslím, že prestup mu prospel - hráva pravidelne v základe a dokazuje, že je kvalitný hráč Zidan

Reagovat
Lojd

kurva mají pěkný dresy

Reagovat
jtbs

Zidan zije vecne

Reagovat
Xavi8

Dortmund

moj oblubeny tym v Nemecku

Reagovat
Arne

Reagovat
irik

Škoda, že mu to už nestřílí jako tenkrát v Mainzu, od tý doby mu fandím a doufal sem, že se posadí i v HSV, nic no ... Dortmund by mohl být klub pro něj

Reagovat
irik

Bayern Obrana naprosto příšerná s tím se musí něco udělat ...za to Toni mě potěšil, hrál dobře- jenom nechápu proč nehrál od začátku , za to toho taliána bych vyrazil, za zápas spálí nespočet gólovek, akorát se ohání loktama a kazí akce

Wolfsburg - skvěle

Bielefeld

Hannover - ostuda

Köln

M'glagbach

Reagovat
smazaný uživatel

Tak obranu bych snad tolik nekritizoval, protoze krome toho primaku moc prace nemeli. Ten gol ale teda to byla ostuda. Toni ml. hral dobre, ale na zaklad zatim proste nema, takze dokud se nekdo nezrani tak hrat nebude o tom jsem presvedcen. Toni st. - sice bych to nevidel tak spatne, ale taky me prijde, ze kdyby se obcas nesnazil strilet nebo jit sam a nahral tak by udelal lip a zda se mi ze kdyby Klose mel vedle sebe nekoho jinyho, tak dava rozhodne vic golu.

Reagovat
irik

Jo, Toni na to ještě nemá, ale v zápasech tohoto typu by šanci od začátku dostávat měl ať ukáže co v něm je, Hitzfeld ho nasazoval a jak se to vyplatilo ...

toni st. je strašný dřevo a podle mě by měl vypadnout dokud bude něco stát ... uvidíme, třeba bude dobrej ten Donovan jinak bych koupil asi toho Pogrebnyaka ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proti takovymu tymu jako Cottbus by mohl Toni nastoupit od zacatku, to je pravda, ale myslim si ze Klinsmann nechtel riskovat. A kdyby teda jak rikas Toniho st. prodali, i kdyz se mi to jevi dost nepravdepodobny, tak by Pogrebnyak urcite nebyla spatna volba. Donovan je takovy docela dobry doplneni utoku. Podle videí, co jsem videl se mi docela libil, ikdyz podle toho se tolik soudit taky neda, ale je rychlej, umi 1 na 1 a hlavne je to univerzal do utoku i kamkoliv do zalohy,takze verim ze to bude dobra posila.

Reagovat
irik

Já sem ho právě viděl hrát jenom jednou za repre a to se nějak zranil či co takže sumasumárum vlastně vůbec nevim jak hraje ... ale co tak slýcham tak je to celkem univerzál a dobrý zakončovatel ...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, do útoku dáme ribéryho, 6 zápasů a 6 gólů, timhle tempem má na krále střelců, když někdo zastaví ibisevice

Reagovat
Arne

Kde je palec pro Herthu, co?

Hele, něco bych potřeboval, mohl by si hodit dolů do "formuláře na chyby" nějakej kontakt plus jméno, abych věděl, že si to ty?

Reagovat
irik

OK, máš to tam

A palce pro Herthu šetřím na lepší časy, na 14.02.2009 třeba .

Reagovat
Arne

Ještě jednou, je tam napsaný "icq", ale samotné číslo ne.

Reagovat
irik

To nechápu ...

Reagovat
One-Real

Herthaaaa .......

Jinak Graffite, Džeko, Ibiševič a Fenin

Leverkusen ....

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim Ibiševič

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu smutné, že Fenin je jediný hráč v zahraničí, který jakžtakž něco hraje. Po Šimůnkovi, Mazochovi nebo Kaloudovi se slehla zem....

Reagovat
irik

Šimůnek byl dobrej dokud dostával šanci ... Mazoch s Kaloudou holt zvolili špatně, pro tyhle východní talenty jsou průměrné Bundesligové kluby ideální ...

Reagovat
Vasil

Mám dojem že Mazoch ukončil kariéru, byl to skokan na lyžích

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slušný kiks, sejde z očí, sejde z mysli.

Reagovat
Tomanatura

A na Petra nebo Hableho si už ani nevzpomeneš

Reagovat
smazaný uživatel

no vidíš, jak to jde rychle...

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcete psát Chotěbuz místo Cottbus? Zní to fakt hrozně, taky neoperujeme s Münchenem nebo Bremenem...

Reagovat
smazaný uživatel

jména a názvy by se správně neměli překládat a nevím, proč se to u některých dělá a u jiných teda ne, třeba New Yourku taky neřikáme nový jork atp. a Chotěbuz zní opravdu příšerně, skoro jako Cáchy... a já bych byl radši, kdyby se psal München, než mnichov...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak víš co, někde se to překládat musí, třeba v ruštině... Tam je i problém s přepisem...

Reagovat
honziss

Souhlasím, je pěknější Bayern München a 1860 München, než Bayern Mnichov a Mnichov 1860. Obvzlášť u TSV zní ten překlad hrozně.

Reagovat
smazaný uživatel

Překládat se může, v tom nikdy problém nebyl, leda že by byla nějaká novinka v pravidlech, ale to myslim není. Obecně se překládá podle zvyku (Vídeň, Mnichov, Paříž, Londýn) a z našeho poslechu nepřirozené věci, třeba ta Chotěbuz se normálně používá, já nepamatuju, že bych někde v médiích viděl Cottbus.

Reagovat
smazaný uživatel

já taky ne, ale prostě mi to přijde jako hroznej název... třeba němci řikaj brnu Brün (brin) což mi taky nepřijde pěkný...

Reagovat
irik

Na druhou stranu takovej Reichenberg

Reagovat
Shevchenko

To je co? Ja znám Olmütz a Ostrau.

Reagovat
irik

Liberec přece ...

Reagovat
smazaný uživatel

Pilsen, Brün, Prague...

Reagovat
Tomanatura

Budweis...

Reagovat
smazaný uživatel

Tschechische

Reagovat
Tomanatura

No, asi tak nějak

Reagovat
božský John

der simulanten bande

Reagovat
Tomanatura

Ach ten němčin...

Reagovat
honziss

Je to jeho kobylek.

Reagovat
Arne

Prague?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Prag, plete se mi to.

Reagovat
Shevchenko

Prag

Reagovat
božský John

Gablonz

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč nehraje v základu za Wolfsburg Jacek Krzynowek.

Reagovat
smazaný uživatel

prsesně

Reagovat
smazaný uživatel

už není co býval

Reagovat
GEGE

Grafite

Reagovat
Radin

Vlci

Reagovat
smazaný uživatel

kolik uz dal dzeko golu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim a Ibisevic

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim jede.Podle toho co rikal Stajny v rozhovoru vede Bundesligu"druholigovy kadr"!Pres leto prej prisel do tymu 1 hrac,ktery stejne marodi a to co prislo loni pry nebylo ve smyslu postupu.I tak se da.

Reagovat
smazaný uživatel

DIEGO do INTERU!

Reagovat
smazaný uživatel

Klimowicz?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ibiševič to je borec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele